NK Afstanden 25-27 oktober

Discussie in 'Lange baan' gestart door Lisan, 20 okt 2013.

  1. Tuurlijk heb je niet zoveel voordeel van dat pak. Scheelt duizendsten van secondes. Meer niet.
  2. Mcat

    Mcat Well-Known Member

    Kramer mocht het pak tijdens trainingswedstrijden dragen en dan rijden ze ook in teamkleuren. Als het pak geheim moest blijven is het niet handig om een pak in andere kleuren aan te trekken.
  3. alexander79

    alexander79 Well-Known Member

    Hij is kennelijk goed in vorm EN heeft voordeel van het pak. Enige manier om zeker te weten is om Bergsma en de Jong ook in het pak te laten rijden. :)
  4. Koen

    Koen Well-Known Member

    dit zegt Sven er zelf over op facebook:
    easy trainen hier in Calgary, even m'n nieuwe schaatsen testen:)! Dan weten jullie dat vast. Of stond dit al op NOS Teletekst........ #pfff
  5. Het verschil tussen een wollen trui en een supersonisch olympisch schaatspak is aanzienlijk, maar hier is het minimaal. De pakken van de andere schaatsers zijn ronduit even goed.
  6. alexander79

    alexander79 Well-Known Member

    Sven got jokes. :lol: alleen Svenieboy: was niet de bedoeling om het tijdens wedstrijden te dragen, da's het probleem.
  7. naomie70

    naomie70 Active Member

    Ik vind dat er door sommigen wel een groot drama van wordt gemaakt hoor haha. Het is tijdens een NK en aan het begin van het seizoen. Ik zeg niet dat het correct is wat hij heeft gedaan maar het is ook wel weer iets goeds dat het pak zo vroeg al getest is tijdens een 'echte' wedstrijd en aan de plaatsing world cups veranderd dit niks. Zowel op de 5 als de 10 zou hij zich toch wel plaatsen dus moeten ook weer niet van een mug een olifant maken... dat dit competitievervalsing is etc, het was afgelopen weekend geen strijd om Olympisch goud..
  8. Selm

    Selm Member

    Dat is niet waar. Zowel Koops als Maurits Hendriks hebben al aangegeven dat er geen afspraken waren gemaakt over het wel of niet dragen van het pak tijdens wedstrijden. Kramer mocht het pak dus gewoon dragen afgelopen zondag.

    Zie:

    http://www.nusport.nl/schaatsen/3615202/pak-van-kramer-voldeed-volgens-knsb-regels.html

    en

    http://www.nusport.nl/schaatsen/3615433/hendriks-bij-okt-kan-iedereen-kiezen-nieuwe-pakken.html
  9. naomie70

    naomie70 Active Member

    Precies! En was het verschil tussen Sven en de Bammers nu een seconde dan kon je het gezeur nog enigszins begrijpen maar de overwinning van Sven heeft natuurlijk niks met het wel of niet dragen van dat pak te maken. Zoveel voordeel heb je nu ook weer niet. En ik lees nu zelfs dat Sven zich gewoon aan de regels heeft gehouden en dat iedereen vrij was om welk pak dan ook te dragen. Kortom: weer een hele hoop gezeur om niks ;) haha
  10. alexander79

    alexander79 Well-Known Member

    Nou, Sven heeft de overwinning wel gevierd alsof hij waarde aan hechte, niet? Dus we moeten nu niet doen alsof dit een trainingswedstrijdje was.
    Shady business is shady business. Nu kunnen de mensen van KNSB wel gaan roepen dat Sven het pak gewoon mocht dragen, maar de 1e paniek reactie zegt iets totaal anders.
  11. naomie70

    naomie70 Active Member

    Natuurlijk maar dat zeg ik toch ook niet? Hij heeft eindelijk zijn concurrenten weer verslagen, dat je dan blij bent begrijp ik zeker. Maar we moeten ook weer niet doen alsof dat door dat pak komt. De hele ophef over het wel of niet dragen van het pak vind ik nogal overdreven. Maar dat is mijn mening, prima als jij een andere mening hebt.
  12. alexander79

    alexander79 Well-Known Member

    De ophef was meer omdat het tegen de regels was ( KNSB kan lullen wat ze willen, maar we weten allemaal dat het pak niet bedoeld was om nu al mee te rijden.) Voor de rest bij de olympische spelen zullen we wel weten of het aan het pak te danken is geweest of niet. No problemos...laat alleen wel zien hoe ver Sven/TVM soms bereid zijn voor een overwinning.
  13. G1ant

    G1ant Well-Known Member

    Dat is een lastig te bewijzen stelling. De rol van pakken moet je niet onderschatten. De komst van de pakken van Nike in 2002 heeft voor heel veel snellere tijden gezorgd. Op een iets lager niveau ken ik genoeg voorbeelden van mensen die na het dragen van zo'n pak een kleine seconde per 500 meter harder gingen schaatsen. Voor een deel mentaal, geef ik toe, maar zeker ook echt techniek.

    Wie herinnert zich nog het EK in Hamar, voor de Spelen van 2006, toen alle Nederlanders op de 500 meter een halve seconde tot een seconde verloren vanwege een fout die met de pakken gemaakt was.

    Dat lijkt ongeloofwaardig, maar de luchtweerstand is bij het schaatsen (in tegenstelling tot wielrennen) de sterkste weerstand. Dus het is niet heel gek.

    Het zou best kunnen dat er nu een andere ontwikkeling is die toch bijvoorbeeld een kwart seconde per 500 meter, en dus vijf seconde op een tien kilometer, kan schelen. Ik zeg niet dát het zo is, maar het kan wel.
  14. Selm

    Selm Member

    Zowel de KNSB als NOC*NSF geven aan dat het niet tegen de regels was, maar jij zult natuurlijk informatie hebben die aangeeft van wel, uiteraard! Je kunt ook overal wat achter zoeken.

    Daarnaast is het pak wat Kramer droeg niet eens het definitieve pak dat bij de Spelen gedragen wordt, maar slechts een van de varianten die ze nu aan het testen zijn.
  15. alexander79

    alexander79 Well-Known Member

    Ze waren alleen 'not amused' dat het nieuws heeft uitgelekt, maar dat kan natuurlijk verschillende redenen hebben. :)

    Oh, dus het kan NOG sneller straks bij de OS. De BAM'ers zijn gewaarschuwd.
  16. Sidekick

    Sidekick Well-Known Member

    Ehm, de eerste paniekreactie is van mensen die zoals jij die dit interessante nieuwtje weten om te buigen in een soort schandaal. De internettrolls creeeren daarmee hun eigen werkelijkheid.
  17. chicagodude

    chicagodude Well-Known Member

    Tjongejonge, je kan ook overdrijven met het dramatiseren zeg. Dus jij denkt echt dat Kramer/TVM vantevoren heeft bekonkeld "we gaan stiekem dit pak dragen, zodat we tenminste een voordeel hebben en kunnen winnen"?
    Behoorlijk vergezocht, sowieso is niet eens bekend of en hoeveel voordeel het pak oplevert. En de manier waarop Kramer schaatste met een strakke versnelling aan het einde, dat wordt echt niet veroorzaakt door een pak.

    Ik denk eerder dat hij het pak eens wilde uittesten bij een wedstrijd, vrij logisch als het mogelijk het pak is waar je op de OS in moet schaatsen, dan wil je dta al vrij vroeg uittesten.
  18. SprintMaster

    SprintMaster aangepast Medewerker

    Dat Kramer op elke kruising zo lekker achter Bergsma kon hangen heeft hem misschien wel meer voordeel opgeleverd dan dat pak.
  19. Ik begrijp niet dat velen op dit forum werkelijk denken dat zo'n pak olympisch schaatspak je de overwinning bezorgt. Sven reed 12.46.96 op de 10. Als hij een ander ('slechter') pak aanhad, was het 12.46.96 en een duizendste geweest.

    Dit pak is vooral voor de korte afstanden, waar het soms nog wel eens op duizendsten beslecht wordt. Dat je later niet baalt omdat je niet in een goed pak hebt geïnvesteerd. Op de lange afstanden zijn de verschillen simpelweg te groot om de pakken de schuld te geven. Nogmaals: we hebben het niet over het verschil tussen een wollen trui of een schaatspak, maar tussen een schaatspak en een schaatspak.
  20. alexander79

    alexander79 Well-Known Member

    het pak maakt niet zoveel uit. De reacties op het nieuws dat Kramer stiekem het pak heeft gedragen dat is wat ik amusant vindt. Waarom het mysterie, het geheim? People who have nothing to hide, hide nothing.

Deel Deze Pagina