Welke klaponderstel/schaatsschoen producenten maken goede kwaliteit

Discussie in 'Materiaal Discussie' gestart door Schaatsertjeschaatst, 10 mrt 2018.

 1. Dat zo heeeeeel erg fijn zijn!
  Spits vindt dit leuk.
 2. Spits

  Spits Active Member

  :D 010 "It isn't just a code"........ We hebben het hier over Rotterdam! Zuid-Holland dus.
  Laatst bewerkt: 12 mrt 2018
 3. Ahh, daar kom ik morgen langs!
 4. Spits

  Spits Active Member

  Heb je een pm gestuurd.
 5. dsdevries

  dsdevries Active Member

  Dit is een hele riskante constructie en ik zou het je met klem afraden. Dit is precies hoe heel veel mensen in de problemen raken en de oorzaak van de zogenaamde kredietcrisis. Je mag winst pas rekenen op het moment dat de verkoop rond is. NOOIT EERDER!! Zeker als het gaat om investeringen met geleend geld. Het lijkt aanlokkelijk, je leent geld om te investeren. Een paar jaar later verkoop je je investeringen, je pakt je winst, en van je winst doe je weer een nieuwe investering.
  Het probleem hiermee is dat je wellicht niet gelijk van je investering af komt. Je wordt dan gedwongen eerst opnieuw te lenen voordat je je andere lening af kunt betalen. In de tussentijd daalt de waarde van je eerste investering en dan hang je. Er ontstaat een negatieve liquiditeit. Hier zijn heel veel mensen op nat gegaan. ABSOLUUT ONVERSTANDIG!! zelfs als het gaat om zulke kleine kredieten. NOOIT, NOOIT, NOOIT DOEN!

  Als gevolg van de kredietcrisis zijn er in Nederland heel wat regels verandert om dit soort problemen te voorkomen. Zo worden alle kredieten van iedereen nu bijgehouden bij BKR en worden kredietaanvragen zorgvuldiger gecheckt op liquiditeit. Daarnaast moet je met hypotheken verplicht aflossen en mag je niet meer dan de inschrijving van het huis bijlenen, etc. Bij zulke redelijk lage bedragen zal je ongetwijfeld wel aan een krediet kunnen komen, maar beter is je verre van dit soort constructies te houden.
  Laatst bewerkt: 12 mrt 2018
 6. Ik leen bij mijn ouders..... dus ik kan altijd terug betalen, en heb geen rente.
 7. dsdevries

  dsdevries Active Member

  Onverstandig van je ouders om je dit soort constructies aan te leren/ermee in te gaan. no offense.

  Wat gebeurt er als je halverwege het seizoen uit je schaatsen groeit? ga je dan een tijd niet schaatsen, of neem je een tweede lening?
  Wat gebeurt er als je schaatsen ernstig kapot gaan?
  Wat gebeurt er als de markt ineens instort en je nog maar de helft van je investering voor je schaatsen terug krijgt?
  Laatst bewerkt: 12 mrt 2018
 8. Ok, gelukkig is dat toch niet nodig, omdat ik dus waarschijnlijk geen ijzers hoef te betalen.
 9. Spits

  Spits Active Member

  Misschien sturen ze wel een incasso bureau op 'm af bij in gebreke blijven........... dat zal 'm leren!
  Krizz en Schaatsertjeschaatst vinden dit leuk.
 10. Hakkie2

  Hakkie2 Well-Known Member

  Het gaat om 200 euro... ik neem aan dat zijn ouders die desnoods wel kunnen missen. En ik vind het normaal dat ouders investeren in de sport van hun kind, eigenlijk. Sporten is gezond, dat vind ik een belangrijke les om te leren.
 11. Spits

  Spits Active Member

  Hmmm, ja....... maar misschien willen zij wel dat ie liever op voetbal gaat, en als ie wil schaatsen dan mag dat, als ie dan maar zelf z'n schaatsen koopt.
  Ik zeg maar wat hoor (want de reden zal me eigenlijk jeuken).
  Wat ik veel leuker vindt is dat Schaatsertje wil schaatsen, en dat zo graag wil dat ie daar bereid is geld in te steken (en daarmee z'n ziel aan de duivel verkoopt?). Voor 300 kan je ook een aaiphone, tablet, playstation etc. (dat is wat die verwende kr@ng3n hier thuis willen (overigens hou ik heel veel van ze, dat dat duidelijk mag zijn)).........
  Hakkie2 vindt dit leuk.
 12. Eelco

  Eelco Well-Known Member

  Altijd goed. Houd er wel rekening mee dat je mogelijk geen winst maakt en zelfs een klein verlies op kan lopen. Ik heb het geluk gehad dat mijn ouders mijn sport vroeger grotendeels financierden. Het is dus helemaal goed dat je zelf ook een deel van het geld op moet hoesten! Blijf vooral lekker schaatsen en slim dat je het uiterste uit je budget probeert te halen.
  Spits vindt dit leuk.
 13. Ik ga UT van een verlies van 50-100 euro, vandaar dat ik 100 euro heb gespaard..

  Mijn ouders financieren alles, maar omdat ik echt goede schaatsen wil, moet ik dat zelf betalen
  Spits, Hakkie2 en Eelco vinden dit leuk.
 14. Nee dat zeker niet!!
  Het is meer dat ze best wel vaste Noren van 100 euro willen betalen, maar 300 is wel veel, en schaatsen is al een duurde sport, en de trein is ook niet gratis! Ik leer hiermee ook met geld om gaan. En ik denk dat ik hier later profeit van heb.
 15. Ik kan op marktplaats na wat onderhandelen een EVO PM klap voor 125 euro kopen (het model van 419 euro nieuw prijs) met een paar beschadigingen op de buis van het ijzer. (Wat krasjes in de lak). Veren zitten er bij, en het ijzer vertoond geen roest.

  Is dit een goede deal?
 16. Eelco

  Eelco Well-Known Member

  De deal lijkt goed.

  Krasjes in de lak heb je altijd. Daar hoef je je niet druk om te maken.

  Zijn de EVO's thermoplastisch vervormbaar? Zo ja, houd er rekening mee dat je deze nog ergens moet (laten) vormen.
 17. Ik heb er nog geen schoen bij, steek 165 tot 190
 18. Spits

  Spits Active Member

  Leuk ijzer! Is ie ook in de goede lengtemaat voor jou?

  Het aanbod voor de Finn ijzers staat ook nog, mocht je nog interesse hebben.
  Laatst bewerkt: 15 mrt 2018
 19. Tja, ik zou natuurlijk graag die finn ijzers hebben, maar daar komt bijna nooit iemand uit onze familie. En volgens mij zijn deze evo's beter. Het geld heb ik zelf. Lengte klopt, want schoenen van alle merken( behalve Viking, want die heeft een maat afwijking) hebben steek 165 bij maat 39, en dat heb ik zeker volgend jaar. En maat 41 pas ook nog (en 42 bij Viking)

Deel Deze Pagina