Gala Schaatser van het Jaar

Discussie in 'Lange baan' gestart door schaatsenforever, 19 mrt 2010.

  1. jaap

    jaap Active Member

    Belachelijk van de organisatie om geen extra aandacht aan Mark Tuitert te besteden!

    Geen TVM-er hè!! Wordt daar echt kotsmisselijk van, het negeren van de overige ploegen

    in Nederland door de KNSB.

    Mark, wij waarderen wel wat je hebt gepresteerd in Richmond en de Holtenaren ook, dat bleek wel zaterdag.
  2. schaatsenforever

    schaatsenforever New Member

    maar Mark is toch niet genegeerd? Er is erg veel aandacht geweest voor de prestaties van de Olympiërs. Ik vind het wel goed dat dat nu afgesloten is, deze awards gaan immers over een heel seizoen. Okee, het was wel tactisch geweest om alle winnaars nog één keer naar voren te roepen,met name omdat Ireen nu wel aandacht krijgt door haar award en dat volgens mij wel grotendeels gebaseerd is op haar goud in Vancouver, maar ik heb er niet zoveel problemen mee dat ze dat niet gedaan hebben. Ik vind het dus een beetje kinderachtig om het Gala dan maar te boycotten, het getuigt niet van volwassenheid vind ik persoonlijk.
  3. naomie70

    naomie70 Active Member

    Ik weet niet, ik vind het allemaal wel dubbel. Aan de ene kant begrijp ik de reactie van Mark volkomen. Want ja, ze hadden hem best wel even kunnen noemen.Maar om dan gelijk te noemen dat je nooit weer komt omdat iets toevallig niet zo is gegaan als dat je van te voren had gehoopt/verwacht vind ik wel wat overdreven. Daar laat hij zich wel behoorlijk kennen moet ik zeggen.

    Ook heb ik daarnaast wel een foto gevonden met Sven, Ireen en Mark erop waarbij ze een prijs in handen hebben. De Olympische kampioenen hebben dus wel iets gekregen. Zijn prestatie zijn ze dus ook weer niet helemaal vergeten.

    En dat Sven de prijs van schaatser van het jaar heeft gekregen vind ik niet meer dan terecht. Over het hele jaar gezien was hij gewoon het beste. Europees, Wereld en Olympisch kampioen in 1 seizoen. Daarnaast nog genoeg wb overwinningen. Nee wat mij betreft verdien je die prijs dan gewoon. Mark heeft natuurlijk een geweldige prestatie geleverd op de spelen. En ja, je zou kunnen zeggen dat winnen op de 1500 meter moeilijker is dan de 5km. Maar daarmee haal je de prestatie van Sven naar beneden vind ik. Hij kan er ook niks aan doen dat de rest gewoon niet goed genoeg is. Dat daar niet zoveel concurrenten zijn die Sven kunnen bijhouden. Het zegt misschien wel meer over Sven dan over de rest.

    Dus ja, wat moet je er eigenlijk allemaal van vinden hea...
  4. Zonnebloem

    Zonnebloem Member

    Aegon heeft helemaal aan het eind alle kampioenen van de afgelopen 25 jaar dat ze sponsor waren, naar voren gehaald (degenen die aanwezig waren) en daar was Mark bij, vandaar dat shot waar hij op staat met Sven en Irene. Mark had gewild dat de KNSB ook aandacht aan hem had besteed tijdens het gala en dat is dus niet gebeurd.
  5. Danou

    Danou Active Member

    Volgens mij was Tuitert ook een van de sporters die niet meer naar het sportgala wilde. Ik vind het allemaal maar gezeur..
  6. Billy

    Billy New Member

    Ik begrijp de reactie van Mark Tuitert en kan mij goed inleven in zijn beleving en reactie. Hij meld zijn gevoelens, en daarmee klaar. We zijn allemaal mensen.
    Ik bedenk mij dat dit een media happening is en bepaald dus de media wat er gebeurd. En naar mijn mening had daar best iets meer tijd en aandacht voor een bredere groep schaatsers kunnen zijn. Ze hadden iets tactischer met Gretha om kunnen gaan. Maar ook de organisatie is menselijk, zullen we maar denken.
    Waarom er nu geen ploegen award is weet ik niet. Met alle tweespalt die zich ook op dit forum manifesteert geeft dit wel ruimte voor speculatie. Het lijkt warempel de maatschappij wel... Niet fijn dus. Zouden wij sporters beter moeten kunnen oplossen. Om daar een voorbeeld in te geven: bij de komende verkiezings dabatten worden weer de bekende partijen uitgenodigd en de kleintjes worden weer niet gevraagd. De media wil spectakel. Dus zij vinden dit niet media geschikt en de media bepaald. En zo is dat ook met dit GALA. Ach, met het song festival wilde het ook niet lukken, sowhat... het is maar media spektakel. Ik denk dan ook dat wij/media dit debacle met Mark uit zijn proporties halen en sommige laten zich (ver)leiden door hun wel of niet sympathie voor rijders en ploegen en maken er dan weer een tweespalt van. Als Mark volgende keer niet komt, ook al is ie kampioen, dan is dat toch ook klasse? Daar smult de media dan wel van....
  7. bandabou

    bandabou Member

    Zoveel gedoe om niks. Wie anders dan Sven had kunnen winnen? Mark, kom op. Je was goed op de OS..mar voor de rest, je hebt niet eens podium gehaald tijdens WB's.
    Sven DOMINEERT zijn sport en terecht dat hij schaatser van het jaar wordt. En beetje zielig dat je nog steeds erkenning nodig hebt. Goud is goud..en dat staat in de boeken. Basta!

    :lol: Oh nu zijn het weer de Controllers die moeilijk doen. Hmm...wie was het weer dat het onterecht vond dat Blokhuizen naar de OS ging op de 5km?
  8. em1205

    em1205 New Member

    Ik snap de reactie van Mark maar al te goed. Door het reageren op twitter komen er eerste reacties op het net. Als je teleurgesteld bent roep je soms dingen waar je in later stadium niet meer achter staat. Dat wil niet zeggen dat Mark er straks anders over denkt maar ik acht dat goed mogelijk.
    Ik vind dat sommige mensen wel heel overtrokken reageren op de reactie van Mark, iets meer nuance van niet betrokkenen zou je hier op het forum toch wel verwachten.

    De opmerking van Tuitert wordt wel door iets gevoed natuurlijk. De media hebben toch altijd meer oog voor de prestaties van Kramer en Wust dan voor de anderen. Of dat te maken heeft met TVM zou ik niet willen beweren, maar ik snap wel dat het bij rijders uit de andere ploegen wrevel opwekt. Ik zie bijvoorbeeld op Twitter geregelde contacten tussen schaatsers van allerlei verschillende ploegen, maar bijna niet met schaatsers van TVM ( op Wennemars na ).

    Sommige reacties van lezers begrijp ik ook niet. Het gaat niet over titel schaatser van het jaar, want die is onomstreden, maar over de aandacht voor prestaties. Iemand die het schaatsen dit jaar niet heeft gezien na een half jaar coma en gisteravond weer bij is gekomen zou het idee hebben gekregen dat de TVM-ploeg het afgelopen jaar heeft gedomineerd. Dit jaar hebben de ploegen van Control, APPM en VPZ in de breedte een gelijkwaardige prestatie neergezet, zoniet een betere prestatie, maar dat kwam in het schaatsgala op geen enkele manier naar voren.
  9. naomie70

    naomie70 Active Member

    @Danou

    Ja afgelopen jaren was hij ook al niet meer heen geweest. Als Olympisch kampioen vond hij echter dat hij er nu wel weer heen moest gaan. Is hem achteraf gezien dus niet zo goed bevallen...

    En ja, natuurlijk heeft Mark wel een punt, maar aan de andere kant blijf ik zijn reactie nog steeds overdreven vinden. Hij lijkt mij dat hij wel al de waardering voor zijn gouden medaille heeft gekregen bij de huldiging in het HHH, bij de terugkomst van de sporters in NL, huldiging in Holten etc. Lijkt me veel belangrijker dan dit. Dit maar gewoon een gala. Een gala dat gaat over de schaatser van het jaar. Sven dus, en niet Mark. En dat wist hij ook.

    Wel vind ik het vreemd dat de schaatsploeg van het jaar zomaar uit het programma is gehaald. Want eerlijk is eerlijk, die prijs had het team van Control (jaja, met Mark :wink: ) wel verdient.
  10. Billy

    Billy New Member

    Wie beweert het tegendeel?? Inderdaad, je maakt je druk om niets. En, nee, erkenning willen is niet zielig maar menselijk. Ook al is het maar om even vermeld te worden dat "goud is goud..." maar daar bedoelde jij mogelijk iets anders mee.
  11. bandabou

    bandabou Member

    Mark moet gewoon luisteren naar het liedje : "Real Slim Shady". Je bent een olympisch kampioen en iedereen heeft het gezien. Als de mensen er een YVM-feestje van het gala willen maken, then so be it..no?! Jij hebt je OS-goud binnen en die pakken ze je niet meer af.
  12. Tuft

    Tuft Active Member



    Tuitert heeft helemaal niet gezegd dat hij vond dat hij had moeten winnen he, hij zei alleen dat hij het een aanfluiting vond dat het zo lang duurde en dat de andere medaillewinnaars(naast Wüst en kramer) geen eervolle vermelding kregen. Dit waren niet alleen control-lieden, maar ook VPZ (Blokhuijsen, de Jong).
  13. bandabou

    bandabou Member

    Dat besef ik..maar soms moet je gewoon dingen laten gaan. It's the way it is. TVM is de media-darling. Hebben altijd gelijk, kunnen niks verkeerds doen.. e.g,: TP. Wie krijgt de schuld?

    En als je nu weer gaat klagen dan hebben de mensen iets van oh diieeee weer. Let it go.
  14. Nogevendit

    Nogevendit Well-Known Member

    En dat 'daarmee basta' zegt Tuitert nu te willen uitvoeren. Het schaatsgala is het nog eens extra, geheel overbodig, want enkel voor de pers en bobo's en sponsoren, mosterd-na-de-maaltijd feestje waar rijders die iets gepresteerd hebben nog eens in het zonnetje worden gezet. Als je dan goud wint en je hoort niet bij die rijders, nou, dan zou ik een volgende keer ook niet meer gaan.
  15. bandabou

    bandabou Member

    Nergens voor nodig..het is gewoon effetjes gezellig voor laatste keer samen. Is goed zo.
  16. jaap

    jaap Active Member

    Bandabou, dat zie jij toch even helemaal fout!

    Gaat alleen maar om dat Mark met z'n gouden medaille in Richmond, recht had om op dit
    Gala even extra in het zonnetje gezet had moeten worden.
    Zijn medaille was het eindproduct van zes jaar vallen en opstaan!

    Dat Sven de beste is, dat weet toch iedereen, topklasse!
  17. wereldrecord

    wereldrecord New Member

    Kunnen die Controllers en TVM'ers niet een keertje stoppen met dat eeuwige geouwehoer. Lang leve VPZ, Appm en Hofmeier. Die proberen tenminste zichzelf niet zo op de voorgrond te drukken.
  18. sojong

    sojong Member

    Ik zag Mark net bij RTL boulevard. Het kwam erop neer dat hij in zijn teleurstelling dat twitterde, maar dat hij het er nog wel raar een beetje zuur vindt. Ik snap hem eigenlijk wel. Hij had niet hoeven winnen, maar toch wel een beetje erkenning had wel gemogen.
  19. Monique

    Monique Well-Known Member

    Ik had het wel tamelijk normaal gevonden als alle medaillewinnaars ook nog even genoemd zouden zijn, en kan me dus de reactie van Tuitert wel wat voorstellen. Ik kan me verder heel goed voorstellen dat veel schaatsers überhaupt geen zin meer zouden hebben in dat gala maar gewoon lekker op vakantie willen. Ik vergelijk het altijd maar een beetje met van die borrels op het werk als een collega 25 jaar bij de zaak is en wat toespraakjes krijgt: ik ga er voor de beleefdheid heen maar vind er nooit een klap aan. Dat zullen veel schaatsers ook wel hebben.
  20. bandabou

    bandabou Member

    Schijnt dat de enigen die echt in het zonnetje werden gesteld TVM'ers zijn..de rest ging het allemaal mis.

Deel Deze Pagina