Wereldbeker 6, Tomaszow, 17-19 februari 2023

Discussie in 'Lange baan' gestart door SprintMaster, 13 feb 2023.

?

Wie gaan er alsnog op het podium van het eindklassement komen?

Peiling gesloten op 17 feb 2023.
 1. Jutta Leerdam 500m

  4 stem(men)
  33,3%
 2. Nadezhda Morozova 1500m

  2 stem(men)
  16,7%
 3. Ivanie Blondin 3000m

  2 stem(men)
  16,7%
 4. Laura Peveri Mass start

  5 stem(men)
  41,7%
 5. Jun-Ho Kim 500m

  1 stem(men)
  8,3%
 6. Antoine Gélinas-Beaulieu 1000m

  2 stem(men)
  16,7%
 7. Peder Kongshaug 1500m

  3 stem(men)
  25,0%
 8. Bart Hoolwerf Mass start

  3 stem(men)
  25,0%
Meerdere stemmen zijn toegestaan.
 1. De Keizer

  De Keizer Well-Known Member

  Denk een voorbeeld van wat Kramer een lifestyle-sporter zou noemen.
 2. Marcel Vos

  Marcel Vos Well-Known Member

  Wie zegt dat Huizinga een lifestyle sporter is in plaats gewoon een niet geweldige schaatser? Hij zit bij team JV, daar wordt hard getraind, en Huizinga rijdt volgens mij zo'n beetje alle wedstrijden die hij kan.
  G1ant vindt dit leuk.
 3. Duif

  Duif Well-Known Member

  Ja, zo heb ik hem zelf ook al eens omschreven.
 4. G1ant

  G1ant Well-Known Member

  Plus ook nog af en toe marathons. IJzersterk in Alkmaar, was heel dicht bij de winst.

  Ben benieuwd naar de definitie van een lifestyleschaatser van Duif en De Keizer. Iemand die veel wedstrijd rijdt of juist weinig? Of gewoon iemand die niet aan jullie verwachtingen voldoet?
 5. EenBrabander

  EenBrabander Well-Known Member

  Standen in de Update_Skate World Ranking per afstand, over dit en vorig seizoen:

  Schermafbeelding 2023-02-17 om 14.51.png

  Schermafbeelding 2023-02-17 om 14.51.png

  Schermafbeelding 2023-02-17 om 14.52.png

  en de modeluitslagen op basis van dit model voor de individuele afstanden:

  1500m mannen
  1.45,95 Stolz
  1.46,38 Nuis
  1.46,79 Eitrem
  Ook onder 1.47: Krol en Howe
  Lage 1.47: Dijs, Ning

  500m vrouwen
  37,87 Kim
  37,93 Leerdam
  38,02 Herzog
  Ook onder 38,4: Herzog, Goetz, M. de Jong

  3000m vrouwen
  4.05,45 Beune (?!)
  4.05,53 Wiklund
  4.05,93 Rijpma-de Jong
  Ook onder 4.10: Weidemann, Sablikova, Blondin

  Beune komt hier uit als winnares omdat ze in een stijgende lijn zit qua vorm, terwijl Wiklund vooral constant is. Bij Sablikova komt die stijgende lijn minder sterk naar voren door gebrek aan data.

  Bijgevoegde bestanden:

 6. De Keizer

  De Keizer Well-Known Member

  De term lifestyle sporter heb ik niet bedacht of gedefinieerd. Die kwam uit de mond van ene Sven Kramer. Zie: https://nos.nl/artikel/2001502-kramer-klaagt-over-schaatscollega-s

  Chris Huizinga is een profsporter die (zoals we vandaag weer zien) geen prijzen gaat winnen voor Nederland. En dat al jarenlang. Kortom, de woorden van de legende interpreterend, is dit een lifestyle sporter.

  Dat hij af en toe een aardige marathon schaatst is prima natuurlijk. De marathon is bij uitstek geschikt voor jongens met enige inhoud die op de langebaan te kort komen voor de top. Zie het verhaal van Ramler.
 7. tostiees-31

  tostiees-31 Well-Known Member

  Toch een succes voor de Finnen, die met Suomalainen in de top 40, een tweede plek voor volgend seizoen bemachtigt op de 1500m! Ook in het Spaanse kamp mogen er volgend seizoen twee vrouwen aan de kortste afstand verschijnen! Of die ook daadwerkelijk ingevuld gaan worden is, in verband met tijdslimieten, nog maar de vraag,

  Malheur bij de Duitse sprintvrouwen, waar door een gebrek aan slagvaardigheid Scholz (45e) en Ostlender (42) beide buiten de boot vallen. Dit vooral omdat de eerste 3 races deelnam en de laatste aan twee races. Dit zorgt ervoor dat ze op twee plekken blijven staan.
 8. Marcel Vos

  Marcel Vos Well-Known Member

  Ik heb het filmpje nu gezien en die term slaat gewoon nergens op. Bij lifestyle sporter denk je aan iemand die het er een beetje bij doet en het voor de glamour doet. Beetje zoals Skobrev wel eens beschreven werd.

  Kramer noemt iedereen die niet top 5 kan schaatsen op het NK maar er wel van kan leven een lifestyle sporter. Hij mag dan een geweldige schaatser geweest zijn, maar hier slaat ie de plank compleet mis.
 9. Duif

  Duif Well-Known Member

  Huizinga is eigenlijk een schaatser van gewestelijk niveau. Hij profiteert optimaal van het ploegensysteem in Nederland, waardoor ook minder talentvolle schaatsers een goed belegde boterham als prof kunnen verdienen, zonder dat daar geweldige prestaties tegenover hoeven te staan. "Vroeger" zou iemand van zijn niveau er gewoon een baan naast moeten hebben. Bovendien zit Huizinga al jaren op hetzelfde niveau zonder beter te worden. Dan kan je in zijn plaats beter een jongere schaatser de kans geven, die nog wel groeimogelijkheden heeft.
  De Keizer vindt dit leuk.
 10. VorstM

  VorstM Well-Known Member

  Lovas rijdt nu op de 3km in de B-groep toch wel opmerkelijk: even snel als vorige week in Inzell, 5s sneller dan de week daarvoor in Inzell, 10s sneller dan bij het EK in Hamar en nagenoeg even snel als bij de WB in Heerenveen, wat ook haar PR is. Durf wel te zeggen dat dit dan haar beste 3km van het seizoen is.
  Hiermee was ze vorige week derde geworden in de B-divisie en 11e in de A. Helemaal niet gek voor een A1-junior.

  Maar misschien betekent dit ook wel dat het ijs deze week een stuk beter is dan vorige week? Aan gewenning kan het in ieder geval dan weer niet liggen, want ze schaatst hier nu voor het eerst.
  Duif en tostiees-31 vinden dit leuk.
 11. De Keizer

  De Keizer Well-Known Member

  Ach who cares about Huizinga of een wereldbekerfinale. Het carnaval gaat beginnen!
 12. tostiees-31

  tostiees-31 Well-Known Member

  Voor Lovas (en dus Noorse vrouwenschaatsen) gaat de 1500m van Haugen morgen een hele belangrijke worden. Zij kan een derde ticket binnenhalen, waar ze nu op twee staan.
  Trymare vindt dit leuk.
 13. tostiees-31

  tostiees-31 Well-Known Member

  Doordat er 8 Nederlanders en 6 Canadezen in de top 40 van het wereldbekerklassement (lange afstanden) gaan finishen, heeft Eva Lagrange een 2e Zweeds ticket binnengehaald. Ook hier is het de vraag of deze plek ingevuld kan gaan worden.
 14. Lorca

  Lorca Well-Known Member

  Ik vind Chris Huizinga ook een lifestyleschaatser, maar niet om de redenen die hier al gegeven zijn. Naar mijn mening is hij in potentie één van de beste marathonschaatsers van het land en is het in potentie ook een hele geschikte rijder voor de teamonderdelen. Daarmee is hij ook zonder meer topteam waardig (zou volgens mij zeker niet misstaan bij een team als AH Zaanlander). Dit seizoen merk je echt hoe zonde het is geweest dat hij jarenlang het marathonschaatsen links heeft laten liggen. Van daaruit, het verschuiven van de focus naar andere onderdelen, kan hij misschien ook op individuele afstanden uitgroeien tot stabiel niveau, maar die hoop wordt met ieder jaar kleiner. Het is echt een momentenschaatser. En de goede momenten zijn zeer schaars.

  Ik vind hem bovenal een lifestyleschaatser omdat hij véél te lang blijft hangen in het comfort dat Jumbo-Visma hem biedt, terwijl eigenlijk al jaren duidelijk is dat dit puur sportief misschien geen gelukkig huwelijk is. Misschien is dat wel zo voor JV omdat hij een trainingsbeest is die goed in de groep ligt (hallo Jos de Vos), maar voor Huizinga zelf duidelijk niet. Volgens mij is zijn 5km-PR in de afgelopen zes jaar bij JV nauwelijks verbetert ten opzichte van de tijd dat hij junior was. Groot teken aan de wand dat dit zo niet werkt. Bovendien hoor ik hem in interviews vaak vertellen hoe mooi hij marathons en Mass Starts vindt, maar dat heeft hij de afgelopen jaren (tot dit seizoen) compleet links laten liggen voor de langebaan. Inlineskaten is zijn grootste passie, maar hij heeft in die 6 jaren bij JV nog nóóit een inlinewedstrijd gereden. Het zal, qua salaris, qua groep, qua teambekendheid en sfeer ongetwijfeld fijn vertoeven zijn voor Huizinga bij JV, maar er komt een moment dat hij voor zijn sportieve toekomst moet kiezen. Dat wordt steeds lastiger, want hij heeft nog een doorlopend contract t/m 2024 ook.
  G1ant, chicagodude en Marcel Vos vinden dit leuk.
 15. tostiees-31

  tostiees-31 Well-Known Member

  Hele nette 28.4 slotronde van Swings!
 16. Marcel Vos

  Marcel Vos Well-Known Member

  Wat een prachtig baanrecord van Jordan "is niet helemaal lekker" Stolz!
  tostiees-31 vindt dit leuk.
 17. Trymare

  Trymare Active Member

  I thought you were talking about some spanish skater or something, Lovas sounds kind of spanish to me :p Her name is Løvås. Løv-ås pronounced.
 18. tostiees-31

  tostiees-31 Well-Known Member

  Haha, de ø en de å zitten niet heel makkelijk op mijn toetsenbord ;).
 19. tostiees-31

  tostiees-31 Well-Known Member

  Gave 500m gezien! Herzog als enige onder de 38 seconden, en daarachter zit alles heeel dicht op elkaar! Kim nog met zilver, maar Leerdam, De Jong en Goetz zullen hier met een goed gevoel naar het WK gaan! Kim dus toch verslagen, en op wat voor moment.. Leuk!
 20. Trymare

  Trymare Active Member

  Do you have spezial letters in Nederlands?
  tostiees-31 vindt dit leuk.

Deel Deze Pagina