EK allround en sprint, Hamar, 6-8 januari 2023

Discussie in 'Lange baan' gestart door Mjøsaman, 13 nov 2022.

  1. Inimene

    Inimene Well-Known Member

    I'm very sorry, maybe it's just me but Ekensskär looks unnecessarily heavy to me. Not in a Henrik Rukke way but in an overweight way... I don't know, maybe I'm wrong but according to both my coaches and common sense, it should be easier to carry your body in motion when you have less fat mass...

    I don't mean to be mean or dismissive of an athlete because of the way the look but I don't think Wilhelm will go far in this condition :(
    De Keizer en chicagodude vinden dit leuk.
  2. tostiees-31

    tostiees-31 Well-Known Member

    Even een iets diepere vraag:
    Waar bij de Noorse mannen het talent enorm is, zien we bij de vrouwen enkel Wiklund. Oke, Loves en Furnee zijn nog jong. Maar komen hier de dames iets later of lijken er vooralsnog vooral mannen aan te komen?

    Leuk feitje tijdens de rit van Lagrange trouwens is dat de schaatsvereniging in Goteborg van 3 naar +100 is gegaan dankzij ene Nils..
  3. Marcel Vos

    Marcel Vos Well-Known Member

    Nee dat zie ik ook. Overgewicht hebben vind ik niet bijzonder omdat niet iedereen de discipline heeft om op een gezond gewicht te blijven. Ik vind het wel bijzonder dat iemand die wel de discipline heeft om genoeg te trainen om de 5 kilometer af te leggen in 7 minuten (wat echt niet makkelijk is) dan niet de discipline heeft om gezond genoeg te eten. Ik veroordeel hem er niet om, maar ik vind het wel vreemd.
    kernploegfusie vindt dit leuk.
  4. SprintMaster

    SprintMaster aangepast Medewerker

    Dat Ekensskär de World Cup limiet op de 5000m nog niet gehaald heeft zegt genoeg.
  5. Inimene

    Inimene Well-Known Member

    Yes yes exactly. I agree. I don't want to judge — I have been there myself and thought that training alone will "fix" all the shitty nutritional choices. It took quite some time and discipline to learn that things don't work this way. If you want to be serious about your results, both training and food go hand in hand and require careful tracking and balancing. Learning to eat as an athlete is not something that is a given — you have to learn it and most importantly you need to have a mentality to stick to it.

    But of course I don't know what his situation is. Wilhelm is a very odd skater to me...
    Marcel Vos vindt dit leuk.
  6. RodyTur10

    RodyTur10 Well-Known Member

    Ik denk niet dat twee seconden goedmaken op Swings op de 1500m een moeilijk verhaal wordt voor Bosker.
    Ik denk dat het een onmogelijk verhaal is. Misschien dat we Snellink en Bosker een beetje overschat hebben vooraf door ze te benoemen als podiumkandidaten.
    VorstM vindt dit leuk.
  7. Lorca

    Lorca Well-Known Member

    Toch eeuwig zonde dat Loubineaud 2-3 jaar geleden zo zwaar geblesseerd is geraakt. Kwam toch ook hard opzetten vanuit het inlinen. Leek moeiteloos de stap te maken naar de langebaantop, maar die blessure heeft hem mijlenver teruggeworpen.
  8. Yuskov

    Yuskov Well-Known Member

    Overgewicht wordt niet altijd veroorzaakt door ongezonde eetgewoonten. Het zou ook iets anders kunnen zijn.
  9. RodyTur10

    RodyTur10 Well-Known Member

    Wat is Loubineaud eigenlijk aan het doen? Heeft een PR van 6.14 als stayer en kan nu Odor niet volgen?
  10. VorstM

    VorstM Well-Known Member

    En dan komt er ook nog een 10 aan, een afstand die Swings de afgelopen twee jaar eigenlijk elke keer moeiteloos op vrij hoog niveau (rond de 13.00) gereden heeft
    tostiees-31 vindt dit leuk.
  11. tostiees-31

    tostiees-31 Well-Known Member

    Bij Swings heb ik het idee altijd dat hij de 5km er gewoon eventjes bij doet. En dus het allrounden ook. Sympathieke vent, blij voor hem dat hij die gouden plak op de Spelen heeft!
  12. Inimene

    Inimene Well-Known Member

    Current standings: 1st place (Swings) — 6.20, last place (Ekensskär) — 7.05. 45 second difference. And counting (after Roest, Henriksen and Eitrem)
  13. HaagscheBluf

    HaagscheBluf Well-Known Member

    We kunnen hier nu wel heel politiek correct sneeuwvlokjesgedrag vertonen, maar voor iemand die aan een EK meedoet is Ekensskär gewoon moddervet en qua tijd hoort hij hier ook niet thuis. En op het imiteren van de hangende schouder van NVDP moet hij ook nog even oefenen.
  14. sanghwa _o_

    sanghwa _o_ Well-Known Member

    Ik ken hem verder niet. Mogelijk is hij zelf niet zeker hoeveel hij op zijn carriere wilt zetten - al blijft het zelfs als semi-prof (7.05 is inderdaad niet niks) vreemd om zoveel pondjes extra mee te dragen, ook ikzelf als "redelijke amateur-hardloper" doe (beter) mijn best ten minste een beetje in shape te blijven.
  15. chicagodude

    chicagodude Well-Known Member

    dat kan idd, maar bij topsporters is het wel heel bijzonder als dat zo is.

    ik kan me ook niet aan de indruk onttrekken dat Ekensskar simpelweg niet gedisciplineerd genoeg is voor topsport. Hij lijkt mij ook echt veel te zwaar, en ja dan wordt het lastig om een stuk harder dan dit te gaan. Wel jammer want talent heeft hij wel
  16. Marcel Vos

    Marcel Vos Well-Known Member

    Tel 20 seconden op bij de tijden van het NK allround en alle 21 deelnemers zouden nog steeds harder hebben gereden dan Ekensskar (Veenje reed 6:44). Het is dus echt een zeer laag niveau.
  17. sanghwa _o_

    sanghwa _o_ Well-Known Member

    Het bizarre is dat hij ondanks die discipline wel 7.05 haalt - wat je, zeker met zijn huidige lichaam, echt enkel met genoeg discipline haalt (of het moet een supertalent zijn).
    kernploegfusie en Marcel Vos vinden dit leuk.
  18. Marcel Vos

    Marcel Vos Well-Known Member

    Ja dat is dus wat het zo bijzonder maakt. Verder is het ook dat je dit echt nooit ziet bij iemand die zo hard kan rijden.
    chicagodude en sanghwa _o_ vinden dit leuk.
  19. Inimene

    Inimene Well-Known Member

    But anyways! Roest—Henriksen. What an interesting duel! The Allround Prince and the guy to kick him off the allround Iron Throne in a few years (perhaps) :D
  20. Marcel Vos

    Marcel Vos Well-Known Member

    Kijk, dat zijn nog eens echte schaatsfans. En zoals verwacht spreken ze mooi Engels voor dit leuke item.
    HaagscheBluf vindt dit leuk.

Deel Deze Pagina