NK Afstanden, 4-6 november, Heerenveen

Discussie in 'Lange baan' gestart door leenstrafan, 7 okt 2011.

 1. naomie70

  naomie70 Active Member

  Nette tijd hoor! Veel seconden van zijn PR af, heel knap.
  En geen schande dat Sven verslagen is, heeft het gewoon goed gedaan. Die is gewoon wedstrijden nodig om nog beter te worden. En stieken, ja ik zeg het gewoon, als iemand Sven verslaat en Nederlands kampioen wordt.. liever iemand anders dan Bob de Jong. Ja sorry, ik heb het gewoon niet met hem.
 2. Mcat

  Mcat Well-Known Member

  Schitterende tijd van Bergsma, Sven voor het eerst sinds 2007 geen kampioen meer op de 5 km.
  Jammer van mijn voorspelling, maar Sven zal dus vanaf nu moeten werken om op het podium te komen.
 3. Passion-for-Skating

  Passion-for-Skating Well-Known Member

  +1 ben benieuwd of hij morgen ook de marathon gaat rijden en dan zondag weer de 10k? zou me niets verbazen...
 4. G1ant

  G1ant Well-Known Member

  Eigenlijk valt BAM behoorlijk tegen tot nu toe. Bovenhuis, Bob de Vries. Ook Stoetinga niet super. Maar die Bergsma, wat is die in megavorm. Wordt nog leuk op de 10km zondag.
 5. naomie70

  naomie70 Active Member

  Het is wel spannend.
 6. Passion-for-Skating

  Passion-for-Skating Well-Known Member

  geloof dat de 'hekel' uitspraken beter in het schaatscafe kunnen plaatsvinden.,

  Ik vind dit wel een interessante 5km. Teleurstelling van de jonkies van de EK en WK die een mooie 5km daar reden, nu een nieuwe marathonner die het doet, tegenvallende andere marathonners. Goede tijden vooral, top zit echt dicht bijelkaar.
 7. naomie70

  naomie70 Active Member

  Gefeliciteerd Bergsma! Top gedaan! Hele goede tijd.
  Nou Bob heeft Sven verslagen maar met een klein verschil. Dus ook daar naar kijkend, gewoon goed gedaan van Sven. Hij doet weer mee en daar ben ik blij om :)

  Verder een spannende 5km. De top zit toch wel dichtbij elkaar.
 8. leenstrafan

  leenstrafan Well-Known Member

  Krizz en Edwin hebben het ook erg goed gedaan. Die gaan de nacht in als leiders in het VSS-klassement. Wel een bijzondere prestatie van Jorrit Bergma zeg, gewoon de regerend Nederlands kampioen verslaan, de regerend wereldkampioen verslaan en de regerend Olympisch kampioen/wereldrecordhouder verslaan. Ook een goede prestatie van Jan Blokhuijsen (die doet wat WOH niet kan) en natuurlijk Douwe de Vries.
 9. Mcat

  Mcat Well-Known Member

  Bob de Jong nu sneller dan Sven Kramer. Mooie uitslag. Benieuwd op alle 3 de marathonners worldcups gaan schaatsen en of ze en morgen de marathon en zondag de 10 km gaan doen.
 10. mi

  mi Well-Known Member

  Maar toch is mijn voorspelling dat Sven zondag niet start op de 10k

  Ik voel een verhaal aankomen waarin 'niet willen forceren' de boventoon voert en zou dat overigens uitermate verstandig vinden!

  (voor plaatsing voor de WC 5/10k is het volgens mij ook niet nodig toch?)
 11. Passion-for-Skating

  Passion-for-Skating Well-Known Member

  Blokhuijzen idd heel solide gereden. Leek alsof hij heel relaxed en ontspannen reed en precies deed wat hij wilde doen.

  Ben ook benieuwd of de 3 marathonners het ook goed gaan doen op de world cups, vorig jaar waren dat toch wisselende resultaten. ik denk met name door hun krankzinnige schema om 2 wedstrijden op 1 dag te rijden. Hopelijk dit jaar dus iets verstandiger. Moet ook wel vanwege de afstanden...
 12. naomie70

  naomie70 Active Member

  Ik denk dat het ook beter is als Sven die niet gaat rijden. Kan beter niet forceren inderdaad. Niet teveel in 1 keer willen.
 13. Reitse

  Reitse Active Member Medewerker

  Dat was weer een mooie 5K. Hele leuke nieuwe winnaar, had hem niet verwacht! De reactie van Sven vond ik ook goed, hij leek echt blij weer terug te zijn. Reactie van Bob vond ik een stuk beter dan wat hij gister op tv liet zien.
  Maar hoe dan ook, de 5 was prachtig, mooie voorbode voor de 10 van zondag? :D
 14. mi

  mi Well-Known Member

  oke....Bob de Jong heeft mediatraining gehad sinds afgelopen week ("wat fijn dat Sven er weer bij is en op het podium staat")

  en *tikje oftopic* zullen we alsjeblieft ophouden met dat ge-bambambam! we hebben het toch ook niet over tvmtvmtvm of op=opop=opop=op? De flintstones zijn uit....
 15. naomie70

  naomie70 Active Member

  Haha.. dat dacht ik ook gelijk! Zo zie je maar, je hoeft iemand niet leuk te vinden, maar dan kun je nog wel normaal over hem praten. Zoals hij nu deed. Wordt het een stuk beter van.
 16. Passion-for-Skating

  Passion-for-Skating Well-Known Member

  hetzelfde filmpje van Bob wat gisteren online stond, was vandaag tijdens de uitzending te zien- maar langer, en dus alles veel meer in verband/verhouding. Ik denk dat dit ook een ander beeld neerzet.
 17. dedeut

  dedeut Well-Known Member

  Mooie winnaar!

  Stand WB-tickets na de eerste dag:
  BAM 2
  TVM 2
  SOS 1

  Medailleklassement na de eerste dag:
  BAM 1 1 0
  TVM 0 0 1
 18. naomie70

  naomie70 Active Member

  Ik heb de langere versie gezien en mijn mening blijft hetzelfde. Het is zijn hele doen en laten hoe hij daarop reageerde. Maar goed, misschien ben ik niet objectief genoeg. Vond zijn interview vandaag in ieder geval een stuk beter.
 19. naomie70

  naomie70 Active Member

  Zo, die Anice Das, goed gedaan hoor! PR
 20. mi

  mi Well-Known Member

  Wat volgens mij met name stak bij Bob was dat aan Kramer gerefereerd werd als wereld- en olympisch kampioen terwijl hij dit vignet niet mee kreeg....hij vroeg ook letterlijk: "ja en wie heb je tegenover je?"
  Snap het ergens maar het getuigd van grote behoefte aan erkenning dat je zo reageert op de opmerkingen over Sven (of willekeurig welk ander).

  Daarom vind ik hem ook niet prettig om te beluisteren: er is altijd zo'n calimero ondertoon....

Deel Deze Pagina