een massastart met 8 heren. Beetje karig. en waarom doen de Nederlandse mannen niet mee aan de Team Pursuit? Geen 3 mannen te vinden die willen rijden?
Klopt! Dat waren altijd leuke wedstrijden Ging daar meestal wel het hele weekend heen. Mooie afsluiting van het seizoen was dat. Nog één keer de schaatsers en andere schaatsfans zien.
Klopt Nuis had zich niet ingeschreven voor de 1500. Als ie er nu af gaat tegen Yuskov gaat er wellicht wat glans van z'n olympische titel af. Kan eigenlijk geen andere reden bedenken waarom hij de 1500 zou overslaan. Als je toch invliegt om de 1000 meter World Cup te willen pakken, kun je net zo goed op zondag ook een ritje doen.
Jawel hoor. Door het afzeggen van bijv. Nieuw-Zeeland hadden hier best Nederlandse mannen mogen starten. Maar als je 2 uur na de TP een 5000 meter houdt, wordt het wel kiezen. Sowieso knap dat het hele programma nog 4,5 uur vergt zaterdag en ruim 3 uur op zondag. Zelfs als ik het heel ruim neem (elke rit + 1 minuut), kom ik voor de zondag niet veel verder dan 1 uur en 20 minuten effectief schaatsen.
Nee bij alle afstanden heb je een limiet, NL stond 9e en je moest tenminste top 8 staan om mee te mogen doen. De beste 4 teams die zich inschreven mogen dan starten. NL dus nooit.
Inderdaad in 2011 was ik zaterdag bij de finale in Thialf en van afmeldigen was geen sprake. Was toen nog een soort van generale voor het WK afstanden wat daarna kwam.
Ik denk dat je het hebt over de team sprint. Bij de ploegenachtervolging staat NL 7e, en er mogen er 6 starten, waarbij reserves tot nummer 8 mogen worden opgeroepen. Dat is een ruimere eis dan vorig jaar, maar het helpt niks qua deelname.
Dat beweer ik niet alleen over dit toernooi maar over het langebaan schaatsen in zijn algemeen. Het heeft , uitgezonderd het afgelopen WK buiten , nauwelijks amusementswaarde voor mensen die het niet met uit de onderbuik komend chauvinisme volgen.
OKT en OS heb ik ook met heel veel plezier naar zitten kijken. ook van deze WB zal ik de beelden opzoeken. Leuk om te zien. Maar het haalt het niet bij andere wedstrijden.
Naast wat Proeme noemt waren de wedstrijden op de hooglandbanen ook mooi. Volgens mij kun je hetzelfde wat jij nu zegt ook over veldrijden zeggen, en daar geldt het in nog veel grotere mate.
Over tien jaar weet niemand dat meer en staan de winnaars gewoon in de boeken. Tenzij de ISU de stekker uit de WC trekt. Het ligt ook aan de schaatsers. Lang seizoen?
Een schooljaar duurt ook altijd te lang, maar de laatste weken moet je ook verplicht in de schoolbanken zitten...