WK Afstanden Gangneung

Discussie in 'Lange baan' gestart door Mjøsaman, 13 nov 2016.

  1. Taiphon

    Taiphon Member

    Anema, daarentegen, is wel zo'n type.

    En Bergsma doet alles wat Anema zegt.
  2. strawbale

    strawbale Well-Known Member

  3. Taiphon

    Taiphon Member

    Verwijten terzijde, feit is dat Jorrit min of meer in dienst rijdt van het gehele peloton, als hij alle gaten dicht moet rijden.

    Wat prima zou zijn, als Nederland daarmee het merendeel van de ritten wint - maar dat doen we niet.

    Misschien is het beter twee snelle sprinters te laten rijden. Blijf in de achterhoede, hoop dat geen kopgroep ontsnapt, en sla toe in de eindsprint.
    Geen controle, maar misschien wel een hogere succesrate.
  4. Quarantenove

    Quarantenove Active Member

    Of wil Hekman niet voldoende over de brug komen voor verleende diensten?
    Ik zag zojuist in de samenvatting van de 1500m bij de vrouwen. Leuk de juichende Anema te zien waar veel chauvinisten zich aan geergerd zullen hebben.
  5. Quarantenove

    Quarantenove Active Member

    Bergsma had natuurlijk het gelijk helemaal aan zijn kant. Hij zou wel gek zijn om gaten dicht te rijden voor wie dan ook zonder financieel daar voor goed beloond te worden. Dat is naar anologie van WK wielrennen het enige waar een bondscoach een nuttige rol in zou kunnen vervullen.
  6. Sidekick

    Sidekick Well-Known Member

    Op schaatsen.nl ook nog wat uitspraken van Hekman:

    http://www.schaatsen.nl/nieuws/2017/februari/hekman-jillert-haat-mij/
    Hekman uitte na de finishlijn overduidelijk boosheid richting Clafis-coach Jillert Anema. "Hij stond te juichen toen we over de finish kwamen en je gaat me niet vertellen dat je dat doet om een veertiende plaats. Dan ben je gewoon niet goed bij je paasei. Jillert haat mij, dat is onderhand wel duidelijk."

    "Daarnaast had Jillert een oortje in over de intercom met Geert. Dus erg objectief is het allemaal niet", aldus Hekman.

    "Laat mij maar rijden met een Sven, Koen of Douwe hoor." Verder is Hekman niet te verleiden tot boze uitingen: "Ik vind Jorrit een klasbak en daarmee uit."
    G1ant vindt dit leuk.
  7. JaapvdB

    JaapvdB Well-Known Member

  8. Hakkie2

    Hakkie2 Well-Known Member

    De KNSB heeft geen geld. Ik weet niet wat een wereldkampioen krijgt, maar dat zou je inderdaad standaard door 2 moeten delen.


    Ps: De mythe dat ploeggenoten op het WK voor elkaar rijden is trouwens grotendeels onzin. Dat gaat met name op voor eenlingen. Heb Tony Martin al wel eens achter Terpstra en Boonen aan zien rijden... Maar dat is hier offtopic. Het WK wielrennen bewijst wel elk jaar dat je geen teamgenoot hoeft te zijn om je op te offeren, zie bijvoorbeeld het Poolse team bij Kwiatkowski. Wel zijn duidelijke afspraken nodig. Dat zou tussen de 2 deelnemers bij de massastart toch moeten kunnen.
    leenstrafan vindt dit leuk.
  9. Duif

    Duif Well-Known Member

    Een maand geleden was ik bij een lezing van Jillert Anema. Hij deed heel veel pittige en prikkelende uitspraken en voorspelde toen al dat het op het WK niet zou werken tussen Bergsma en Hekman omdat ze elkaars bloed wel kunnen drinken... Hij vond het ook onbegrijpelijk dat de bondscoach juist deze 2 de massa start zou laten rijden.
  10. SprintMaster

    SprintMaster aangepast Medewerker

    Misschien was mijn analyse over wat er precies gebeurde in die 26 minuten wat te stellig. Misschien ook een botte opmerking van mij. Eerst zou ik sec naar het verloop van de races kijken en daar niet meteen de TP bij trekken omdat het de discussie vervuilt. Kramer legt een race neer die in de laatste 14 rondes zeer vlak is en bijna geen schommelingen kent: verschil snelste/langzaamste ronde is 0.39. De enige die dat overtrof was Bloemen (18 rondes tussen de 3e en 20e en 0.37sec bij zijn WR). Vind nog maar eens zo'n race ... Perfect en in een flow gereden.
    Vervolgens begint Bergsma hetzelfde te doen: 9 rondes met een snelste/langzaamste ronde van 29.87 en 30.21, 0.34 verschil. Steeds de doorkomsten in 07 en 37. Tot en met 5600m. Dan zit hij dus ook in een flow. Daarna dus de kentering... Is het nu dat hij Geisreiter in het zicht krijgt of is het de 30.0 die bij hem de niet nodige versnelling van 0.3 sec. triggert? Of iets anders? Vervolgens grijpt Anema niet in en gaat het alsnog mis...
    Lang verhaal kort: Bergsma zat in een flow en leek het zelfde te gaan doen als op het NK, net onder de beste tijd rijden. Wat kan de invloed van de TP geweest zijn? Heeft een interval/snelheidswedstrijd invloed op de verzuring? Wat ik me kan bedenken is dat de hogere snelheid van de TP misschien de snelheidsbeleving/gevoel van de 10km beïnvloed heeft. De snelheid kwam (te) makkelijk en daardoor dacht hij dat 29.7 vol te houden was.
    Tsuki, chicagodude, leenstrafan en 2 anderen vinden dit leuk.
  11. JohnZero

    JohnZero Well-Known Member

    Dus Bergsma en Hekman zijn niet eens in staat om zich als professionals op te stellen, dat zou uitermate slap zijn.
  12. Duif

    Duif Well-Known Member

    Dat is het ook maar het zijn wel de feiten.
  13. SprintMaster

    SprintMaster aangepast Medewerker

    Dat is opvallend. Probleem is dat de bondscoach weinig anders kon dan Hekman meenemen. Die had Stroetinga verslagen op het NK. Als je hem dan nog niet meeneemt dan is de bondscoach partijdig. Enige wat je dan kunt doen is Blokhuijsen als knecht opstellen ten koste van Bergsma. Benieuwd hoe Anema dat had gevonden ...
  14. SprintMaster

    SprintMaster aangepast Medewerker

    Ik vind het echt ontzettend flauw dat je er telkens andere sport bij haalt. Zo listig als het wielrennen is het schaatsen gelukkig nog lang niet.
  15. SprintMaster

    SprintMaster aangepast Medewerker

    Anema lijkt me eerder iemand die recht door zee is.
  16. strawbale

    strawbale Well-Known Member

    Misschien had je dit toentertijd beter aan Kuiper kunnen melden ;) (hij leek nu zo oprecht verbaasd...)
    SprintMaster vindt dit leuk.
  17. strawbale

    strawbale Well-Known Member

    Volgend jaar zelfgevormde koppels aan het NK mee laten doen. Hoeven niet per se van 1 team, maar uiteraard wel in de matrix passen. Misschien kiest Bergsma dan wel voor Verweij ;)
  18. SprintMaster

    SprintMaster aangepast Medewerker

    Het is ontzettend jammer dat er zo weinig animo onder de lange baners is voor de mass start. Overigens was Kramer vanmiddag niet helemaal duidelijk of hij nog plannen had voor de mass start. Hij sloot het niet helemaal uit.
  19. strawbale

    strawbale Well-Known Member

    Kramer en Bergsma als koppel en vanaf begin om-en-om op kop en iedereen eraf rijden - lukt maar 1 keer (qua tactiek), maar 1 keer is voldoende als ze toch al via de matrix naar de OS gaan ;)
    Elina en SprintMaster vinden dit leuk.
  20. JohnZero

    JohnZero Well-Known Member

    Maar feit is ook dat ze voor hun land schaatsen en niet voor zichzelf, daar heb je de individuele afstanden voor. Laat de bondscoach maar duidelijk zijn, niet samen willen werken betekent niet mee doen aan de massastart. Eens zien of ze zich dan nog steeds niet als professionals willen/kunnen opstellen.
    Gaan we dan net zulke ego's in het schaatsen krijgen als in het voetbal waar een ieder denkt dat zonder hen het elftal niets voorstelt?
    Ze worden toch behoorlijk betaald om hun werk naar behoren te doen.

Deel Deze Pagina