WK Sprint Salt Lake City (26 en 27 januari)

Discussie in 'Lange baan' gestart door Lisan, 1 jan 2013.

 1. Lisan

  Lisan Well-Known Member Medewerker

  Op 26 en 27 januari is het WK Sprint in Salt Lake City. De Nederlandse selectie wordt bepaald op basis van het klassement van het NK Sprint: De beste vier rijders bij zowel de dames als de heren mogen door.

  In het topic met betrekking tot het EK Allround werd door De Keizer gevraagd naar de Poolse selectie. Deze is op het moment nog niet bekend. Polen mag 1 dame en 2 heren afvaardigen. Aankomend weekend zal er in Zakopane een Pools Kampioenschap Sprint worden verreden en op basis daarvan wordt er een selectie gemaakt.

  Wat ik weet: Niedzwiedzki zal niet naar SLC afreizen (en ook niet naar Calgary). Artur Nogal heeft nog net geen limieten (0.03 komt hij tekort op de 500 m) en ik vraag me af of ze een risico durven te nemen en hem naar Calgary sturen om die 0.03 er nog even af te halen...Voorzover ik weet willen ze - naast Was - maar één man sturen en dat is Bródka. Maciej Biega heeft wel limieten maar dan zal hij zich wel moeten laten zien op het PK Sprint. Artur Was heeft op dit moment een blessure maar verwacht wordt dat hij op tijd hersteld is voor Calgary/SLC Kortom: Alles ligt nog open en veel is denk ik ook afhankelijk van herstel van Artur Was. Voor zover ik weet komt er geen Poolse dame aan de start.
 2. sylvana

  sylvana New Member

  ik zie het voor de buis.
  Ben benieuwd wie er dan allemaal zijn.
  Shani davis iig niet.
 3. HA01761

  HA01761 Active Member

  Zouden er eindelijk weer eens wereldrecords gaan sneuvelen?
 4. Sabine

  Sabine Well-Known Member

  Ik denk dat de Nederlandse mannen hoge ogen kunnen gaan gooien, ik kan me niet zo snel bedenken welke buitenlanders er veel beter in vorm zijn op het moment.
 5. Lisan

  Lisan Well-Known Member Medewerker

  Ik hoop op beiden want ik zal voor het eerst naar Salt Lake City gaan. Als er dan Nederlanders het goed doen, is dat extra mooi. Ik heb er ook erg veel zin in!
 6. Koen

  Koen Well-Known Member

  iemand een idee of we hier wekker voor moeten zetten????
  ik bedoel dus: hoe laat het ongeveer begint Nederlandse tijd
  of hoe vroeg?
 7. Lisan

  Lisan Well-Known Member Medewerker

  Om 13:00 beginnen de wedstrijden. Er is 8 uur tijdsverschil. Dus dat betekent dat in Nederland het 21:00 is als de wedstrijden beginnen. Is vrij 'vroeg' in de avond nog.
 8. Koen

  Koen Well-Known Member

  owh dat is heerlijke tijd
  bitterballen en bier erbij dus :)
  dacht al snachts bed uit
 9. De Keizer

  De Keizer Well-Known Member

  Anderzijds, hij heeft 35,98 gereden in Nagano. De Poolse bond heeft hem dus naar het dure Japan gestuurd, waar hij al bijna de limiet rijdt. Waarom zouden ze hem dan niet naar Calgary en vervolgens waarschijnlijk Salt Lake City sturen? Kans is immers toch heel groot dat hij in Calgary de limiet wel rijdt.
 10. Lisan

  Lisan Well-Known Member Medewerker

  Ik denk dat hij die limiet daar ook wel binnen kan halen. Alleen het volgende is het geval (ik doe even alsof Bródka zich niet op sprinten gaat richten):
  Nogal rijdt goede 500 meters, is daar ook in goede doen en (na Was) de beste van in Polen.
  Biega reed in het voorseizoen goede 1000 meter, maar heeft dat niveau daarna niet meer gehaald. Wel daardoor een limiet gehaald voor het WK Sprint. Zijn 1000 meter waren voorheen beter dan Nogal maar tijdens Azië was Nogal diegene die vaak sneller wist te rijden. Je zou dus zeggen: Nogal lijkt in betere doen te zijn dan Biega. Maar dan hebben we nu een Pools Kampioenschappen sprint waar Nogal faalt op de 1000 (kan zomaar een windvlaag zijn geweest) en Biega nu nog boven hem staat in het klassement na dag 1. Nogal zal dus vandaag (waarschijnlijk heeft hij dat al moeten doen) een goede 1000 meter moeten rijden om in ieder geval boven Biega te eindigen. Alleen in dat geval denk ik dat de Poolse bond zal zeggen: "Jij bent onze tweede man voor SLC. Ga maar naar Calgary voor de limiet". Anders kunnen ze het haast niet maken tegenover Biega om Nogal wel te sturen terwijl Biega de limiet heeft, maar Biega op het beslissende moment (Sprint kampioenschappen) overall beter presteerde.

  Mijn persoonlijke mening? Niet dat ie er toe doet maar als ik moest kiezen tussen Nogal en Biega: Stuur Nogal. Ik heb het idee dat daar meer uit te halen valt dan Biega op de kortere afstanden. Nogal is in het verleden ook sneller geweest dan Biega.

  Eea hangt ook af met Artur Was. Als hij namelijk niet op tijd hersteld is, kunnen ze altijd nog Biega en Nogal allebei afvaardigen voor het WK Sprint mits Nogal de limiet haalt.
  .
  Het is allemaal nogal ingewikkeld :p
 11. dedeut

  dedeut Well-Known Member

  's avonds schaatsen kijken is het mooiste wat er is. Ik heb veel meer genoten van de OS in SLC en Vancouver dan van de OS in Turijn. Mooi om de hele dag naar een wedstrijd toe te leven!
 12. proeme

  proeme Well-Known Member

  op zich eens, maar in Vancouver waren er ook wel wedstrijden midden in de nacht...

  gelukkig bestond er afstandgemist.nl, maar ideaal is het niet.
 13. sylvana

  sylvana New Member

  Dan kan ik het savonds nog zien, aangezien ik dan savonds tot half 9 werk.
 14. SprintMaster

  SprintMaster Well-Known Member Medewerker

  Nou ja eindelijk ... Vorig jaar zijn we natuurlijk verwend met de records van Nesbitt en Ying Yu. Dit jaar mogen we hopen op de legendarische race waarmee een 33-er wordt neergezet. De 34.20 van Kang-Seok Lee uit november 2007 is de snelste tijd van een nog actieve rijder. Kyou-Hyuk Lee heeft uit december 2009 34.26 staan, Kato reed al in november 2005 34.30.
 15. ZeeKoei

  ZeeKoei Well-Known Member

  Geef sablikova 3 races op de 3k en dat record gaat er ook aan, maar wereldrecords is enkel iets dat sprinters mogen rijden de laatste jaren
 16. proeme

  proeme Well-Known Member

  ja, blijkbaar. Ik hoop dat er binnenkort weer een WK Allround in Calgary of SLC komt. Of een world cup met alle afstanden.
 17. leenstrafan

  leenstrafan Well-Known Member

  In het seizoen 2010/2011 was er natuurlijk het WK allround in Calgary en World Cup 1500/5000(v)/10000(m) met een wereldrecord op de 5000 meter voor Sáblíková in Salt Lake City. Nu zijn twee keer achter elkaar de sprinters aan de beurt. Volgend jaar staat Noord-Amerika waarschijnlijk weer in de planning voor world cups in november/december waar ook de Olympische tickets per land verdeeld gaan worden.
 18. ZeeKoei

  ZeeKoei Well-Known Member

  mja, dat is dan voorlopig 1 (!) kans op de 3000 (v) 5000 (m) sinds eind 2009
  hopelijk volgend jaar een paar world cups idd
 19. ZeeKoei

  ZeeKoei Well-Known Member

  waar alle vrouwen dan een PR rijden, waarmee voor de NOS-verslaggevers het niveau plots acceptabel is
  jaar erop een EK op buitenbaan en dan gaat het niveau volgens de NOS weer bedroevend zijn...
 20. proeme

  proeme Well-Known Member

  Doe dan maar een world cup buiten, dan kijkt de NOS toch niet mee. En dan het EK in Calgary.

  ow, wacht...

Deel Deze Pagina