WK Sprint (Nagano) 18/19 januari 2014

Discussie in 'Lange baan' gestart door ChefSpijker, 10 jan 2014.

  1. proeme

    proeme Well-Known Member

  2. dedeut

    dedeut Well-Known Member

    Verrek, als ik dit voor dit weekend geweten had, had ik nu met een onwetende blik nog een heel EK allround kunnen kijken. Had ik wel een heel weekend mijn teletekst-verslaving moeten kunnen bedwingen..
  3. dedeut

    dedeut Well-Known Member

    Ik ga er in ieder geval live bij zijn. Het WK sprint is toch stiekem mijn favoriete toernooi van de drie WK's. Ik ben ooit het schaatsen ingerold middels de allroundtoernooien, maar gedurende de jaren ben ik steeds meer verliefd geworden op het WK sprint. Ook tijdens de OS kijk ik eigenlijk het meest uit naar de 500 heren. Niet dat ik de allround toernooien en/of de lange afstanden minder ben gaan waarderen trouwens.
  4. LeeMoZovski

    LeeMoZovski Well-Known Member

    Ik kan werkelijk niet zeggen welk toernooi ik nu het mooiste vind. De over twee dagen uitgesmeerde spanning in zo'n vierkamp overtreft in ieder geval wel de spanning van 1 afstand op De Spelen. Zo'n climax op de 10 duurt zoals vandaag gewoon 45 minuten! Maar ik ben ook enorm fan van het WK Sprint. Misschien ook wel omdat dat a) vaker spannend is vanwege de kleine verschillen en de enorme gevolgen van 1 klein foutje en b) omdat er veel meer internationale spankracht in zit.

    Maar ja, komend WK lijkt toch wel wat gedevalueerd te worden. En bij de mannen ga ik het in theorie geweldige duel Mo-Michel missen. Bij de dames is Richardson huizenhoog favoriet. Maak er maar Dubai wolkenkrabberhoog van, trouwens.

    Kijk als Sang-Hwa nou meedoet ...
    Daar sta ik desnoods midden in de nacht voor op.
    Eagle vindt dit leuk.
  5. dedeut

    dedeut Well-Known Member

    Wat betreft de heren ben ik het met je eens, heel erg jammer dat Mo niet meedoet. Ik had hem namelijk zelfs nog hoger ingeschat dan M. Mulder (ook voor de OS 500 meter trouwens, want Mo staat er altijd als het ergens om gaat). Maar bij de dames hebben we naast Richardson (vooralsnog) ook nog Fatkulina, S.H. Lee, Bowe, Wang, Kodaira en Boer. Ik heb althans nog geen bevestiging gezien dat er topdames af gaan haken. En als deze dames daadwerkelijk allemaal meedoen, dan gaat het een prachttoernooi worden. Dan zou ik eerder spreken over een ordinaire Bijlmerflat dan over een Dubai-wolkenkrabber wanneer het over de vooruitzichten van Richardson gaat.
    LeeMoZovski vindt dit leuk.
  6. LeeMoZovski

    LeeMoZovski Well-Known Member

    Leuk. Maar als Heather in topvorm is, komt niemand in de buurt. Empire State Building dan maar?
    dedeut vindt dit leuk.
  7. leenstrafan

    leenstrafan Well-Known Member

    Ik heb even een fictief klassementje gemaakt waarbij ik vier best seizoenstijden optel, achtereenvolgens hoogland 500, laagland (of Inzell) 500, hoogland 1000 en laagland 1000. Dan staat Richardson inderdaad bovenaan, maar helemaal niet ver voor Lee!

    Heather Richardson 36,90 37,76 72,61 74,22 148,075
    Lee Sang-hwa 36,36 37,27 73,66 75,70 148,310
    Brittany Bowe 37,32 38,03 72,58 74,78 149,030
    Olga Fatkoelina 37,13 37,71 73,40 75,18 149,130
    Margot Boer 37,28 37,64 73,77 75,52 149,565
    Wang Beixing 36,85 37,77 74,06 76,30 149,800
    Nao Kodaira 37,29 37,72 73,98 75,91 149,955
  8. LeeMoZovski

    LeeMoZovski Well-Known Member

    Dan moet Lee dus wel eerst meedoen. En vervolgens nog eens al mijn stoutste dromen overtreffen. Wie weet, vorige Olympische cyclus pakte ze 'de dubbel' ook.
  9. IKE

    IKE Active Member

    ik dacht dat lee tijdens een van de laatste WB's zei dat ze pas op de OS weer zou rijden maar kan me vergissen
    fatku heeft begin van het jaar gezegd dat ze geen WK sprint zou gaan doen
  10. Tuttifrutti

    Tuttifrutti Well-Known Member

    Ik denk dat ik wel 'vroeg' ga opstaan. Op een doordeweekse dag sta ik maar een uurtje later op dus voor mij niet zo'n groot probleem. Wil het toch wel heel graag live zien en als ik dan moe ben kruip ik liever daarna mijn bed weer even in!

    Er zijn 3 Noren afgereisd naar Japan! Hege Bøkko, Espen Aarnes Hvammen en Christoffer Fagerli Rukke. Ik hoop dat het de mannen lukt om zich nog te plaatsen voor Sochi! 4 jaar geleden is het Rukke wel gelukt bij het WK sprint! Hege is al vrij zeker van Sochi, maar voorlopig alleen voor de ploegenachtervolging.
  11. Nogevendit

    Nogevendit Well-Known Member

    Hoe lang na de afstand staat dat er op , zo ongeveer ?
    @dedeut, wat bedoel je met er live bij zijn ? Live voor de tv, of live in Nagano ?
    dedeut vindt dit leuk.
  12. dedeut

    dedeut Well-Known Member

    Ik bedoel voor de tv, haha :) Ik ga trouwens nog reageren op je PM, zoals je misschien al elders gezien hebt was ik van het weekend niet live bij het schaatsen aanwezig...
  13. Kirs

    Kirs Member

    Van de Koreanen zelf...betrouwbaar dus!
  14. Kirs

    Kirs Member

    Is het niet zo dat iedereen individueel een afstand moet rijden om uberhaupt mee te kunnen doen met de TP? Ida heeft nl in Calgary/SLC de 1000m gereden en daarmee een plek afgedwongen voor de Spelen die ik naar verwacht Hege moet opvullen. Zij presteerde onvoldoende tot nu toe. In dit geval gaat ze nu wellicht wedstrijdritme opdoen?
  15. leenstrafan

    leenstrafan Well-Known Member

    Toch wel erg jammer dat het weer een gedevalueerd toernooi gaat worden. Gelukkig is dat vanaf volgend jaar afgelopen als de WK sprint eind februari/begin maart worden gereden.

    En voor de zoveelste keer, had het WK sprint dan in Astana gehouden en volgend jaar in Nagano, dan waren die jetlags stukken minder.
  16. ChefSpijker

    ChefSpijker Well-Known Member

    Is de volledige Koreaanse selectie al bekend dan? Zeker grotendeels B-namen? De Lee'tjes bij de heren zullen ook wel niet meedoen neem ik aan. Al zijn dat tegenwoordig ook nog slechts B-namen.
  17. Danielle

    Danielle Well-Known Member

    Ik heb er al helemaal zin in!
    De wekker gaat op tijd. Dan ga ik croissantjes rollen, eieren koken en sinaasappeltjes persen. Lekker ontbijten.

    Mijn klembordje erbij en meeschrijven.

    En na afloop kunnen we ook echt aftellen naar waar het allemaal om draait dit seizoen.
    fransvanbakel vindt dit leuk.
  18. IKE

    IKE Active Member

    he he daniel ik ga ook aan de gekookte eitjes en warme croissants en ik ben er zeker
    bij alvast wennen aan de rest van de week als ik er om een uur of 5 uitga om het laatste stuk van de tour down under te kijken:)
    nix is relaxter dan heel vroeg sochtends of midden in de nacht wielrennen of schaatsen kijken alles lekker stil en rustig heerlijk
    fransvanbakel vindt dit leuk.
  19. Daniel

    Daniel Active Member

    De NOS overweegt serieus dit onderdeel van de website af te halen en dat allemaal omdat ik verteld heb dat er zo veel kritiek op de NOS is bij Schaatsforum. De medewerkers voelen zich zo rot over wat ik verteld heb.
    Mevr. van Setten kijkt toch nooit op de website, ze deden het voor de kenners.
    Nu heb ik al weer spijt van mijn opmerkingen, tja ... gedane zaken nemen geen keer.
    Wat kunnen we nu nog doen?
    fransvanbakel vindt dit leuk.
  20. Tuttifrutti

    Tuttifrutti Well-Known Member

    Heb het even nagekeken en je hebt gelijk ja. De Noorse dames zijn wel gekwalificeerd en zullen ook zeker de TP gaan rijden. Dus dan zouden Hege Bøkko en Mari Hemmer en ook evt. een reserve (Sofia Haugen / Camilla Farestveit) een individuele afstand moeten gaan rijden ja. Voor Hege wordt dat dan de 1000 ja.

Deel Deze Pagina