Olympische Spelen TP mannen

Discussie in 'Lange baan' gestart door dedeut, 4 feb 2010.

  1. Mcat

    Mcat Well-Known Member

    Ja, hoor, maar mag dan wel schaatsen? Dat is het enige wat ik kan van alle olympische sporten. Mijn snelheid is niet meer wat het was, dat overkomt de beste als de jaren gaan tellen, dus een bijrolletje is prima. :wink:
  2. Mazter

    Mazter New Member

    Volgens mij gaf Blokhuijsen Tuitert nog een kleine duwtje in de laatste bocht en sprintte hij even later over Tuitert heen om als tweede over de lijn te komen. Tuitert en Kuipers hebben bovendien slechts 1 race gereden terwijl Blokhuijsen er 2 heeft moeten rijden. logisch dat hij nadat hij 2 rondjes op kop heeft gereden het even moeilijk heeft wanneer Kramer overneemt.
  3. gerrit stevens

    gerrit stevens Well-Known Member

    Evenals Tuitert had hij helemaal niet op kop moeten komen. De zwakste schakel(s) niet belasten heet dat.
  4. pol

    pol New Member

    De eerste rit was ook al niet goed, vijfde tijd geloof ik. Wat een rommeltje. Het lijkt er op dat er binnen de groep niet de goede sfeer heerst waarbinnen optimaal gepresteerd kan worden. Met name binnen TVM is dat al het hele jaar zo; na het debacle op de 10 km (als onderdeel daar van) is dat er niet beter op geworden. Die blije gezichten op woensdag waren maar schijn. Zoals Kramer al zei: deze OS zijn niet geworden wat hij er van verwacht had. Er zal toch iets moeten veranderen, wil hij er over 4 jaar goed voor staan ...
  5. Sabine

    Sabine Well-Known Member

    Ik denk dat dit een goede analyse is van wat er is gebeurd vandaag.
  6. vergeer

    vergeer Well-Known Member

    Nederlandse schaatsers hebben als nadeel dat er eerder gepiekt moet worden, maar dan nog.. De Vegt heeft de kikkers niet in de kruiwagen kunnen houden en teveel op 1 paard gewed.
  7. Passion-for-Skating

    Passion-for-Skating Well-Known Member

    Ik ben ervan overtuigd dat alle heren alles gegeven hebben. Het is gewoon te veel, om in niet super vorm, met geen super voorbereiding 'even' achter Kramer aan te rijden. Als diezelfde Kramer dan ook nog eens zich niet aan de afspraken houdt, dan is de hele boel overhoop en is dit het resultaat.

    Het is niet anders. Je doet het met z'n drieen, dus alle 3 net zoveel schuld, dus geen schuldige.
  8. gerrit stevens

    gerrit stevens Well-Known Member

    [quote="Catwoman]
    Ik denk dat ook ja. de mindere vorm van Blokhuijsen heeft de boel aan het wankelen gebracht en dan gaat het dus wel een rol spelen dat de mannen niet super op elkaar ingespeeld zijn. En ja, er was helaas geen optie om met een andere ploeg te rijden. Kramer met de twee Control mannen was hm ook niet geworden denk ik. Hoewe Kuipers het voor mij boven verwachting deed, maar ik kan me voorstellen dat De Vegt die keuze dat risico niet heeft durven nemen. Kun je zeggen dat de ploegsamenstelling niet goed was, maar ja er waren gewoon geen andere mannen die in aanmerking kwamen. Ik heb het eerder gezegd maar het feit dat we als NL heel veel goede schaatsers hebben, doet ons hier gewoon de das om. Jammer, maar waar.[/quote]

    Het is niet de ploegsamenstelling. Het is de tactiek die fout was (ook bij de dames)
  9. Sabine

    Sabine Well-Known Member

    Wie zegt dat Sven zich niet aan de afspraken houdt?
  10. gerrit stevens

    gerrit stevens Well-Known Member

    Ze reden niet alleen achter maar ook voor Kramer.
  11. Passion-for-Skating

    Passion-for-Skating Well-Known Member

    nou ik kan me niet voorstellen dat dit het plan was om van voor naar achter te springen, tuitert extra op kop te laten komen en vervolgens weer keihard door te trekken...

    overigens denk ik, dat de Nederlandse dames gewoon echt niet beter konden, daar kan geen tactiek tegenop.
  12. Sabine

    Sabine Well-Known Member

    nou ik kan me niet voorstellen dat dit het plan was om van voor naar achter te springen, tuitert extra op kop te laten komen en vervolgens weer keihard door te trekken...

    overigens denk ik, dat de Nederlandse dames gewoon echt niet beter konden, daar kan geen tactiek tegenop.[/quote]
    Heb je het interview met hem niet gehoord? Tuitert riep dat hij terug naar achter moest om Jan te duwen. Dat bleek uiteindelijk niet nodig te zijn dus Sven moest aan kop om juist Tuitert te sparen. Wat had hij dan moeten doen, als je team roept dat je naar achteren moet?
  13. Gerrit

    Gerrit New Member

    .......het gelijk van "kazachstan"........
  14. Zonnebloem

    Zonnebloem Member

    Kramer gaf in het interview duidelijk aan dat hij gewaarschuwd werd door tuitert dat Blokhuijsen er doorheen zat, daarom ging Kramer naar achteren. Het is dus geen gehup van Kramer die maar wat deed of zo. Kramer gaf aan dat de afspraken die gemaakt werden niet nagekomen zijn. Blokhuijsen communiceerde volgens mij niet goed. Blokhuijsen heeft van de zomer ook nooit meegetraind omdat hij nog helemaal niet in beeld was.
  15. Monique

    Monique Well-Known Member

    Als Nederland op de TP beter wil presteren, dan zullen ze ploegen vaker met elkaar moeten gaan trainen. Natuurlijk heeft iedere ploeg zijn eigen trainingsschema, maar ze komen elkaar sowieso tegen bij de wedstrijden, vooral de worldcups. De ongetwijfeld nieuwe bondscoach zal dan kunnen voorstellen om na die wedstrijden nog een paar dagen langer te blijven, zodat de ploegen ook samen kunnen trainen. Niemand hoeft zijn schema in de war te schoppen, en je voorkomt dat je slechts drie dagen met elkaar kan trainen.

    Misschien moet ik zelf de nieuwe coach maar worden, haha.

    Nederland kan er ook voor kiezen om alleen voor de individuele afstanden te gaan, daar zijn we tenslotte heel goed in en met die commerciƫle ploegen hebben we ook veel schaatsers waaruit we kunnen kiezen. TP wordt dan als een toetje gezien en dan moeten we niet zeuren als we niet winnen. Maar maak alsjeblieft een keuze.
  16. gerrit stevens

    gerrit stevens Well-Known Member

    De laatste halve ronde was dramatisch. Dat kon absoluut beter.
    Het leek wel Turijn. Waarom niet gezegd dat het de verkeerde opstelling was.
    Ik dacht dat Groenewold alleen meeging als ze kon winnen. Toen bleek dat dat op de 3000m te hoog gegrepen was had ze haar conclusies moeten trekken.
  17. Sabine

    Sabine Well-Known Member

    Volgens mij heeft Jan van de zomer wel meegetraind hoor. Ze zeiden na de race in Heerenveen toch dat ze van de zomer toevallig in dat team hadden gereden (Verweij-Blokhuijsen-R.Olde Heuvel)

    Maar ik denk dat je gelijk hebt, want als je 2 keer zegt ik ben fris is het niet duidelijk. Je moet gewoon zeggen als er geduwd moet worden, dan kan er ook geen verwarring over ontstaan.
  18. gerrit stevens

    gerrit stevens Well-Known Member

    Inderdaad niet meedoen aan dit gedrocht.
    Niks geen zekere medaille en het geeft alleen maar ergernis.
  19. Nogevendit

    Nogevendit Well-Known Member

    De breedte van schaatsland Nederland doet je natuurlijk ook de das om, omdat je daarom nu in een geheel nieuwe samenstelling rijdt. Daardoor was de ploeg niet ingespeeld genoeg om de tactiek aan te passen aan de fitheid van de teamleden
  20. Passion-for-Skating

    Passion-for-Skating Well-Known Member

    owh mijn excusses. ik heb het interview niet helemaal meegekregen

    feit blijft dat het een rommeltje was

    ** gaat even haar Canadese feestje vieren! een medaille!!**

Deel Deze Pagina