Transfertopic 2013/2014

Discussie in 'Lange baan' gestart door Danielle, 17 mrt 2013.

  1. Guusp

    Guusp Active Member

    Groeneveld heet niet Renate. D.w.z. deze niet.
  2. Monique

    Monique Well-Known Member

    Welke Renate wel dan? Ik ken nog wel een Renate Groenewold.
  3. jaap

    jaap Active Member

    Was er ook al ingetrapt Monique! Geen -----Wold, maar Groeneveld ene
    Christijn. Nu nog bij de BAM ploeg. De ploegmanager van TVM heeft gevraagd
    of hij bij TVM wil komen schaatsen omdat Blokhuizen is opgestapt.
  4. Sabine

    Sabine Well-Known Member

  5. SprintMaster

    SprintMaster aangepast Medewerker

    Gaat hij dan nog steeds marathons rijden of zich helemaal op de lange baan richten? Ik hoop niet dat hij Douwe de Vries achterna gaat die eerst wel beter werd op de langebaan maar daarna in de versukkeling raakte.
  6. Danielle

    Danielle Well-Known Member

    Toch wel opvallend. Weg uit de ploeg waar marathonners veel succes hebben op de langebaan. Naar een ploeg waar marathonners zo goed als mislukken op de langebaan...
  7. G1ant

    G1ant Well-Known Member

    Als TVM-hooligan en BAM-hater vind ik nu opeens dat Christijn een ideale man voor de teampursuit is. In plaats van Blokhuijsen. :)

    Serieus: opvallende transfer. Vanuit TVM vind ik het slim. Zij verleggen bij met name Sven Kramer toch iets meer de focus van vooral veel krachttraining, naar meer duur. Zal nodig zijn als Sven op de tien kilometer van Bob en Jorrit wil winnen. Ze zoeken geen mensen die Sven kunnen helpen met tempotrainingen, maar juist mannen die mee kunnen komen in de lange duurblokken. Dat denk ik althans dat de achterliggende reden is van de transfer van Douwe de Vries vorig jaar, en Christijn Groenveld nu.

    Bij Christijn zal het financiele plaatje vooral een grote rol spelen. En daar is niets mis mee. Hij zal zeker regelmatig marathons blijven rijden, maar de vraag is voor welke ploeg. Douwe reed vorig jaar in een andere ploeg zijn marathons. Maar misschien schrijft TVM zich nu met een eigen ploeg in. Hebben met Douwe, Verweij en nu dus Groeneveld een team dat het leuk kan doen. Ben benieuwd of hij ook gaan allrounden, of alleen 5 en 10 kilometers rijden.
  8. Monique

    Monique Well-Known Member

    Idd opvallend dit, en ik denk dat de redenatie van G1ant helemaal klopt. TVM draait nu eenmaal vooral om Sven, en die kan wel wat hulp gebruiken voor de 10. En dan ook nog iemand uit het hol van de leeuw. Christijn heeft misschien nog wel wat handige tips over de achilleshiel van Bob en Jorrit.
  9. Elina

    Elina Well-Known Member

    iSkate start met een development team, een extra team tussen de APPM schaatsacademie en de commerciële teams. Wel jammer dat Anker stopt met de sponsoring van de dames.

    http://schaatsen.nl/nieuws/2013-04-19-iskate-start-nieuw-talententeam

    - Verder blijft het vrij rustig mbt transfers, wat gebeurt er bijvoorbeeld met team liga. Orie zijn ploeg begint maandag al aan het nieuwe seizoen.
  10. Kufenwondertje

    Kufenwondertje New Member

    Het lijkt alsof Liga doorgaat met de ploeg, tweet van hun Fysio Jorden Bres:
    "Zometeen kick-off meeting @team_liga seizoen 2013-2014. Start van de voorbereiding #os2014 #sochi !"

    Verder maakt Janneke Ensing niet meer deel uit de ploeg, zij heeft via email haar ontslag gekregen (via Twitter, zie @jannekeensing en @HarmVonk)
  11. SprintMaster

    SprintMaster aangepast Medewerker

    Klinkt niet best. Benieuwd naar het stuk in DvhN morgen.
  12. SprintMaster

    SprintMaster aangepast Medewerker

    Ik heb het stuk gelezen: op zondag heeft Ensing nog met Timmer gesproken die toen niets liet blijken, op dinsdag krijgt ze per mail ontslag. Overigens is ook het contract van Kamminga niet verlengd. Lekker hoor, net voor 1 mei als alle ploegen al vol zitten. Het lijkt dus inderdaad de 2e leegloop van Team Timmer te worden. Oenema schijnt nu wel te blijven. Maar er is duidelijk iets heel erg mis met de communicatie binnen die ploeg. En dat met een ex-schaatster als Van Gennip in het management.
  13. Kufenwondertje

    Kufenwondertje New Member

    Dat klopt niet helemaal. Van Gennip stopte al na haar eerste seizoen bij Liga als manager, evenals Christine Aaftink als bestuurslid (Van Gennip is nu manager van de nationale ploeg). Er gaat duidelijk iets mis binnen de ploeg en ik frees dat het Timmertje 100% het probleem is. Absoluut zonde voor alle betrokkenen.
  14. Elina

    Elina Well-Known Member

    Jan Blokhuijsen is al op trainingskamp geweest, volgens zijn twitter, iemand een idee met wie hij gaat trainen richting de Spelen?
  15. Kufenwondertje

    Kufenwondertje New Member

    Romme assistent trainer van Liga! Ik ben blij verrasst!! De ploeg gaat (minstens) deze seizoen door en behalve Kamminga (was stagiare) en Ensing zijn alle rijdsters gebleven, ze zijn nog op zoek naar een allroundster. Eindelijk continuiteit! Daarnast hebben ze twee nieuwe sponsoren, FlevOnice en Continu (intermediair voor bouw en industrie).

    Hier het persbericht: http://www.tripledouble.nl/nieuws/51-team-liga-gaat-voor-goud.html


    Edit: Kamminga maakt wel deel uit de ploeg heb ik net op teamliga.nl gelezen.
  16. proeme

    proeme Well-Known Member

    FlevOnice heeft geld over?
  17. Kufenwondertje

    Kufenwondertje New Member

    Uit het persbericht: "Datzelfde geldt voor FlevOnice, het schaatsmekka in Biddinghuizen. Het park heropent 1 november 2013 met een geheel nieuw concept en uitstraling en ziet evenals Continu veel opportuniteiten in samenwerking met Team LiGA."

    Ik denk dat zij deze sponsoring als advertentie bekijken en het geld door't nieuwe concept (kleinere baan etc) ook over hebben.
  18. jaap

    jaap Active Member

    Romme bij sprintteam Liga? Vreemde combinatie.
    Zou liever Wennemars daar zien, maar die heeft het vast te druk met andere zaken.
  19. Mjøsaman

    Mjøsaman Well-Known Member

    Dit persbericht doet pijn aan mijn ogen:
    http://www.tripledouble.nl/nieuws/51-te ... -goud.html

    De opstellers hiervan zijn waarschijnlijk dezelfde die het koningslied geschreven hebben; er wordt echt verschrikkelijk Nederlands gebruikt. Het persbericht zit vol met kromme zinnen (Alhoewel ‘behaalde resultaten uit het verleden geen garanties bieden’, is voor iedereen binnen en rondom Team LiGA daarin Goud het doel), verkeerde constructies (overtuigd met), verkeerde geslachten (Het team...haar seizoen) en anglicismen (opportuniteiten).

    Goede reclame voor TripleDouble! Ik neem tenminste aan dat het uitbrengen van dit persbericht valt onder de "advisering bij de activatie van haar sponsorship", zoals in deze zinnen verwoord:

    "Triple Double adviseert LiGA bij de strategie en activatie van haar sponsorship en heeft Continu gekoppeld aan het vernieuwde Team LiGA. Daarnaast is Michel van Grunsven (partner Triple Double) voorzitter van het stichtingsbestuur."
  20. Duif

    Duif Well-Known Member

    Patrick Roest maakt de stap naar Jong Oranje.

Deel Deze Pagina