WK Afstanden 2015

Discussie in 'Lange baan' gestart door Mjøsaman, 16 nov 2014.

  1. Hakkie2

    Hakkie2 Well-Known Member

    En toen was Douwe de Vries wereldkampioen. Leuk voor die jongen. Jammer genoeg weinig spanning.
  2. Duif

    Duif Well-Known Member

    Voor mij blijft het een B nummer.
  3. G1ant

    G1ant Well-Known Member

    Matige tijden over de hele breedte. Zal toch met de 1500 te maken hebben. Nederland tot 5,5 ronde ronde prima. Daarna snap ik niet dat Douwe anderhalf rond moet doen. En ook bij Koen was het wel redelijk op.
  4. Hakkie2

    Hakkie2 Well-Known Member

    Voor mij zeker niet. Als er spanning is, is het een geweldig nummer wat mij betreft. Maar vandaag was het het toch allemaal net niet. Geen buitenlandse teams die echt boven zichzelf uit stegen, de Nederlanders hoefden niet enorm diep. Jammer.
  5. Elina

    Elina Well-Known Member

    De Canadese ploeg heeft dit seizoen nog niet op het podium gestaan. Mooie medaille. 2x zilver voor Morisson op 1 dag. De Koreanen keken niet heel happy, die zijn zondag gevaarlijk op de MS.
    ZeeKoei en Tuttifrutti vinden dit leuk.
  6. Koen

    Koen Well-Known Member

    en niet te vergeten Ted Jan zilver. ook leuk voor hem
    ook knap voor Danny Morrison om zilver te pakken na 1500m, kon net nog op benen staan
    Tsuki, HaagscheBluf en strawbale vinden dit leuk.
  7. SprintMaster

    SprintMaster aangepast Medewerker

    Halve ronde tijden:

    Kramer 17.66-13.07
    de Vries (K) 13.22-13.21-13.47
    Verweij (dV) 13.65-13.44-13.27
    Kramer (V) 13.59-13.34-13.58
    De Vries (K) 13.81-13.85-13.93
    Verweij (dV) 14.43-13.87

    Eerste helft liep perfect: felle start Kramer, de Vries houd het tempo goed vast bij de eerste snelle aflossing, Verweij versnelt door bij zijn eerste aflossing. In het midden moet Kramer mogelijk wat inhouden omdat Verweij het zwaar heeft. Slotfase met de Vries die de halve ronde tijd ietsje laat oplopen en Verweij die nog een eindschot heeft. Kramer komt er vrij makkelijk door, de Vries en Verweij geven zich maximaal.
    G1ant vindt dit leuk.
  8. kritischkijker24

    kritischkijker24 Well-Known Member


    blijkbaar neem jij mij wel serieus , anders zou je niet zoveel tijd aan mij besteden :p

    overigens die hele Vergeer heb ik nooit gezien joh, toen was ik kind en wist ik überhaupt niet dat schaatsen bestond en Erben die heb ik altijd zo veel mogelijk willen vermijden
  9. G1ant

    G1ant Well-Known Member

    Waarom zou je als echte schaatsliefhebber niet mogen genieten van geweldige prestaties van Yuskov, Bowe en Sablikova. Ik ken genoeg buitenlandse schaatsfans die ook genieten van Nederlandse prestaties. Schaatsen is geen voetbal hè.
    ZeeKoei, strawbale, leenstrafan en 3 anderen vinden dit leuk.
  10. sanghwa _o_

    sanghwa _o_ Well-Known Member

    Ik kan mij niet ondoen van het 'wat als Yuskov even snel zijn eigen land had mogen stichten en in zijn eentje de TP had mogen rijden' gevoel.
    HaagscheBluf en leenstrafan vinden dit leuk.
  11. SprintMaster

    SprintMaster aangepast Medewerker

    Als je Kramer in zijn eentje laat rijden haalt ie nog wel een medaille binnen.
    HaagscheBluf vindt dit leuk.
  12. LeeMoZovski

    LeeMoZovski Well-Known Member

    Inderdaad geen vuurwerk op deze TP. Nederland met 6 vingers in 3 neuzen de sterkste. Ik heb echt wel te doen met die Polen. Ze waren kansloos. Leuke zilveren plakkie voor TJ Flowers en zijn Canada. De Koreanen vielen me weer eens niet mee. En de rest was nog minder. De ISU moet dit onderdeel plannen naast sprintnummers, zodat je ook echt de beste teams in de baan krijgt.

    Toch geniet ik wel weer als ik die schaatsers met 9 tegelijk wat onhandig op dat nr. 1 podium zie klimmen. Drie Europeanen, drie Noord-Amerikanen en drie Aziaten. Dat staat toch wel mooi.

    Tjonge, het was me al met al het avondje wel. Er zijn schaatsherinneringen geboren die me lang bij zullen blijven. Ik denk dat ik nog maar eens 1 of 2 keer naar die 1.13.90 en 1.43.36 ga kijken.
    Laatst bewerkt: 13 feb 2015
    strawbale en sanghwa _o_ vinden dit leuk.
  13. sanghwa _o_

    sanghwa _o_ Well-Known Member

    Inderdaad. Kreeg bij deze races hetzelfde gevoel als bij de 36.94 van Jing Yu, de 36.36 van Sang Hwa Lee en de 1.41.04 van Davis om maar wat voorbeelden te noemen..... Magische momenten in het schaatsen!
    strawbale vindt dit leuk.
  14. Tuft

    Tuft Active Member

    Wat een tijden. Yuskov beestachtig goed, topfavoriet voor de WK Allround ook lijkt me. Ben benieuwd hoever hij morgen komt, en hoe dicht Kulizhnikov bij het WR komt. Jammer dat Achtereekte niet in Calgary mag starten, ze had het stokoude NR van Gretha Smit daar kunnen aanvallen. Wüst toont weer verbetering, gat is al kleiner dan vorige week met Richardson. Verder vind ik het schrijnend hoe Stephanie Beckert tegenwoordig rondrijdt. Bizar hoe zo'n meisje op 21-jarige leeftijd drie Olympische plakken pakt en al twee jaar later niks meer waard is. Heeft door haar techniek toch haar lichaam kapotgereden.
  15. Duif

    Duif Well-Known Member

    Dat zeg ik niet, maar we zouden wel wat chauvinistischer mogen zijn. Ik was ooit op wintersport in Oostenrijk toen er 9 Oostenrijkers bij de eerste 10 op de Hahnenkamm afdaling eindigden. Heb geen Oostenrijker horen klagen hoor. Integendeel. Ik heb ook de tijd nog meegemaakt dat de Belgen alle grote klassiekers en de drie grote ronden wonnen. Nooit een Belg gehoord die dat slecht vond voor de sport. Ooit won de Raleigh ploeg van Peter Post de helft van alle touretappes en Joop de Tour won. Het hele land stond op 'n kop. Maar als Nederland het schaatsen domineert is dat vooral slecht voor de uitstraling van het schaatsen en stelt het internationaal zogenaamd niks voor. Daar kan ik slecht tegen eerlijk gezegd. Eerder deze winter heb ik in een ander topic al eens geschreven dat we Sochi moeten koesteren als iets heel bijzonders en dat het overheersen van Nederland wel meevalt. Dat blijkt nu na 2 dagen al waarheid te zijn.
  16. sanghwa _o_

    sanghwa _o_ Well-Known Member

    Kon het niet laten om Yuskov met WR Davis te vergelijken.

    23.2- 23.5 (+0.3 over 300m)
    24.7-25.5 (+0.8)
    25.6-26.3 (+0.7)
    27.3-27.8 (+0.5)

    Hij slaat dus toe op de relatief zwakke punten van Davis: de opening en het slot. God mag weten wat zijn tijd op hoogland was geweest, misschien weten we in Calgary meer.
    HaagscheBluf en Svenfan1 vinden dit leuk.
  17. LeeMoZovski

    LeeMoZovski Well-Known Member

    Voor wie voor het slapen gaan of na het opstaan nog even wil nagenieten van deze unieke vrijdag de 13e in Schaatsland; hier kun je in alle rust nog eens 1000 keer naar die 1.13.90 en 1.43.36 kijken:

    http://nos.nl/video/2019127-wk-afstanden-2015-1-000-meter-vrouwen.html
    en
    http://nos.nl/video/2019142-wk-afstanden-2015-1-500-meter-mannen.html

    Een voorbeschouwing op Dag 3 laat ik misschien maar achterwege. Ik neem aan dat ik na deze dag niet meer hoef uit te leggen dat het wellicht een goed idee is om morgen weer eens goed te gaan zitten (of zoals ik staan) voor dit WK Afstanden. Schaatsen; het is en blijft een fascinerende sport. Klein maar fijn. En soms stiekem ook reusachtig groot.
    HaagscheBluf en sanghwa _o_ vinden dit leuk.
  18. alexander79

    alexander79 Well-Known Member

    mooie dag 2. Bowe verstoort toch het feestje van Richardson, Yuskov die een ONMOGELIJKE tijd rijdt...Sablikova die inmiddels toch een imposante palmares aan het bouwen is.

    Tegenvallers? Leenstra (die het weer net niet lijkt te hebben aan het einde van een seizoen), Pedersen..het komt er maar niet uit en hetzelfde geldt voor Swings.
  19. rhalbersma

    rhalbersma Well-Known Member

    Vandaag was het verschil 1.72, en dat is inderdaad enorm. Wat me zo 1-2-3 bijstaat is

    WK allround 1999 (Hamar): 1. Adne Sondral 1.47.01 en 2. Rintje Ritsma 1.48.69, verschil 1.68. Het was ook minder dan 0,6 seconde boven het WR (1.46.43, ook van Sondral in Calgary)

    EK allround 2000 (Hamar) 1. Adne Sondral 1.47.23 en 2. Ids Postma 1.48.73, verschil 1.50. (zelfde WR van 1.46.43 stond toen nog, maar zou 2 weken later door Leeuwangh op 1.45.56 gezet worden in Calgary).

    WK allround 1979 (Bislett): 1. Eric Heiden 1.56.05 en 2. Kay Arne Stenshjemmet 1.59.60, verschil 3.55. Maar ja, toen won Heiden de vierkamp met bijna 5 punten verschil. De 1500m was minder dan 1 seconde boven het WR (1.55.18 van Storholt, in Medeo)
    Laatst bewerkt: 13 feb 2015
    Tuttifrutti vindt dit leuk.
  20. JohnZero

    JohnZero Well-Known Member

    Jij weet toch ook wel dat Nederland bij de volgende OS geen 25 medailles meer gaat halen? Dat was een eenmalige prestatie die voor altijd de boeken in gaat als de ultieme OS van het Nederlandse schaatsen. En je zit er echt volledig naast als je denkt dat de tussenliggende jaren niet tellen, die zijn net zo belangrijk, dat zijn altijd goede meetpunten om te kijken waar ze staan internationaal en wedstrijden winnen is een goede boost voor het zelfvertrouwen en een bewijs dat men op de goede weg is qua trainingen etc.

Deel Deze Pagina