WK allround/sprint 2020 Hamar

Discussie in 'Lange baan' gestart door Mjøsaman, 18 sep 2019.

  1. ChefSpijker

    ChefSpijker Well-Known Member

    Als Bowe, Kachanova en Ter Mors niet plots weer goede vorm hebben, zou 't zelfs teleurstellend zijn als ze de top 7 niet haalt.
  2. chicagodude

    chicagodude Well-Known Member

    Als Letitia nou eens 4 goede ritten schaatst zonder gezwabber, vallen, inbalans e.d., dan moet het toch wel kunnen ja.

    Ik schat hoger in: Kodaira, Leerdam, Golikova, Fatkulina, Takagi, Goetz, en dan Herzog (neem ik aan, hoewel niet geweldig dit jaar), Bowe, Kachanova en Ter Mors mits ze weer in vorm zijn. Zo eenvoudig is die top-8 nou ook weer niet. Normaliter is een 6de plek het hoogst haalbare lijkt me, en dan moet ze Goetz, Ter Mors, Bowe, Kachanova, en Herzog allemaal achter haar laten.
  3. EenBrabander

    EenBrabander Well-Known Member

    Mmm.
    [​IMG]
  4. sysya

    sysya Well-Known Member

    Dat is ook mijn lijstje inderdaad. Voordeel is wel dat je nu ook van haar kunt zeggen dat ze de ervaring zou moeten hebben om een goede vierkamp te kunnen rijden. Maar goed, ze zwabbert eigenlijk altijd, heeft haar ook prima tijden opgeleverd dus ook met gezwabber zou ze nog een heel eind moeten komen. Niet te vergeten dat ze natuurlijk niet de enige is die weleens misslagen maakt, Leerdam heeft daar ook wel een handje van, voor haar zal het ook nog een uitdaging worden om 4 goede afstanden te rijden.
    chicagodude vindt dit leuk.
  5. Mjøsaman

    Mjøsaman Well-Known Member

    Claudia Pechstein start voor de 24e keer bij een allround-WK. De eerste keer was in 1992. Zelf zegt ze, dat dit wel eens haar laatste zou kunnen zijn.
  6. mi

    mi Well-Known Member

  7. leenstrafan

    leenstrafan Well-Known Member

    Dan denk ik dat Kimi Goetz, die nu vanwege 5e en 5e op de WK afstanden tot podiumkandidaat is gepromoveerd, zwaar tegen gaat vallen. Ze heeft natuurlijk heel zwaar gepiekt op het WK olympische onderdelen in eigen land.

    Maar ik laat me graag verrassen!
    ChefSpijker en Marcel Vos vinden dit leuk.
  8. Marcel Vos

    Marcel Vos Well-Known Member

    Dat is waar, maar ik denk wel dat ze de potentie heeft om volgend jaar of het jaar daarna Bowe voorbij te streven. Haar progressie is echt goed.
  9. EenBrabander

    EenBrabander Well-Known Member

    Bowe voorbij streven? Dat deed ze al op het WK afstanden, op de 500 én 1000 meter!
  10. Marcel Vos

    Marcel Vos Well-Known Member

    Klopt, maar ik bedoel voorgoed voorbij streven, want Bowe reed wel beter bij de wereldbekers.
  11. ChefSpijker

    ChefSpijker Well-Known Member

    En had in Salt Lake waarschijnlijk het 'hoogland-voordeel'. Zo verwacht ik een Dubreuil dit weekend ook een stuk minder dan toen.
  12. Bastiaan83

    Bastiaan83 Well-Known Member

    Ja leuk voor al die fans, mensen die kaartjes hebben gekocht, om iemand te zien rijden die op voorhand al aangeeft dat het toernooi voor hem geen waarde heeft en dat hij er niet veel van verwacht.

    Aan de ene kant begrijp ik Sven wel hoor dat hij rijdt want het is zeker zijn werk. Maar aan de andere kant begrijp ik het ook weer niet. Als ik niet in staat ben om goed te functioneren, hebben mijn baas en collega's liever dat ik thuis blijf om goed bij te komen van alles. Ik ben zodoende totaal niet productief en zal niet het beste resultaat leveren. Kortom: daar heeft niemand wat aan.

    Klopt, hoe erg ook, dit gevoel krijg je wel. ''Ik dek me vast in door een half verhaal te vertellen. Als ik dan slecht rijdt, dan is de reden verklaarbaar. Gaat het opeens toch goed, dan zal alleen maar de loftrompet geuit worden''.

    Heel jammer dat je deze reacties nu vaak leest. Dat wil je namelijk niet denken van een groot kampioen wat Sven is. Want daar kan natuurlijk geen twijfel over bestaan, dat is hij nog steeds en zal hij altijd blijven.

    Maar goed, we gaan het dit weekend zien! Hopelijk wordt het nog een mooi WK!
  13. SprintMaster

    SprintMaster aangepast Medewerker

    De eerste voorbeschouwing, de WK sprint voor heren. Van de resultaten van dit jaar heb ik de tijden gecorrigeerd en de beste 3 per afstand per rijder gemiddeld. Hierbij wel de beperking dat slechts één resultaat uit Calgary of SLC wordt meegenomen om hooglandrijders niet te hoog in te schatten. Voor Nuis neem ik één 500m en één 1000m van het WK sprint vorig jaar mee om te compenseren voor zijn mindere vorm eerder dit seizoen. De banen buiten Heerenveen verdeel ik in een categorie snelle banen (Kolomna, Obihiro, Nagano, Astana, Inzell, Stavanger, Calgary, SLC) en trage banen (Hamar, Minsk, Tomaszow, Hachinohe, Harbin, Beijing, Seoel). Deze krijgen een extra correctie t.o.v. Heerenveen. Voor de 500m 0.5% resp. 1 % en voor de 1000m 0.57% resp. 1.14%. Milwaukee krijgt geen extra correctie. Dit lijkt wat simpel maar levert wel op dat er best nog wat resultaten van trage banen worden meegenomen.


    Voorspelling_WKsprint_heren.jpg

    Het is duidelijk dat Kulizhnikov de torenhoge favoriet is. Zou alleen het beste resultaat per afstand worden meegenomen dan zou Dubreuil op plek twee eindigen, Murashov op drie en Ntab op vier. Alle drie binnen 0.04 punt van elkaar. Alleen het beste resultaat per afstand en dan Calgary en SLC eruit laten levert op dat Ntab op twee eindigt voor Verbij, Shinhama en Mushtakov.
    Camila en Mjøsaman vinden dit leuk.
  14. ChefSpijker

    ChefSpijker Well-Known Member

    Moet zeggen dat ik van Ter Mors toch wel erg veel verwacht nu ik haar tijden van de afgelopen weken heb gezien en dan vooral het gat met de concurrentie. Dus die schat ik inmiddels wel hoger in dan De Jong.
    chicagodude vindt dit leuk.
  15. SprintMaster

    SprintMaster aangepast Medewerker

    Voorbeschouwing WK sprint dames. Zomaar 5 kanshebbers voor de winst. Kodaira lijkt toch de grootstse kanshebber. Op basis van alleen het beste resultaat zou Kodaira winnen voor Leerdam en Fatkulina. Het beste resultaat zonder Calgary en SLC levert een winst op voor Leerdam voor Kachanova en Miho Takagi.


    Voorspelling_WKsprint_dames.jpg
    Camila vindt dit leuk.
  16. chicagodude

    chicagodude Well-Known Member

    Ik ook eigenlijk, wilde maar aangeven dat de top-8 niet even appeltje-eitje is voor Letitia, zelfs niet als ze 4 goede races rijdt. Desondanks denk ik dat ze Herzog, Kachanova, en vooruit Goetz (ik laat me ompraten door anderen hier die denken dat ze al gepiekt heeft en minder is op laagland) achter zich kan laten. Dan zou ze 8ste worden, of misschien 7de als Bowe nog steeds in matige vorm is.
    Naja, verder zoals altijd gaan we zien hoeveel mensen foutjes gaan laten zien. Ik heb er wel zin in, zeker bij de vrouwen!
  17. leenstrafan

    leenstrafan Well-Known Member

    Die blauwe lijnen met zo'n kwartcirkel ertussen, is dat omdat het Vikingschip ook als bandybaan gebruikt kan worden?
  18. leenstrafan

    leenstrafan Well-Known Member

    Dankjewel Martin Hersman!
  19. ChefSpijker

    ChefSpijker Well-Known Member

    Miho voor de wereldtitel. Of het ijs moet wel heel goed zijn.
  20. leenstrafan

    leenstrafan Well-Known Member

    Startpistool is te zacht. Het eerlijkst is nu om het niet op te lossen.

Deel Deze Pagina