De NOS, en hoe ze het doen.

Discussie in 'Schaatscafé 'De Ronding'' gestart door Sabine, 10 jan 2010.

  1. SprintMaster

    SprintMaster aangepast Medewerker

    En de NOS maakte nog een grote blunder: de laatste nederlaag van Kramer in een rechtstreeks duel op de 5 of 10 km was niet tegen Grodum op het EK 2005, maar in december 2005 tegen Carl Verheyen. Zoals ik al eerder meldde.
  2. abcdefg

    abcdefg New Member

    Ik kan me wel voorstellen dat het ergenis opwekt als Kramer met zijn 9e plaats wel geintervieuwd wodt en Bergsma niet. Maar Kramer heeft nu eenmaal de meeste commerciele waarde, hij is de persoon die de meeste mensen het interessants vinden.Welkom in de wereld van de journalistiek :(
  3. SprintMaster

    SprintMaster aangepast Medewerker

    Er was wel erg weinig beeld van de wedstrijden van de teamsprint. En Henry Schut had geen enkele kritische vraag aan Koops over de TP.
  4. Passion-for-Skating

    Passion-for-Skating Well-Known Member

    jammer dat ze zo negatief zijn over de teamsprint en eigenlijk geen 1 race laten zien in de samenvatting. op die manier krijg je natuurlijk geen goed beeld van wat het inhoud. jammer, gemiste kans
  5. Lindekh

    Lindekh Member

    Hm. Zonde als dat zo was ja. Maargoed. Bij de ploegenachtervolging is het zo ooit ook allemaal een beetje begonnen, ook in een leeglopend Thialf met veel sceptische aandacht. Nu blijft iedereen daar echt voor zitten. Dus misschien komt het allemaal nog goed ;-)

    We kunnen trouwens ook wel een topic openen zoals dit met dezelfde titel alleen vervangen we dan NOS door NS&KNSB. Zonde dat ze niet even die treinen lekker regelen!
  6. sharky

    sharky New Member


    ..... hoe zat dat ook al weer met die stuurlui........? Ik denk dat we met alle beelden van het schaatsen, alle voor en nabeschouwingen, alle interviews en dan ook nog een live-stream met commentaar heel erg hard in onze handjes mogen knijpen. Je zal maar schaatsfan zijn in............... welk ander land dan ook dan Nederland! Tuurlijk kan het altijd ietsjes beter, tuurlijk worden er fouten gemaakt. Probeer zelf eens al die tijd, zinvol vol te praten, zonder enkele fout op een manier dat anderen geboeid blijven.
    Uiteraard missen de commentatoren wel eens wat, uiteraard vertellen ze wel eens hetzelfde verhaal, maar over het algemeen genomen worden wij met alle schaatsbeelden stierlijk verwent, complimenten voor de NOS en haar commentatoren!
    Enne een tip voor mensen die niet al het geneuzel tussen het schaatsen door willen zien: opnemen en geneuzel en reclame doorspoelen. Hihi fastforward maakt voetbal heel veel beter te verteren :D :D
  7. Sabine

    Sabine Well-Known Member

  8. Monique

    Monique Well-Known Member

    Zeker goed nieuws, vooral ook omdat hij als analist te zien zal zijn. Ik denk namelijk dat ik niet veel radio ga luisteren die weekenden, omdat ik simpelweg geen afspraken maak en dus gewoon tv kan kijken (behalve WK sprint dan want dan ben ik op vakantie). Ik zie Erben graag, het enthousiasme spat er nog altijd vanaf en dat is erg leuk. Ik hoop dat we Rintje ook nog te zien krijgen.
  9. marcomarco

    marcomarco New Member

    Erben is idd een topper :) Hij praat met zijn gevoel en stopt altijd veel diepgang en passie in zijn commentaren.
  10. Jaco

    Jaco Active Member

    Fijn dat Dione aan het einde van de voetbaluitzending van Studio Sport op zaterdagvond alvast liet weten dat Jan Smeekens een Nederlands record had gereden, terwijl de samenvatting nog moest komen en ik nog niets gezien of gehoord had.
  11. Mcat

    Mcat Well-Known Member

    Mooi stukje over Shani Davis in sportjournaal net rond 18.30 uur
  12. leenstrafan

    leenstrafan Well-Known Member

    De keuze om deze wereldbeker niet live uit te zenden was achteraf misschien nog niet eens zo'n verkeerde. Zo serieus werd deze wedstrijd door veel deelnemers ook niet genomen.
  13. LeeMoZovski

    LeeMoZovski Well-Known Member

    Ik voel met je mee.
    Inderdaad belachelijk! Zat ook te kijken en wist de uitslag al wel, maar vond het desalniettemin tamelijk idioot.

    Zoiets flikten ze jaaaren terug ook toen Cindy Klassen de legendarische 1.51.79 had gereden. Was niet live op TV geweest omdat het nietszeggende Studio Voetbal wederom mega belangrijk was die avond. Toen het eindeloze gezever over Ajax ei-ei-ei-ei-eindelijk was afgelopen, kwam de heer Smeets in beeld om het aansluitende schaatsprogramma aan te kondigen. Hij zei toen zoiets als:" ... en het is heeeel hard gegaan."

    Vervolgens hield hij z'n hand bij de z'n mond en fluisterde ie heel 'subtiel' 1 woord:
    "wereldrecord."

    Zucht.
  14. sharky

    sharky New Member

    Ik vind eigenlijk dat de NOS wel eens een compliment verdient. Ik heb een gedeelte van de wereldbeker gekeken via de livestream, op mijn televisie scherm en ik moet zeggen dat geeft een supergoede kwaliteit. Af en toe een miniiem schokje maar verder gewoon prima beeld. Ok het commentaar is voor verbetering vatbaar. Maar het feit dat we dit gewoon live kunnen zien is echt super.
    En ik ben het volkomen met leenstrafan eens met name de zondag was absoluut geen live uitzending waard. De live stream was een prima oplossing. Hulde voor de NOS!

    edit: oeps zit op deze pagina terug te kijken heb ik niet zo lang geleden ook al complimenten aan de NOS uitgedeeld. 't moet nie gekker worden :lol:
  15. leenstrafan

    leenstrafan Well-Known Member

    Wij als schaatsgekken willen natuurlijk al het schaatsen zien, maar er zijn veel mensen die wel graag de grote toernooien (EK, WK, OS) willen volgen, maar de NK en WB niet zo heel belangrijk vinden. Die mensen worden volgens mij een beetje afgeschrikt als er elke week volle middagen/avonden schaatsen op TV zijn. Daarom is de optie livestream+samenvatting wel ok, hoewel ik dan toch liever zou zien dat ze de laatste race eventueel live uitzenden.

    Idem met voetbal, de NOS zendt het EK, het WK en een aantal wedstrijd uit de Champions League uit, dat zijn ook de wedstrijden die ik nog wel wil zien, maar elke week de eredivisie hoef ik niet op TV, daar is de goede oplossing voor met Eredivisie Live (waar ik dus geen behoefte aan heb). Wat dat betreft mogen we al blij zijn dat de streams van ISU en NOS gratis en legaal zijn.
  16. Reitse

    Reitse Active Member Medewerker

    Mee eens.

    De hardcore fan zal ook de Gruno bokaal, Utrecht City Bokaal en dat soort wedstrijden live willen zien maar de 'gewone' kijker zal het een biet zijn :)
  17. leenstrafan

    leenstrafan Well-Known Member

    Grrrr... Voorbeschouwing op WK sprint voor vrouwen. Genoemd en geïnterviewd als favoriet: Christine Nesbitt, genoemd als grootste outdagers: Sang-hwa Lee, Jing Yu en Heather Richardson, genoemd vanwege podiumplek vorig jaar: Margot Boer en Annette Gerritsen, geïnterviewd als Nederlandse favoriet: Thijsje Oenema.

    En wie er helemaal niet genoemd is... :evil:
  18. LeeMoZovski

    LeeMoZovski Well-Known Member

    Beixing Wang?
    Nao Kodaira?

    Ach, zie het als een compliment. De NOS vooruitblikken op dit soort schaatstoernooien zijn vaak nogal kort en dus voorspelbaar, oppervlakkig en makkelijk. Men pakke den beste Nederlander + een Engels of Duits sprekende buitenlander en klaar is Bert. Die gasten hebben vast helemaal niet door dat ook Leenstra best hoog kan eindigen. Voor Marrit wordt het essentieel dat ze de twee starts in de binnenbaan zonder wissel- en kleerscheuren overleeft....

    Het mannenfilmpje zal wel worden opgehangen aan Groothuis, Otterspeer en Davis. Mo, Lee en Koskela zullen ook wel efkes genoemd worden. Ik zit stiekem - en erg vergeefs - te hopen dat de NOS dit weekend eens met een mooi portret(je) over 4-voudig kampioen en titelverdediger Kyou-Hyuk Lee komt. Dat heeft die man zo toch onderhand wel verdiend. En volgens mij kun je over zijn bijna 20-jarige schaatscarriere een geweldig verhaal maken.
  19. Reina85

    Reina85 Member

    Het zal persoonlijk zijn, maar ik zie/hoor toch echt tien keer liever Mart met Rintje en Anni de analyse doen, dan Dione met Erben. Ik vind dat Erben veel minder inhoudelijk analyseert, en Dione lijkt niet tegen zijn woordenvloed opgewassen, waardoor ze nogal eens tenenkrommend in de rede valt.
  20. JeedeBee

    JeedeBee Member

    Helemaal mee eens. Ik mis vooral de brede blik. Zondag was na de beide 1000 meters alleen aandacht voor de wereldkampioenen + directe verliezers. Geen opmerkingen over andere nederlanders. Zo werd er niet echt gesproken over de 1000 van Leenstra (2de NL-tijd!) en niet over de goede tijd van Sjoerd de Vries. Ook had ik verwacht eerder duidelijkheid te krijgen over wie nu wel en niet de laatste 24 had gehaald voor NL.
    Juist een analist hoort alle aspecten van een afstand naar voren te brengen. Dat liep niet echt goed.

Deel Deze Pagina