Transfertopic 2020-2021

Discussie in 'Lange baan' gestart door mi, 7 mrt 2020.

  1. Marcel Vos

    Marcel Vos Well-Known Member

    Verbij is ook naar JV.
  2. Mjøsaman

    Mjøsaman Well-Known Member

    Ja, Verbij en Nuis in 1 team zag ik ook al niet zitten na die toestand in Collalbo.
  3. sysya

    sysya Well-Known Member

    Ze hebben Vosté nog die wel potentie toont en qua bochtentechniek Nuis wel zou moeten kunnen helpen. Maar buiten hem zie ik niet veel potentie. Deelstra zou kunnen als 1000 meter man, hoewel hij nog wel een stukje sneller moet voor Nuis om wat aan hem te hebben. Buitenlandse toppers zonder ploeg kan ik zo niet meteen bedenken.
  4. ChefSpijker

    ChefSpijker Well-Known Member

    Is dat zo? Reggeborgh is geen kleine speler natuurlijk. Dat is een investeringsmaatschappij van een van de rijkste families van Nederland. Misschien ook soort prestige voor hun om Nuis te halen. Grotere kans op olympisch goud dan met Verbij en Ntab. Al hadden ze dan beter Leerdam ten koste van alles gehouden, maar die had kennelijk eisen waarbij ze een soort voorkeursrol zou krijgen binnen de ploeg. Misschien dat Van Velde daar beslist op tegen was.
  5. sysya

    sysya Well-Known Member

    Ik baseer dat vooral op het feit dat JV geld heeft voor zowel Verbij als Ntab die samen neem ik aan toch meer gaan verdienen dan Nuis deed in zijn eentje. Ook hebben ze geld voor een marathonploeg en hoogstwaarschijnlijk Leerdam (anders zouden ze niet met haar gaan praten). Als het om geld ging waren ze volgens mij alleen niet bereid Nuis meer te gaan betalen dan Reggeborgh en dat lijkt mij toch echt eerder een keus dan een gedwongen besluit.
  6. De Keizer

    De Keizer Well-Known Member

    Zouden Jutta Leerdam en Koen Verweij de verliezer van deze deal zijn? Er blijven zo weinig budget en plekjes over bij Jumbo en de deur met Reggeborgh is wel heel hard dichtgegooid.

    Ook opmerkelijk dat niemand de overstap maakt van de opleidingsploeg naar het officiële Jumbo team. Gezien de prestaties van de jonge mannen niet verrassend, maar wel veelzeggend voor dat project.
  7. strawbale

    strawbale Well-Known Member

    Winnaar: Thomas Krol.
    Groetjes, Camila, proeme en 6 anderen vinden dit leuk.
  8. sysya

    sysya Well-Known Member

    Ik zie idd weinig ruimte voor Koen in deze constructie, Verbij met Krol lijkt mij toch genoeg, daar hoeft geen derde bij, maar wie weet.

    Leerdam zie ik nog wel gebeuren, bijvoorbeeld in een constructie zoals met Visser/IKO die wordt ook niet betaald door IKO, maar door een privé sponsor. Vraag voor haar zal zijn of er nog een snelle dame bij komt want aan de huidige vrouwen heeft ze niet zoveel. Voor haar ook jammer dat juist Kok voor Reggeborgh heeft gekozen en Beuling/de Jong/Ter Mors stevig bij IKO zitten.
  9. Lorca

    Lorca Well-Known Member

    Ze kunnen even buiten de gewandelde paden denken. Een paar jaar geleden probeerde Clafis bijvoorbeeld oa. Yuskov, Mantia en Bowe binnen te halen. Als Reggeborgh reëel nadenkt is er niemand in Nederland die nog voor de spelen op het huidige 500m niveau van N'tab gaat komen. En deze transferperiode wordt wel duidelijk dat ze vooral aan korte termijn succes op de komende Spelen denken met het binnenhalen van Nuis en Wüst. Zaak dus om nu wel wat snelheid binnen te halen. Ronald Mulder wordt er niet jonger op. Voste is een fijne trainingsmaat (zeker met skeelertrainingen in de zomer), maar bezit niet de snelheid om Nuis uit te dagen. Van Essen en Botman zijn getalenteerde jongens, maar hebben nog moeite om constant 35-ers te rijden. Onwaarschijnlijk dat die komend seizoen al de 34 sec gaan aantikken. Een Deelstra zie ik ook niet echt zitten. Geen idee of hij vorig jaar last van blessures had, maar het is niet best als zelfs de 1.11 in Thialf al een lastige opgave is.

    Ik zou denken aan een tweetal Canadeze mannen ter vervanging. Dubreuil en Bosvert ofzo. Weinig budget bij de Canadeze bond, dus die zijn financieel wel weg te lokken bij de kernploeg zou ik zeggen. En minder cultuur/taalverschil dan in het geval je zou proberen een Japanse of Russische sprinter aan te trekken. Al zou dat ook wel (onwaarschijnlijk) interessant zijn.
    Laatst bewerkt: 21 apr 2020
    Camila, mi, Nogeenbrabo en 1 andere persoon vinden dit leuk.
  10. sysya

    sysya Well-Known Member

    Hmm dat is zeker interessant. Hoewel de Canadezen het momenteel wel goed doen, ben benieuwd of ze van omgeving willen wisselen juist nu ze goed bezig zijn.
    Nogeenbrabo en Lorca vinden dit leuk.
  11. Lorca

    Lorca Well-Known Member

    Ik zou het wel weten als ik jarenlang in een ''topsportklimaat'' zou leven waarin geld constant een issue is en je zelf verschillende reisjes moet bekostigen en zelf maar moet uitzoeken of je ergens kunt verblijven. Die weten niet wat hun overkomt als ze gewoon maandelijks een salaris krijgen en hun verblijf in het buitenland altijd gewoon voor ze geregeld wordt.
  12. sysya

    sysya Well-Known Member

    Ook weer waar, maar toch heeft een Bloemen met opzet voor zo'n bestaan gekozen. Geen idee hoe Dubreuil daar in staat, het is zeker een gesprek waard en dan maar hopen dat hij het risico neemt om toch behoorlijk drastisch van omgeving te veranderen. Zeker als je incalculeert dat hij een vrouw en een baby heeft, is nogal wat om je boeltje te pakken en bijna fulltime in Nederland te gaan wonen, terwijl je vrouw en kind in Canada zitten.
  13. Monique

    Monique Well-Known Member

    Ja ik zag het net op nu.nl, in het artikel op dit forum werd alleen Ntab genoemd. Oei wat zal Nuis balen.
  14. SprintMaster

    SprintMaster aangepast Medewerker

    Niet verwacht dat Reggeborgh beide heren laat (moet laten?) gaan. Ze verliezen hun twee beste schaatsers. Ntab vind ik meer bij JV passen dan Verbij.
    Leerdam zou nog wel naar de ploeg kunnen maar ze heeft dan geen middenafstand dames om mee te trainen. Lijkt er wel op dat ze te hoog heeft ingezet bij Reggeborgh en nu op de blaren moet zitten. Verweij zie ik nu buiten de boot vallen nu het budget wel op zal zijn.
  15. Nogeenbrabo

    Nogeenbrabo Active Member

    Qua Nederlanders blijven er nu inderdaad weinig opties over voor Reggeborgh, hooguit Lennart Velema. Dat is alleen nou ook niet iemand van de pure snelheid.
  16. EenBrabander

    EenBrabander Well-Known Member

    Ntab/Verbij/Krol en Kramer/Roest/Bosker.
    Jumbo-Visma heeft de ploegen voor de teamsprint en ploegenachtervolging wel binnen, lijkt me.
    -
    Ervanuit gaand dat niet-Europeanen niet in Europa willen trainen en Russen niet welkom zijn in Nederlandse ploegen, welke sprinters zouden in theorie kunnen trainen met Kjeld Nuis?
    Mathias Vosté: zit al bij Reggeborgh, maar is niet sneller dan Nuis. Behalve dan op de WB-finale 1000 meter.
    Ronald Mulder: zit ook al bij Reggeborgh. Wel relatief op leeftijd.
    Lennart Velema en Gijs Esders: aardige sprinters, maar niet het kaliber dat Nuis zoekt.
    Tijmen Snel: die zal vanuit de opleidingsploeg van Jumbo niet naar Reggeborgh gaan.
    Håvard Lorentzen: Bøkko trainde al eens met Kramer, zou de andere Håvard zin hebben om met Nuis te trainen?
    Artur Nogal: zeer explosieve schaatser. Zou die op zijn Niedzwiedzki's naar een Nederlandse ploeg kunnen? Lijkt me niet eens een verkeerd idee.
    In Italië of Duitsland rijden ook wel een paar sprinters rond, maar die zie ik niet zomaar de stap naar NL maken.

    en okee ik zal ook even hem noemen:
    Laurent Dubreuil: groot liefhebber van Thialf. Zou in een Nederlandse ploeg niet misstaan. Maar nu er een ijsbaan in Québec komt, kan hij ook in zijn eigen provincie trainen. Moeilijk, moeilijk.
  17. sysya

    sysya Well-Known Member

    Toch interessant hoe dat vrij snel kan veranderen. In 2014 leek het mannen sprinten in Nederland fantastisch, maar er kwam weinig vervolg vanuit de jeugd (op Ntab en Verbij na). Bij de dames hadden we Margot Boer en ter Mors, door de jaren heen is alleen ter Mors een echte wereldtopper gebleken (als ze in vorm en gezond is), we spraken van armoe bij de vrouwen. Nu barsten we van het vrouwelijk sprint talent en is er bij de mannen geen enkele jonge twintiger (of junior zoals bij de dames) die serieus mee doet voor internationale wedstrijden.
    Duif vindt dit leuk.
  18. chicagodude

    chicagodude Well-Known Member

    Niet helemaal mee eens. We hadden bij de vrouwen ook al Nuyt (toch echt een wereldtopper in haar laatste jaren) en Oenema (helaas door ziekte carriere vroeg afgebroken). De armoede bij de sprintvrouwen was juist de afgelopen periode behoorlijk, met Ter Mors als uitzondering en dan ook enkel op de 1000. Om nou te zeggen dat die armoede al echt voorbij is vanwege de titel van Leerdam, is nog wel wat vroeg om te concluderen, maar het lijkt idd ineens bij de vrouwen erg goed te zitten met Leerdam, Kok, and de Jong die er tegen de subtop zit te hikken met mogelijkheden tot meer.
  19. sysya

    sysya Well-Known Member

    Ik doelde eigenlijk ook meer op het feit dat er zoveel jong talent is, of dat constante wereldtoppers worden is natuurlijk lastig in te schatten, maar er zijn meer dan genoeg dames die als ploeggenoot kunnen dienen voor een topper en de potentie hebben om door te breken. Bij de mannen is toch echt een schaarste aan het ontstaan nu Mulder en Smeekens zijn gestopt en ik zie zo geen jonge talenten die dicht zijn bij een doorbraak tot de top of zelfs maar in staat zijn om onder de 35 seconden te rijden.
  20. Eelco

    Eelco Well-Known Member

    Andere Artur? Artur Was. Die zit al een paar jaar om een goede trainingspartner verlegen. Was een topper onder Wotherspoon. Toen Wotherspoon wegviel werd hij minder.
    Laurent Dubreuil lijkt me een hele goede optie. Zeer veel snelheid. Neemt de kennis van de Canadezen mee. Loopt hele goede bochten (waar dat bij de NL-ers nogal eens lastig blijkt).

Deel Deze Pagina