WK inline 2015 (Taiwan)

Discussie in 'Skeeleren' gestart door De Goudsche Doorloper, 1 sep 2015.

 1. De Goudsche Doorloper

  De Goudsche Doorloper Well-Known Member

  In november zal schaatsminnend Nederlander voor de buis gekluisterd zitten voor de World Cups in Calgary en Salt Lake City, maar zal ik ook met een schuin oog kijken naar de verrichtingen van onze inliners in Taiwan. Vandaag is de WK-selectie bekend gemaakt en ondanks dat Crispijn Ariëns, Gary Hekman, de Mulders en Mark Horsten niet meedoen, zit er toch aardig wat talent in dat voor leuke verrassingen kan zorgen. Hieronder de selectie:

  [​IMG]

  Heren
  Rick Schipper - Heeft een snelle eindsprint in lange wedstrijden en kan nog wel eens voor een grote verrassing zorgen
  Remon Kwant - Beleefde dit seizoen zijn doorbraak als eerstejaars senior.
  Ruurd Dijkstra - Werd dit seizoen per wedstrijd beter en bekroonde zijn goede vorm in Ommen met de titel op de puntenkoers
  Luc ter Haar - Een derde deel van de gouden relaycombinatie op het WK vorig jaar. Presteert constant op een hoog niveau

  Dames
  Bianca Roosenboom - Is dit seizoen weer echt in vorm, maar kwam helaas net tekort voor alle vier de titels op het NK Weg. Desalniettemin iemand om in de gaten te houden.
  Elma de Vries - Barst van de ervaring en kaapte zomaar de puntenkoers voor de neus van Roosenboom weg. Speelt altijd een belangrijke rol in punten- en afvalkoersen en in de relay.
  Lisanne Buurman - Talentvolle jonge rijdster die nog wel eens verrassend uit de hoek kan komen
  Sharon Hendriks - Zal een belangrijke rol spelen bij de marathon en kan wellicht zelf ook voor een verrassing zorgen in de afvalkoers.

  Junioren
  Berber Vonk: Was één van de verrassingen van het EK. Als ze haar races wat tactischer aanpakt kan ze echt wel voor het podium gaan. Het is alleen jammer dat ze geen teamgenootjes mee heeft. Die kunnen toch echt wel het verschil maken.
  Chris Huizinga: Een groot talent met de juiste topsportmentaliteit en een aantrekkelijke, aanvallende rijstijl. Wordt dit zijn echte internationale doorbraak?
  Twan Berlijn: Heeft een razendsnelle start die heel goed van pas komt bij de 500 meter. Kan het zomaar schoppen tot een finale.
  Gerrie van Lingen: Is grillig, maar heeft op het NK Weg laten zien dat hij in vorm is. Bij de junioren A is hij waarschijnlijk onze beste troef op de sprint.

  Het WK is van 13 t/m 22 november in Kaohsiung City, Taiwan. Te zijner tijd zal ik waarschijnlijk weer een voorbeschouwing maken met de grootste kanshebbers op eremetaal (en dat zijn er normaliter nogal wat). Verder hoop ik dat ik de Colombiaanse tv de boel weer live gaat uitzenden. Die streams zijn altijd een stuk beter in kwaliteit dan de stream van de FIRS zelf.
  Laatst bewerkt: 15 nov 2015
  Tsuki vindt dit leuk.
 2. ZeeKoei

  ZeeKoei Well-Known Member

  Selectie België:

  Heren: Niels Provoost, Tim Sibiet
  Dames: Sandrine Tas, Anke Vos
  Juniores-A: Stien Vanhoutte, Nymphe Keuleers, Ellen van de Catsye

  B. Swings gaat, zoals bekend, schaatsen
 3. Tsuki

  Tsuki Active Member

  @De Goudsche Doorloper Van de Mulders kan ik het me voorstellen dat ze liever naar de wereldbekerwedstrijden in Noord-Amerika gaan, maar weet je ook waarom die andere mannen niet meegaan naar het WK Inline?
 4. De Goudsche Doorloper

  De Goudsche Doorloper Well-Known Member

  Ariëns, Hekman en Horsten rijden dan actief schaatsmarathons. Voor Horsten had misschien nog wel een uitzondering kunnen worden gemaakt, maar kennelijk heeft hij toch voor het schaatsen gekozen.
 5. leenstrafan

  leenstrafan Well-Known Member

  Blijkbaar is het inline-skaten als sport nog niet zo groot dat een WK voorrang heeft op een nationaal circuit in de marathons. Daar zit het geld dus blijkbaar.
 6. proeme

  proeme Well-Known Member

  Ik vermoed dat de locatie (met bijbehorende reis- en verblijfskosten) daar ook een rol in spelen. Was het in Duitsland ofzo geweest dan hadden we allicht andere keuzes gemaakt.
 7. De Goudsche Doorloper

  De Goudsche Doorloper Well-Known Member

  Opzet 100 meter weg
  Een noviteit op dit WK is de vervanging van de 200 meter tijdrit door de 100 meter sprint op het WK. Vandaag heb ik wat meer inzicht gekregen in wat nou precies de bedoeling is. SKOV Heerde zal vanwege het nieuwe onderdeel daarnaast op 23 september een testwedstrijd doen van de 100 meter sprint, volgens de officiële regels. In het gelinkte artikel staan screenshots van de officiële reglementen van de FIRS (in slecht Engels, helaas) zodat je zelf nog even kunt nalezen wat de exacte regels zijn, maar voor de mensen die geen zin hebben om dat op te zoeken heb ik hieronder de TLDR-versie:

  - Rijders starten met 2 of 3 naast elkaar in banen van officieel 2 meter 60 breed.
  - Er mag niet uit de baan worden getreden. Doe je dat wel, dan volgt een DQ.
  - De hoeveelheid rijders bepaalt hoeveel voorrondes er nodig zijn. De eerste kwalificatie gebeurt altijd op basis van tijd.
  - Stel: er zijn 84 rijders. Dan zijn er 28 heats, waarin de 36 snelsten doorgaan naar de achtste finale. Daar worden 12 heats verreden, met 12 winnaars. Daarachter gaan de rijders met de zes snelste tijden door naar de kwartfinale. Deze bestaat uit 6 heats, waarvan de 6 winnaars en de 3 tijdsnelsten daarachter doorgaan naar de halve finale. Daar komen drie winnaars uit die doorstromen naar de finale.

  De winnaar komt met een beetje pech dus 5 keer in actie voor hij zich wereldkampioen mag noemen. Al lijkt me 84 deelnemers nogal overdreven op een WK, het is een reële mogelijkheid gezien de hoeveelheid landen die meedoet.
 8. SprintMaster

  SprintMaster Well-Known Member Medewerker

  De 100m is te kort, de rijders komen nog niet op topsnelheid. Waarom niet een 150/200m?
 9. De Goudsche Doorloper

  De Goudsche Doorloper Well-Known Member

  WK inline 2015

  skeeleren kaohsiung.jpg

  Aanstaande zondag 15 november gaat een kleine Nederlandse delegatie in internationaal verband op zoek naar eremetaal. Een hoop van de toppers op wielen is niet aanwezig vanwege de World Cups in Calgary en Salt Lake City. Grote namen die hierdoor ontbreken zijn onder andere veelvraat Bart Swings (BEL), sprintkanonnen Pedro Causil (COL) en de gebroeders Mulder (NED), viervoudig Europees kampioene Francesca Lollobrigida (ITA), runner-up Manon Kamminga (NED), viervoudig wereldkampioen Peter Michael (NZL) en vijfvoudig Europees kampioene Vanessa Bittner (AUT).

  Maar in plaats van treuren om wie er niet zijn, kunnen we beter kijken naar wie wel gekomen zijn. In totaal zijn delegaties van 41 landen afgereisd naar het tropische Kaohsiung City. De meest opvallende landen? Bangladesh, Oeganda en India met opvallend grote delegaties (10 man of meer). Dat is meer dan Nederland en België hebben gestuurd. Desalniettemin valt de mondiale belangstelling ietwat tegen. Vorig jaar deden er 49 landen mee en dat jaar daarvoor waren het er zelfs meer dan 50. En je hebt nu natuurlijk die hele lijst aan toppers die heeft afgezegd.

  Het programma in Taiwan bestaat uit baan- en wegonderdelen en anders dan bij de EK mogen junioren B (16/17 jaar) hier niet starten. Van zondag 15 t/m dinsdag 17 november worden alle baanonderdelen verreden. Woensdag is een rustdag en van donderdag 19 t/m zaterdag 21 november wordt het wegprogramma verreden.

  Hieronder een tijdschema met Nederlandse tijden voor het baanprogramma (wegprogramma volgt):

  Zondag 15 november
  02.00: 300m tijdrit series
  05.30: 10 km punten-afvalkoers (junioren) of 15 km afvalkoers (senioren) series
  10.00: Finale 300m tijdrit
  12.20: Finale 10km punten-afvalkoers (junioren)
  13.40: Finale 15 km afvalkoers


  Maandag 16 november
  02.00: Voorrondes 500 (junioren) en 1000 meter (senioren), afvalkoers (junioren) en punten-afvalkoers (senioren)
  10.30: Halve finales 500 meter (junioren) en 1000 meter (senioren)
  11.30: Finale 15 km afvalkoers (junioren)
  13.00: Finale 10 km punten-afvalkoers (senioren)
  14.20: Finale 500 meter (junioren)
  15.00: Finale 1000 meter (senioren)


  Dinsdag 17 november
  02.00: Voorrondes 500 meter (senioren), 1000 meter (junioren) en aflossing (junioren en senioren)
  10.00: Finale 1000 meter (junioren)
  10.15: Finale 500 meter (senioren)
  11.00: Finale 3km aflossing (junioren)
  12.30: Finale 3km aflossing (senioren)


  Alle races zijn als het goed is live te volgen op de officiële stream van de FIRS.

  Ik zal zoveel mogelijk proberen te volgen van de wedstrijden, maar laat waarschijnlijk wel de voorrondes steeds schieten, omdat die op een redelijk onmogelijk tijdstip plaatsvinden. Hieronder plaats ik nog een uitgebreide voorbeschouwing over de grote kanshebbers bij elke categorie.

  Om alvast in de stemming te komen: hier een prachtig filmpje over het WK, made in Taiwan:
  Laatst bewerkt: 12 nov 2015
 10. De Goudsche Doorloper

  De Goudsche Doorloper Well-Known Member

  Voorbeschouwing Junioren Dames
  [​IMG]
  Op het EK in juli bleek de Deense Elena Rigas oppermachtig op de lange afstanden. De vraag is of ze die lijn op het mondiale podium kan doortrekken en zo misschien wel de opvolgster kan worden van Sandrine Tas, die vorig jaar verrassend vier wereldtitels pakte op wieltjes. Hoe dan ook, ze zal forse concurrentie krijgen van een Zuid-Amerikaans blok dat elke keer weer een hoog niveau laat zien. Ook uit Aziatische hoek komt er vaak genoeg concurrentie. Zo staat organisator Taiwan altijd wel garant voor een sterk contingent rijders in elke categorie. En wat gaan de Amerikanen laten zien, met onder andere Brianna Bocox, die sterk rijdt in de nationale indoorcompetitie? De Ecuadoriaanse Gabriela Vargas misschien, die al liet zien goed uit de voeten te kunnen op een aantal Europa Cups. Op de sprint kunnen we ook wel wat verwachten van de Italiaanse Giulia Bonechi en de Vlaamse Stien Vanhoutte. Maar of het genoeg zal zijn om de doorgaans bliksemsnelle Colombiaanse dames voor te blijven?

  Junioren Heren
  Roller_Europe_2015_Timothy-Loubineaud.jpg
  Bij het EK in Wörgl waren de Franse junioren oppermachtig. Degene die er met kop en schouders bovenuit stak was de A-junior Timothy Loubineaud. Maar of dat niveau goed genoeg is om de rest te verslaan? De Colombianen hebben altijd sterke junioren en dat er geen één naam bij staat die ik ken, doet al vermoeden dat ze een hele grote talentenpoel hebben. Verder zijn andere Zuid-Amerikaanse landen in opmars bij de junioren heren. Venezuela bijvoorbeeld, met Sebastian Paredes. Maar ook Ecuador, Chili en Argentinië zijn sterk opkomende skeelerlanden de afgelopen paar jaar. Wat kan onze eigen Chris Huizinga hier uitrichten? Dat Europese brons smaakte ongetwijfeld naar meer. Nieuw-Zeeland mengt zich in de strijd met Ollie Jones, die al een paar jaar meedoet met Europa Cups en af en toe met de Nederlandse baancompetitie. Italië heeft Daniel Niero, die meer dan eens zijn mannetje stond op het EK. Verder hebben we nog Amerika met Isaiah Oliver, een enorm talent bij de indoorcompetitie NSC, een competitie waar ook Heather Richardson en Brittany Bowe groot zijn geworden.
 11. De Goudsche Doorloper

  De Goudsche Doorloper Well-Known Member

  Voorbeschouwing Dames
  Sprint (300m, 500m, 1000m baan; 100m en 1 lap weg)
  [​IMG]
  Keer op keer zijn de sprintafstanden bij de dames de prooi van Colombia geweest. En vaak was Yersi Puello de beste. De wereldrecordhoudster op de 300 meter is een sprintkanon van de bovenste plank en een ieder die haar denkt te kunnen verslaan op een WK moet van hele goede huize komen. Haar ploeggenotes Hellen Montoya en Paola Segura zijn overigens ook niet mals en met behulp van ploegentactiek en individuele klasse halen ze dikwijls de finale van inline afstanden, zoals de 500 en 1000 meter. En hoe moeilijk het is om twee samenwerkende Colombianen te verslaan is keer op keer gebleken. Uit Europa mogen veteranes Erika Zanetti en Bianca Roosenboom een poging wagen op het ereschavot te komen. Of misschien gaat het de Duitse Laethisia Schimek lukken om een plak te pakken. Of misschien gaat Sandrine Tas na haar juniorengoud op de 1000 meter wel voor haar eerste seniorengoud op die afstand. Uit Amerika komt de ijzersterke Erin Jackson, die vorig jaar op goudkoers lag, maar door een onterechte diskwalificatie kansloos was in de 1000 meter finale. Zal zij zich revancheren?

  Lange afstand (punten-afval-, afvalkoers baan; puntenkoers, afvalkoers, marathon weg)
  [​IMG]
  Op de lange afstanden is de Chinese Guo Dan misschien wel de topfavoriete. Maar deze ijzersterke Aziatische krijgt serieuze concurrentie van de Argentijnse marathontitelhoudster Maira Arias en natuurlijk de eerstejaars seniore Sandrine Tas. Verder zijn er nog de Colombiaanse Johana Viveros, de Mexicaanse Ingrid Factos en de Koreaanse Hyo-Sook Woo die hoge ogen kunnen gooien. Bij de Nederlanders rijdt Lisanne Buurman voor het eerst tussen de grote meiden. Uiteraard onder de vleugels van veterane Elma de Vries.

  Heren
  Sprint (300m, 500m, 1000m baan; 100m en 1 lap weg)
  [​IMG]
  Ook bij de mannen is de sprint al jarenlang het domein van Colombia. Topfavoriet is dit jaar het sprintkanon Edwin Estrada die door ploegentactiek en pure kracht vaak net iets te hoog gegrepen is voor de concurrentie. Zijn sterkste concurrent is waarschijnlijk de Duitse Simon Albrecht, die zich dit jaar voor het eerst bij de senioren mengt. Dat dat andere koek is dan de junioren, bleek wel toen Albrecht tijdens het EK maar één titel pakte. Desalniettemin geldt de Duitser al jaren als het grootste sprinttalent, vooral vanwege zijn fabelachtige techniek. Iemand anders die nog heel sterk uit de hoek kan komen is de Spanjaard Ioseba Fernandez, wereldrecordhouder op de imiddels incourante afstand 200 meter tijdrit. Andere kanshebbers op eremetaal zijn de Franse broertjes De Souza, de Amerikaan Justin Stelly, Italiaan Andrea Angeletti en heel misschien de Nederlander Remon Kwant.

  Lange afstand (punten-afval-, afvalkoers baan; puntenkoers, afvalkoers, marathon weg)
  [​IMG]
  De lange afstanden zijn een prooi voor viervoudig wereldtitelhouder Alexis Contin. Zeker bij de afwezigheid van toppers als Bart Swings en Fabio Francolini is de Fransman gebrand op goud, met zijn ijzersterke ploeggenoten Ewen Fernandez en Nolan Beddiaf, die zelf overigens ook verre van kansloos zijn. Concurrentie komt vooral uit Duitsland in de vorm van Felix Rhijnen, Spanje met Patxi Peula, Ecuador met Jorge Bolanos, Venezuela met Johan Guzman en Colombia met Manuel Saavedra. Wellicht kunnen Luc ter Haar en Ruurd Dijkstra nog iets leuks doen.

  Aflossing
  2close2call.jpg
  De verrassing was groot toen de Nederlandse mannen Michel Mulder, Mark Horsten en Luc ter Haar vorig jaar plotseling WK-goud wonnen op de aflossing in een belachelijke close finish. Helaas zullen ze de titel waarschijnlijk niet kunnen verdedigen dit jaar. Mulder en Horsten zijn er niet en het is de vraag of Remon Kwant, Rick Schipper en Ruurd Dijkstra uit hetzelfde hout gesneden zijn. Topfavoriet bij de heren is ongetwijfeld het Franse team, titelverdediger op de aflossing op de baan. Bij de dames zal het erom spannen tussen Colombia, Taiwan, Duitsland en misschien ook Italië. Bij de junioren heren is team Venezuela in opmars om weerstand te bieden tegen de Colombiaanse hegemonie en bij de dames zal de strijd waarschijnlijk gaan tussen Colombia en Taiwan.
  Jeronimo1 en SprintMaster vinden dit leuk.
 12. De Goudsche Doorloper

  De Goudsche Doorloper Well-Known Member

  De finales 300 meter beginnen NU.

  Succes, Team NL!
  [​IMG]
  Laatst bewerkt: 15 nov 2015
 13. De Goudsche Doorloper

  De Goudsche Doorloper Well-Known Member

  Baan Dag 1
  Het kampioenschap is officieel afgetrapt met de snelste afstand van het veld. En na het verdelen van vier titels zien we meteen dat Europeanen nogal kansloos zijn op de sprint in het inline skaten. Geen enkele Europeaan kwam op het podium op de sprint. Het dichtst bij was Ioseba Fernandez op de 4e plaats bij de heren. Toch betekent het niet dat Colombia nog steeds alles wint. Toegegeven, ze zijn wel erg vaak de beste, maar de Aziatische landen Taiwan en Zuid-Korea komen steeds dichterbij. Op de lange afstanden is vooral Frankrijk in opmars. Er was ook bijna succes voor Nederland. Chris Huizinga kwam op de punten-afvalkoers slechts 1 puntje tekort voor het podium. En podium op een WK is zeldzaam voor Nederland, zeker bij de junioren. Die kan dus nog hoge ogen gooien in de rest van het toernooi.

  300 meter tijdrit
  [​IMG]
  Junioren Dames: 1) Geiny Pajarao (COL) 25.716 ; 2) Yu-Ting Yen (TPE) 26.095 ; 3) Andrea Canon (COL) 26.204
  Het lukte een hele hoop Europeanen niet om zich te kwalificeren. Knap dus dat het onze zuiderburen Nymphe Keuleers en Stien Vanhoutte (Europees kampioen op deze afstand) wel lukte. Maar deze dames kwamen gewoon tekort tegen de overmacht van de Aziatische en Colombiaanse dames. Meer dan een seconde tekort om precies te zijn (26.950 voor Vanhoutte om 25.716 voor Geiny Pajaro). 8e bleek daarmee het hoogst haalbare voor de Europees kampioene.

  Junioren Heren: 1) Alvaro Carasquilla (COL) 24.009; 2) Tsao Kun (TPE) 24.169; 3) Yu-Sheng Lee (TPE) 24.346
  Het was lang spannend bij de junioren heren. Thomas Dambrun leek een snelle race te hebben gereden. Tot de Koreanen, Taiwanezen en Colombianen aan de start verschenen. Toen bleek dat hij 8 tienden tekort kwam voor de winst. Europees kampioen Marco de Flaviis eindigde op een teleurstellende 10e plek. Toch bleef het lang spannend, door een paar zeer sterke tijden van Yu-Sheng Lee en Tsao Kun. Carrasquilla ging daar toch weer onderdoor en stelde zo het tweede juniorengoud veilig voor Colombia. Toch lijkt de Aziatische top de aansluiting te hebben gevonden bij de Colombiaanse overmacht.

  Dames: 1) Soyeong Shin (KOR) 25.709; 2) Stephanie Hurtado (COL) 25.719; 3) Yersi Puello (COL) 25.767
  De eerste kentering in het sprintbolwerk van Colombia is deze uitslag bij de dames. De Koreaanse Soyeong Shin pakte de wereldtitel en eindigde vóór twee Colombiaanse dames. Hurtado, de nationaal kampioen pakte het zilver terwijl het brons was gereserveerd voor de aftredend wereldkampioene Puello. Beste lezers, een sprintonderdeel op de baan dat niet door Colombia wordt gewonnen. Dat is een schok voor het land. Dat betekent ongeveer hetzelfde voor hen als bijvoorbeeld bij het schaatsen Bart Swings kampioen wordt op de 10 kilometer, terwijl de eerste Nederlander derde wordt. Het is een BIG DEAL.

  Bekijk hier de wedstrijd terug:


  Heren: 1) Andres Jimenez (COL) 23.415; 2) Juan Perez (COL) 23.688; 3) Myungkyu Lee (KOR) 23.773
  Bij de heren lijkt er voorlopig nog geen vuiltje aan de lucht. Jimenez, regerend nationaal kampioen, wint met een redelijk grote voorsprong. Europees kampioen Simon Albrecht maakte een paar missers bij de start en in de bocht en eindigde helaas op de 5e plaats met 23.879. Ioseba Fernandez lijkt nu wel weer goed hersteld van z'n blessure, want hij imponeerde met 23.830 in een verre van vlekkeloze race.

  Bekijk de wedstrijd hier terug:


  10 km Punten-afvalkoers
  [​IMG]
  Junioren Dames: 1) Luz Garzon (COL); 2) Yu-Hsin Chang (TPE); 3) Yewoon Choi (KOR)
  Een grote valpartij in het begin van de race ontsierde de wedstrijd onmiddellijk. Er waren nog geen punten verdeeld en er was nog niemand afgevallen, dus de race had makkelijk kunnen worden overgereden. Maar er werd niet afgefloten. Er bleef uiteindelijk een groepje van een man of tien over, dat amper reageerde op een ontsnapping van de Colombiaanse Garzon en de Taiwaneze Chang. Daardoor kon het duo de rest van de race wegblijven en alle punten oppakken.

  Junioren Heren: 1) Daniel Niero (ITA); 2) Fabio Valencia (COL); 3) Byeongkwam Jeong (KOR) (4: Chris Huizinga (NED))
  Wat een ijzersterke race reed Chris Huizinga! En wat bleef hij kalm, ondanks dat het tempo bloedverziekend hoog lag. Vijf ronden voor het eind nam hij de benen. Als hij vooruit zou blijven zat een podiumplek er zeker in. Maar Niero en Jeong roken bloed en pakten hem in de laatste ronde weer terug. Daardoor kwam Huizinga uiteindelijk één puntje tekort voor het podium. Tussen Niero en Valencia ging het lang gelijk op, maar uiteindelijk wist de Italiaan de Colombiaan kapot te maken met de vele versnellingen. Ook in de laatste achtervolging op Huizinga moest Valencia passen.

  15 km Afvalkoers
  Alexis Contin_Eiffeltoren.jpg
  Dames: 1) Fabriana Arias (COL); 2) Hyo-Sook Woo (KOR); 3) Garam Yu (KOR)
  De spanning bij de dames kwam wat langzaam op gang, maar toen het eenmaal loos ging, ging het ook echt goed loos. Rondenlang werd het peloton op een lint getrokken door sterke Aziaten die op kop het tempo bepaalden. De Nederlandse dames, Lisanne Buurman en Bianca Roosenboom, gingen er kort na elkaar af en zelfs de Vlaamse Sandrine Tas kwam meerdere keren in de problemen en viel uiteindelijk af. Uiteindelijk troefde de Colombiaanse de twee Koreaanse dames in de eindsprint af en stelde zo alweer de vijfde wereldtitel veilig voor Colombia.

  De wedstrijd kun je hier bekijken:


  Heren: 1) Alexis Contin (FRA); 2) Ewen Fernandez (FRA); 3) Riccardo Bugari (ITA)
  Het klapstuk van de avond (middag in Nederland) was toch wel de afvalkoers bij de mannen. Die werd gelijk hardgemaakt en was gepeperd met versnellinkjes en ploegentactiek. Halverwege de race bewogen twee Taiwanezen naar de kop om rondenlang een moordend tempo te rijden. Uiteindelijk vond Frankrijk het mooi geweest en ging Ewen Fernandez de laatste rondjes beulen voor zijn teamgenoot Alexis Contin. Die sprong in de laatste ronde weg en zoals een goede teamgenoot het betaamt hield Fernandez de deur dicht voor de Italiaan Riccardo Bugari die daarop kansloos de sprint van de Fransen verloor. Speciaal voor de slachtoffers van Parijs reed Contin vervolgens rond met een aangepaste Franse vlag om zijn eerste wereldtitel van dit jaar ingetogen te vieren. De Nederlanders waren redelijk kansloos voor de overwinning. Ruurd Dijkstra was al vroeg in de wedstrijd gevallen en Luc ter Haar finishte ergens in de top 20.

  De wedstrijd kun je hier zien:


  Dag 1 zit erop. Een bewogen dag waarin Colombia niet alle 300 meters heeft gewonnen. Misschien wel een historische dag, gezien de laatste keer dat dat gebeurde in 2009 was (toen Joey Mantia met een wereldrecord de wereldtitel pakte). Chris Huizinga heeft uitstekend gedebuteerd op een WK en zijn vierde plek smaakt naar méér. Morgen rijden de junioren de 500 meter en de afvalkoers, terwijl de senioren de 1000 meter en de punten-afvalkoers op het menu hebben staan. Nu ga ik weer van schaatsen genieten.
  Laatst bewerkt: 16 nov 2015
  Tsuki, SprintMaster en leenstrafan vinden dit leuk.
 14. ZeeKoei

  ZeeKoei Well-Known Member

  Nymphe Ceuleers brons op de 500 juniores

  Sandrine Tas GOUD op de 1000 dames! :D
  De Goudsche Doorloper vindt dit leuk.
 15. De Goudsche Doorloper

  De Goudsche Doorloper Well-Known Member

  Dag 2 Baan
  De tweede dag van het baantoernooi begon met slecht nieuws voor het Nederlandse kamp. Bij zijn val gisteren ging Ruurd Dijkstra's schouder uit de kom en eindigde hij bij de EHBO met zeven hechtingen in zijn kin. Vanochtend probeerde hij in de training wat rondjes te rijden, maar kon zijn arm amper bewegen. Hij komt op de baan op zijn favoriete afstand dus niet in actie. Zonde, vindt hij zelf, want hij voelt zich heel goed en is naar eigen zeggen in topvorm. Het is de vraag of op donderdag, de start van het wegtoernooi, zijn arm er beter aan toe is.

  Vanwege overige verplichtingen heb ik niet alle races kunnen zien, maar uit verschillende bronnen heb wel aardig wat info kunnen halen over vandaag.

  15 km Afvalkoers
  Junioren Dames: 1) Luz Garzon (COL); 2) Geoun Jeong (KOR); 3) Daniela Lindarte (COL)
  Bij de junioren dames zwaait Colombia op de baan nog altijd de scepter. Ze hebben in deze categorie alle afstanden gewonnen. Op de afvalkoers pakt Garzon hiermee al haar tweede wereldtitel. Berber Vonk speelde geen rol van betekenis en moest al vroeg afvallen.

  Junioren Heren: 1) Carlos Franco (COL); 2) Byeongkwan Jeong (KOR); 3) Daniel Niero (ITA)
  Ook hier weer een Colombiaanse winnaar. Punten-afvalkoerswinnaar Daniel Niero moest nu genoegen nemen met brons, terwijl het brons van gisteren (Jeong) nu het zilver wegkaapte. Helaas kon Chris Huizinga zijn goede race van gisteren hier geen vervolg geven. Hij moest voor de finale het strijdtoneel al verlaten en finishte als tiende.

  10 km Punten-afvalkoers
  Dames: 1) Hyo-Sook Woo (KOR); 2) Garam Yu (KOR); 3) Ho-Cheng Yang (TPE)
  Een verrassend genoeg volledig Aziatisch podium bij de dames op de afvalkoers. Sharon Hendriks reed solide, maar moest voor de finale afhaken en finishte als 14e.

  Kijk de wedstrijd voor dames hieronder terug:


  Heren: 1) Alexis Contin (FRA); 2) Stefano Mareschi (ITA); 3) Gwangho Choi (KOR)
  Contin sprong al vroeg in de wedstrijd weg van de groep en kreeg de Italiaan Mareschi op z'n bagagedrager. Samen bleven ze tot het einde van de race vooruit. De Duitser Felix Rhijnen probeerde nog tevergeefs de oversteek te maken, maar eindigde in een klassieke chasse patate. Contin reed met vijf ronden te gaan vrij eenvoudig weg van de geslootpe Italiaan en stelde zo zijn tweede goud veilig. Luc ter Haar haakte al vroeg in de wedstrijd af en eindigde op de 24e plaats.

  Kijk hieronder de herenwedstrijd terug:


  500 meter inline
  NympheKeuleers.jpg

  Junioren Dames: 1) Geiny Pajaro (COL); 2) Jessica Bell (USA); 3) Nymphe Keuleers (BEL)
  Een spannende finale bij de dames junioren. Geen Nederlanders aan de start, maar de Vlaamse Nymphe Keuleers schopte het wel mooi tot de mondiale eindstrijd. Een finale waar een dubbele valse start plaatsvond en er uiteindelijk dus maar drie dames van start gingen. In de race was Keuleers zeker niet kansloos. In de laatste bocht probeerde ze nog buitenom langs te komen, maar ze kwam een centimeter tekort op de streep voor de overwinning. Een fotofinish tussen de Amerikaanse Bell en de Colombiaanse Pajaro moest vervolgens uitwijzen dat die laatste haar tweede wereldtitel op haar palmares kon bijschrijven. Keuleers pakte met brons de eerste medaille voor België. Bell deed dat met zilver voor de Verenigde Staten.

  Junioren Heren: 1) Jaime Uribe (COL); 2) Alvaro Carrasquilla (COL); 3) Yu-Sheng Lee (TPE)
  Andere naam, zelfde land. En opnieuw op de voet gevolgd door een Aziaat. Uribe is overigens nationaal kampioen op deze afstand en op de 300 meter. Hier in Taiwan kwam hij op de 300 meter echter lelijk ten val, waardoor hij niet de snelste tijd kon klokken. Anders zat een podiumplek er zeker in voor hem.

  1000 meter inline
  SandrineTas.jpg
  Dames:
  1) Sandrine Tas (BEL); 2) Jinseon Lim (KOR); 3) Mareike Thum (GER)
  ZE DOET T! JAAAAA! Zo ongeveer zat ik voor m'n scherm vanmiddag. Ik ben groot fan van rijders als Sandrine Tas en Bart Swings. Intelligente rijders met koersinzicht, goede techniek en als t moet veel power. In een spannende eindstrijd met veel aanvallen van Duitsland wachtte Tas geduldig af. Dan, in de laatste ronde gaat ze volle bak aan de buitenkant iedereen voorbij om als eerste de laatste bocht in te gaan. Colombia was kansloos, Korea eindigde net voor Duitsland. Sandrine pakt na haar wereldtitel 1000 meter bij de junioren nu al haar eerste wereldtitel bij de senioren. Dat belooft wat voor de toekomst van de ijzersterke Vlaamse met de karakteristieke paardenstaart. GOUD voor België.

  Kijk hieronder de wedstrijd van de dames terug:


  Heren: 1) Andres Jimenez (COL); 2) Mauricio Garcia (DOM); 3) Andrea Agudelo (COL);
  Met de punten-afvalkoers nog in zijn benen probeert Alexis Contin de wedstrijd te controleren, maar anderhalve ronde voor t eind vindt Jimenez t mooi geweest. Hij versnelt vanaf de buitenkant en gaat onwaarschijnlijk hard door de bocht. Contin heeft geen antwoord op de demarrage, maar probeert met al z'n macht om de Colombiaan te volgen. In een tumultueuze slotfase, waarin Contin tegen de boarding wordt aangedrukt door een Taiwanees, pakt Garcia voor de Dominicaanse Republiek waarschijnlijk de eerste WK-medaille voor dat land ooit, vóór Agudelo. De Nederlandse Remon Kwant begon de ochtend goed door zich te knokken tot de halve finale, maar helaas kwam hij tekort voor een plek in de echte eindstrijd. Desalniettemin een mooi WK-debuut voor de eerstejaars senior.

  Kijk hieronder de wedstrijd van de heren terug:


  Dag 2 van het baantoernooi zit erop. Colombia blijft toch wel erg dominant, vooral bij de junioren. Bij de dames junioren wonnen ze alle afstanden en bij de heren wist alleen Daniel Niero gisteren de Colombiaanse hegemonie te doorbreken. Bij de senioren is het Zuid-Amerikaanse land een stuk minder dominant. Vooral bij de dames kunnen de Aziaten goed mee komen. En verder is dit het toernooi van Alexis Contin. De Fransman heeft al twee wereldtitels op zak en kan daar misschien nog een paar bij optellen.

  Morgen staat voor de senioren de 500 meter op het programma. Dè kans voor Simon Albrecht om zich te revancheren voor zijn mislukte 300 meter. De junioren rijden morgen de 1000 meter. Verder staan de aflossingen op het programma, waar Contin met Frankrijk voor zijn derde titel gaat strijden. Ik heb er in ieder geval zin in. Á demain en bái tiān!

  Edit: Sasha K heeft de finales van alle seniorenwedstrijden van dit WK op zijn kanaal geplaatst. Ik heb onder elke wedstrijd waar mogelijk een filmpje gezet van deze geweldige YouTuber! Bedankt Sasha K!
  Laatst bewerkt: 17 nov 2015
  Jeronimo1, ZeeKoei en SprintMaster vinden dit leuk.
 16. De Goudsche Doorloper

  De Goudsche Doorloper Well-Known Member

  Dag 3 Baan
  De laatste dag van het baantoernooi was uiterst succesvol voor Zuid-Korea. Het Aziatische land bleek erg te zijn op de aflossing, met maar liefst drie overwinningen in vier races. Alleen bij de senioren dames was er geen goud. Door een technische fout werd Zuid-Korea zelfs gediskwalificeerd. Verder was er op de 1000 meter piste de eerste niet-Colombiaanse zege bij de dames junioren. Toch was ook Colombia succesvol met alle wereldtitels op de 500 meter. Zowel Puello als Estrada wisten hun titel te prolongeren.

  1000 meter
  Junioren Dames: 1) Yewoon Choi (KOR); 2) Franchesca Bell (USA); 3) Si-Shan Li (CHN)
  Deze race heb ik helaas niet kunnen zien. Opvallend wel dat Korea hier de eerste niet-Colombiaanse overwinning op de piste opeist bij de junioren dames. Sterker nog, Colombia wist helemaal het podium niet te bereiken. Volgens Els Schouten van skeelernieuws.nl had de Chinese een valse start en pakte Bell meteen daarna de kop. Helaas had ze de Koreaanse Choi in haar kielzog, die haar rap voorbij ging en de overwinning opeiste.

  Junioren Heren: 1) Alvaro Carrasquilla (COL); 2) Shao-Chun Chuang (TPE); 3) Sebastian Paredes (VEN)
  Carrasquilla pakt hier zijn tweede wereldtitel, voor thuisrijder Chuang en Venezolaan Paredes.

  500 meter
  Dames: 1) Yersi Puello (COL); 2) Soyeong Shin (KOR); 3) Ho-Chen Yang (TPE)
  Puello prolongeert haar titel, terwijl de Aziatische dames net tekort schieten.


  Heren: 1) Edwin Estrada (COL); 2) Jhoan Guzman (VEN); Andres Jimenez (COL)
  Gwendal le Pivert was kansloos tegenover het Zuid-Amerikaanse sprintgeweld. De Venezolaanse Jhoan Guzman wist zich slim tussen de twee Colombianen te schuiven, maar zelfs hij had geen antwoord op de krachtsexplosie van de regerend wereldkampioen. Estrada prolongeert zijn titel en Jimenez staat na twee sprinttitels opnieuw op het podium.


  Aflossing
  Junioren Dames: 1) Zuid-Korea; 2) Colombia; 3) Taiwan
  Deze race helaas niet kunnen zien. Wel verrassend dat Zuid-Korea beter was dan Colombia.

  Junioren Heren: 1) Zuid-Korea; 2) Italië; 3) Taiwan
  Een rommelige race met veel diskwalificaties. Onder andere voor Frankrijk en Colombia, die zichzelf uiteindelijk uitschakelden met een val. Gek genoeg kreeg Zuid-Korea onderweg ook te horen dat het gediskwalificeerd was, maar hier werd geen gehoor aan gegeven. Uiteindelijk plaatste Korea een aanval die niet gepareerd kon worden door Italië. Nederland werd 3e in de voorrondes en mocht helaas niet starten in de finale.

  Dames: 1) Taiwan; 2) Colombia; 3) Duitsland
  Het eerste goud voor Taiwan! Onder luid gejuich reden de drie beste 'patinadores' een ererondje met hun vlag. Maar dat ging niet zonder slag of stoot. Al vroeg was duidelijk dat Nederland en Amerika het hoge tempo niet konden bijbenen. Als beste Europese land deed Duitsland het helemaal niet slecht, maar het was gewoon niet genoeg om weerstand te bieden tegen de Zuid-Amerikaanse en Aziatische overmacht. Als er iets is gebleken tijdens dit toernooi, dan is het wel dat het niveau in die landen veel hoger ligt dan in Europa. Op de laatste 100 meter was er een fotofinish met de drie podiumkandidaten, waarbij Korea eerst dacht dat het had gewonnen. Ze hadden al een ererondje met de vlag gereden toen bleek dat Taiwan nét iets sneller was. Voor een technische fout werd Korea echter alsnog gediskwalificeerd, waardoor Duitsland op t podium mocht. Nederland werd vijfde.


  Heren: 1) Zuid-Korea; 2) Frankrijk; 3) Venezuela
  Wat een race. Zoals verwacht nam Frankrijk al vroeg het voortouw en ze hadden vaak genoeg een groot gat met Korea, maar telkens wisten de Aziaten het gat dicht te rijden. In de laatste bocht zat Korea dicht tegen Frankrijk aangeplakt en was de Franse finisher kansloos in de eindsprint. Opvallend is dat Colombia helemaal niet in het stuk voorkwam. Titelverdediger Venezuela moest genoegen nemen met het brons.


  En zo zit het baantoernooi erop. Nederland kwam één keer dichtbij een podiumplek, maar mist gewoon het niveau om hier mee te kunnen. Niveau dat een hoop Europeaanse landen missen, overigens. Hoe de aflossing is verlopen is een behoorlijke blamage voor het Colombiaanse team. Geen enkele titel daar. Dat is wel eens anders geweest. Morgen is er een rustdag en vanaf donderdag begint het wegtoernooi. Bái tiān!
  Laatst bewerkt: 19 nov 2015
  Jeronimo1 en leenstrafan vinden dit leuk.
 17. De Goudsche Doorloper

  De Goudsche Doorloper Well-Known Member

  Dag 1 Weg
  Een fantastisch begin van het wegtoernooi voor Nederland. Chris Huizinga wint GOUD op de puntenkoers. Meer info volgt...

  10 km puntenkoers
  GOUDHuizinga.png
  Junioren Dames:
  1) Luz Garzon (COL); 2) Yu-Hsin Chang (TPE); 3) Daniele Lindarte (COL)

  Junioren Heren:
  1) Chris Huizinga (NED); 2) Quentin Giraudeau (FRA); 3) Wei-Lin Tai (TPE)
  Ik zet net de stream aan hoor: premièro lugar: Hwiezinga, Chris, Olanda. Goud dus. Voor Chris Huizinga. Een race die ik helaas heb gemist. Maar er zal vast wel iemand van SkeelerNieuws de race hebben opgenomen, dus als het op Facebook wordt gezet plaats ik wel een linkje.

  Hier kun je de race terugkijken: https://www.facebook.com/PatinagemVelocidadePortugal/videos/1025747210779511/

  20 km Afvalkoers
  Dames: 1) Johanna Viveros (COL); 2) Ho-Chen Yang (TPE); 3) Fabiana Arias (COL)
  Kijken naar opdrogende verf... Een passende omschrijving voor de afvalkoers bij de vrouwen. Tot pakweg 10 minuten voor het einde gebeurde er niet zo gek veel in het vrij kleine peloton. Er waren wel wat tempoversnellingen, maar die waren niet genoeg om het peloton echt op een lint te trekken. Elma de Vries kon deze versnellingen echter niet bijhouden en moest passen, maar Bianca Roosenboom bleef tot diep in de finale aanhaken. Uiteindelijk was de tank leeg en kwam ze helemaal kapot over de streep. Een paar ronden later gold hetzelfde voor Sandrine Tas, die het nogal vaak aan de stok had met een paar Colombiaanse dames. Uiteindelijk lagen twee Colombianen op kop in de laatste ronde en volgde er een hectisch laatste rechte stuk met een harde valpartij voor een Koreaanse dame.

  Heren: 1) Juan Sanz (COL); 2) Ewen Fernandez (FRA); 3) Jorge Bolanos (ECU)
  Waar de dames even nodig hadden om op gang te komen was het bij de heren meteen volle bak. Helaas was Ruurd Dijkstra nog steeds te geblesseerd om in actie te komen en miste Luc ter Haar daardoor een belangrijke teamgenoot. Diep in de finale was er een grote valpartij, die Ter Haar nog net kon ontwijken. Helaas lag Mareschi wel op de grond en was hij kansloos voor de overwinning. Luc reed erg sterk, maar moest vlak voor de echte finale toch passen. Hij werd 10e. Dan ligt in de laatste ronde de Colombiaan Sanz op kop en dan weet je het eigenlijk al. Het is op het smalle parcours heel moeilijk om iemand te passeren en het lukte Fernandez dan ook niet op zijn gevallen ploeggenoot te revancheren. Net als bij de dames ging de winst naar Colombia.

  100 meter sprint
  Junioren Dames: 1) Geiny Pajaro (COL) 10.854; 2) Paola Cucciara (VEN) 11.000; 3) Stien Vanhoutte (BEL) 11.157
  Een nieuw onderdeel op dit WK is de 100 meter in 1 lijn. Voordeel is dat je eigenlijk niet zo op tijd hoeft te letten. De snelste skater wint. Nadeel is dat het af en toe erg moeilijk is om te zien wie de snelste is. Niet bij de dames junioren. Daar was de Colombiaanse Pajaro afgetekend de beste. Ze haalde hiermee haar derde wereldtitel van dit jaar en heeft daarmee alle pure sprintonderdelen op haar naam geschreven.


  Junioren Heren: 1) Riccardo Passarotto (ITA) 10.001; 2) Alvaro Carrasquilla (COL) 10.134; (Lukas Lida (SUI) DQ)
  De regels zijn onverbiddelijk. Het passeren van de lijn resulteert in een DQ. Daarom zal er geen bronzen medaille worden uitgereikt. De spurt werd verrassend genoeg gewonnen door de Europees kampioen Riccardo Passarotto, vóór Alvaro Carsquilla, die eerder al de 300 meter op zijn naam had geschreven.

  Dames: 1) Maria Montoya (CHL) 10.767; 2) Giulia Bongiorno (ITA) 10.823; 3) Erin Jackson (USA) 10.854
  Een matige start weerhield de Chileense Montoya niet van de overwinning. Zij won uiteindelijk met een redelijke marge van Bongiorno en Jackson. Opvallend: geen Aziaat of Colombiaan in de finale.


  Heren: 1) Juan Perez (COL) 9.869; 2) Jhoan Guzman (VEN) 9.916; 3) Ioseba Fernandez (ESP) 9.920
  Spannende race bij de heren waarin Perez eigenlijk al direct het voortouw neemt en niet meer wordt ingehaald. Fernandez, wereldrecordhouder op de 200 meter komt eigenlijk pas het laatste stuk echt op snelheid en hij komt dan ook nog aardig dichtbij de Venezolaan.


  Bij de eerste dag op de weg kunnen we zeggen dat Colombia onverminderd dominant is, ook op de lange afstanden. Tot nu toe is alleen de aflossing dramatisch verlopen voor de Colombiaanse equipe. Op de sprint presteren ze bijna optimaal en op de lange afstanden presteren ze boven verwachting goed. Met opnieuw vijf gouden medailles vandaag komen ze uit op 18 van de 32 gouden medailles die er tot nu toe zijn uitgedeeld.
  Laatst bewerkt: 21 nov 2015
  ZeeKoei vindt dit leuk.
 18. De Goudsche Doorloper

  De Goudsche Doorloper Well-Known Member

  Dag 2 Weg
  De tweede dag van het wegtoernooi is letterlijk en figuurlijk een beetje in het water gevallen. Ik heb weinig tijd gehad, dus alleen af en toe een beetje gespiekt bij de laatste drie races. En wat ik zag was een hoop geduw, getrek en valpartijen. Voor een uitgebreid verslag van de junioren kun je SkeelerNieuws checken. Zij hebben ook filmpjes van de volledige wedstrijden op YouTube gezet.

  20 km Afvalkoers
  Junioren Dames: 1) Karen Bermudez (COL); 2) Luz Garzon (COL); 3) Goeun Jeong (KOR)
  Colombia wint (niet geheel verrassend). Als ze op één en twee liggen in de laatste ronde is het eigenlijk al zo goed als kansloos. Berber Vonk mist net het niveau om met de wereldtop mee te kunnen en valt al vroeg af.


  Junioren Heren: 1) Daniel Niero (ITA); 2) Quentin Giraudeau (FRA); 3) Tai Wei-Lin (TPE)
  Wat kan Chris Huizinga na zijn verrassende wereldtitel van gisteren? Het antwoord zullen we helaas nooit weten. Door wat geduw en getrek lag hij achterop en moest hij vol aanzetten om naar voren te komen, maar helaas maakte hij daarbij volgens de jury een technische fout. Hij werd 10 ronden voor de finish gediskwalificeerd. In de finale rekende Daniel Niero af met een Koreaan die al was afgevallen, maar die gewoon door bleef rijden. Door zijn diskwalificatie schoven Giraudeau en Tai een plaatsje op.


  10 km Puntenkoers
  Dames: 1) Garam Yu (KOR); 2) Clémence Halbout (FRA); 3) Yi-Hsuan Liu (TPE)
  Waar het bij de junioren nog licht miezerde kwam het bij de dames met bakken uit de hemel. Niemand had de tijd om regenwielen onder te doen, dus er werd wat voorzichtig gereden. Met name de Colombianen hadden grote moeite met het gladde parcours. Europeanen, maar ook Aziaten blijken echter heel goed uit de voeten te kunnen op een nat parcours. Er waren maar weinigen die met het hoge tempo van de koplopers mee konden. Yu was echter te sterk voor Halbout. Ze reed alles op kop en de Francaise kon het allemaal maar net bijbenen. Sharon Hendriks reed in de kantlijn een hele sterke wedstrijd en werd negende.


  Heren: 1) Jorge Bolanos (ECU); 2) Ewen Fernandez (FRA); 3) Riccardo Bugari (ITA)
  Luc ter Haar reed sterk, maar kwam door t gladde asfalt ten val. Fernandez probeerde aan het begin met de Dominicaan Mauricio Garcia (de verrassende zilveren medaillewinnaar op de 1000 meter) en de Colombiaan Sanz (die gisteren de afvalkoers won) te ontsnappen, maar kon niet lang genoeg wegblijven. Ondertussen sprokkelde de Ecuadoriaan Bolanos een hoop punten onderweg. In de finale wist hij te ontsnappen met Fernandez, die maar één puntje achter lag, en de Italiaan Bugari, die ook al druk punten had verzameld. Fernandez kwam alleen nét te kort in de eindsprint om Bolanos te kloppen, waardoor de Ecuadoriaan het eerste goud voor dat land behaalde.  Vanwege de regen is de Lap Circuit Sprint verplaatst naar morgen. De voorrondes worden 's nachts verreden en de finale vanaf ongeveer 10 uur in de ochtend. Verder zijn er ook nog de aflossingen op de weg. Bái tiān!
  Laatst bewerkt: 21 nov 2015
  ZeeKoei vindt dit leuk.
 19. De Goudsche Doorloper

  De Goudsche Doorloper Well-Known Member

  Dag 3 Weg en Marathon
  Ik heb van de laatste dagen van het WK inline helaas niets kunnen zien, dus ik zal een korte samenvatting geven van wat er is gebeurd met eventueel filmpjes van SkeelerNieuws, zodat jullie het zelf ook terug kunnen kijken. Op de laatste dag van het wegtoernooi stonden de aflossing en de lap circuit sprint op het programma. Daarbij gingen 6 van de 8 gouden medailles naar Colombia.

  Aflossing
  Junioren Dames: 1) Colombia; 2) Taiwan; 3) Verenigde Staten

  Junioren Heren: 1) Venezuela; 2) Frankrijk; 3) Italië
  Nederland kwam helaas nét tekort voor een plek in de finale. Uiteindelijk prolongeert Venezuela de aflossingstitel op de weg.

  Dames: 1) Colombia; 2) Duitsland; 3) Zuid-Korea

  Heren: 1) Frankrijk; 2) Colombia; 3) Zuid-Korea
  Titelverdediger Nederland krijgt de kans niet om de titel daadwerkelijk te verdedigen. Het oranje team met jonge talenten Rick Schipper, Remon Kwant en Luc ter Haar kwam een haar tekort voor een plek in de finale. Frankrijk neemt het stokje over van Nederland.


  Lap Circuit Sprint
  Junioren Dames: 1) Andrea Canon (COL); 2) Geiny Pajaro (COL); 3) Yu-Ting Yen (TPE)
  Met twee Colombiaanse dames voor je neus wordt t al gauw een kansloze zaak. Stien Vanhoutte streed voor wat ze waard was, maar kwam net tekort voor het podium.


  Junioren Heren: 1) Jaime Uribe (COL); 2) Alvaro Carasquilla (COL); 3) Tsao Kun (TPE)
  Bij de heren geldt hetzelfde als bij de dames. Twee Colombianen in de finale en de rest is kansloos. Zeker als andere landen elkaar niets gunnen. Een klein opstootje tussen Italiaan De Flaviis en Taiwanees Kun was genoeg voor Carasquilla om de tweede positie over te nemen en het Colombiaanse goud veilig te stellen.


  Dames: 1) Hellen Montoya (COL); 2) Jercy Puello (COL); 3) Victoria Rodriguez (ARG)
  Puello verricht keurig afstopwerk terwijl haar landgenote snel naar het goud sprint.


  Heren: 1) Edwin Estrada (COL); 2) Gwendal le Pivert (FRA); 3) Simon Albrecht (GER)
  Terechte diskwalificatie voor Jimenez, die wel heel erg opzichtig afstopt. Hij, als tweevoudig wereldkampioen, neemt de kop vanaf de start, wacht tot Le Pivert erachter zit en houdt vervolgens in terwijl landgenoot Estrada wegrijdt. Goed dat hier eens tegen wordt opgetreden. Er moet echt eens een regel komen die afstoppen verbiedt. Zeker bij een korte afstand als sprint leidt dat vaak tot oneerlijke situaties.


  Marathon
  SandrineMarathon.jpg

  Junioren Dames: 1) Daniela Lindarte (COL); 2) Julie Alvarez (VEN); 3) Magali Martos (ARG)

  Junioren Heren: 1) Sebastian Paredes; 2) Renato Campana (ECU); 3) Quentin Giraudeau (FRA)
  Chris Huizinga reed naar een keurige 6e plek in een heftige massasprint.

  Dames: 1) Sandrine Tas (BEL); 2) Ho-Cheng Yang (TPE); 3) Yi-Hsuan Liu (TPE)
  Ze doet 't hoor! Tas wint alweer haar tweede wereldtitel bij de senioren. Bianca Roosenboom werd keurig 14e.

  Heren: 1) Ewen Fernandez (FRA); 2) Julio Mirena (VEN); 3) Elton de Souza (FRA)
  Fernandez was de enige die weg kon blijven uit het razendsnelle peloton. Hij bekroonde zijn goede toernooi met een prestigieuze marathontitel. Luc ter Haar finishte als beste Nederlander op de 23e plek.


  Dat was het WK in Taiwan. Het is eigenlijk boven verwachting goed verlopen voor Nederland. Met alle respect, ik had geen enkele medaille verwacht voor de Oranje-equipe en zeker geen goud! De Belgen hebben het ook fantastisch gedaan, zelfs zonder Bart. Brons voor Stien en Nymphe en twee keer goud voor Sandrine. Chapeau!

  Colombia blijft oppermachtig en heeft haar territorium nu uitgebreid naar de lange afstanden en de weg. Alleen regen lijkt een zwak punt, maar om daar nou op te hopen bij een zomersport als skeeleren...

  Volgend jaar wordt het WK gehouden in Nanjing, China. Hopelijk zal dat in augustus of september zijn, zodat alle inlinetoppers er weer bij kunnen zijn. Ik kan me niet voorstellen dat de absentie van bijvoorbeeld Bart Swings, Fabio Francolini, Francesca Lollobrigida, Manon Kamminga, Crispijn Ariëns en Peter Michael geen effect had op het toernooiverloop. De namen die ik noem zijn stuk voor stuk klasbakken die op de lange afstanden het peloton hun wil kunnen opleggen. Zonder dat hebben de Colombianen vrij spel.
  ZeeKoei en leenstrafan vinden dit leuk.

Deel Deze Pagina