World Cup #3 Inzell, 4/5/6 december

Discussie in 'Lange baan' gestart door leenstrafan, 30 nov 2015.

 1. Mjøsaman

  Mjøsaman Well-Known Member

  Tja, maar afgelopen weekend wel een marathon rijden. Dan is het duidelijk waar je prioriteiten liggen. Geeft niet hoor, het laat alleen zien dat het langebaanschaatsen meer en meer een sport wordt die leuk is om er bij te doen.
  Bastiaan83 vindt dit leuk.
 2. ZeeKoei

  ZeeKoei Well-Known Member

  ik vind het ook zonde, weg kans op grand world cup,
  maar die marathons zijn natuurlijk ook gewoon maar training, 'om er even bij te doen', niet het langebanen.
 3. alexander79

  alexander79 Well-Known Member

  Hmm.....maar ze zijn er wel weer bij in Heerenveen gelukkig. Inzell wordt wel beetje C-level zo.
 4. Hakkie2

  Hakkie2 Well-Known Member

  Weer Stroetinga op de TP? Kan die zich niet vrijwillig afmelden ten faveure van de eerste reserve? Hoe vaak moet iemand bewijzen dat hij ergens niet geschikt voor is?
  Sidekick vindt dit leuk.
 5. Elina

  Elina Well-Known Member

  + 690 meter :p:D:eek:
  proeme, EenBrabander, jaap en 1 andere persoon vinden dit leuk.
 6. alexander79

  alexander79 Well-Known Member

  :D:);)
 7. ChefSpijker

  ChefSpijker Well-Known Member

  Ik denk niet dat Kramer zich nog aan de 1500 gaat wagen. Dus dat wordt enkel 1x A-groep 5000 meter in H'veen. Als Blokhuijsen (top 10 A-groep) en Roest (top 3 B-groep) het goed doen dit weekend, zou zo'n commissie van de KNSB (of wie er ook over gaat) ook gewoon moeten zeggen dat die twee daarmee hun plek in H'veen verdienen itt afzeggers. Al zal dat wel niet gebeuren wanneer de 'grote' Kramer en zijn holmaatje bij de zaak betrokken zijn. Eigenlijk had ik het van Kramer en Olde Heuvel ook wel verwacht, ben meer teleurgesteld in Ronald Mulder. Wel een ultieme kans voor Verbij om een gooi te doen naar een WK-afstanden ticket via de eerste vier World Cups. Al moet ie nog wel een gat dichten naar Mulder.
  SprintMaster vindt dit leuk.
 8. alexander79

  alexander79 Well-Known Member

  Inderdaad. Zullen ze wel door de vingers kijken voor Svennie & pals. Maar oh wee je als een keer niet meedoet aan de TP, ...
 9. Bastiaan83

  Bastiaan83 Well-Known Member

  Iedereen mag met redenen komen waarom die schaatsers steeds maar afzeggen, ik blijf het nog steeds onbegrijpelijk vinden. Juist in deze tijd dat er veel kritiek op het schaatsen is, zouden alle toppers op moeten staan en moeten opkomen voor de sport. Dat doe je naar mijn mening niet door steeds maar af te zeggen. Daarmee geef je niet bepaald een goed signaal af.

  En vind je het gek dat sponsors ook niet snel in de sport willen stappen? Veel aandacht krijgt een sponsor al niet wereldwijd, en nu komen ze ook nog eens nog minder vaak in beeld doordat de rijders steeds maar afzeggen voor wedstrijden. En wat vind de ISU hiervan? Die wil toch ook telkens een zo sterk mogelijk veld hebben? Welke waarde heeft nu de World Cup? Het is toch duidelijk dat de World Cups nu totaal nutteloos zijn en geen enkele betekenis hebben?! Ze mogen naar mijn mening wel eens harder optreden, deel bijvoorbeeld boetes uit voor elke keer dat je zonder geldige reden afzegt. Dat gebeurd in andere sporten namelijk ook. Of anders stop ermee, want het zijn nu slechts trainingswedstrijden die de aandacht en naam van een toernooi eigenlijk totaal niet verdienen.

  Nu krijgen we ook weer een trio voor de TP te zien, wat we eigenlijk niet serieus kunnen nemen. Maar goed, wat moeten ze anders als de echte rijders weer niet van zich doen laten spreken? Het niet belangrijk genoeg vinden?! Ja dan moet Stroetinga maar weer het werk opknappen... En wie zullen er bij de WK afstanden staan? Juist, dan vinden de grote namen het opeens wel weer belangrijk genoeg. Dan zullen ze vinden dat zij MOETEN rijden...

  Sorry, maar naar mijn mening moeten er echt enkele dingen veranderen. Er waren wel eens verhalen dat Jorrit Bergsma niet alles over had om de TP succesvol te laten worden, maar doen Sven Kramer en anderen dat wel? Sven Kramer rijdt ook meer World Cup TP's niet, dan wel. En dan ook nog kritiek hebben als een ander trio het er niet succesvol vanaf heeft gebracht. Zo werkt het bij mij niet. De coach mag wel eens iets strenger zijn. Ben je 2x (ik noem maar een aantal, uiteindelijke keuze is aan de coach), niet beschikbaar/oproepbaar voor de TP, dan lig je er gewoon uit. Ze mogen alles wel eens iets serieuzer nemen.
 10. alexander79

  alexander79 Well-Known Member

  Niet meedoen aan WB's van TP of meedoen aan motivatiekampen voor TP is alleen funest als je niet in het kamp Kramer zit. Dat weten we inmiddels toch wel? Kramer kan doen en laten wat ie wilt, hij rijdt toch altijd als het erop aan komt. Zelfs op de 1.500m.
 11. Yuskov

  Yuskov Well-Known Member

  Dat is de beste oplossing. Drie wereldbekerwedstrijden voor de jaarwisseling zonder grote verschillen in tijdzones. Dan zijn er bijna geen afmeldingen, zie seizoen 2011/2012.
 12. De Keizer

  De Keizer Well-Known Member

  Die vraag die heb ik zelf ook al meermaals op dit forum gesteld. Bij Jorien ter Mors zijn er nog verzachtende omstandigheden, maar de anderen plaatsen (jaar in jaar uit) schaamteloos het korte termijn eigenbelang boven het algemeen belang van een sport in nood. Na mij de zondvloed. Ik vind dit echt sportief wangedrag. En dan verbaasd zijn dat het steeds moeilijker wordt om sponsoren te vinden... Of dat de kijker afhaakt...

  Het wordt tijd om hier maatregelen tegen te nemen. De ISU en/of KNSB zou moeten verplichten om deelnemers aan het WK afstanden om op alle world cups van dezelfde afstand te starten. Alleen een (onafhankelijke) doktersverklaring of deelname aan een competitie in een andere sport zou een geldig excuus moeten zijn.

  Er wordt naar allerlei oplossingen gezocht om het schaatsen interessanter te maken voor het publiek, maar de belangrijkste hervorming zou moeten zijn alle goede schaatsers in alle internationale wedstrijden. Dan bied je het publiek kwaliteit. En als iedereen evenveel wedstrijden gereden heeft, zijn de verschillen in vermoeidheid ook beperkt. Dan moeten nationale bonden maar minder kwalificatiewedstrijden organiseren en schaatsers minder trainingswedstrijden rijden.
  kritischkijker24 vindt dit leuk.
 13. SprintMaster

  SprintMaster aangepast Medewerker

  Ronald Mulder (verrekking) en Groothuis (privé redenen) hebben een geldig excuus.

  Kramer miste de afgelopen 2 jaar in totaal 6 keer een 5km World Cup. In 2013/14 Berlijn (trainingskamp), Inzell en Heerenveen (einde seizoen na DQ NK + operatie luchtwegen). Vorig seizoen wederom Berlijn (trainingskamp), Hamar (WK kwalificatiewedstrijd, hoefde hij niet mee te doen) en Erfurt (mosterd na de maaltijd wedstrijd). Overigens reed hij in de periode 2006-2010 19 van de 20 WC wedstrijden.
 14. Yuskov

  Yuskov Well-Known Member

  Dan bied je kwantiteit, geen kwaliteit.
 15. Danielle

  Danielle Well-Known Member

  Altijd maar dat geouwehoer over het afzeggen van Kramer.
  Ja, doet hij, want hij kan het zich permitteren. En, hij is van mening dat hij het nodig heeft.

  Want Sven Kramer schaatst voor Sven Kramer. Niet voor het schaatsen, voor Nederland, of voor de fans.
  Dus waarom heeft hij een excuus nodig?
  Nickel, leenstrafan en Elina vinden dit leuk.
 16. alexander79

  alexander79 Well-Known Member

  Je zult maar fan zijn.
 17. Bastiaan83

  Bastiaan83 Well-Known Member

  Mag je vinden hoor Danielle, je hoeft het ook totaal niet met mij eens te zijn. Ieder zijn mening. En ik richt me niet alleen op Sven Kramer, ik doel op elke schaatser die zonder geldige reden afzegt voor wedstrijden.
 18. Itachimaru

  Itachimaru Member

  Dus je praat hier over mensen die 4,8,12 jaar opofferen van hun leven om een bepaald doel na te streven. Dat doel bevindt zich dan ook nog eens in de periode januari-->maart (Ek allround, Wk afstanden of spelen , Wk allround) met ook nog eens een selectiemoment vlak na Kerst. Je vraagt dus dat die sporters in hun eigen vel snijden om de publieke belangstelling te behouden... De "echte" topsporter moet het eigenbelang voorop stellen tov het groep/sport gebeuren. Je kan geen prestaties op het top van je mogelijkheden leveren, als je niet eerst naar "IK" kijkt, hoe raar dit ook voor sommige fans moet overkomen. Dat je als sporter iets moet terugdoen voor je sport ben ik volledig mee akkoord, maar er zijn daarvoor hier al verschillende mooie oplossingen voorbij gekomen op het forum. Daar zou men ook al eens naar kunnen kijken.

  Als fan kan ik je reactie een beetje volgen (zeker als je naar Inzell gaat) , maar als je hierover verder nadenkt is het volledig begrijpelijk dat er keuzes moeten gemaakt worden. Ik zou ook graag zien dat iedereen in het wielrennen terug elke klassieker/ronde moet rijden dat er op de kalender staat , alleen krijg je dan wat Yuskov zei...
  Nickel, EenBrabander en ZeeKoei vinden dit leuk.
 19. kritischkijker24

  kritischkijker24 Well-Known Member


  Mooi toch he die ware fans, blind van adoratie

  Overigens heeft hij dat helemaal niet nodig , het zit puur tussen zijn oren dat hij denkt dat hij na 2 weekendjes schaatsen alweer op ' trainingskamp' moet
  Hij hoeft helemaal niet aan zijn basis te gaan werken , als die basis nu nog niet er in zit dan komt die nooit meer
  En bovendien laten we nu vooral niet doen alsof meneertje Kramer met een hele rits aan zware concurrenten te maken heeft , het is geen zwemmen of atletiek dat meneertje Kramer doet , het is maar allround schaatsen en daar is zelfs met een zaklamp geen enkele concurrent te vinden , dus al traint meneertje Kramer het hele jaar niet dan wint hij nog steeds op zn sloffen
  Laatst bewerkt: 1 dec 2015
 20. kritischkijker24

  kritischkijker24 Well-Known Member


  Zo is het

  De schaatswereld heeft het er al jaren over hoe we het schaatsen aantrekkelijk moeten maken voor een breed en liefst mondiaal publiek en wat doen de schaatsers ?
  Die blijven massaal weg !

  Dat is minachting voor hun weinigen publiek en voor hun sport en voor de ISU

  Het wordt tijd dat ISU boetes gaat uitdelen voor een ieder die niet komt opdagen zonder geldige reden

  Meneer Kramer beseft het nog niet , maar schaatsen zit in zwaar weer en als er niets gebeurd dan bestaat schaatsen in zijn huidige vorm over 10 jaar niet meer en dan kunnen de kindertjes Kramer helemaal niet de sport van papa gaan doen

Deel Deze Pagina