Worldcup Heerenveen 16-18 november

Discussie in 'Lange baan' gestart door Lisan, 13 nov 2012.

  1. Sabine

    Sabine Well-Known Member

    Nog even over gisteren, ik heb eindelijk voor het eerst de TP live in Thialf gezien. Het was een superrace, maar ik moet zeggen dat het me wel tegenviel. Ik vond het heel slecht te volgen. In Thialf komen alleen maar de halve rondetijden op het bord te staan, daardoor kan je niet goed duidelijk krijgen op wat voor soort schema ze rijden. Daarnaast werden het aantal rondes die er nog gereden moest worden ook niet juist weergegeven. Ik vond het echt lastig te volgen! Zat het merendeel van de tijd op de tv-schermen te kijken zodat ik het nog een beetje snapte, maar daarvoor ga je natuurlijk niet naar Thialf.

    Verder mooie dag, al viel het niveau op de 1000 meter heren me flink tegen. Hoogtepunt was na de TP van de Nederlandse heren de race tussen Leenstra en Nesbitt, prachtig!
  2. Quarantenove

    Quarantenove Active Member

    Ga met het druilerige weer van vandaag op TV het schaatsen kijken maar alleen voor en na de rechtstreekse SP van Gavere op Vier.tv. Zien of Sven een 2 op 2 haalt dit weekend.
  3. LeeMoZovski

    LeeMoZovski Well-Known Member

    Verrassende zege voor Sang-Hwa Lee in de B-groep. De surprise zit 'm vooral in de tijd. 1.16.67 is voor haar doen indrukwekkend. In Chelyabinsk reed ze vorig seizoen (1.16.99) voor het eerst onder de 1.17 op een laaglandbaan, dus dit is haar eerste 1.16 in Thialf. In een direct duel onthoofde ze trouwens Beixing Wang op de laatste kruising, waardoor de Chinese slechts 8e werd (1.18.99).

    Peiyu Jin (1.17.96), Bucsis (1.18.33), Schussler (1.18.49) en Takagi (1.18.54) promoveren naar de A-groep. Tsjuiji komt 0.12 tekort. Sablikova rijdt naar 1.19.47. Lauren Cholewinski reed na haar twee goede 500 meters nu een dramatische 1000;18e in 1.21.10.
  4. Sportgekkie

    Sportgekkie New Member

    Heb gisteren genoten in Thialf maar vond het jammer dat het verschil qua bezetting met de Noord en Zuidbocht wel opvallend. Bocht Zuid was zeer goed gevuld terwijl bocht Noord matigjes was maar dat kan gebeuren.

    De TP Mannen was spannend met vooral ook een goed Rusland en een zeer goede race van NL. Ben blij dat de blessure van Sven meevalt :D
    Verder op de banken gestaan voor de 1000m. van Nesbitt tegen Leenstra en de goede PR van Lotte van Beek. De Mass-start voor het eerst live gezien en vond het leuk maar als je wel eens naar een marathon gaat kijken, dan zijn die 15 rondes voor de dames zo voorbij.

    Het is wel gaan kriebelen dus misschien ga ik in maart nog maar eens naar Thialf.
  5. LeeMoZovski

    LeeMoZovski Well-Known Member

    Szymanski wint de 1500 B-groep met 1.48.38, voor Lalenkov (1.48.66) en Silovs (1.48.83). Ook Anesi (1.49.15) en Kuzin (1.49.30) promoveren naar de A-groep. Nenzi komt net tekort, Rukke wordt slechts 15e en het Noorse talent Havard Lorentzen (ziek, zwak of misselijk?) werd afgetekend laatste met 1.54.68.

    In die B-groep reed ook een aantal interessante jonge buitenlandse talenten mee. De Fin Pulli (3e WK Junioren 1500m 2012) stelde toch wat teleur met 1.51.39. De Chinees Bailin Li (5e WK junioren 2011) deed het al iets beter met 1.50.55, maar was vorig jaar al wel beter. Jin-Soo Kim (6e WK junioren 2012) bleef met 1.50.49 net boven zijn PR. De Zweed Andersson (4e WK Junioren 2012) reed met 1.50.20 wel een klein maar fijn PR. Volgens mij gaat die Zweed er wel komen. De Japanner Taro Kondo deed het het beste. Zijn 1.49.55 was geen PR, maar voor een 18-jarige is het zeker niet slecht. Hij werd nu toch al netjes 7e. Wat zou het mooi zijn als deze specialist zich de komende jaren weet op te werken naar de A-groep.
  6. Svenfan1

    Svenfan1 Active Member

    Opvallende naam in de selectie van China: Peng Xu, zijn leeftijd is niet eens bekend op SpeedSkatingNews en SpeedSkatingResults. Verbeterde zich van de zomer in Calgary van 2.02.92 naar 1.50.52, versloeg Li en Sun tijdens de selectiewedstrijd (1.50.98 in Changchun) en heeft nu dus de 1500 en de TP gereden. Een overgestapte shorttracker?
  7. Hakkie2

    Hakkie2 Well-Known Member

    Is het deze?

    Edit: kan van degene die in Heerenveen rond rijdt nergens een geboortedatum vinden.

    Edit2: op deze website klopt het PR met die op speedskatingresults. Een 21 jarige ex-shorttracker dus.
  8. Monique

    Monique Well-Known Member

    WTF ... 3 Nederlanders die allemaal een slechte start hebben! :shock: :shock: :shock: Niet normaal dit, het kan een keer gebeuren, maar 3 achter elkaar?
  9. klopgeest90

    klopgeest90 Member

    Koskela haalt het net voor Michel Mulder 19e
  10. LeeMoZovski

    LeeMoZovski Well-Known Member

    Bizarre 500!

    Hele matige Oikawa en KH Lee, DQ voor KS Lee, een nooit eerder getoonde fouten triptiek van Ronald Mulder, Otterspeer en Michel Mulder en dan ook nog weer die jammerlijke blessure voor Koskela. De Nederlanders verliezen wat puntjes, okee jammer. Maar Koskela .. shhh ... verdwijnt ie dit seizoen nu weer in het ziekenboeg? Zou doodzonde zijn.

    Kato wint 'm voor een goede Smeekens. Mo knikkert Junio net van het podium, maar ik denk dat de Canadees toch erg verheugd zal zijn met zijn tijd en klassering. Was opnieuw goed, ik hoop echt dat hij dit seizoen de eerste mannelijke WC-zege voor Polen gaat pakken.
  11. dedeut

    dedeut Well-Known Member

    live.isuresults.eu lijkt te suggereren dat er ook een B-groep mass start is vandaag tussen de 1000 dames en de 1500 heren in. Weet iemand of dit klopt?
  12. hidden

    hidden Active Member

  13. ArjenK

    ArjenK Active Member

    Volgens de WC regelementen is er wel een B groep bij meer dan 24 ingeschreven rijders.
    For Mass start races:
    • If not more than 24 Skaters have been entered, all compete in Division A.
    • If the number of entered Skaters is between 25 and 28, Division A shall consist of 16 competitors.
    • If more than 28 Skaters have been entered, Division A shall consist of 20 competitors.
  14. dedeut

    dedeut Well-Known Member

    Bedankt! Wel een vreemd moment om het te doen trouwens. Volgens mij gaat het meteen na de 1000 meter gebeuren, en wordt er pas daarna gedweild als ik zo het tijdschema bekijk.
  15. Monique

    Monique Well-Known Member

    Wat is Richardson toch een klasse apart dit seizoen tot nu toe. Nesbitt zelfs op grote achterstand gereden, nu weet ze eindelijk eens hoe Wüst zich de vorige seizoenen moet hebben gevoeld in de ritten dat Nesbitt zo ver op kop reed.

    Lotte van Beek ook grote klasse!
  16. dedeut

    dedeut Well-Known Member

    Richardson wint zoals verwacht, de tijd is snel maar geen baanrecord. Zou de moeilijk laatste wissel Richardson ook nog tijd hebben gekost?
  17. LeeMoZovski

    LeeMoZovski Well-Known Member

    Het zat er aan te komen en het is gebeurd; Richardson wint de 1000 meter en verslaat Nesbitt overtuigend in 1.15.27. De meest cynische sceptici zullen er vast weer op moeten wijzen dat het geen 1.14.00 is en dus niet meevalt, maar goed is het potjandorie wel. Ik ben blij dat Heather hier bevestigd. Ze reed opmerkelijk rustig met lange klappen en klopt Zhang overigens maar nipt. De tijd van Zhang was - ondanks een zeer lauwe reactie van oa 1 bepaalde commentator - natuurlijk ook al ontzettend goed.

    Van Beek en Leenstra rijden ook flink hard en vooral Van Beek rijdt de ene na de andere superrace. Van Riessen ook al goed. De dames hebben trouwens ontzettend hard gereden. Veel harder dan de heren op de 500 zojuist en gisteren op de 1000. Vind ik erg opmerkelijk.

    Das handhaaft zich nipt en Valkenburg moest weer eens een pillon wegrijden en degradeert.

    Maar met deze Richardson, Zhang, Van Beek en Leenstra is Nesbitt dit seizoen nog niet zomaar klaar. Mooie ontwikkeling.
  18. alexander79

    alexander79 Well-Known Member

    Nesbitt had natuurlijk paarr misslagen en daarna ook moeilijke wissel, maar interessant is het zeker. Heather geeft haar visitekaartje.
    Nu weet Nesbitt ook dat het niet meer vanzelf zal gaan.
    NL'se dames doen ook het keurig, dus dat belooft wat voor de rest van het seizoen.
  19. HaagscheBluf

    HaagscheBluf Well-Known Member

    Dat zat ik me ook al af te vragen.
    Grote verrassing van dit weekend is wel Lotte van Beek, haar PR's sneuvelen aan de lopende band! :D
  20. Jan Blokland

    Jan Blokland Well-Known Member

    Het zat er inderdaad aan te komen. Waarschijnlijk zullen de twijfelaars van de 1.14 in Milwaukee nu meer duidelijkheid hebben. Ik moet wel zeggen dat Nesbitt een slechte race reed. Die misslagen in het begin hebben haar achter de feiten doen aan lopen. Normaal wordt nesbitt natuurlijk nooit 10e. Maar het wordt wel leuk dit jaar. Geen overheersing meer dus.

Deel Deze Pagina