NK Afstanden, 4-6 november, Heerenveen

Discussie in 'Lange baan' gestart door leenstrafan, 7 okt 2011.

  1. naomie70

    naomie70 Active Member

    Vond het een mooie maar toch ook wel verassende eerste dag. Kijk alweer uit naar morgen!
  2. nino

    nino Member

    Ik vind het wel een goede beslissing om toch de 10 km te gaan rijden. Sven is schaatsenrijder tenslotte. Hij heeft lang genoeg niet gereden.
  3. Monique

    Monique Well-Known Member

    Zo, weer terug van een dagje Thialf. En wat een mooie dag! De 5 km was natuurlijk speciaal omdat Sven weer reed, en hij deed het gewoon goed. Ik had wel een beetje gehoopt dat ie direct maar weer zou winnen, maar 3e is heel netjes. Ik lees hier net dat hij zondag ook rijdt, ben er blij mee en denk dat het verstandig is. Hij moet weer wedstrijdritme en -hardheid opdoen en waarom zou hij dan niet starten. Straks nog even op de nos site zijn interview zien, we zagen wel dat Maalderink Sven aan het interviewen was, maar kregen daar verder niets van mee. Wat ging die Jorrit Bergsma tekeer zeg, wel een ontzettend knappe race van hem! Bob de Jong ook heel goed, maar het verschil met Kramer was wel erg klein. Denk dat Bob een groter verschil in gedachte had.

    De 500 meters waren ook prachtig, zowel bij de dames als bij de heren. Smeekens echt top maar APPM deed het bij de mannen ook heel erg goed.

    Kortom: ik heb genoten en verheug me nu alweer op zondag als ik er weer heenga.
  4. Passion-for-Skating

    Passion-for-Skating Well-Known Member

    mooie ritten voor morgen! ik denk dat die 3km best wel eens mega spannend kan gaan worden.. zoals alles volgens mij. vanaf 13.00 live via internet denk ik he? morgen zoveel te doen, moet alles een beetje goed plannen!
  5. leenstrafan

    leenstrafan Well-Known Member

    Zoals ik al verwacht had heeft Marrit zich afgemeld voor de tweede 500 meter. Jammer voor Emma van Rijn die nu alleen moet rijden, maar ook verstandig van Marrit want drie ritten op één dag is niet echt handig (en de 1000 en 3000 zijn toch wel iets belangrijker). Het ligt natuurlijk ook aan de planning van de KNSB, die er ook voor hadden kunnen kiezen de tweede 500 meter voor vrouwen gewoon op de vrijdagavond te doen. Het verschil tussen Marrit en de vijfde tijd was maar 12 honderdsten en gezien haar slechte start vandaag (daar verloor ze meer dan 12 honderdsten) had ze zich zomaar de wereldbeker in kunnen rijden. Maar nu gaat ze dat op de drie middenafstanden alsnog doen en haar programma wordt dus al druk zat.

    Ruben Romeijn is trouwens gediskwalificeerd op de 500 meter, weet iemand waarom? Allard Neijmeijer moet nu alleen rijden morgen.

    Verder hebben Pien Keulstra en Diane Valkenburg zich afgemeld voor de 1000 meter. Niet zo vreemd, want het zijn geen specialisten terwijl ze op de 3000 meter later die dag allebei om de medailles mee kunnen doen. Reserves Esmeralda Nieuwendorp en (daar hebben we haar weer) Emma van Rijn mogen dus wel de 1000 meter rijden.

    Rixt Meijer vervangt Irene Schouten (opnieuw: weet iemand waarom) op de 3000 meter en dus staan alleen op de 1000 meter mannen alle verwachte namen aan de start.
  6. LeeMoZovski

    LeeMoZovski Well-Known Member

    Zeer vermakelijke eerste dag van het NK Afstanden. Ik ben totaal geen Sven hater, maar het schaatsen wordt mijn inziens leuker als Kramer niet meer alle 5 en 10kms op de automatische piloot wint. Na deze eerste race kun je natuurlijk onmogelijk conclusies trekken. Maar feit is wel dat Sven iig op dit moment nog niet dezelfde Sven is die in 2007-2010 iedereen aan gort reed. Zien we die Sven nog wel ooit terug?

    Erg leuk trouwens ook dat ie de 10km toch gaat rijden. Dat wordt een ouderwets leuke zondag.

    Jorrit Bergsma reed een geweldige race. Je zag aan zijn gezicht dat ie z'n rondjes ontspannen bleef afwerken, al kostte die versnelling naar 29,4 wel veel kracht. Ik ben benieuwd of Bergsma dit seizoen nu constant op dit niveau kan blijven rijden.

    Die gekke Bob de Jong had natuurlijk het goud weer kunnen pakken, maar net als vorig jaar was ie er weer niet bij met z'n hoofd. Teveel op OldeHeuvel gefocusset blijkbaar.

    Blokhuijsen reed denk ik een van zijn beste 5kms tot nu toe, biljartvlak!
    En Douwe de Vries heeft heel netjes de lijn van zijn goede voorseizoen doorgetrokken.

    Op de 500 meter bij de vrouwen heb ik staan juichen voor Oenema. Nadat ik haar 1500 meter tijd op de Holland Cup had gezien, vermoedde ik al dat de oude Oenema zichzelf had ingeruild voor een nieuwe. Eentje die sterker is geworden vooral. En dat is gebleken. Hoera!

    Boer was zeker niet slecht, maar Gerritsen viel wel degelijk tegen. Das daarentegen reed ook heel goed. Het niveau was uberhaupt erg hoog. VDBrandt, Kuipers en Smit waren ook dik in orde. Bruintjes is nu 10e met een tijd die vorig jaar geloof ik nog plaats 3 had opgeleverd.

    Tot slot de heren sprinters. Strakke race van Smeekens. Zijn we getuige van de definitieve doorbraak van Michel Mulder? Of gaat Jesper Hospes dit jaar de Hein Otterspeer award pakken?

    Groothuis reed goed, net als Tuitert en in mindere mate Nuis. Hein Otterspeer gooide een toprit weg in de laatste binnenbocht, maar die zie ik in de 2e omloop nog wel revanche nemen.

    Elgersma opende matig en had een serieuze misslag, maar maakte desondanks zeer veel snelheid op de kruizing. Ronals Mulder en Jacques de Koning hebben het zitten. Sjoerd de Vries mag dromen van iets moois op de 1000 meter. Maar dat doet Pim Schipper ook al. Als die arme jongen toch eens uit de startblokken wist te vliegen ...

    Wat ik zeg, een zeer vermakelijke 1e dag van het NK Afstanden. Dat smaakt naar meer.
  7. Elina

    Elina Well-Known Member

    Het was een leuke eerste dag van het NK gisteren in Thialf. Mooi om te zien dat het niveau zo hoog ligt, zowel bij de 5000m als de 500m. Vandaag gewoon weer voor de tv, ben benieuwd naar de 3000m wat de dames kunnen.
  8. Lisan

    Lisan Well-Known Member Medewerker

    Ik zag de loting en zag als S. de Vries staan. Grappen als:"Wauw, gaat Sjoerd ook al een 5 km rijden?" Overigens zat Douwe in rit 10 want daar stond D. de Vries en niet B. de Vries.... Uiteindelijk stond Douwe aan de start en zie ik dat welbekende foto'tje... en in eerste instantie dacht ik:"Wat een bekend foto'tje..." (beiden blond en blauwe ogen natuurlijk) en daarna dacht ik (en schreeuwde ik):"SJOERD!!!!!! Oh wat erg, ze hebben de verkeerde foto". In ieder geval zei de speaker na een aantal ronden pas:"Dit is natuurlijk niet Sjoerd de Vries maar Douwe de Vries" want ook op het scorebord stond S. de Vries. En Douwes ploeggenoten zeiden nog tegen me:"Maar dat is Sjoerd die daar rijdt toch?" ;) Ach allebei mijn favo's ;)

    Maar ik ben superblij met Douwes race! Vorige week had ik ingezet op 6.24 (reactie:"Zou mooi zijn") maar toen werd het nog veel beter! Hij zal de worldcups afreizen en zondag ook de 10km rijden. Een PR wordt het iig, plaatsing zal lastig worden gaf hij aan.

    Ik vind het in ieder geval erg leuk om Douwe weer in het langebaanschaatsen te zien. Laatste keer was in februari 2005...

    De 500 meter dames vond ik de race van Thijsje Oenema echt geweldig! Er werden ook veel PR's gereden!

    Bij de heren was ik erg blij met de tijd van Sjoerd (of reed Douwe nou die 500? Ik weet het niet meer ;)) en Michel Mulder heeft mij ook verrast! En natuurlijk Jesper Hospes. Freddy eindelijk weer een redelijke 500 maar dat kan beter.

    Ben benieuwd naar vandaag! Zal er vandaag niet live bij zijn, morgen wel weer :)
  9. Lisan

    Lisan Well-Known Member Medewerker

    Weet iemand of je ergens de race van Douwe de Vries kan kijken? Hij zat helaas niet in de samenvatting....
  10. Passion-for-Skating

    Passion-for-Skating Well-Known Member

    Irene Schouten heeft zich afgemeld omdat ze niet fit is. Overigens staat ook Wieteke Cramer in de loting voor de 3k. Blijkbaar wil ze het toch nog een keer proberen. Meen me te herinneren dat er hier op het forum iemand behoorlijk fan van haar was. Die zal dat wel mega leuk vinden
  11. Koen

    Koen Well-Known Member

    ik was vroeger ook fan van Wieteke. zal leuk zijn als ze mee doet.
    sta nu weer op het punt richting Thialf te gaan. wordt vast weer spannend. gister ook erg leuke dag gehad. lekker rustig op noord. zuid helemaal vol en wij de ruimte
  12. Schaatsfan86

    Schaatsfan86 Active Member

    Ik was ook behoorlijk onder de indruk van de race van Jan Blokhuijsen (natuurlijk ook van Jorrit Bergsma!). Heel gecontroleerd zoefde hij naar 6.20, zonder al te vermoeid te zijn na de finish. Erg knap om zo een 5km te kunnen rijden, dat beloofd ook nog wat voor de 10. En ik denk dat hij heel belangrijk gaat worden voor de TP.
  13. naomie70

    naomie70 Active Member

    Hij reed zeker een hele sterke 5km. Die 6.20 kwam wel heel makkelijk en hij leek niet heel vermoeid nee. Dus ben ook wel benieuwd wat hij kan ja op de 10km. Daarnaast verwacht ik ook wel veel van wederom Bergsma en Bob de Jong. Hoewel de 5km van Bob niet helemaal lekker liep maar ik vind hem een betere 10 dan 5km rijder dus de 10km kan nog wel spannend worden. Ook wel afhankelijk van de loting. Maar eerst vandaag, ik heb er weer zin in!
  14. Monique

    Monique Well-Known Member

    Hij ging een paar keer met zijn schaats over de lijn. Tijdens zijn race viel me dat al op (we zaten op rij 1 vlak voor een tv en daar kijk je dan toch af en toe op) dus ik neem aan dat hij daarom DQ heeft.

    Heeft iemand de link naar de livestream? Is dat gewoon bij de NOS?
  15. dedeut

    dedeut Well-Known Member

    Gewoon nos.nl/sport. Maar je kunt ook op schaatsen.nl (al was die gisteren een beetje traag).
  16. Tinuz

    Tinuz New Member

    Ik kan niet op die livestream. Hij zegt dat de toegang geweigerd is. Hebben jullie dat ook?

    Ik zit overigens gewoon in Nederland en gisteren deed hij het wel.
  17. Duif

    Duif Well-Known Member


    Klopt, is bij mij precies hetzelfde :evil: :evil:
  18. Danou

    Danou Active Member

    Bij mij ook, maar de tijd loopt wel in de balk, dat was gisteren ook met die klok zo. Dus ik denk dat het straks gewoon live gaat. Hoop het tenminste
  19. Schaatsfan86

    Schaatsfan86 Active Member

    Bij mij ook. :evil:
  20. naomie70

    naomie70 Active Member

    ja dat heb ik ook. Hopelijk veranderd dat snel.

Deel Deze Pagina