Wedstrijden zomer 2015

Discussie in 'Lange baan' gestart door SprintMaster, 4 jun 2015.

  1. De Goudsche Doorloper

    De Goudsche Doorloper Well-Known Member

    Die 6:18 van Ted-Jan is toch wel sterk. Hij rijdt niet zo vaak harder dan dat. Hoopgevend voor dit seizoen in ieder geval.

    Alhoewel, zijn PR van 6:15 was ook in Calgary gereden in oktober, vorig jaar. En daarna was zijn seizoen ook weer niet om over naar huis te schrijven. Ach, we gaan het zien.
  2. Asterisk

    Asterisk Well-Known Member

    Vidondo heeft opnieuw een NR verbeterd: 6.46,50
  3. SprintMaster

    SprintMaster aangepast Medewerker

    Laatst bewerkt: 26 sep 2015
  4. Duif

    Duif Well-Known Member

    Zo dan, Jorien ter Mors is terug geloof ik. Dat zijn echt heel goeie tijden zo vroeg in het seizoen.
  5. Joris180

    Joris180 Active Member

    EenBrabander vindt dit leuk.
  6. Mjøsaman

    Mjøsaman Well-Known Member

    En daarmee de limiet voor het EK gereden!
    ZeeKoei en Svenfan1 vinden dit leuk.
  7. Mjøsaman

    Mjøsaman Well-Known Member

    Een PR op de 500m en een flink baanrecord op de 1000m. Dat belooft nogal wat. Met dit soort tijden kan ze sowieso gaan meedoen om de allround-kampioenschappen. Wat wordt haar seizoensopbouw? Zou ze naar de Wereldbekers in SLC en Calgary gaan? (Mag ik zeggen dat de wereldrecords dan niet veilig zijn....)
    EenBrabander vindt dit leuk.
  8. EenBrabander

    EenBrabander Well-Known Member

    Zhang Xin heeft inmiddels 38.28 gereden en verslaat daarmee Li, Li en Li, die 38.33 (Li Qishi), 38.68 (Li Huawei) en 39.22 (Li Xue) op de klokken zetten.
  9. leenstrafan

    leenstrafan Well-Known Member

    De goede prestaties van de Chinezen zijn natuurlijk goed te verklaren. Dit jaar zijn de Chinese Winterspelen en die zijn het belangrijkst vanuit Chinese ogen, dus dit is het jaar dat ze allemaal pieken (en de WK's) overslaan.
  10. EenBrabander

    EenBrabander Well-Known Member

    En zo winnen Mu Zhongsheng en een van de Liu An's (de snelste in ieder geval) samen de 500 meter, omdat ze allebei 35.09 noteerden. Heel veel spektakel was er niet, of je moet het over de val van Xie Jiaxuan hebben, die na een seconde of 7 à 8 het ijs van heel dichtbij zag omdat hij zijn punt hoogstwaarschijnlijk per abuis in het ijs prikte. Hij zal vast hebben gedacht: "该死的! 我希望这种情况发生在中国打快!", oftewel in Latijns schrift "Gāisǐ de! Wǒ xīwàng zhè zhǒng qíngkuàng fāshēng zài zhōngguó dǎ kuài!" Dat betekent overigens: Verdorie! Ik hoop niet dat dat gebeurt op de Chinese spelen straks! (yes, I've used google translate.)

    Over 30 minuten ongeveer moeten we op het puntje van onze stoel gaan zitten, want rond die tijd, iets na half negen, vertrekt Vincent de Haître in rit 4 op de 1000 meter. Gisteren reed hij verreweg de snelste tijd van het seizoen, 1:07.78, wat slechts 15-honderdsten van een seconde boven zijn PR was. Kijken of hij vandaag nog vlugger over het ijs gaat. Het Canadese record is overigens in handen van Denny Morrison, 1:07.11 is dat. Het is van Wotherspoon, 1:07.03

    Op de 1000 meter voor vrouwen doen er van de 96 miljoen Chinezen met de naam Li en de 88 miljoen met de naam Zhang er geen enkele mee. De meest interessante deelneemster is Kali Christ, die veel wedstrijden al heeft gereden in dit prille seizoen, maar weinig toptijden reed.
    Laatst bewerkt: 27 sep 2015
  11. Yuskov

    Yuskov Well-Known Member

    Hoppa 1:07.63. En geweldige bochten! Daar zullen een hoop jongens bang van worden.
    EenBrabander vindt dit leuk.
  12. Yuskov

    Yuskov Well-Known Member

    Ik weet dat het af en toe leek alsof Wotherspoon van een andere planeet kwam, maar hij is toch echt Canadees recordhouder op de 1000 meter. 1:07.03 in een fantastische race tegen Davis.
    Tsuki en EenBrabander vinden dit leuk.
  13. EenBrabander

    EenBrabander Well-Known Member

    Excuus. Dankje voor deze correctie!
  14. EenBrabander

    EenBrabander Well-Known Member

    Even terugkomen op de wedstrijden in SLC: @Tuttifrutti, onze Noorwegenfan, is vast blij met de 34.76 van Hvammen (0,03 boven z'n PR) en het feit dat Ripsrud een PR rijdt (39,85). @Lisan springt vast een gat in de lucht om de 35,20 van Piotr Michalski.
  15. Mjøsaman

    Mjøsaman Well-Known Member

    Eerder deze week liet shorttracker Oliver Jean meedelen dat hij overstapte naar de langebaan vanwege de massastart. Hij laat er geen gras over groeien; hij won de afsluitende massastart van de Fall Classics in Calgary gisteren. Voor Nicholas Goplen en de ouwe Bob (de Jong) die schijnbaar volgend jaar aan het Eurovisie Songfestival gaat meedoen. Ach, na Sterren Schaatsen op het ijs kan dat er ook nog wel bij.
    Duif vindt dit leuk.
  16. Nickel

    Nickel Active Member

    Eurovisie Songfestival, hoe dat zo? Heb ik iets gemist? Ik kan me niet voorstellen dat Bob kan zingen maar ik laat me graag verbazen..
    EenBrabander vindt dit leuk.
  17. SprintMaster

    SprintMaster aangepast Medewerker

    Douwe Bob is niet d'ouwe Bob. ;)
  18. EenBrabander

    EenBrabander Well-Known Member

    Hier is trouwens die race waar je het over had ;)
  19. Nickel

    Nickel Active Member

    Na wat googlen had ik dat ook door..
  20. EenBrabander

    EenBrabander Well-Known Member

Deel Deze Pagina