Het grote Sven Kramer topic

Discussie in 'Schaatscafé 'De Ronding'' gestart door Sabine, 27 okt 2011.

  1. Danielle

    Danielle Well-Known Member

    Ik denk trouwens dat hij met de 10 van dit weekend al wel een heleboel pluspunten heeft behaald voor de aanwijsplek voor de world cup voor de 10km. Nog even afwachten wat hij in Moskou doet, maar het WK afstanden is nog wel in zicht.
  2. Sidekick

    Sidekick Well-Known Member

    Probleem is dat hij op allroundtoernooien geen echte 10km-specialisten heeft waarmee te vergelijken valt. Dus zal het toch op tijd moeten gebeuren in een hal onder normale omstandigheden. Het WK Allround dus.
  3. Monique

    Monique Well-Known Member

    Het WK allround wordt zeker belangrijk, maar ik denk ook dat hij met de 10 van het EK al heel veel gewonnen heeft. Met wie moet hij concurreren: Rob Hadders (die maar 10 seconden sneller was in Heerenveen was dan Sven in Budapest op een buitenbaan, en Sven heeft al veel sneller dan Hadders gereden dit seizoen), Jan Blokhuijsen (die langzamer was dan Sven op EK) en WOH (die überhaupt nog geen fatsoenlijke 10 heeft gereden dit seizoen). Tenzij Sven helemaal instort voor het WK, zie ik niet wie anders die laatste aanwijsplek voor de worldcup in Heerenveen zal krijgen.
  4. Mcat

    Mcat Well-Known Member

    De toppers laten al jaren bepaalde NK's liggen, dat is niet nieuw. En over wedstrijden waar geen toppers zijn, wordt dan gezegd dat zij die het podium hebben gehaald niet de besten zijn, want de toppers waren er niet bij.
    Enige manier om iedereen aan NK te laten deelnemen is om de definieve plaatsing voor EK of WK te verbinden aan NK. Niet meedoen aan NK dan ook geen EK of WK.
  5. Danielle

    Danielle Well-Known Member

    Het NK moet dus gewoon weer terug naar voor het EK. Heel simpel.
  6. marcomarco

    marcomarco New Member

    idd helemaal mee eens :)
  7. Koen

    Koen Well-Known Member

    ik heb het idee dat KNSB bobo's de schaatsweek zonder publiek (wat ze geslaagd vinden) belangrijker vinden dan een NK allround zonder toppers.
    jammer. ik ga twee dagen en vind toch dat Sven, Ireen en Jan daar ook thuis horen.
  8. SprintMaster

    SprintMaster aangepast Medewerker

    Als je op basis van het EK al mensen naar het WK stuurt, dan is zo'n NK mosterd na de maaltijd. Natuurlijk gaan de al geplaatsten niet voor hun lol nog het NL er bij rijden.
    Oplossing: of alle plekken voor het WK via het NK laten lopen of terug naar de oude situatie, NK voor EK. En skate-offen voor de laatste plekken.
  9. Monique

    Monique Well-Known Member

    Ik ga dan toch voor die laatste optie: het NK voor het EK en een skate-off voor de laatste WK plekken. Maakt het NK stukken leuker en het is een prima selectie voor het EK.
  10. Sidekick

    Sidekick Well-Known Member

    Kort offtopic inhakend op het NK Allround voor het EK; daar kan ik het alleen maar mee eens zijn. Wellicht is het een idee om het toernooi over 3 dagen uit te smeren, met de 500m en 3k/5k op de eerste dag, de 1500m op de tweede dag en de 10k op de derde dag. Op die manier kan je het ook beter gebruiken als worldcup-selectiemoment (het gebruikelijke programma is in het nadeel van de allrounders namelijk).
  11. Monique

    Monique Well-Known Member

  12. Sabine

    Sabine Well-Known Member

  13. Monique

    Monique Well-Known Member

  14. naomie70

    naomie70 Active Member

    Sven twittert:

    Oefenrit #Inzell 1.000m: 17.75 26.18 26.62 > 1.10.57, tevreden!
  15. Danielle

    Danielle Well-Known Member

    Pfff, tegenvaller. Ik vind het niet leuk als hij verliest, en zeker niet als hij verliest van BdJ.

    Een getergde Kramer is een snelle Kramer, hopen we dan maar.
  16. Koen

    Koen Well-Known Member

    mee eens, van Bob moet hij niet verliezen, zeker niet op de 5km
    kan er ook niet bij. hij reed dik weg en opeens komt Bob weer terug
    niet leuk dit
  17. leenstrafan

    leenstrafan Well-Known Member

    Sven Kramer heeft gezegd dat hij vanwege zijn blessure minder wedstrijden wilde gaan rijden, misschien dat hij ook bedoelde "minder wedstrijden op volle kracht gaan rijden". En hij zal honderd keer liever vandaag van Bob de Jong verliezen, dan volgende week van Bøkko, Kuck of Skobrev.
  18. Danielle

    Danielle Well-Known Member

    Dat is waar. Maar zo'n nederlaag in een onderlinge race kan hem ook niet lekker zitten.
    Of ik het wilde horen of echt hoorde weet ik niet, maar volgens mij zei Bob tegen Sven dat het volgende week voor hem zou zijn. Sven leek ook niet echt aangeslagen, of hij houdt het mooi binnen, dat hoop ik, want hij mag best ziek zijn van verlies.
  19. Monique

    Monique Well-Known Member

    Ik denk er precies zo over, zat vol verwachting te kijken en toen Sven halverwege versnelde dacht ik: zo ken ik je weer. Maar helaas, de versnelling ging hem te veel in de benen zitten en Bobje kwam gewoon onderdoor. Dan zie ik Sven nog veel liever van Blokhuijsen verliezen. Nou ja, idd hopen dat dit hem net die prikkel geeft die hij nodig heeft voor volgend weekend. Ben ook benieuwd naar zijn 1500 meter morgen, jammer dat ze de B groep niet live laten zien.
  20. naomie70

    naomie70 Active Member

    Zijn reactie op twitter:

    begon m'n 5km te rustig, race niet goed gedoseerd. Morgen 1.500m in B-groep, goed te ervaren ;-) #wbhamar #schaatsen

    Hier nog een:
    http://nos.nl/video/339955-kramer-begon ... gzaam.html

    Ik baal er ook van dat hij heeft verloren. Maar liever nu dan volgende week. Hopelijk is hij nu extra gretig :)

Deel Deze Pagina