wedstrijdschema's

Discussie in 'Techniek & training' gestart door GlobeskaterIJshaas, 27 okt 2006.

 1. GlobeskaterIJshaas

  GlobeskaterIJshaas Active Member

  hey allen,

  ik ben op zoek naar een website waar schema's staan waarop je wedstrijden kunt rijden..

  ik moet zondag een 3km schaatsen en wil graag even wat schema's vergelijken en wat rondetijden in me hoofd zetten voor een leuke tijd..

  nu kan ik zelf we een schemaatje voor mezelf opzetten, maar wil dat graag vergelijken met bestaande schema's

  groet wendy
 2. Ivo

  Ivo New Member

  Een 3km schema is iets heel persoonlijks. Zet eens je gebruikelijke schema op de 1500 op deze lijst, alsmede je gebruikelijke 500 en 1000m tijden. Dan valt er al iets af te leiden hoe jij je races opbouwt. Op basis daarvan valt een globaal schema te schrijven.
  Er zijn mensen die een 3km beginnen als een stayersafstand, eerst in gesprek komen met het ijs, en dan langzaam de gaskraan opendraaien. Ik ben daar niet zo'n fan van. De 3km is een relatief korte afstand, als je tijd verspeelt aan het begin kun je het nooit meer goed maken. Ik begin liever fors snel aan een 3km en hou er dan rekening mee dat ik in de laatste 2 rondes wat tijd verspeel. Maar het netto resultaat is dan nog altijd beter. Wel is het uitkijken als er forse tegenwind staat in een van de bochten. Dan moet je nog iets overhouden aan het eind, anders sta je geparkeerd in de bocht. Op een volledig dichte baan kun je jezelf meer leegtrekken, dan hou je meer snelheid als je kapot bent.
 3. allard

  allard Active Member

 4. GlobeskaterIJshaas

  GlobeskaterIJshaas Active Member

  nog bedankt voor jullie link. Ik was helaas te langzaam voor de snelste tijd. Mijn P.R was 5.50.11 en gister reed ik 5.54.50 dus ben niet geheel ontevreden al was het langzamer dan ik als rondetijden gepland had..

  ik denk dat ik qua 3km hem wat vaker moet rijden om inhoud te krijgen en hem goed op te bouwen!
 5. Flurie

  Flurie New Member

  Wendy, het ijs was toch redelijk goed in Breda. Wat ik probeerde was om eerst goed in m'n slag te komen en daarna het ritme te verhogen, werkte goed, reed er bijna 9 sec. vanaf. Zit nu op 4.28.23

  Greetz
 6. GlobeskaterIJshaas

  GlobeskaterIJshaas Active Member

  ik denk dat ik gewoon nog wat vaker een 3km moet rijden... dit keer net even ites te snel gestart en dat later moeten bekopen... het was nog maar kijn 4e 3km en wil er dit seizoen als het even meezit wel wat meer gaan rijden..

  en dan door te experimenteren hoe hem te rijden uiteindelijk sneller te worden dan de tijd die ik 4 jaar geleden op mijn eerste 3km neerzette..

  groetjes wendy

Deel Deze Pagina