WielerVSS (23) Vuelta Espana

Er wordt tegenwoordig vaak gezegd dat twee grote rondes in een jaar rijden te zwaar is. Toch staan er op de voorlopige startlijst flink wat mensen met al een grote ronde in de benen.
Uit de Giro zien we #2 (Aru), #3 (Landa), #4 (Amador), maar ontbreken wel de #1, #5, #6, #7 (Contador, Hesjedal, König, Kruijswijk) die immers al de Giro met de Tour combineerden.
Uit de Tour komen #1 (Froome), #2 (Quintana), #3 (Valverde) en #4 (Nibali) waarschijnlijk naar Spanje; #5 (Contador) reed al de Giro en #6 en #7 (Gesink, Mollema) rijden wel maar één grote ronde.
Daar tegenover staan een aantal kanshebbers die nog niet echt een klassement in Giro of Tour dit jaar hebben gereden zoals Rafal Majka (28e in de Tour) Joaquim Rodriguez (29e in de Tour), Domenico Pozzovivo (uitgevallen in de Giro) en Tejay Van Garderen (uitgevallen in de Tour).

Kijk je naar de laatste vier winnaars van de Vuelta zie je twee keer Alberto Contador en twee keer een bejaarde eendagsvlieg (JJ Cobo en Chris Horner). Zou er na 2011 en 2013 ook dit jaar weer een volslagen outsider gaan winnen? Of is het veld daar te sterk en het parcours te mooi voor?

Het parcours is trouwens redelijk afwisselend, 46 km tijdrit (verdeeld over een ploegenproloog en een lange individuele tijdrit van 39 km), 5 typische sprintetappes, 3 keer aankomst op een kort klimmetje, 5 overgangsetappes met heuvels/bergen maar een vlakke aankomst en 6 echte aankomsten bergop waarvan maar één met een echt zwaar koninginnenritprofiel.
 
Laatst bewerkt:
De combi Giro - Vuelta lijkt mij beter te doen dan Giro - Tour of Tour - Vuelta
 
De combi Giro - Vuelta lijkt mij beter te doen dan Giro - Tour of Tour - Vuelta
Bij de combi Giro+Vuelta heb je inderdaad meer rust tussendoor. Het voordeel van de combi Tour+Vuelta boven Giro+Tour is dat de belangrijkste ronde dan eerst hebt en de Vuelta als toetje kan zien, want een geslaagde Tour en een mindere Vuelta is beter dan een geslaagde Giro een een mindere Tour. Daar staat tegenover dat je tussen Tour en Vuelta een week minder rust hebt. Overigens denk ik ook dat de Vuelta meestal de minst zware van de drie is, de Giro kent vaak de zwaarste bergetappes, op de Tour staat de meeste druk en de Vuelta heeft vaak wel veel aankomsten bergop, maar traditioneel veel etappes die vooral bestaan uit brede snelwegen met pas op het einde een zware klim.
 
1. Nairo Quintana
2. Chris Froome
3. Alejandro Valverde
4. Vincenzo Nibali
5. Joaquim Rodriguez
 
1. Vincenzo Nibali
2. Nairo Quintana
3. Chris Froome
4. Jurgen Van Den Broeck
5. Sergio Henao
 
1. Daniel Moreno
2. Rafael Majka
3. Domenico Pozzovivo
4. Andrew Talansky
5. Esteban Chavez
 
1. Nairo Quintana
2. Tejay van Garderen
3. Chris Froome
4. Fabio Aru
5. Domenico Pozzovivo
 
Je kan hier toch gewoon de top vijf van de Tour invullen? En de Girowinnaar vervang je door de nummer twee...
  1. Chris Froome (Sky)
  2. Nairo Quintana (Movistar)
  3. Alejandro Valverde (Movistar)
  4. Vincenzo Nibali (Astana)
  5. Alberto ContadorFabio Aru (Astana)
 
  1. Chris Froome (Sky)
  2. Vincenzo Nibali (Astana)
  3. Alejandro Valverde (Movistar)
  4. Nairo Quintana (Movistar)
  5. Alberto ContadorFabio Aru (Astana)
klopt as n bus. Die vier/vijf staken er met kop en schouders bovenuit, nou ja figuurlijk dan. Voor mij ook deze vijf
 
1. Quintana
2. Nibali
3. Aru
4. Valverde
5. Pozzovivo
 
Er waren wat klachten over het parcours van de ploegproloog. Onverharde wegen, strandpaden, matten, een smal houten bruggetje etc. Naar aanleiding daarvan is besloten dat de contrarreloj por equipos voor panceta y frijoles is en niet meetelt voor het algemeen klassement (wel voor het ploegenklassement, voor wie het interesseert).
 
1. Nairo Quintana
2. Alejandro Valverde
3. Fabio Aru
4. Joaquim Rodriguez
5. Domenico Pozzovivo
 
in veel landen, met name Spanje, vindt men dat best belangrijk...
in het voetbal is het ploegenklassement ook belangrijker dan de topscorerslijst
 
Back
Top