Transfer topic 2015/2016

Discussie in 'Lange baan' gestart door frederica, 6 feb 2015.

  1. EenBrabander

    EenBrabander Well-Known Member

    Niet dat ik het skieën nou zo erg volg, maar ik heb niet het gevoel dat die sport zo veel internationaler is dan schaatsen. Scandinaviërs, Duitsers en Oostenrijkers plus een Lindsey Vonn en een Tina Maze. En nog wat landen met bergen.

    Er zijn zeker minder internationale sporten dan schaatsen. @kritischkijker24 : Fierljeppen! Fierljse, eh, Friese folklore ;)
  2. Yuskov

    Yuskov Well-Known Member

    Dat buitenlanders hun geld niet kunnen verdienen met schaatsen is zeker waar. Maar dat maakt het nog geen amateurisme. Wereldtoppers in het schaatsen maken net zoveel trainingsuren als wereldtoppers in mondiale sporten. Ze krijgen er alleen niet zoveel voor betaald. Wie zijn dan de echte topsporters, vraag ik me af.
  3. proeme

    proeme Well-Known Member

    toevallig heb ik dat vandaag bekeken:

    schaatsen
    WK Afstanden 2015: 10 verschillende landen winnen medailles
    Gouden medailles werden verdeeld onder 5 landen.

    skiën
    WK in 2015: 10 verschillende landen winnen medailles.
    Gouden medailles werden verdeeld onder 5 landen.

    schaatsen heeft 14 onderdelen (mannen en vrouwen elk 7)
    skiën heeft 11 onderdelen (mannen en vrouwen elk 5 + een landenwedstrijd)


    om echt wat te zeggen moet je natuurlijk niet naar 1 jaar kijken maar naar de afgelopen jaren. Maar de eerste indruk is dat het niet veel uitmaakt.
  4. leenstrafan

    leenstrafan Well-Known Member

    Tina Maze is zeg maar Martina Sábliková, Lindsey Vonn is Heather Richardson. De Oostenrijkers zijn de Nederlanders en de Scandinaviërs zijn de Russen...

    Uit landen als China, Korea, Japan, Rusland, Wit-Rusland, Kazachstan, Polen, Nederland en België komen meer goede schaatsers dan alpineskiën.

    Alpineskiën is zeker wel iets groter dan schaatsen internationaal, maar het verschil is geen lichtjaren.
  5. kritischkijker24

    kritischkijker24 Well-Known Member

    Mooi dat je schaatsen op 1 lijn zet met fierljeppen !

    Idd dat is zo ongeveer precies dezelfde folklore :D

    En natuurlijk is skieën ook niet de meest internationale sport, dat geldt voor heel veel wintersporten

    In feite zijn heel veel wintersporten landelijke folklore sporten
  6. kritischkijker24

    kritischkijker24 Well-Known Member


    Heather is zeker geen Lindsay Vonn, dat mocht ze willen

    Vonn is een grote ster in USA en daar buiten, mede door haar voor velen interessante prive leven en fotoshoots
    dat geldt allemaal niet voor Heather , ik ben er zelfs vrij zeker van dat méér Nlders haar kennen dan dat Amerikanen haar kennen
  7. EenBrabander

    EenBrabander Well-Known Member

    Misschien bedoelde @leenstrafan dat Heather qua prestaties vergelijkbaar is/kan worden met Vonn. Richardson (en Bowe) hebben het probleem dat ze gefaald hebben in Sochi en aangezien veel, zo niet de meeste Amerikanen vooral de OS belangrijk vinden hebben ze geen aandacht voor R'sons en Bowes prestaties op de andere wedstrijden.
  8. leenstrafan

    leenstrafan Well-Known Member

    Het alpineskiën zou internationaler zijn omdat er een goede Amerikaanse skiester is, nou er zijn ook twee hele goede Amerikaanse schaatssters.
  9. De Keizer

    De Keizer Well-Known Member

    Ik denk dat we het Amerikaanse skiën te kort toen door alleen te spreken over Lindsey Vonn. Ik denk dat het aantal skiërs dat internationaal op (semi)-professioneel niveau haar sport beoefent groter is. Ik zou ook wel een vergelijking willen zien van de internationale kijkcijfers van het skiën en het schaatsen.

    Wat wel voor het schaatsen pleit is dat het één van de weinige wintersporten is die in meerdere landen op drie continenten op hoog niveau wordt beoefend.
    leenstrafan vindt dit leuk.
  10. EenBrabander

    EenBrabander Well-Known Member

    Met hier en daar nog een verdwaalde Colombiaan (die komen de komende jaren nog wel opzetten) en een enkele Australiër die het prima doet (Greig dus).
  11. leenstrafan

    leenstrafan Well-Known Member

    Maar het alpineskiën heeft een verdwaalde Thaise die eigenlijk gewoon een beroemde valsspelende Britse violiste blijkt te zijn.
  12. Duif

    Duif Well-Known Member

    Het komt ook in professionele sporten voor. Nog maar een paar maanden geleden stopte Daan Olivier ineens met wielrennen.
  13. jaap

    jaap Active Member

    Nou, ze zijn weer samen! Koen en Ireen dus. Het zoveelste team voor Koen.
    Is er nou nog steeds geen hoofdsponsor voor Team Wüst?
    Zo ja, moet Nederland zich doodschamen, vind ik.
  14. kritischkijker24

    kritischkijker24 Well-Known Member

    jaap en EenBrabander vinden dit leuk.
  15. Elina

    Elina Well-Known Member

    jaap vindt dit leuk.
  16. dsdevries

    dsdevries Active Member

    Ik neem aan dat Koen Verweij net als ieder mens die ergens in dienst komt gewoon zijn targets heeft die hij moet halen en taken krijgt die hij moet uitvoeren. Als team4gold slim is dan zijn er meer targets dan alleen het winnen van prijzen en zijn de taken die hij moet uitvoeren gebaseerd op een individueel ontwikkelplan. Ik denk dat de het feit dat Koen Verweij nu niet mee is naar Inzell het gevolg is van een wel overwogen beslissing van Koen zelf en het hele team. Ik kan mij niet voorstellen dat er een werkgever is die iemand in dienst neemt en vervolgens daartegen zegt dat ie maar wat aan moet gaan kloten.

    Hebben wij als "sportfans" het recht om altijd maar alle strategische beslissingen van een sportploeg of een topsporter op voorhand in twijfel te trekken? Hebben wij als mens het recht om andere mensen af te serveren op basis van fouten die zij in het verleden hebben gemaakt? Als we het gaan hebben over de fouten die gemaakt zijn bij Corendon, dan denk ik dat Jan van Veen een veel groter aandeel hierin gehad heeft dan Koen Verweij. Naast de fouten die bij Corendon zijn geaakt heeft Koen Verweij ook aan getoond een hele goede schaatser te kunnen zijn en heeft Jan van Veen aangetoond een hele goede coach te kunnen zijn. Dat het bij Corendon mis is gegaan betekend toch niet dat zij nooit meer ergens zouden kunnen presteren? In tegendeel, ik denk dat mensen juist leren van hun fouten en dat ze die fouten wellicht minder geneigd zijn te herhalen.

    Begrijp mij niet verkeerd, ik ben geen onwijze Koen Verweij fan en ik hoop ten zeerste dat Koen Verweij heeft geleerd van zijn fouten en alles op alles zet om komend seizoen gewoon weer goed te schaatsen. Iemand die loopt te lanterfanten op kosten van de baas verdient het om ontslagen te worden. Maar om iemand af te serveren op basis van de foto's die hij plaatst op sociale media vind ik zo kinderachtig. Dat verdient iemand niet.
    Laatst bewerkt: 29 sep 2015
    jaap en proeme vinden dit leuk.
  17. kritischkijker24

    kritischkijker24 Well-Known Member

    Niemand serveert onze beste Koen af
    ik zet alleen mijn vraagtekens of Koen nog wel zo hard traint
    Als hij over wil komen als een serieus topsporter die hard werkt en alles doet en laat voor zijn sport,
    dan moet hij eens wat andere fotos posten en het is gewoon vreemd dat zijn nieuwe ploeg in Inzell zit en Koen met zn lieffie op een paard zit
    Bastiaan83 en jaap vinden dit leuk.
  18. dsdevries

    dsdevries Active Member

    Eerlijk gezegd vind ik het helemaal niet vreemd dat Koen niet mee is op kamp. De rest van het team is al vanaf de zomer aan het trainen volgens een trainingsschema waar dit kamp in past. Koen Verweij is nog geen maand aangesloten bij het team en kan dus niet op hetzelfde trainingsschema zitten. Traningsschema's zijn gebaseerd op fasering. Meestal wisselen 3 fases van elk een week of anderhalve week elkaar af. Er wordt begonnen met de opbouw fase waarin de focus ligt op omvang, gevolgd door een intensiefe fase waarin de focus ligt op kracht en afsluitend de rustfase waarin herstel en supercompensatie optreedt. Wie weet heeft Koen zijn Intensieve periode vorige week gehad en is hij nu in zijn rust periode. Het heeft helemaal geen zin om op trainingskamp te gaan als je niet "trainingsready" bent. En een maand voor het wedstrijd seizoen je schema omgooien is helemaal niet verstandig.
    Laatst bewerkt: 29 sep 2015
    fransvanbakel en EenBrabander vinden dit leuk.
  19. leenstrafan

    leenstrafan Well-Known Member

    Wil je dat alsjeblieft niet aan mijn baas vertellen...?
    Passion-for-Skating en EenBrabander vinden dit leuk.
  20. JohnZero

    JohnZero Well-Known Member


    Koen is toch geen beginner die zonder team/begeleiding opeens niet meer weet hoe hij op eigen kracht moet/kan trainen? Hij loopt toch al wel wat jaartjes mee en kan heus wel de basistrainingen doen zonder een team/begeleiding. Als hij gedurende die periode zijn basis zou hebben bijgehouden dan denk ik dat zijn trainingsachterstand wellicht niet zo groot is.
    Dat is althans mijn mening.:)

Deel Deze Pagina