Asterisk
Well-Known Member
Is dat zo? Starten in de A-groep een voordeel? Hij werd vandaag 8e en haalde daar 34 punten mee. In Tomaszów Mazowiecki won hij de B-groep en dat leverde hem 35 punten op.
Om nog maar eens aan te geven dat dat systeem nog een beetje gepolijst mag worden.
Net als de muzieksmaak van de dj in Hamar.
Ja, aan het begin van het seizoen zijn er nog veel A-groepschaatsers die vanwege vorig jaar in de B-groep moeten starten. Zo zaten Hasegawa, Cha en Haga in de eerste rit nog in de B-groep. De eerste worldcup werd Mulder in de A-groep 14e en 13e (27 en 28 punten) met tijden die in de B-groep goed waren geweest voor plek 2x plek 5 (16 punten). Het klopt dat winnen in de B-groep erg lonend is, maar als je niet wint is dat voordeel bijna direct weg. Bijvoorbeeld Suomalainen heeft, door wat afzeggingen en toevalligheden, 3x in de A-groep mogen starten op de 1000 terwijl hij tijden reed die ver achterhoede B-groep waren (de laatste keer startte hij niet, maar het had wel gemogen). Zo kan de beginsituatie heel lang doorwerken in je startgroep.
Ik dacht dat ze vroeger bij de eerste worldcup geen A en B-groepen deden maar gewoon op basis van iedereen zijn tijd een ranglijst opmaakten waarvan de top 20 dan in de tweede worldcup in de A-groep mocht starten. Ook niet ideaal omdat je dan de eerste Worldcup een hele grote A-groep hebt, maar wel eerlijker uiteindelijk. Je zou ook wel een A en B groep kunnen hebben, maar dan toch de top 20 tijden de A-groep laten rijden in de tweede wedstrijd. Het huidige systeem is vrij conservatief in hoeverre het er vanuit gaat dat de verhoudingen hetzelfde zijn als vorig jaar.
Laatst bewerkt: