NK allround/sprint 2020

Discussie in 'Lange baan' gestart door Mjøsaman, 25 jan 2020.

  1. Yuskov

    Yuskov Well-Known Member

    Dat is ons belastinggeld. :D
    VictorP vindt dit leuk.
  2. sysya

    sysya Well-Known Member

    Voor het toernooi zelf en het aantal toeschouwers is het eerste toch echt beter. Misschien lullig om te zeggen, maar er is echt niemand die in Thialf gaat zitten als de grote namen niet meedoen (ook al is het dus een half toernooi).

    Persoonlijk vind ik het eigenlijk vreemd dat de KNSB niet gewoon op de eerste dag een paar ritten toevoegt die niet mee doen voor het eind klassement. Dit is al eerder door schaatsers naar voren gebracht die de toegevoegde waarde van zo'n wedstrijd echt wel zien, maar niet een heel toernooi willen rijden in voorbereiding op EK's en WK's. Bij het WCKT hadden we die internationale ritten omdat dit nu eenmaal moest, zoiets kun je toch ook doen voor die toppers die graag één of meerdere afstanden willen rijden als voorbereiding op de grote wedstrijden?
  3. Marcel Vos

    Marcel Vos Well-Known Member

    Was het niet Wüst die in voorbereiding op Pyongchang een drie kilometer wilde rijden maar die niet mocht rijden bij het NK allround als ze de rest niet reed en dus nadat de wedstrijd afgelopen was in haar eentje de trainingsrit reed? Het zou veel leuker zijn geweest als ze inderdaad wel mee mocht doen.
  4. Asterisk

    Asterisk Well-Known Member

    Tsja, toch zit het nu weer helemaal vol ondanks dat Wüst niet meer meedoet. Veel mensen weten volgens mij niet eens wie er meedoen als ze een kaartje kopen, die zien wel.

    Sowieso blijven er ook zonder Wüst genoeg goede rijders/grote namen over, je kan zeggen dat we "geluk hebben" dat Ter Mors en Nuis moeten rijden, maar als die zich al hadden geplaatst voor het WK Sprint dan hadden Leerdam en Ntab bijvoorbeeld moeten rijden. Ook prima.

    Tot slot hoeft het bij een NK wat mij betreft heus niet helemaal uitverkocht te zijn, bij welke sporten is dat nou helemaal het geval.
  5. sysya

    sysya Well-Known Member

    Dat is inderdaad één van de voorbeelden, ze hadden haar gewoon alleen in rit 1 kunnen laten starten, maar dat kon zogenaamd niet :rolleyes:
    Echt de KNSB is kampioen in iets heel gemakkelijks in iets heel moeilijks veranderen.
  6. sysya

    sysya Well-Known Member

    Als ter Mors zich had geplaatst dan had l de jong hier moeten rijden, ook voor haar gaan mensen niet naar Thialf. Ook Ntab trekt (nog) niet de mensen die Nuis binnenhaalt.
    Het gaat overigens niet alleen over wie of hoeveel er in Thialf zitten, maar ook hoeveel de moeite doen om de tv aan te zetten. Wat denk je dat er gebeurd met de kijkcijfers als de toppers niet meedoen? Wij klagen nu al dat niet alles op tv is, zo'n NK als dit zonder Nuis, ter Mors of Wust wordt echt niet goed bekeken en dat is een hele goede reden voor de NOS om het de volgende keer niet uit te zenden.
  7. SprintMaster

    SprintMaster aangepast Medewerker

    Ik wordt een beetje moe van schaatsers die zich naar snel terugtrekken als het niet loopt zoals ze willen.
    VorstM en Marcel Vos vinden dit leuk.
  8. Camila

    Camila Well-Known Member

    Mooie race voor Femke Kok!
  9. Asterisk

    Asterisk Well-Known Member

    Denk je dat mensen die op zondagmiddag uit gewoonte de tv aanzetten de deelnemerslijst hebben bekeken dan? Mensen zetten in het weekend gewoon studio sport aan, dat is zeker meer dan de helft van de kijkers dit weekend.

    Maar we kunnen gaan kijken of er dit jaar veel hogere kijkcijfers zijn behaald dan vorig jaar (zonder Wüst, Nuis en Ter Mors...). Vorig jaar keken er ongeveer 600.000 mensen, dit jaar... ook. Vorig jaar was het ook uitverkocht trouwens.

    Edit: Overigens lijkt me je laatst toegevoegde punt dat als er een keer 100, 200.000 kijkers minder zijn de NOS het direct niet meer uitzendt niet waar.
  10. sysya

    sysya Well-Known Member

    Vorig jaar deden Smekens, Ntab, Leerdam, Michel Mulder, Visser en Achtereekte mee. Ik had het over grote namen, de drie die ik noemde kun je als voorbeelden zien.
    Ik heb het ook niet zozeer over de mensen die studio sport kijken, maar over de mensen die specifiek schaatsen kijken, hoe denk je dat uitzendtijd bepaald wordt? Als er tijdens studio sport meer mensen weg zappen tijdens het schaatsen dan tijdens het Shorttrack wat denk je dan dat de volgende keer de meeste tijd krijgt? Dat Studio sport een gelijk gemiddeld aantal kijkers heeft geloof ik echt wel, maar er is een reden waarom we niet alles op tv zien vandaag en we dat een aantal jaren geleden wel deden.

    Mijn grootste punt is dat je dit alles heel simpel kunt oplossen door toppers enkele afstanden te laten rijden zonder dat zij mee worden genomen in het eindklassement. Kijkers/bezoekers blij want de toppers zijn aanwezig en toppers blij want ze hebben een serieuze wedstrijd in hun voorbereiding.
  11. Asterisk

    Asterisk Well-Known Member

    Ja, dus. Als Wüst hier niet mee zou doen doen dit jaar Achtereekte, De Jong, Wijfje, Nuis, Ter Mors, Mulder, Bosker, Blokhuijsen mee. Mijn punt was juist dat er altijd voldoende grote namen mee blijven doen omdat er genoeg grote namen zijn. Tuurlijk, als er helemaal niemand meedoet behalve een stel c-rijders zullen er minder mensen kijken, maar dat is niet afhankelijk van iemand die graag een trainingsritje wil rijden, al weet dat ze na 1 dag gaat uitstappen en daarmee een andere rijdster uit het toernooi houdt die wel haar best had willen doen gedurende het hele toernooi. Daarom mijn oorspronkelijke opmerking dat als ik moest kiezen tussen Wüst met 2 tijden en een slechtere dame met 4 tijden dat ik voor dat laatste koos. Dat toernooi overleeft het wel en daar blijven heus wel mensen naar kijken.

    Maar goed, genoeg dit topic vervuilt met deze herhaling van zetten.
  12. sysya

    sysya Well-Known Member

    Hebben de scheidsrechters wel goed zich op de binnenbaan bij de start? Gisteren met Nuis en Ottespeer en nu met Yorro die overduidelijk meer beweegt, maar de valse start aan de buitenbaan wordt gegeven
    Khlebnikov vindt dit leuk.
  13. Marcel Vos

    Marcel Vos Well-Known Member

    De buitenbaan staat sowieso dichterbij dus een beweging is makkelijker te zien, ook al hebben ze evengoed zicht op beide.
  14. Khlebnikov

    Khlebnikov Well-Known Member

    Dat viel mij ook op!
  15. ChefSpijker

    ChefSpijker Well-Known Member

    Zo hier komt Nuis heel goed weg. Die had met deze 500 nooit meer Mulder gepakt. Past wel in seizoen Mulder.
  16. Khlebnikov

    Khlebnikov Well-Known Member

    Ai, Mulder gaf alles, maar het was net iets te veel!
  17. Marcel Vos

    Marcel Vos Well-Known Member

    Dit is echt naar, Mulder was zo goed op weg naar een heel erg snelle tijd.
  18. Camila

    Camila Well-Known Member

    Hij was zo hard op weg naar een prachtige tijd en dan zo'n nare val!
  19. Basje

    Basje Active Member

    Is er kans op een aanwijsplek voor het WK-sprint?

    Hij was echt op weg naar 34.5 of wellicht nog wel harder. (9.58 en topsnelheid van bijna 61). Nuis krijgt het op deze manier zo allemaal wel heel erg in zijn schoot geworpen..
  20. sysya

    sysya Well-Known Member

    Oke ik ga het gewoon zeggen. Nuis heeft echt het geluk aan zijn kont hangen dit weekend.

Deel Deze Pagina