WK allround 2019 Calgary 2/3 maart

Discussie in 'Lange baan' gestart door Mjøsaman, 18 nov 2018.

  1. alexander79

    alexander79 Well-Known Member

    Wie zijn de favorieten? Zelden zo'n open WK gehad met toch een behoorlijk titelkandidaten.
    Bij de vrouwen: Takagi-de Jong-Wust-Sablikova... zouden het moeten doen.

    Bij de mannen: Roest?( kan een belangrijke toernooi worden voor hem. Kan hij echt winnen?), Kramer, (niet langer onaantastbaar.... maar hij is heel goed in blufpoker lijkt het).... of toch gewoon Pedersen?
    EenBrabander vindt dit leuk.
  2. Monique

    Monique Well-Known Member

    Ik heb er iig zin in. Ben alleen strontverkouden dus ik hoop dat ik fit genoeg ben om op te blijven tot het eind. Er zijn gelukkig zowel bij de mannen als bij de vrouwen meerdere potentiële winnaars dus saai zal het niet worden. Hoewel ik er best blij mee zou zijn geweest als Sven nog steeds onaantastbaar zou zijn, maar die tijd is voorbij.
    ZeeKoei vindt dit leuk.
  3. VorstM

    VorstM Well-Known Member

    Ja, is dat nou zo? Hetzelfde kon je toch vooraf zeggen over het WK van vorig jaar? Of de jaren dat Joeskov, Pedersen, Verweij, Blokhuijsen, Kramer nog meededen voor de overwinning? De toernooien met Kramer zaten vooraf best dicht bij elkaar met meerdere kandidaten, maar tijdens zo'n toernooi wordt het meestal een tweestrijd en achteraf denk je dan dat het een eenvoudige overwinning was voor Kramer.

    Bij de vrouwen zou je kunnen zeggen dat het aantal titelkandidaten is toegenomen (Takagi, Wust, Sablikova, ADJ). Maar die vier doen al jaren mee en dus zou je kunnen zeggen dat het sinds 2017 dus al een open toernooi is. Sterker nog, Takagi is nu toch eigenlijk enorm de topfavoriet. Als ze uit Nederland zou komen, had iedereen haar hier al lang en breed opgeschreven als de zekere winnaar. Het is meer dat we ons niet kunnen voorstellen dat het zo gemakkelijk gaat zijn om Wust & Sablikova te kloppen, dus dat het wel een spannend toernooi moet worden.

    Als Takagi nu de komende 5 jaar wereldkampioen allround wordt, gaan we ook op dit toernooi terug kijken alsof het geen spannend toernooi was.
    mi en jay vinden dit leuk.
  4. EenBrabander

    EenBrabander Well-Known Member

    Als Takagi nu de komende 5 jaar wereldkampioen allround wordt, dan hebben we in ieder geval tot en met 2023 ieder jaar een WK allround. :D
    strawbale, chicagodude en mi vinden dit leuk.
  5. G1ant

    G1ant Well-Known Member

    Nee, echt niet mee eens.
    Ze heeft:
    a) het hele seizoen nog geen 5km gereden
    b) verre van een ideale voorbereiding gehad met het WK Sprint
    c) was bij het WK afstanden slechts derde op de combinatie 1500/3000 (vrij ruim achter Wüst en De Jong. En zou zeker vierde zijn geweest als Sablikova de 1500m had gereden)

    Ze is zeker een kanshebber met haar zeer goede 500 meter. Maar ze is niet de topfavoriet, vind ik. En al helemaal niet 'enorm de topfavoriet' en 'zekere winnaar'.
    ZeeKoei, alexander79, chicagodude en 3 anderen vinden dit leuk.
  6. MasterAJA29

    MasterAJA29 Active Member

    Het ligt eraan wat de yetlag met haar doet, maar anders is ze toch echt wel de topfavoriete lijkt mij. Ze pakt op de 500m waarschijnlijk 1 seconde op de Jong en Wust en 2 op Sablikova. de Jong en Sablikova gaan sowieso op de 1500m dan ook nog 1,5 a 2 seconden verliezen. Op de 3000m zullen ze dat 1500m verschil kunnen terug pakken, met de nadruk op kunnen. Dat betekend dat Sablikova 20 seconden op de 5000m moet pakken en de Jong 10 seconden op de 5000m, lijkt mij niet echt mogelijk. Dan blijft over Wust en laat Wust nou ook vooral een vraag teken zijn op de 5000m. Wust moet het verschil dat na de 500m ontstaat toch ook bijna geheel weg poetsen op de 1500m en 3000m, lijkt mij ook lastig.

    We zullen het zien, maar uit alles blijkt toch echt dat er 1 favoriete is. De Jong kan het wat mij betreft niet winnen en Wust en Sablikova zullen in topvorm moeten zijn. Het kan wel natuurlijk, maar vooral door de diversiteit in favorieten kan het een zeer interessant toernooi worden.
    Asterisk vindt dit leuk.
  7. mi

    mi Well-Known Member

    Er werd gedoeld op een ‘chauvinistisch sausje’. En als zekere NOS lieden Jutta Leerdam zagen als podiumkandidaat op de WK sprint zou je Miho onder datzelfde sausje best de topfavoriet kunnen noemen.

    Maar gelukkig is t nog niet gedaan! Ik heb er zin in!!
  8. sysya

    sysya Well-Known Member

    Als ik geld zou inzetten zou ik voor Takagi gaan, maar een boel gaat afhangen van de 500 meter. En ik schrijf Sablikova en Wust eigenlijk sowieso altijd op vanwege hun historie, maar bij Wust weet ik eigenlijk niet of het realistisch is vanwege haar specialisatie dit seizoen. En Sablikova gaat uiteraard veel verliezen op de 500 meter, dat zou zomaar 2 seconden kunnen zijn en ik weet niet of 20 seconden terugpakken op de 5km reëel is, dat hangt weer van Takagi af. Het kan denk ik in 1 afstand afgelopen zijn als Takagi een 37 laag, 36 hoog rijdt en de rest in de 38/39 seconden, mar ik hoop niet dat dit gebeurd.
  9. EenBrabander

    EenBrabander Well-Known Member

    De stagiaire van de NOS die tot nu toe al het nieuws over Jutta Leerdam verzorgde, mag inmiddels ook overhypete koppen schrijven.

    Favorietenrol voor Roest en De Jong in 'spannendste WK allround in 100 jaar'

    Ik wil ook heel graag een spannend toernooi, maar als je het zo aankondigt, kan het alleen maar tegenvallen.
    mi vindt dit leuk.
  10. Willie82

    Willie82 Member

    Het wordt waarschijnlijk spannend, omdat we gewoon heel veel niet weten, we weten niet hoe goed Takagi dit jaar is op de lange nummers (ondanks een goede in Heerenveen), van Wust weten we eigenlijk alleen dat ze goed is op de 1500 meter dit jaar, Sablikova rijdt op elke baan dezelfde tijd op de 1500 dat zegt ook weinig. En hoe goed is De Jong op hoogland. Haar 1500 meters lijken wel constant, ze zit regelmatig op een halve seconde van Takagi, maar kan ze dat ook als er 1.52.00 wordt gereden? En hoe goed is het ijs dit jaar in Calgary?

    Als Takagi in supervorm is en de rest niet dan is het simpel, maar eigenlijk geldt dat ook voor Sablikova en Wust. En als De Jong heel constant rijdt (alle afstanden podium) kan het ook gaan knagen bij de anderen als er 1 goede en 1 mindere rit is gereden.

    Ik ga er in ieder geval voor zitten.
    G1ant vindt dit leuk.
  11. Willie82

    Willie82 Member

    Inderdaad, maak er dan 10 jaar van dan heeft het nog enige waarde.
    EenBrabander vindt dit leuk.
  12. alexander79

    alexander79 Well-Known Member

    Nou vroeger was het Kramer.. en dan iedereen voor plek 2 en 3.. omdat Kramer zo dominant was op vooral de 5 en ook een goeie 10 km had/heeft. Nu is het echt open denk ik... 3 serieuze kandidaten.

    Bij de vrouwen was het altijd of Wust of Sablikova.. nu zijn Takagi en de Jong bijgekomen. Hopend op een mooi spannend toernooi.
  13. EenBrabander

    EenBrabander Well-Known Member

    "De WK afstanden in Calgary"
    Lekker bezig NOS.
  14. Hakkie2

    Hakkie2 Well-Known Member

    Dat brengt mij bij de vraag: iemand enig idee wat het spannendste wk allround ooit is? Iedere wielervolger kent de Tour van 1989, maar wel allroundtoernooi had het kleinste verschil?
  15. EenBrabander

    EenBrabander Well-Known Member

  16. Asterisk

    Asterisk Well-Known Member

    http://schaatsstatistieken.nl/

    Gontsjarenko tegen Merkoelov blijkbaar. In deze eeuw hadden we nog Skobrev-Bokko in 2011.
    RodyTur10 vindt dit leuk.
  17. Hakkie2

    Hakkie2 Well-Known Member

    WKs gewonnen voor het rijden van de 10km niet meerekenen, 1983 telt dus niet. 1956 dus...
  18. Hakkie2

    Hakkie2 Well-Known Member

    Voor spannendste ooit moet je dus onder een verschil van 0,042. Succes mannen! Dat is de opdracht van de NOS.
    G1ant vindt dit leuk.
  19. Duif

    Duif Well-Known Member

    Het kleinste verschil weet ik niet, het spannendste blijft voor mij Inzell '86 Vergeer-Bozjev, gevolgd door Hamar '93 Zandstra-Koss en Bislett '75 met Harm Kuipers.
    vergeer en SprintMaster vinden dit leuk.
  20. Willie82

    Willie82 Member

    Maar telt 3 man binnen de kleinste marge niet?
    strawbale vindt dit leuk.

Deel Deze Pagina