OS Sochi 1500 meter dames, 16 februari

Discussie in 'Lange baan' gestart door dedeut, 1 feb 2014.

?

Wie hoop je dat er wint?

  1. Ireen Wust

    27 stem(men)
    55,1%
  2. Lotte van Beek

    1 stem(men)
    2,0%
  3. Jorien ter Mors

    8 stem(men)
    16,3%
  4. Marrit Leenstra

    6 stem(men)
    12,2%
  5. Brittany Bowe

    0 stem(men)
    0,0%
  6. Heather Richardson

    3 stem(men)
    6,1%
  7. Yuliya Skokova

    1 stem(men)
    2,0%
  8. Katarzyna Bachleda-Curus

    0 stem(men)
    0,0%
  9. Christine Nesbitt

    1 stem(men)
    2,0%
  10. Iemand anders

    2 stem(men)
    4,1%
  1. Monique

    Monique Well-Known Member

    Heel veel plezier daar, en succes met Ireen en Sven naar de overwinning schreeuwen.
    Danielle vindt dit leuk.
  2. Koen

    Koen Well-Known Member

    en Marrit :)
    enne ook namens mij veel plezier. lijkt me te gek om er bij te zijn. (kon je reactie niet vinden dus dan maar via Monique)
    leenstrafan en Danielle vinden dit leuk.
  3. Guusp

    Guusp Active Member

    Maar de vraag is dan weer, of dit een reële inschatting van de kansen geeft. Ik denk het niet, en ik denk dat maar weinig mensen Wüst een kans van slechts 50% geven, maar daar heb ik met Sprintmaster ook al wat discussie over gehad. Ik denk dat dit soort starre statistische bewerkingen tekort schieten.
  4. Fritsie

    Fritsie Member

  5. Lisan

    Lisan Well-Known Member Medewerker

    jaap vindt dit leuk.
  6. SprintMaster

    SprintMaster aangepast Medewerker

    De matrices van de Olympische cyclus. Bij alleen de beste race meenemen een superscore voor Wüst. Richardson en Bowe scoren dankzij hun hooglandtijden.

    [​IMG]
  7. Fritsie

    Fritsie Member

    Wat bekent de kolom mislukt?
  8. leenstrafan

    leenstrafan Well-Known Member

  9. Bokito

    Bokito Active Member

    Saaiste afstand tot nu toe wat mij betreft. We moeten ook gaan kijken naar een paar namen waar ik in elk geval nog nooit van gehoord heb... (ik kijk bijna nooit naar uitslagen van B-groepen ;) ). Hopelijk vergoed het duel tussen Hege Bokko en Olga Fatkulina veel :).
    strawbale, Bastiaan83 en leenstrafan vinden dit leuk.
  10. SprintMaster

    SprintMaster aangepast Medewerker

    Het aantal races van het betreffende jaar dat niet meegenomen is in de simulatie maar wel opgenomen in de database. Daar kunnen ook diskwalifikatie/slechte tijden tussen zitten. Beetje rare naam misschien, maar zo heb ik de kolom in de database genoemd.
  11. Fritsie

    Fritsie Member

    Ik zie de Nederlandse dames wel podium en plek vier pakken. Alleen wat ter Mors kan vind ik moeilijk in te schatten
  12. LeeMoZovski

    LeeMoZovski Well-Known Member

    Bokito toch! Wat ben je heerlijk eerlijk.

    Ik ben dus wel zo'n idioot die de uitslagen van de B-groepen bekijkt. Zeg maar uit spit. Tot aan de rondetijden aan toe. En dus kijk ik altijd met de nodige interesse naar zo'n eerste blok. Eindelijk kijken naar veel schaatsers die ik vooral alleen op papier ken. Ik zie in dat eerste blok dus diverse interessante schaatsters. In de eerste rit zit het al eerder door mij genoemde grote Oostenrijkse talent Bittner. Zo'n beetje de beste niet-Nederlandse juniore van het moment. Een meid waarvan ik hoop dat ze in 2018 de Oostenrijkse versie van Hong Zhang kan worden. Rit 2 is ook leuk. Jelena Peeters heeft niet alleen het leukste brilletje en de liefste wangetjes van het veld, maar ze gaat ook steeds beter schaatsen. Haar tegenstandster Kim staat bekend om haar trage start en het zeer beperkte verval in haar rondetijden. Ik ben benieuwd of ze morgen de vorm heeft om twee rondjes 29 te laten zien. Een goede Kim moet een 1.58 neer kunnen zetten. Noh-Zhao brengt een oud wereldkampioene junioren (Noh, de zus van de grote geblesseerde shorttracker Jinkyu Noh) en een jonge Chinese die langzaam dichterbij A-groep niveau sluipt. In rit 4 zit dan Yang, net als Kim een voormalig shorttrackster die afgelopen augustus over is gestapt naar de langebaan.

    Over Bokko-Fatkulina hoef ik niet veel te schrijven. Dat is een rit waarin de schattige killer uit Rusland de schone Noorse bosnimf met huid en haar gaat verslinden. Niet geschikt voor jonge kijkertjes of mensen met een zwakke maag. Dat wordt een soort Saw 8. Al weet ik niet of dat is wat je in gedachten hebt.

    En dan! Opletten! Qishi Li! De nieuwe Hong Zhang? Nog lang niet! Maar ook over komen waaien uit het shorttrack. Is met raketvaart doorgedrongen tot de middenmoot. En heeft een stijl die erg aan die van Hong Zhang doet denken. Haar tegenstandster Oshigiri is ook voor mij een vrij onbekende schaatster. Startte vorig seizoen enkele malen in een B-groep. Maar vocht zich dit seizoen dus wel - verrassend - aan boord van de Japanse ploeg. Daar waar Miho Takagi bijvoorbeeld ontbreekt.

    En dan begint het echt interessante werk met Kali Christ. Die ken je vast wel. Dat is dat Canadese meisje dat de hele 1500 meter zo aandoenlijk dapper met haar armen los rijdt. Vorig jaar werd Kali 5e op de 1500 bij het WK Afstanden. Talentje! Is ze goed, dan kan ze misschien 1.57 rijden.

    En dan zijn we er. Krijgen we Nesbitt. Grote naam. Ik denk dat Nesbitt Christ in elk geval op achterstand moet kunnen zetten. Misschien een 1.56?
    Ach, wat doet het ertoe. Daarna verschijnt immers Jorien ter Mors op het ijs. En die gaat alle frustratie van de 4e plek op de 1500 meter in het shorttrack van zich af schaatsen.
    Hopelijk kan ze aan de 1.55 grens ruiken. Daarna zit je denk ik wel in de wedstrijd. ;)
    Svenfan1, Bokito, Nogevendit en 4 anderen vinden dit leuk.
  13. dedeut

    dedeut Well-Known Member

    Eens. Wie van de drie Nederlanders buiten Wust pakken zilver en brons, dat lijkt de vraag voor vandaag.

    Sowieso lijken we de spannendste afstanden eigenlijk wel een beetje gehad te hebben. Als ik mijn pessimistische bril opzet, dan gaan we op de 10k kijken of Bergsma danwel de Jong zilver gaat halen, gaan we op de 5k zien wie er achter de gouden Sablikova en de zilveren Wust brons gaat winnen, en zijn we op de TP ook zeker van goud. Vergelijk dat eens met de afgelopen 5 afstanden. Ik had geen idee wie welke medaille zou behalen op de twee 500s, 1000s en de heren 1500, op het goud van Lee na.

    Gelukkig heb ik ook een optimistische bril, en ben ik er van overtuigd dat we vast nog wel ergens een spectaculaire verrassing gaan zien (het blijven de Spelen), dat we ook nog spectaculaire ritten gaan zien waarin niet per se gestreden wordt om de medailles, en dat de TP sowieso altijd spannend is.

    Toch, zelfs met mijn optimistische bril op, baal ik wel een beetje dat we (ogenschijnlijk) de spannendste afstanden en de spectaculairste verrassingen al gehad hebben.
    Laatst bewerkt: 16 feb 2014
    Bastiaan83 en jaap vinden dit leuk.
  14. strawbale

    strawbale Well-Known Member

    De kans dat deze kansberekening/inschatting betrouwbaar is?
  15. Mjøsaman

    Mjøsaman Well-Known Member

    Goede vraag. Zo lang we deze Olympische Spelen niet een boel keer herhalen, zullen we dat ook nooit weten. Het enige wat je kan doen, is deze kansverdelingen af te zetten tegen alternatieve kansverdelingen, en dan op basis van de 12 uitslagen van deze Spelen kijken welke "het beste" was.
    Waarbij je dan ook kunt afvragen wat dan goed is. Laten we zeggen dat ik in ieder geval blij ben dat dit model beter voorspelde dan de naieve schatting (elke schaatser gelijke kans) en steeds positieve kansen (is niet 0) gaf aan alle kampioenen en medaillewinnaars. Ook aan verrassingen als Graf en Morrison (2x).
  16. Bokito

    Bokito Active Member

    Dit zijn voorbeschouwingen die je nergens anders leest :), zo worden ook de eerste ritten spannend! Het zijn overigens de Aziaten/Noord-Amerikanen van wie ik sommige niet kende, de Europeanen wel (die zie je dan weer tijdens het EK ;) ). Heb je nog een interessant feitje over Brianne Tutt?
  17. leenstrafan

    leenstrafan Well-Known Member

    Wat zeg je nu?
    Nogevendit vindt dit leuk.
  18. Nogevendit

    Nogevendit Well-Known Member

    Wat hier door elkaar gehaald wordt, zijn de begrippen theoretische kans, empirische kans en subjectieve kans.
    Ik weet er weer alles van, want een aantal van mijn leerlingen uit vwo 4 is net bij dit hoofdstuk.

    Je moet het met een korreltje zout nemen. Maar je moet dit soort info niet weggooien, want geen enkele methode kan het objectief vaststellen.
    de kunst is het om dit met kritische ogen te bekijken, en naast andere voorspellers te leggen.

    Als je niks voorspelt, bij alles zegt 'dat werkt niet', dan bevind je je in de grote grijze massa die komt met dooddoeners als 'de tijd zal het leren', 'we zullen het moeten afwachten' en 'er is geen peil op te trekken'. Om nog maar niet te spreken van het schouderophalende 'kweenie'.

    En nee, Wust 50% klopt niet.
    SprintMaster en Bokito vinden dit leuk.
  19. frederica

    frederica Active Member

    50% lijkt me de perfecte inschatting. Of ze wint wel, of ze wint niet ;)
    dedeut vindt dit leuk.
  20. Monique

    Monique Well-Known Member

    Leuk, al deze kansberekeningen. Hoewel ik best wiskundig onderlegd ben pas ik het nooit toe op schaatsen kijken, dat doe ik namelijk met mijn hart. Ik vind het wel leuk om te zien hoe sommigen hier helemaal los gaan op normaalverdelingen en standaarddeviaties, en dat ze soms nog uitkomen ook. Intussen zit ik dan gewoon heel erg te hopen dat mijn favoriet goud wint. ;) Vandaag hoop ik op Wüst en ik zou zilver voor Marrit Leenstra erg leuk vinden. Velen denken dat Ter Mors hier wel eventjes een medaille gaat ophalen, maar met die wedstrijd van gisteren nog in de benen kan dat wel eens tegenvallen. Lotte van Beek zou het podium ook moeten kunnen halen en schat ik eigenlijk hoger in dan Leenstra, maar een beetje een verrassing zou toch wel erg leuk zijn met Marrit.
    frederica en leenstrafan vinden dit leuk.

Deel Deze Pagina