NK Afstanden Heerenveen 28 - 30 december 2018

Discussie in 'Lange baan' gestart door Yuskov, 21 dec 2018.

  1. Lorca

    Lorca Well-Known Member

    Mooier duel dan Kramer - Roest.
  2. Monique

    Monique Well-Known Member

    Wanneer gaat Bert met pensioen? Zo lang moet de rug van Sven het dus nog houden. En over die rug gaat ons Bertje het morgen weer hebben met Sven dus we kunnen ons alvast gaan verheugen.
    EenBrabander vindt dit leuk.
  3. EenBrabander

    EenBrabander Well-Known Member

    Wie gaat er een grote Sven-dist-Bert compilatie maken?
    Camila en mi vinden dit leuk.
  4. proeme

    proeme Well-Known Member

    mooie rit tussen Roest en Kramer. Kramer die een klap uitdeelt met zijn 28'er. Roest geeft gewoon een dreun terug en daarmee is Kramer verslagen.
    HaagscheBluf vindt dit leuk.
  5. HaagscheBluf

    HaagscheBluf Well-Known Member

    Hij was heerlijk vilein richting Bert.
    En terecht.
  6. Hakkie2

    Hakkie2 Well-Known Member

    Kom op... was jij de enige kijker die niet vooral de vraag over de rug wilde horen? Dat was de enige vraag die gesteld MOEST worden. Samen met de vraag of hij de 1500 en de 10.000 ging rijden.

    Ik zag trouwens ook geen dissen, gewoon een interview. Met de perfecte vragen van Bert Maalderink. En ook prima antwoorden. In een gezellige uitvoering, gewoon omdat de hoofdrolspelers elkaar goed kennen en elkaar ook waarderen. En weten hoe ze mooie tv kunnen maken.


    En ja, morgen wil ik ook de vraag over de rug weer horen. En horen of Kramer naar het EK gaat en of hij de 10km gaat rijden.
  7. Hakkie2

    Hakkie2 Well-Known Member

    strawbale, chicagodude, mi en 1 andere persoon vinden dit leuk.
  8. EenBrabander

    EenBrabander Well-Known Member

    De winnende tijden op de 1500 meter voor vrouwen en op de 5000 meter voor mannen verhouden zich uitstekend tot het Wereldbekerkwalificatietoernooi. Op de 500 meter gaat het echter veel sneller. Is dat het bewijs dat sprinters meer wedstrijdritme nodig hebben dan allrounders?
  9. Hakkie2

    Hakkie2 Well-Known Member

    Hmmm, een heel deel van de sprinters had natuurlijk vooral een spannende zomer zonder sponsor. Dat heeft denk ik toch de voorbereiding wel wat verpest.
    chicagodude vindt dit leuk.
  10. mi

    mi Well-Known Member

    En wellicht waarom ze niet alleen qua tijdenin het najaar maar ook techniek wat anders rijdt!

    (Of misschien bedoelde je dat al wel...)
  11. Yuskov

    Yuskov Well-Known Member

    Er komt een veelbelovende 3000 meter aan morgen. Meerdere kandidaten voor het WK Afstanden en ook de strijd voor het EK Allround is nog niet gestreden.
  12. Yuskov

    Yuskov Well-Known Member

    En zondag een veelbelovende 10.000 meter. Kooiman en Bob de Vries zijn door de uitslag van de 5000 meter toegevoegd. De deelnemers zijn: Bergsma, Kramer, Roest, D. De Vries, Jansman, S. Schouten, Hoogeveen, Kooiman, B. De Vries en Bosker. :eek:

    Bart de Vries zal duimen dat Kramer niet rijdt, hij is de 1e reserve.

    Lotingsgroepen
    Rit 1: Kramer en B. De Vries
    Rit 2 en 3: Kooiman, Bosker, Hoogeveen en S. Schouten
    Rit 4 en 5: Jansman, Bergsma, D. De Vries en Roest
    Laatst bewerkt: 29 dec 2018
    Lorca en SprintMaster vinden dit leuk.
  13. Lorca

    Lorca Well-Known Member

    5 ritjes maar. Had dan ook graag Bart de Vries en Stoltenborg (of Talsma, maar die is dit seizoen niet best) zien rijden. Voor dat soort mannen zal dit toch de laatste 10km in wedstrijdverband zijn van dit seizoen. Maar goed, we krijgen hoe dan ook 5 mooie ritten te zien met enkel mannen die een hoog niveau hebben.

    https://www.schaatsen.nl/media/38442/6.pdf
    Twee mooie slotritten morgen op de 3.000m waarbij ik toch wel verwacht dat 3 van die vier dames ook de top 3 gaan vullen. Toch zijn er kapers op de kust zoals Achtereekte. Haar 1500m was goed en haar trainings-3000m vorige week was meer dan prima. Oh ja, ze is natuurlijk ook nog Olympisch kampioen.

    Ik hoop ook dat Irene Schouten gewoon weer eens een goede individuele rit gaat neerzetten. Tuurlijk, bij het WCKT was ze ziek, maar vorig jaar was het op de klassieke afstanden ook niet zo goed als gehoopt en vooraf verwacht. Iedereen kan zien dat ze dit seizoen wellicht sterker dan ooit is op de MS en in de marathons. Snelheid zit goed, duurvermogen is goed. Hopelijk kan ze de soms verlammende spanning wat van zich afzetten en omzetten in energie in de wedstrijd. Het zit er in. Ook leuk dat Kleibeuker tegen de 21-jaar jongere Beune start. Die eerste is geen kanshebber en rijdt eerder een training voor de 5.000m. Die tweede is toch wel een outsider. Op het WCKT viel ze nog, dus we weten niet helemaal wat ze precies kan. Overall is haar niveau echter erg goed. Top 3 lijkt mij te hoog gegrepen. De focus zal meer liggen op het Allround-ticket. Met het blok vóór dit paar zullen we meer naar PR's moeten gaan kijken - daar zullen er zeker een paar van sneuvelen en dat is altijd leuk. En kijken hoever Nauta 2.0 (marathon-Nauta) in haar progressie staat. Wat mij betreft in ieder geval de leukste afstand van de dag.

    De 1500m voor heren zal ook redelijk spannend zijn, maar dan vooral om de titel en de allroundplaatsen. Podium lijkt mij, zonder gekkigheden en ongelukken, redelijk vast(geRoest) met het Jumbo drietal Nuis, Krol en Roest. Enkel de volgorde moet nog bepaald worden. Het kan ook niet worden uitgesloten dat Kramer en Douwe de Vries er, net als op het WCKT, een complete straat van maken. Van de 10 snelste PR's op de 1500m zijn er immers ook 6 lid van Jumbo. Tenslotte ben ik benieuwd naar Hollaar. Die zie ik het hele seizoen wel aardige tijden rijden in trainingswedstrijden en is slechts 20 jaar jong. Kijken hoe hard ie kan morgen.
  14. Lorca

    Lorca Well-Known Member

    Ik nu ergens ook wel hoor. Dan krijgen we de klassieker vanuit de marathon eens op den langebaan; IJzeren Bart tegen B-groep de Vries! Er wordt dan geheid broedermoord gepleegd :D
  15. Duif

    Duif Well-Known Member

    De 3000m is de sterkst bezette wedstrijd in jaren met aan de start maar liefst 4 regerend kampioenen. Die van Nederland, van Europa, van de wereld en de Olympische.
    chicagodude, leenstrafan, proeme en 3 anderen vinden dit leuk.
  16. Monique

    Monique Well-Known Member

    Het is vooral de toon van Bert die het hem doet, en ik geloof serieus dat Sven en een heleboel andere schaatsers Bert echt allang niet meer heel serieus nemen. De meesten zijn te beleeft om Bert van repliek te dienen maar Sven durft iets meer. Ik kijk dus anders naar het interview dan jij.
  17. EenBrabander

    EenBrabander Well-Known Member

    Volgens mij was dat de afgelopen jaren wel eens meer zo, met als verschil dat al deze kampioenen toen waren verenigd in de persoon Ireen Wüst. :);)
    mi vindt dit leuk.
  18. leenstrafan

    leenstrafan Well-Known Member

    Het is wel de eerste keer dat er een regerend Europees kampioene op de 3000 meter aan de start staat. :cool:
  19. De Keizer

    De Keizer Well-Known Member

    Gisteren mooie interessante schaatssport gezien. Enkele dingen die me opvielen.

    Sven Kramer
    Ik hoor en lees niemand over de zeer zwakke slotronden van Sven Kramer. Het is niet dat Patrick Roest toen nog echt versnelde, maar vooral Sven Kramer die instortte. Of zou hij het weer hebben laten lopen? Opmerkelijk dat hij twijfelt over het schaatsen van de 10km. Toch ooit zijn afstand en nu misschien bang voor een nederlaag? Ik hoop wel dat hij zich gewoon plaatst voor het EK en dan ook daadwerkelijk alle afstanden vol gaat rijden. Ook uit respect voor de concurrentie.

    Verliezers
    Voor Michel Mulder, Hein Otterspeer, Lotte van Beek en Bob de Vries vrees ik dat het internationale seizoen er al opzit. Ze hebben zich niet geplaatst op hun beste afstanden en plaatsing EK/WK allround of sprint lijkt me ook lastig. Michel Mulder en Hein Otterspeer hebben echt een plaatsing nodig voor een goed vervolg van hun carrière.

    Dames
    Melissa Wijfje was wel heel verbaasd over plaatsing. Dat terwijl op basis van de world cups en de absentie van Jorien ter Mors en Marrit Leenstra zij dit seizoen voor iedereen een serieuze kanshebster was. Wel heel leuk voor haar. Je moet toch een keer echt internationaal gaan doorbreken en daar heb je de kampioenschappen voor nodig.
    Ireen Wüst had geen bijzondere race nodig om te winnen. Joy Beune laat plaatsing op de kruising liggen, maar iedereen gelooft wel in haar talent. Carlijn Achtereekte lijkt op de weg terug. Ik geef haar ondanks haar titel op de 3km, als vanouds meer kans op plaatsing voor de 5km. Daar is de concurrentie ook minder groot.
  20. Mjøsaman

    Mjøsaman Well-Known Member

    Gisteren zelf in Thialf geweest. En nog voor middernacht weer thuis, dat viel mee....
    Het was goed druk, maar het viel me op dat het publiek over het algemeen goed op leeftijd is. Mjøsaman behoorde duidelijk tot de jongere helft van het publiek (en Mjøsaman is van de generatie die Eric Heiden nog heeft zien schaatsen). Er waren ook helemaal geen standjes in de wandelgangen. Vorig jaar waren daar allerlei sponsoractiviteiten, maar nu was het stil. Veel van de huidige sponsors in het schaatsen hebben geen producten voor het grote publiek. KPN stond buiten met mutsen en de Holland Amerika Line maakte reclame voor cruises. Wat dat betreft sluit dat wel goed aan op het aanwezige publiek.

    De muziek vond ik erg meevallen. Twee jaar geleden was het echt een herrie, met het volume op tig en allemaal hardcore gebeuk. Maar ik heb me er nu niet aan gestoord.
    Ik heb geen windstroom gevoeld, Ik zat vrij hoog, maar aan de baan merkte ik niks van blowers.

    En dan het schaatsen zelf. Een mooie 500 meter, helaas lichtelijk ontsierd door valse starts, maar met een mooie top-3. Verbij is duidelijk nog niet op zijn oude niveau. Eens kijken of dat ook niet doorwerkt op de 1000 meter.
    De 1500 meter was de grote Ireen-show. Ze maakte gehakt van haar tegenstandsters. Ze ziet er heel afgetraind uit. Maakte nog een lange ereronde.
    De 5000 meter begon stroef. Zwakke tijden voor de dweil, daarna een veel te lange dweilpauze. De speaker zei dat ze in de Worldcup nog maar een break van 12 minuten mogen hebben om de vaart er in te houden, maar voor het NK doen we daar natuurlijk niet aan.
    Een subliem vlakke 5000 van Bergsma, en daarna het spektakel Roest-Kramer. Met Kramer op zijn eigen psychologische wapens verslagen. Ik denk dat hij de laatste ronden liet lopen, hij kreeg tenminste nog wel op zijn ** van Orie tijdens die rondjes.

    Kramer bleef een tijdje uitgeblust op de boarding zitten, en ging toen nog een langdurige ereronde maken, met veel gezwaai naar het publiek. Want dit zou zo maar zijn laatste 5000 meter in Thialf kunnen zijn geweest....

Deel Deze Pagina