1500 meter mannen, dinsdag 8 februari, 11:30

Discussie in 'Olympische Spelen' gestart door CasperW, 7 feb 2022.

  1. chicagodude

    chicagodude Well-Known Member

    Wacht even, je kan bevestigen dat ik dat heb gedaan? jij...jij hebt mij mij op de middelbare school gezeten? :D
  2. EenBrabander

    EenBrabander Well-Known Member

    Nog heel even over dominantie van Nederland:
    - Op de 3000m stonden zes verschillende landen in de top-zes.
    - Op de 5000m stonden vier verschillende landen in de top-vier.
    - Op deze 1500 meter mannen stonden nog steeds acht verschillende landen in de top-tien.
    G1ant, alexander79, Duif en 3 anderen vinden dit leuk.
  3. EenBrabander

    EenBrabander Well-Known Member

    Reggeborgh is absoluut meer een team, iedereen staat ook altijd elkaar aan te moedigen. Als ik schaatser was en een team mocht kiezen, zou het zeker Reggeborgh zijn.
    HaagscheBluf en G1ant vinden dit leuk.
  4. chicagodude

    chicagodude Well-Known Member

    Ah, nu snap ik het, jij hebt je eigen invulling aan, en beeld van, wat haantjesgedrag is, en dat dat per definitie storend/vervelend/etc. is.
    Duidelijk dat je niet wil tornen aan jouw specifieke definitie ondanks hoe verscheidene anderen hier haantjesgedrag hebben omschreven, en dat mag uiteraard.
    HaagscheBluf en G1ant vinden dit leuk.
  5. EenBrabander

    EenBrabander Well-Known Member

    En het stoppen van Wüst net zo. Wüst heeft een enorme invloed in die ploeg. Ze geeft cruciale tips aan Nuis, neemt Kok en De Jong op sleeptouw en zal volgende week vast nog wat sussende woordjes over hebben als Otterspeer in de stress zit voor zijn Olympisch debuut op de 1000 meter. Ondertussen wint ze dan haar zesde goud.

    Kramer heeft een kernpositie binnen J-V nog altijd en zal zeker ook in de trainingen heel belangrijk zijn voor met name Roest, maar bovenal trekt Kramer media-aandacht en sponsoren.


    Hij reed nu erg wild, dat ging beter in de WBs.
  6. EenBrabander

    EenBrabander Well-Known Member

    Nog even een leuk feitje:
    - De jongste deelneemster op de 3km en 1500m vrouwen is de Noorse Ragne Wiklund die plaats 5 en 12 op die afstanden haalde.
    - De jongste deelnemer op de 1500m mannen is de Noor Peder Kongshaug die 4e werd.
    - De op-een-na jongste deelnemer op de 5km mannen is de Noor Hallgeir Engebråten die derde werd.*

    Ja, de Noren hebben een jong team en deze schaatsers zijn zeker in opkomst.

    *Ethan Cepuran is wat jonger, maar als hem in dit lijstje zou zetten, zou mijn punt wat minder krachtig overkomen.
    RodyTur10, HaagscheBluf, Camila en 4 anderen vinden dit leuk.
  7. SprintMaster

    SprintMaster aangepast Medewerker

    De historische lijst met een andere nummer 1 dan je zou verwachten ...

    Heren_1500m_historie_Davis.jpg

    Davis t.e.m. 2014: top drie 43 op 58 = 74%. Daarna nog maar 3 keer...

    EDIT: foutje bij de datum laatste top 8 verbetert.
    Laatst bewerkt: 9 feb 2022
    Duif vindt dit leuk.
  8. sysya

    sysya Well-Known Member

    Wie zegt dat Nuis dat niet door had en nu achteraf anderen de schuld geeft? Waar heb jij gezien dat Nuis anderen de schuld aan het geven is? Dat doet hij juist niet, één van de reden waarom vele van ons nu zeggen dat hij volwassener is geworden.

    Overigens zijn anderen de schuld geven en een reden aanwijzen voor specifiek gedrag twee hele verschillende dingen. Aangeven dat de sfeer binnen een ploeg haantjesgedrag aanmoedigt en dat dit schadelijk kan zijn is niet hetzelfde als anderen de schuld geven. Nuis blijft in deze de persoon die het gedrag vertoont heeft, maar er is wel een aanleiding voor dat gedrag.

    Als een kleuter zijn eten van tafel smijt kun je dat gedrag ook verklaren, dat betekent niet dat je de oudere broer de schuld geeft, de twee hoeven niet in het verlengde van elkaar te liggen.
    Laatst bewerkt: 9 feb 2022
    HaagscheBluf en G1ant vinden dit leuk.
  9. Monique

    Monique Well-Known Member

    Sommigen mensen zullen beter presteren in een haantjes ploeg waardoor ze boven zichzelf kunnen uitstijgen en anderen moeten zich veilig voelen in een ploeg om hetzelfde te doen. In Nederland hebben we de luxe dat er meerdere ploegen zijn met een verschillende sfeer.
    HaagscheBluf, Camila en sysya vinden dit leuk.
  10. VorstM

    VorstM Well-Known Member

    Je bedoelt dat jij haantjesgedrag een invulling geeft die nergens op slaat. Maar stel dat het geen probleem was, wat je impliceert, waarom geeft Nuis dan nu aan dat het een probleem was?

    Sowieso ligt het hier vreemd gevoelig als je zegt dat Kjeld Nuis in de tijd dat hij zich onuitstaanbaar gedroeg, verantwoordelijk was voor zijn eigen gedrag. Die arme Kjeld kon er niets aan doen. Terecht dat hij nu de ploeg de schuld geeft en niets over zichzelf zegt - ik ben in ieder geval niets tegengekomen. Wat een groei heeft hij doorgemaakt he, om ontroert van te raken. Eerst was hij een heel sympathiek haantje, altijd aardig voor iedereen, en nu ziet hij in dat zijn ploeggenoten destijds juist heel onsympathieke haantjes waren.

    Modbreak: die laatste zinnen mag je weglaten.
    Laatst bewerkt door een moderator: 9 feb 2022
  11. Ikbenerweer

    Ikbenerweer Active Member

    Neeeh, bedoelde dat ik vroeger ook stoer deed om 'erbij te horen'...
  12. G1ant

    G1ant Well-Known Member

    Koppel je het gedrag van Nuis hiermee aan dat van Overmars? Je bent de weg kwijt. Neem effe een pauze.
    HaagscheBluf, Duif, Monique en 1 andere persoon vinden dit leuk.
  13. Ikbenerweer

    Ikbenerweer Active Member

    Dit is echt een reactie die nergens op slaat. Sorry dat ik het zo hard zeg, maar dit is gewoon even hoe ik deze reactie las. Het koppelen van het 'haantjesgedrag' van Kjeld Nuis aan het langdurig seksueel intimideren van vrouwelijke medewerkers slaat gewoon nergens op.
    G1ant, HaagscheBluf, Duif en 1 andere persoon vinden dit leuk.
  14. VorstM

    VorstM Well-Known Member

    Nee, ik koppel haantjesgedrag aan elkaar. Ik maak die NOS-kop niet zelf. Het beschrijft het soort cultuur gewoon.
  15. sysya

    sysya Well-Known Member

    Haantjesgedrag kan ook leiden tot competitie, betere prestaties, meer motivatie etc.

    Je insinuatie dat haantjes gedrag in direct verband staat met seksuele intimidatie is ronduit belachelijk. Seksuele intimidatie komt in alle lagen van de samenleving en in alle soorten systemen voor. Een klootzak is niet minder een klootzak wanneer hij in een team rijdt waar haantjes per direct worden afgeschoten. Een man die zich als een haantje gedraagt is niet per definitie een klootzak die zijn poten niet thuis kan houden.
    G1ant, Duif, Ikbenerweer en 1 andere persoon vinden dit leuk.
  16. sysya

    sysya Well-Known Member

    Overigens geeft Nuis zelf misschien nog wel het beste voorbeeld.

    "Nuis had bij die 1500 meter voor vrouwen niet op de tribune gezeten, maar in zijn appartement naar de livestream gekeken. „In het stadion doet dat gewoon te veel met je als je een dag later zelf moet”, zo luidt zijn verklaring. Uren nadat Nuis ’met zweethandjes’ voor de computer had gezeten, keerde goudhaantje Wüst terug in het appartement waar ze samen met Femke Kok verblijven. Nuis: „Ireen was rustig en zei: ’Gast, dit ga jij morgen ook doen’. Ze was een steun en het perfecte voorbeeld tegelijk.

    Vier jaar geleden klopte Sven Kramer op mijn deur, ging met zijn medaille voor me staan en riep: ’Morgen moet jij.’ Ik dacht: ’Fok, dat wil ik ook.’ En het lukte. Dat was dus ook inspirerend, maar de omgang met elkaar was anders. In die ploeg is meer sprake van haantjesgedrag en stoer gedoe. Binnen mijn huidige team zijn we wat meer ’supporting’ naar elkaar.”


    Beide hebben voor hem gewerkt, dat hij nu een voorkeur uitspreekt voor zijn huidige team en systeem is niet een trap na, dat is gewoon een teken dat hij een volwassen topsporter is die zijn plek gevonden heeft.

    https://www.telegraaf.nl/sport/1995...g-anders-krijg-ik-heel-nederland-over-me-heen
    RodyTur10, HaagscheBluf en Duif vinden dit leuk.
  17. VorstM

    VorstM Well-Known Member

    Ja, fantastisch dat hij het licht gezien heeft, maar nergens geeft hij aan dat hij zelf - en dat bevestigt wel weer iedereen, waaronder hij - ongeveer het ergste haantje van de ploeg was. Hij heeft niets geleerd, hij wentelt zijn eigen gedrag af op de ploeg, in het Kjeldiversum kon hij er niets aan doen.
  18. Monique

    Monique Well-Known Member

    Ik lees nergens dat Nuis een trap na geeft, ik zie gewoon iemand die het verschil tussen die twee ploegen beschrijft en zelfs zegt dat het voor hem allebei werkte. Hij heeft het wel over haantjes maar voor zover ik weet koppelt hij dat zelf niet direct aan iets heel slechts. Dat maak jij ervan, niet Nuis.
    sysya, Duif en Ikbenerweer vinden dit leuk.
  19. Duif

    Duif Well-Known Member

    Jij bent echt niet goed bij je hoofd, of je zit in een zware depressie door dit soort dingen met elkaar te gaan vergelijken.
  20. VorstM

    VorstM Well-Known Member

    Lol, wat? Het gaat om haantjesgedrag in een sport- en werkomgeving. Nogmaals, ik schrijf die NOS-kop niet zelf. Ik wist niet dat het zo moeilijk was om dingen te lezen.

    Maar goed, kritiek hebben op het onvermogen van Kjeld Nuis om verantwoordelijkheid op te eisen voor zijn eigen gedrag is blijkbaar uit den boze hier. Hij zegt, zoals hij al in elk interview sinds 2016 zegt, immers dat hij volwassen is geworden, dus hij kan er helemaal niets aan doen dat hij in zijn tijd bij JumboVisma toonaangevend was voor de sfeer in de ploeg en daar nu de ploeg de schuld van geeft.
    Laatst bewerkt: 9 feb 2022

Deel Deze Pagina