World Cup Erfurt 1,2,3 maart

Discussie in 'Lange baan' gestart door proeme, 13 feb 2013.

  1. proeme

    proeme Well-Known Member

    Dat lijkt me ook, maar Kramer gaat daar niet winnen van Bergsma en De Jong denk ik. Al weet je met Kramer maar nooit wat hij nou weer uit zijn slof tovert...
  2. LeeMoZovski

    LeeMoZovski Well-Known Member

    Wat een belachelijke race van Bergsma. Wat dacht ie nou? Dat ie Bob de Jong er in de laatste 5 rondjes nog even af ging sprinten?

    Wel een geweldig spannende race zo. Maar ik snap niet waarom Bergsma dat gat zo laat oplopen. Als ie er nu 1,5 seconde achter gaat rijden, kan zo'n versnelling nog werken. Maar nu was het gat gewoon te groot. Bob de Jong is geen beginneling of zo. Mooie zege voor hem, zo. En erg leuk voor mijn VSS, trouwens.
  3. SprintMaster

    SprintMaster aangepast Medewerker

    Wat een enorme versnelling (3x 29 laag) nog op het eind van Bergsma. Die heeft zich niet gespaard voor de TP. De Jong kan hem nog net voorblijven met zijn snelste ronde.
  4. naomie70

    naomie70 Active Member

    De Jong en Bergsma geweldig, mooie rit en goede tijden. De rest is eigenlijk gewoon slecht... verschil tussen de 2 Nederlanders en de rest is veel te groot. Maar goed, dat is (helaas) niet vreemd.
  5. dedeut

    dedeut Well-Known Member

    Vreemde rit van Bergsma inderdaad. Wel nog spannend. @LeeMoZovski: was er nog een speciale reden om de Jong te spelen?
  6. LeeMoZovski

    LeeMoZovski Well-Known Member

    AU! Wat een pijnlijke 5000 tussen Wojcicka en Bo-Reum Kim. De Koreaanse gaat zwaar dood en eindigt met een rondje 40.3. Die is of ziek of ze spaart zich. Misschien is ze ook toch iets te vaak vlak voor een wedstrijd uit een vliegtuig gerold. De Poolse rijdt op haar oude dag zowaar een dik PR: 7.13.13. Twee keer 13, dat kan geen geluk brengen. Want als Dr. Bibber nog leeft, zal ie meedogenloos gaan toeslaan. Katarzyna reed zowat constant over de lijn.

    @dedeut: Ik heb De Jong om twee redenen gespeeld. Ten eerste omdat hij amper een haar minder is dan Bergsma. Ik snapte dan ook niet waarom bijna iedereen blind voor Bergsma ging. Het leek me dan ook een uitgelezen mogelijkheid om een extra punt te pakken in het VSS.
  7. dedeut

    dedeut Well-Known Member

    Poeh dat was nog spannend zeg, de virtuele strijd tussen Meijer en Joling. Dat was bijna nog een flinke tik voor Corendon geweest. Immers, Joling zou alles op het WK afstanden zetten dit jaar; maar dan moet ze zich natuurlijk wel kwalificeren. Meijer zal nu moeten hopen op in enorm instortende Valkenburg, maar dat zie ik niet zo snel gebeuren.
  8. dedeut

    dedeut Well-Known Member

    In principe gaan Valkenburg, de Vries en Joling naar het WK afstanden. Formeel gaan alleen de twee tijdsnelsten (Valkenburg en de Vries) echter. Immers, de laatste plek is een aanwijsplek. Dus Joling is nog niet 100% zeker. Tenzij Valkenburg in de top 3 van het WB-klassement over de 5k komt te staan. Dan gaat zij op basis van het klassement en gaan de Vries en Joling als tijdsnelste. Ik denk echter niet dat Valkenburg die top 3 nog gaat halen; dat kan alleen als Beckert langzamer is dan Valkenburg of als Sablikova valt of gediskwalificeerd wordt.

    Edit Valkenburg buiten de top 3. Dus:
    Geplaatst: Valkenburg en de Vries (3e plek aanwijsplek).
  9. LeeMoZovski

    LeeMoZovski Well-Known Member

    Sablikova wint vrij makkelijk het duel der rug patiënten. De nu 41-jarige Pechstein rekent met een solide race + eindsprint af met Valkenburg. Diane reed een merkwaardige rit. Erg rustig begin, wat tot een moeilijke wissel leidt, dan moet ze een te grote versnelling forceren en die kost haar op het einde haar kop. Als je heel nuchter naar Valkenburgs rondetijden kijkt, kun je het ook geen goede race noemen. De kleine Hozumi wordt nu bijvoorbeeld 4e met een schema uit het boekje. Op het WK kan Diane zich dus niet nog meer van zulke slordigheden veroorloven. Want er liggen toch een paar kapers op de kust voor het brons.
  10. chicagodude

    chicagodude Well-Known Member

    Geweldige race van Bergsma en De Jong, en aan de hand daarvan doe ik de volgende voorspelling:

    -Kramer gaat zich afmelden voor de 10k van het WK afstanden

    Ik denk namelijk daat hij verliezen zo sterk haat dat hij liever nu afzegt, dan (ruim) van beide heren te verliezen. Ik denk dat Kramer momenteel niet sterk/fit genoeg is om beide te verslaan, en dat zelf ook weet. In plaats van (ruim) te verliezen op het WK, denk ik dat hij liever afzegt om dan hopelijk op de OS, na een jaar trainen, zich weer met De Jong en Bergsma te kunnen meten.

    Bovendien heb ik altijd de indruk dat Kramer graag het imago van onoverwinnelijk (als hij meedoet) op de 5/10k in stand houdt.

    Ik hoop dat ik het mis heb trouwens, ik wil wel eens zien hoe de zaken ervoor staan. :)
  11. klopgeest90

    klopgeest90 Member

    Kramer zal eerst de 5km in Heerenveen rijden en ik denk dat als dat goed gaat dan rijdt hij gewoon de 10km.
  12. Monique

    Monique Well-Known Member

    Ik moet zeggen dat ik wel onder de indruk van de race van Bob en Jorrit was. Aan het eind nog die versnelling van Jorrit, maar te laat om nog te winnen. Het gat met de rest is enorm, maar het was dan ook geen best bezette 10 km deze keer. Nu nog afwachten of Sven de 3e man op de 10 in Sochi wordt, ik hoop het wel. Kan hij daar winnen van Bob en Jorrit? Geen idee, hij heeft zeker een kans maar dan moet ie wel in topvorm zijn.
  13. alexander79

    alexander79 Well-Known Member

    10km...hoe goed is Kramer nog? Vroeger was Kramer de enige die constant in 12:55 enzo reed, dus hoefde hij niet echt diep.
    Nu rijden Bob en Jorrit steevast de 12:53 in, dus het woord is aan Kramer nu. Kan hij '07 level benaderen?
  14. Jan Blokland

    Jan Blokland Well-Known Member

    Waarom is iedereen ineens zo sceptisch over Sven. Omdat het op het wk allround moeizaam ging. Iedereen vergeten dat hij dit jaar nog niets verloren heeft op de lange afstanden. Een WK afstanden is toch helemaal niet te vergelijken met een WK allround waar je veel meer gedoseerd moet rijden. Natuurlijk zijn Bergsma en de Jong goed. Maar om nu ineens te zeggen dat Sven Kramer van hen niet gaat winnen gaat me te ver. Als het erop aankomt verliest Sven Kramer zelden van hen. Het belangrijkste zal waarschijnlijk de loting zijn. Zit Kramer voor de Jong en Bergsma, hebben ze een kleine kans. Maar zit Kramer in de laatste rit, denk ik niet dat Kramer verliest.
  15. SprintMaster

    SprintMaster aangepast Medewerker

    Volgens mij kunnen De Jong en Bergsma nog wel wat sneller als ze hun race optimaal indelen. De eerste 5 km reed de Jong in 6.33.7, de tweede helft in 6.19.8. In Astana had Bergsma een oplopend schema aan het eind en de Jong een eerste helft van 6.30.3 en een tweede helft van 6.20.9. Op het EK had Kramer een eerste helft van 6.35 en een tweede helft van 6.22. Tien seconden of meer verschil tussen beide helften is wel wat veel. Ik heb het idee dat naast Kramer ook Bergsma wat vermoeid is. De Jong lijkt juist weer sterker aan het einde van het seizoen en is denk ik de favoriet voor het WK.
  16. plebejer

    plebejer Member

    Sceptisch vind ik wel een sterk woord. Kramer is nog steeds de beste schaatser, maar of hij dat op dit moment op de 10 kilometer ook is weet ik niet. Feit is dat zijn concurrentie nog nooit zo sterk is geweest. Afgezien van die belachelijke 12.41 in 2007 liggen alle tijden die Kramer ooit gereden heeft in principe in het bereik van De Jong en Bergsma. Het is in ieder geval voor het eerst in lange tijd weer spannend wie er gaat winnen op de tien!
  17. alexander79

    alexander79 Well-Known Member

    Tijden die Bergsma en de Jong afgelopen tijd neerzetten, heeft Kramer lang niet gereden en moet hij FLINK zijn best voor doen.
  18. LeeMoZovski

    LeeMoZovski Well-Known Member

    Potentieel interessant duel morgen in de dames B-groep 1500: in rit 3 komen Heather Richardson en Brittany Bowe tegen elkaar in actie. Twee weken geleden reden beide dames nog 1.57.41 en 1.57.79 in SLC. Zo dicht zat Bowe nog nooit bij Richardson. En ook vandaag zat Bowe opvallend dichtbij Richardson. Morgen dus een nieuwe krachtmeting. Eens kijken wat voor een verschil dat op gaat leveren. Bowe heeft de laatste binnenbocht ...

    Wat betreft Kramer, Bergsma en De Jong; ik hoop dat ik ernaast zit, maar ik zie Kramer in Sochi eigenlijk niet op vrijdag een zware 5000 rijden, op zaterdag een nog zwaardere 10km en dan op zondag nog de TP. Als het net als in Hamar niet helemaal loopt zoals Sven wil en hij het gevoel heeft dat ie keuzes zal moeten gaan maken, dan zal de 10 denk ik toch als eerste sneuvelen. Jammer, maar voor hem telt echt maar 1 ding: Goud op de 10 in Sochi, alleen dan wel in 2014.
  19. Peter85

    Peter85 Active Member

    Laat Bergsma en De Jong (ook) in SLC rijden , en ze rijden zelfs wel harder dan die 12.41 hoor..


    Ik denk dat de loting van grote invloed gaat zijn in Sochi. Rijdt één van de twee heren na Kramer, dan kan Sven zijn gouden plak wel vergeten.. Rijden ze ervoor of tegen hem dan heeft ie wel een redelijke kans.
  20. Passion-for-Skating

    Passion-for-Skating Well-Known Member

    geweldige race tussen Bob en Jorrit. Vond het wel een beetje raar van Jorrit want hij had kunnen winnen al zag het er erg makkelijk en soepel uit bij Bob. Volgens mij was dit wel voor het eerst een race van Jorrit die afbouwend was, de andere races van hem ging hij wel eens hard weg en dan moest hij het later toch bekopen in de slotronden. Erg sterk optreden. Ik zeg sowieso goud en zilver, als Sven de 10 rijdt ook brons (ik zeg niet dat Sven voor Brons rijdt) als een andere NL-er de 10 rijdt in Sochi dan hebben anderen nog een kant op brons

Deel Deze Pagina