Welke klaponderstel/schaatsschoen producenten maken goede kwaliteit

Discussie in 'Materiaal Discussie' gestart door Schaatsertjeschaatst, 10 mrt 2018.

 1. ik ben nu tussen de 11 en 14 jaar, (ik ben 19 op het forum ivm met registratie moeilijkheden en een precieze leeftijd vind ik inbraak op privacy) en mijn voeten groeien nog vrij hard. Nu wil ik dus klapschaatsen (schoen en ijzers los of samen) gaan aanschaffen, 2e hands. Maar als ik dan op marktplaats kijk zie ik heel veel merken en ik weet alleen dat maple Viking en raps prima kwaliteit leveren, meer verstand heb ik er niet van. Dus mijn vraag: welke merken leveren goede kwaliteit klaponderstellen of schaatsschoenen? En ze moeten dus lang meegaan ivm met doorverkoop waarde
  Spits vindt dit leuk.
 2. Spits

  Spits Active Member

  Welkom! Je kan op MP ook nog kijken naar het merk Evo, daar wordt ook nog wel wat in aangeboden. Ligt er natuurlijk wel aan welke maat je nodig hebt. Bij veel echte schaats winkels is het doorgaans mogelijk een soort van "abonnement" te nemen op schaatsen als je nog in de groei bent, met andere woorden; een soort lease/huurcontract voor schaatsen. Misschien is dat interessant voor je?
 3. nee, huuren is niet handig omdat ik dan gegarandeerd verlies maak. 2e hands klapschaatsen kosten veel, en als je ze weer verkoopt leveren ze soms meer op of ongeveer hetzelfde. er is nog een nadeel, ik schaats bij deventer, en dat is 8 euro per dag dat je schaatst. huuren voor een heel jaar is geen optie. mijn ijsclub heeft ook geen oplossing. nu genoeg negativeit. bedankt voor je advies. ik ga nu ook naar evo kijken.
 4. Joris180

  Joris180 Active Member

  Denk dat Spits niet het huren per dag bedoelt, maar een leasecontract.
 5. SchaatsDaan

  SchaatsDaan Active Member

  Raps zou je kunnen overwegen, maar die maken (tegenwoordig) toch vooral instap modellen, en niet echt meer qualiteit schoenen. bij ons op de club rijden de meeste pupillen / junioren op maple (nu maplez) , dat zijn ook goede schaatsen. Wat voor bedrag zou je er aan uit willen geven? Ik zou er in elk geval voor zorgen dat de schoenen die je koopt thermoplastisch zijn, of heel goed zitten. Als je ze tweedehands koopt raad ik echt aan om ze eerste te passen, de fout om ze op te laten sturen waarna ze vervolgens niet passen heb ik ook al eens gemaakt.

  Ik weet niet of dat hier mag, maar ik heb e.v.t. nog een paar raps schoenen maat 40 liggen die je voor een klein prijsje over mag nemen.

  Verstuurd vanaf mijn MotoG3 met Tapatalk
 6. Snap ik, zoals ik later ook al zeg, de ijsbaan zijn winkel doet er niet aan, en de ijsclub waar ik bij zit ook niet
 7. Eelco

  Eelco Well-Known Member

  In principe zijn alle gangbare merken van goede kwaliteit. Viking, Marchese, Evo, Maple(z). Kan je geen miskoop aan doen. De vraag is wat er bij jouw lijf en techniek past. Dat zal je zelf moeten bepalen. Naar mijn mening kan je als je techniek nog niet heel goed is beter een wat slapper ijzer nemen (Nanoflex of Marchese). Als je wat verder bent is dit afhankelijk van je eigen voorkeuren.
 8. Tja, ik hou al mijn vrienden en ijsclub leden op Viking nagano golds op de 500 meter bij op mijn combi Noren. Techniek weet ik niks vanaf ivm die combi Noren waar je heel slecht diep kunt zitten en alles word moeilijk gemaakt, waardoor je geen techniek kunt ontwikkelen.
 9. Nu zie ik op MP een finn klap onderstel. Nog kang niet opgeslepen en geen roestvorming. Nu heb ik 2 vragen, 1 gebruiken maple en finn dezelfde lengte veren? En 2, zijn de finn klaponderstellen van goedekwakiteit?
 10. Spits

  Spits Active Member

  Veren van Evo passen, en die zijn volgens mij hetzelfde als die van Maple.
  Dit weet ik omdat ik ook eens een setje Finn Blue Traeck via MP gekocht heb zonder veerbevestiging en veren. De bevestiging pinnen en veren van Evo paste zonder enige aanpassing.
  Finn is wel wat ouder en zwaarder uitgevoerd dan de meeste nieuwe klap onderstellen, maar niet slecht wat mij betreft. Mes is lekker hard, wel eerder last van wat roest bij niet goed afdrogen en verzorgen..... Maar ja dat is met alle ijzers!

  Nog even een vraagje; welke maat heb je qua schoen en onderstel? Is handig als ik wat tegenkom voor je.....
  Schaatsertjeschaatst vindt dit leuk.
 11. 39 echte schoenmaat

  Ik verzorg mijn schaatsen wel goed gelukkig
 12. dsdevries

  dsdevries Active Member

  Er zijn veel schaatswinkels die een lease systeem of tweedehands schaatsen voor kinderen goedkoper aanbieden en terug willen kopen. Dit soort systemen zijn er juist om jonge schaatsen die nog veel groeien goedkoop van schaatsen te kunnen voorzien. Ook kun je op deze manier gewoon schaatsen kopen die passen i.p.v. schoenen op de groei te moeten kopen. Vaak kost dit dan zo'n 50,- tot 100,- per seizoen. En als je zelfs halverwege het seizoen weer grotere schoenen nodig hebt, dan kan je ze gewoon inwisselen. Dit is altijd een economischere en prettigere methode dan zelf online te moeten zoeken naar een paar tweedehands schaatsen in jouw maat (of op de groei). Bovendien heb je dan ook de service van het op maat maken en vacuüm trekken van thermoplastische schoenen. Daarnaast moet je er ook rekening mee houden dat de steek van onderstellen om de maat verspringt. Je hebt dus na twee of drie jaar ook een nieuw onderstel nodig. Ook dit wordt gewoon geregeld bij dit soort lease contracten. Online worden niet altijd een hele schaatsen aangeboden en het is dan altijd maar weer de vraag wat voor ijzers er dan beschikbaar zijn. Ik denk niet dat je zelf online een betere optie gaat vinden.

  Goede klapschaatsen voor kinderen zijn zoals boven genoemd de Evo's (Evo heeft zijn eigen lease systeem) of Viking Silver (Veel tweedehands inruil systemen bij schaatswinkels), of natuurlijk Viking Gold (wel wat duurder) .
  Spits en Schaatsertjeschaatst vinden dit leuk.
 13. Hier zal ik naar gaan kijken, nadeel is dat je altijd 50 tot 109 euro verliest, en bijs chaatsen die eigendom zijn vaak veel minder. Misschien ga ik gewoon een Viking gold/ sliver 2e hands kopen voor 300 euro
  Laatst bewerkt: 12 mrt 2018
 14. dsdevries

  dsdevries Active Member

 15. Bedankt voor alle extra adviezen, maar 200 euro weggooien is echt doodzonde. Dus hierbij mijn vraag opnieuw welke merken maken goede klapschaatsen (schoen of onderstel) ik weet nu van maplez (zo heet het nu) Viking EVO en voor instap raps. Zijn er nog meer merken?
 16. Spits

  Spits Active Member

  Een hele fijne en mooi verwoorde bijdrage Daan, hier wordt ik nou vrolijk van, en dat meen ik!
  Geen geklooi met je materiaal als je zo'n lease constructie kan nemen, en op die manier kan je je mooi concentreren op je schaatstechniek.

  Schaatsertjeschaatst; Wat betreft de kosten zou ik gewoon wat sponsoring vragen van paps/mams/ooms/tantes/opa's/oma's etc....... jij bent mooi van de straat in de wintermaanden, is ook wat waard ;).
 17. Spits

  Spits Active Member

  Helemaal met je eens, 200 EUR weggooien is doodzonde. Je kan het ook bekijken als investering in beter en sneller worden, en niet te vergeten het plezier van goed en betrouwbaar materiaal aan de voetjes te hebben.
  Ik denk dat ik een veelvoud heb weggegooid met het kopen van materiaal(don't ask), maar ik ben een eigenwijs k@tje. Een heleboel heb ik inderdaad weer kunnen verkopen, maar schaatsen zijn nou niet echt makkelijke goederen.
  Het kan zo maar zijn dat je een paar jaar met ijzers en/of schoenen blijft zitten, en ondertussen wil jij wel weer verder schaatsen......... dat gaat niet met schoenen die niet meer passen.
  Zie dit niet als belerend ofzo, ik heb liever ook "eigendom" in plaats van lease, maar jouw groeiende voeten zitten je nu nog in de weg.

  Ooit heb ik voor mijn zoon Evo klappers gekocht, wel 2 paar, via MP; een paar 38 en paar 39. Deze werden aangeboden in juli, het was 35 graden en de mussen vielen dood uit de lucht, het dak was te heet om op te zitten.
  Niemand kijkt in de zomer naar schaatsen........ behalve deze gek. Ik was ook de enige die reageerde op de advertentie, en zo kan het zijn dat je voor een habbekrats eigenaar wordt van leuke instap klappers.
  Het kan wel hoor, maar kost een hoop tijd...... Als je dat hebt;

  Cadomotus, Marchese, Mariani, Luigino, Bont, Powerslide, allemaal leuke schaats/skeeler merken, google kan je er alles over vertellen.

  Welke weg je ook gaat ik hoop dat je vind wat je zoekt en het plezier in het schaatsen zult houden!
 18. Oke;)

  Ik ben al zo slim om off season te kopen. Lease is gewoon duur, terwijl schaatsen (2e hands) die 3 tot 4 hondert kosten gewoon weer bijna hetzelfde opleveren.
 19. Ik betaal dit allemaal zelf:mad::mad:
  ik heb dus 100 euro bij elkaar gewerkt, en ik mag zo'n 200 lenen. Als ik de schaatsen weer heb verkocht betaal ik het geleende bedrag terug en wat ik niet heb geleend kan ik gebruiken voor nieuwe klappers. ( en dan leen ik weer zo'n 200 euro) en anders betaal ik 200 euro elk jaar dat is toch minimaal 600 euro voordat ik (bijna) uitgegroede voeten heb....
 20. Spits

  Spits Active Member

  [​IMG]

  Hier, Blue Traeck van Finn maat 39. Met spiksplinternieuwe veren en bevestiging. Ijzer heeft wat put corrosie, maar niet zo erg dat er totaal niet mee te schaatsen is. Ja en wat moet ik daarmee zal je je afvragen? Nou, ik kan er ook niks mee, dus als je wil mag je ze hebben.
  Kost dat dan? Moeite en tijd kost dat, verder niets. Ik verzend ze niet, je moet ze ophalen.
  Dus pa of ma, of weet ik veel wie, met auto regelen en ze liggen hier (regio 010) op je te wachten.
  En dat alleen omdat je zo'n eigenwijze drol bent.... . Ik mag dat wel ;).

Deel Deze Pagina