NK afstanden 9-11 november 2012

Discussie in 'Lange baan' gestart door SprintMaster, 2 nov 2012.

  1. Svenfan1

    Svenfan1 Active Member

    Nee. (Eerlijk) meedoen is belangrijker dan winnen.

    alleen kost het me wel mijn eerste VSS-punt... :evil:
  2. Joanne

    Joanne Member

    Mooie verrassende uitslag op de 1500m. Lastig keuze, maar Verweij was wel heeeeeel veel beter dan de rest.
    En wat is er met Blokhuijsen aan de hand zeg? Gisteren nog zo sterk...
  3. Mandy

    Mandy Active Member

    Wat een domme maar vooral arrogante actie van Verweij zeg...hij had makkelijk in kunnen houden.
  4. LeeMoZovski

    LeeMoZovski Well-Known Member

    Wat een verschrikkelijke uitslag op de 1500 meter.

    Verweij rijdt iedereen aan gort, maar wordt 100% terecht gediskwalificeerd wegens een vd domste kruizingen die ik in jaren heb gezien. Valkenburg knokte gisteren nog voor een kans op de laatste kruizing en was kansloos geweest als ze Leenstra voor had moeten laten gaan. Dat was een ware 'do or die'. Verweij kon Schipper juist perfect voor laten kruizen, maar gooide er vanuit de bocht plots een idiote versnelling uit. Waarom?

    Doodzonde, want zijn race zag er verder machtig uit.

    Nu wint Nuis dus op zijn verjaardag met een behoorlijke race voor notabene Rotteveel en de sterke Vriend. En zitten Ket en de jonge Krol daar weer tot in duizendste precies gelijk achter. Moet een van hen nu wijken voor Verweij?

    En hoe moet Schipper zich voelen? Die had zonder die kruizing misschien ook wel bij de eerste 5 gereden ...

    En wat te denken van Blokhuijsen? Na die goede 5km nu ineens zzeer matig.

    Lekker onvoorspelbaar allemaal. Blijft leuk zo, dat schaatsen.
  5. leenstrafan

    leenstrafan Well-Known Member

    De beschermde statussen (top 8 is genoeg als je vorig jaar podium WK reed) zijn afgeschaft; wel is het zo dat er op elke afstand een aanwijsplek is, die normaal gesproken naar de nummer vijf van het NK gaat, maar er zijn eventuele uitzonderingen daarop mogelijk. Volgens mij is de laatste plek altijd een aanwijsplek geweest, ook voor bijvoorbeeld de allroundtoernooien enzovoorts.

    Koen Verweij was dik de snelste, maar inderdaad wel oliedom, hij dacht dat hij wel voorlangs zou kunnen en dat kon niet en dus een volledig terecht DQ. Het hangt misschien nog af van de vraag of Thomas Krol van Jong Oranje volgende week in Minsk (junior WB) of Heerenveen (senior WB) gaat rijden. Want dan komt er een plek vrij achter Ket. Overigens wat een toeval dat die precies gelijk eindigden en dan ook nog eens zo'n bespreekgeval (en anders gedeeld vijfde geweest wat idd. loting of een skate-off of een aanwijsplek zou betekenen).

    P.S. Waar op de 500 meter de volledige top acht bezet werd slechts twee ploegen en op de 5000 meter twee andere ploegen de complete top zeven leverden, was deze uitslag dan weer een allegaartje aan ploegen:
    1e Brand Loyalty, 2e Team van Veen, 3e Team van Veen, 4e Jong Oranje, 4e Team RhianKet.nl, 6e Project 2018, 7e Brand Loyalty, 8e Beslist.nl, 9e BAM, 10e TVM.
  6. Danou

    Danou Active Member

    De ploeg van Van Veen presteert wel erg goed. Op dit moment heeft iedereen een WB ticket op zak, op Verweij na dan.
  7. LeeMoZovski

    LeeMoZovski Well-Known Member

    Interessant. Krol zou wel gek zijn als ie voor de junioren World Cup zou kiezen. Hij krijgt nu plots de kans om in de A-groep vd World Cup 1500 meter te starten en zich daarin te handhaven. Dat is supergoed voor zijn ontwikkeling en een jaar voor de Spelen een kans die hij niet snel (ik denk nooit) meer zal krijgen.
  8. proeme

    proeme Well-Known Member

    Kuipers sneller dan Gerritsen.
  9. Svenfan1

    Svenfan1 Active Member

    Grrr... de livestream had storing.
  10. proeme

    proeme Well-Known Member

    Kuipers valt er weer uit doordat Leenstra een goede tijd rijdt.
  11. ChefSpijker

    ChefSpijker Well-Known Member

    Erop of eronder nu voor Gerritsen. Gaat ze niet onder de 38.73, wordt het geen WC voor haar tot aan Kerst. Morgen zie ik het op de 1000 helemaal niet gebeuren voor haar.
  12. proeme

    proeme Well-Known Member

    geen wereldbeker voor Gerritsen.
    vorig jaar had ze ook al geen lekker jaar.

    Nu is ze natuurlijk ziek geweest nu, wat niet ideaal is, maar mogen we al concludere dat Gerritsen haar beste jaren gehad heeft?
  13. Joanne

    Joanne Member

  14. proeme

    proeme Well-Known Member

  15. JeedeBee

    JeedeBee Member

    In eerste instantie dacht ik ook dat Pim Schipper overdreef. Maar na de herhaling moest ik toch anders concluderen. Hij deed wel wat overdreven, maar hij werd zeker gehinderd.
  16. LeeMoZovski

    LeeMoZovski Well-Known Member

    Goed dat Koen kort na zijn eerste reactie terug komt op zijn woorden en zich nu zo genuanceerd en professioneel opstelt.

    Wat betreft de 500 meter dames. Oenema wint met redelijk veel gemak. Boer en Van Riessen doen wat ze moesten doen. Daarachter een tamelijk spannende stoelendans om WB-plekken. Ik ben erg blij voor Das dat zij 1 vd plekken heeft gepakt. Weg bij Liga, eigenlijk een stapje terug moeten doen, maar nu toch weer netjes in de boot.

    Leenstra zit de specialisten Gerritsen en Kuipers aardig in de weg. Maar deze Leenstra kan met zulke 500 meters straks leuk mee gaan doen op het NK en mogelijk WK Sprint. Met name zuur voor Kuipers die er maar tegenaan blijft hikken en vervelend voor Gerritsen. Annette is blijkbaar ziek geweest, dus die komt vast nog wel terug. Of ze haar beste jaren heeft gehad? De vraag is gerechtvaardigd, maar het lijkt me nog wat (maanden/jaartjes) te vroeg voor een antwoord.
  17. Danou

    Danou Active Member

    Volgens mij is de discussie er al eerder geweest en daar kwam oa Wouter Olde Heuvel ten spraken, hebben zij hun beste tijd gehad? Geen idee? Maar zoals Kramer eerder in een interview sprak zijn de olympische spelen dichtbij maar kun je je nu nog helemaal niet plaatsen. Geen man over boord. Mochten de twee namen dan ook teleurstellen dan zeg ik ja, zij hebben hun beste tijd gehad.
  18. leenstrafan

    leenstrafan Well-Known Member

    Na een redelijke, maar zeker niet uitzonderlijke, bronzen race van Marrit op de 1500 en een aardige, maar niet indrukwekkende, zevende tijd in de eerste omloop van de 500 meter was de 38,73 vandaag de eerste race waarin de supergoede Marrit Leenstra van het voorseizoen zich liet zien. Maar een tiende achter Boer, twee tienden achter Van Riessen en 0,37 achter Oenema levert mij het volste vertrouwen dat ze morgen haar favorietenrol kan gaan waarmaken op de 1000 meter.

    De druk ligt morgen op de 1000 meters vooral bij Annette Gerritsen en Natasja Bruintjes bij de dames en Stefan Groothuis, Pim Schipper en Sjoerd de Vries bij de heren. Zij hebben nog geen enkel startbewijs verdiend en ze zullen liever naar Azië gaan dan naar Utrecht City. Kjeld Nuis en Marrit Leenstra hebben als enigen al een startbewijs voor de 500 én de 1500.

    Op de langste afstanden is de toch altijd weer de vraag wie er meedoen, maar normaal gesproken zouden Valkenburg en Joling hun goede 3000 meter een vervolg moeten geven op de 5000 meter terwijl het bij de heren toch vooral de vraag is of Kramer meedoet. Bob de Jong en Jorrit Bergsma zijn hier uiteraard de favorieten (samen evt. met Kramer).
  19. alexander79

    alexander79 Well-Known Member

    Dom, dom van Verweij...en wat valt Blokhuisen toch tegen op de 1500m.

    Valkenburg sterk op de 3km en klopt Wust gewoon op waarde, wie had dat verwacht?! Gerrittsen..oei, oei. Beginnen nu 2 verloren jaren achtermekaar te worden.
  20. Joanne

    Joanne Member

Deel Deze Pagina