Het grote transfertopic 2010

Discussie in 'Lange baan' gestart door dedeut, 28 feb 2010.

  1. Edwin

    Edwin Active Member

    Bob de Jong wordt marathonschaatser
    geplaatst donderdag 15 juli 2010 om 14:03:28 op Schaatspeloton.nl

    Hij werd in de wandelgangen al regelmatig genoemd als potentiële kandidaat om na zijn langebaancarrière de stap naar het marathonschaatsen te maken en nu waagt Bob de Jong ook de sprong. Dit meldt De Telegraaf vandaag. Ondertussen traint de Olympische tien kilometerkampioen van Turijn 2006 mee met het BAM Schaatsteam, of de Leimuidenaar ook voor dat team in de Top Divisie zal uitkomen meldt het bericht niet.

    In het verleden nam Bob de Jong al een incidentele keer, zonder veel succes, deel aan een schaatsmarathon. Het komende seizoen zal De Jong zich echter echt gaan focussen op het marathonschaatsen. Wel heeft hij ook de NK en WK afstanden langebaan ook op zijn programma staan. Of zijn samenwerking met langebaancoach Bart Schouten wordt voortgezet, is nog niet duidelijk. Aldus de Telegraaf. Eerder verloor De Jong door het stoppen van VPZ zijn sponsor in het langebaanschaatsen.

    http://www.schaatspeloton.nl/nieuws/nieuws.php?id=1442
  2. Lisan

    Lisan Well-Known Member Medewerker

    Omdat er in Polen betere facaliteiten zijn, zal ze voor Polen uitkomen en ze traint daar dus ook.
  3. FuGeE_Volkova

    FuGeE_Volkova Well-Known Member

    En Anschütz is ook gestopt
  4. Oxylus

    Oxylus Well-Known Member

    Gelukkig dat er in Duitsland genoeg schaatstalent over is. Aleen op de middenafstanden is het nog wat magertjes in vergelijking met wat ze in het verleden hadden. Nu de Duitse mannen nog.

  5. Reitse

    Reitse Active Member Medewerker

    Lees net op nu.nl: Marja Vis stopt.

    Uittocht van een generatie?
  6. leenstrafan

    leenstrafan Well-Known Member

    Misschien dat iets overdreven. Je ziet om de vier jaar veel schaatsers die stoppen na een Olympisch jaar.
  7. Duif

    Duif Well-Known Member

    Die was in mijn ogen al 2 jaar gestopt.
  8. Oxylus

    Oxylus Well-Known Member

    Schaatsgeneraties duren voor mijn gevoel 4 jaar. Na elke OS is het inderdaad voorspellen welke groep schaatsers nu weer afscheid gaat nemen.
  9. Lisan

    Lisan Well-Known Member Medewerker

    Nou ik hoop dat ik de komende 4 jaar 'gespaard' blijft want twee favorieten in een jaar verliezen waarbij de een 'bejaard' is en de ander nog jaren door had kunnen gaan, vind ik wel even genoeg 'straf' ;)

    Maar klopt inderdaad dat je dit elke 4 jaar ziet. Al lijkt het nu misschien extremer omdat in het geval van Duitsland er ineens 2 grote namen stoppen en een 3e al eerder gedwongen (door eigen schuld) afscheid nam van de sport. En ook in ons eigen landje een aantal 'oud gedienden' de schaatsen aan de wilgen hebben gehangen.
  10. freddy11

    freddy11 Member

    Wild bondscoach van Canadese schaatsers

    CALGARY - De Canadese schaatsbond heeft Mark Wild benoemd tot bondscoach van de langebaanschaatsers. De 35-jarige Canadees zal samen met Xiuli Wang de allrounders trainers, zo maakte de Canadese schaatsbond bekend.

    Mike Crowe blijft de sprinters coachen. De Canadese schaatsbond is nog op zoek naar een tweede sprinttrainer. De afgelopen jaren was Ingrid Paul in Canada werkzaam als bondscoach. Haar contract werd niet verlengd.


    http://www.telegraaf.nl/telesport/schaa ... =telesport
  11. Lisan

    Lisan Well-Known Member Medewerker

    Er is nog een sprinttrainer beschikbaar, spreekt Pools, Nederlands en Engels ;)
  12. freddy11

    freddy11 Member

    Ingrid Paul aan slag in Noorwegen

    STAVANGER - Schaatscoach Ingrid Paul gaat haar sportieve carrière voortzetten in Noorwegen. Paul, die afgelopen seizoenen werkzaam was als bondscoach van de Canadese schaatsploeg, gaat in Stavanger aan de slag als prestatiemanager van een nieuwe overkapte ijsbaan. In samenwerking met schaatsclubs uit de wijde omgeving, een topsportschool en de universiteit van Stavanger moet Paul een situatie gaan creëren waarin schaatsers zich optimaal kunnen ontwikkelen.

    "Schaatsers kunnen hier voortaan opleiding en sport combineren. Ik zie het als een enorme uitdaging om op deze manier met sport bezig te gaan en hopelijk kan ik zo een bijdrage leveren aan de populariteit van het schaatsen in Noorwegen", aldus Paul, die de functie op part-time basis gaat vervullen. Daarnaast is Paul namelijk ook werkzaam als arts in het Heerenveense ziekenhuis De Tsjongerschans.

    De Canadese schaatsbond heeft overigens Mark Wild benoemd tot bondscoach van de langebaanschaatsers. De 35-jarige Canadees zal samen met Xiuli Wang de allrounders trainers. Mike Crowe blijft de sprinters coachen
  13. Tjark

    Tjark Active Member

    Had ik ook gelezen. Maar waar ik meer info over zou willen:

    Ik las 't ook op de site vd KNSB:
    Wie weet hier meer van?
  14. Eelco

    Eelco Well-Known Member

  15. dedeut

    dedeut Well-Known Member

    Dit lijkt me een slimme zet van TVM. Het is me wel niet geheel duidelijk of Versteeg nu alleen tijdens dit trainingskamp komt helpen of dat hij nu een vast onderdeel van de begeleidingsstaf is.
  16. Monique

    Monique Well-Known Member

    Ik heb zelf de indruk dat Versteeg tijdelijk in dienst is genomen, maar zeker weten doe ik het niet. In ieder geval vind ik het ook een slimme zet van TVM, bochten worden steeds belangrijker.
  17. Alleskids

    Alleskids New Member

    short trackers en inline skaters uit met name de"nieuwe"" schaatslanden veroveren de wereld top. de oude stijl schaatsers zullen hun traditionele schaatstraining moeten aanpassen willen ze mee blijven draaien.
  18. kernploegfusie

    kernploegfusie Active Member

    Ik vraag me af of hij echt nodig is.
    Geert Kuiper is toch degene die Gerard van Velde bochten heeft leren rijden?
    En niemand hing zo mooi in een bocht als Bart Veldkamp.
  19. Lisan

    Lisan Well-Known Member Medewerker

    Ik weet niet of onze Russia-expert het hier al gepost had en ik er over heen heb gelezen.... Maar Pawel Abratkiewicz traint nu ook de Russische kernploeg!
  20. FuGeE_Volkova

    FuGeE_Volkova Well-Known Member

    Had het nog niet gepost hehe..maar klopt hij wordt assistent trainer.

    hoofd trainer - Kostya Poltavets. Senioren trainer - Sergey Klevchenya. assistent coaches - Paweł Abratkiewicz, Sergey Vasiliev, Viktor Sivkov. dokter - Oleg Dobrovolskiy. Masseurs - Aleksandr Abaev, Olga Bessonova.

Deel Deze Pagina