Wedstrijdkalender lange baan 2020/2021

Discussie in 'Lange baan' gestart door SprintMaster, 1 okt 2020.

 1. Eelco

  Eelco Well-Known Member

  Een klein stukje krantenknipsel uit het AD van vanmorgen. Dielessen is algemeen directeur van NOC-NSF.

  upload_2020-10-14_9-33-21.png
 2. proeme

  proeme Well-Known Member

  volgens mij maakte Rutte onderscheid tussen training en wedstrijden. Trainen mag, wedstrijden niet (behalve voetbal). Zo begreep ik het. Ik hoop dat ik het mis heb uiteraard.

  NOCNSF en KNSB hebben het begrepen als dat topsportwedstrijden wel mogen zolang het geen teamsport is. Zij zitten dichter bij het vuur dan ik en weten het dus ongetwijfeld beter.
 3. Eelco

  Eelco Well-Known Member

  Als we mogen trainen dan ben ik op dit moment al heel gelukkig.
 4. proeme

  proeme Well-Known Member

 5. Mjøsaman

  Mjøsaman Well-Known Member

  In Calgary verwachten ze pas op zijn vroegst eind januari weer ijs te kunnen maken. Dat betekent dus ook een streep door het 4-Continententoernooi. Ik neem daarbij aan, dat Canada het niet op een andere baan gaat organiseren, en ook dat er geen ander land opstaat om het wel te organiseren.
 6. EenBrabander

  EenBrabander Well-Known Member

  Oei oei wat een problemen in Calgary! En dat terwijl de Canadezen zo goed bezig waren afgelopen jaar :eek:

  -

  Wat zijn de plannen voor corona-proof nationale wedstrijden in andere landen?

  - onder voorbehoud -
  Japan: een NK in Nagano een week voor het NK in afstanden, daarna drie cups in Obihiro, Hachinohe en op de onoverdekte hooglandbaan van Fujiyoshida bij Matsubarako. Gianni Romme heeft daar nog een baanrecord staan, toen hij er een 3km reed in 3:58 in de voorbereiding op de Olympische Spelen van 1998...
  Noorwegen: drie Norgescups in Hamar, Stavanger en Kristiansund. Geen verschuiving van de NKs.
  Rusland: een NK tegelijk met het NK afstanden. Een week daarvoor is de Boris Shavyrin Memorial. Half november een Rusland Cup. Dit alles vindt plaats in Kolomna. Eind november een Rusland Cup in St-Petersburg, een halfoverdekte baan zoals Utrecht.
  Polen: begin november een Puchar Polski (Polen-cup).
  Amerika: Deze maand Time Trials en een AmCup in SLC. Later komen Time Trials in Milwaukee en een AmCup in Roseville.
  Duitsland: dit weekend is er een wedstrijd in Inzell (!?), eind deze maand daar het Duits kampioenschap. Een echte Duitsland Cup is er niet, alleen losse wedstrijden per ijsbaan.
  Canada: ehhhh
  Laatst bewerkt: 15 okt 2020
 7. Mjøsaman

  Mjøsaman Well-Known Member

  Dat zijn volgens mij 2 verschillende banen. Die van Fujiyoshida kennen we ook als Fujikyu, en ligt half in een pretpark. Zoals de naam doet vermoeden, ligt het op de flank van de iconische Mount Fuji. Om de Fuji liggen 5 meren, waar al van oudsher op geschaatst werd.
  Matsubara-ko is een bergmeer in de Japanse Alpen (ko = meer), halverwege tussen Tokio en Nagano. Ook daar werd van oudsher geschaatst. In de moderne tijd is daar vlak bij een kunstijsbaan neergelegd, die we ook kennen als Koumi. Daar heeft Romme inderdaad nog het baanrecord staan.
  Er zijn meer plekken in Japan, waar op de oever van het bergmeer een kunstijsbaan is gebouwd. Zoals bij Misuzu-ko de baan van Asama.

  De Japan Cup3 is volgens mij in Fujiyoshida.

  Voor op Google Earth:
  Fujiyoshida 35-28-52 NB 138-46-30 OL
  Matsubarako 36-3-10 NB 138-27-24 OL
  Koumi 36-3-10 NB 138-26-49 OL
  Laatst bewerkt: 15 okt 2020
  Duif en EenBrabander vinden dit leuk.
 8. EenBrabander

  EenBrabander Well-Known Member

  Hmm, weet niet hoe ik die twee door elkaar heb gehaald. Dank voor de correctie. Leuk dat ze in elk geval op een hoogland buitenbaan gaan rijden.
 9. proeme

  proeme Well-Known Member

  ik denk dan: als je zo'n mooi meer hebt waar op geschaatst kan worden, zet dáár dan gewoon een 400m-baan op uit ipv een kunstbaan er naast...

  maarja, ik ben natuurijsliefhebber en geen wedstrijdschaatser...
 10. Mjøsaman

  Mjøsaman Well-Known Member

  Tja, ik denk dat op dit soort mooie meertjes de meest fanatieke ijsclubs waren. En die zagen in de jaren 60 en 70 met lede ogen aan, dat ze het moesten afleggen tegen schaatsers van kunstijsbanen die veel meer konden trainen. Daarom wilden zij ook een kunstijsbaan.
  Is overigens geen Japans fenomeen. Ook in Europa rijden we in godvergeten plekken als Inzell (aan de oever van de Frillensee), Collalbo/Klobenstein (Lago di Costalovara/Wolfsgrubenersse), Baselga di Pine (Lago di Serraia)
 11. EenBrabander

  EenBrabander Well-Known Member

  .... Hamar, aan de oever van het Mjøsameer ;) ;)
  Mjøsaman vindt dit leuk.
 12. proeme

  proeme Well-Known Member

  ja, i know. Daarvan denk ik hetzelfde.
 13. EenBrabander

  EenBrabander Well-Known Member

 14. mi

  mi Well-Known Member

  Stel de regels blijven zoals ze zijn tav sport. Zijn er dan nog trainingswedstrijden te verwachten de komende weken in aanloop naar de allround en sprint toernooien?
 15. Lorca

  Lorca Well-Known Member

  Yes. Volgens mij hebben de schaatsers komend weekend ''vrijaf'', maar staat er zaterdag 14 november a.s. weer een trainingswedstrijd op het programma in Thialf. Dan zitten we immers weer een week voor het NK Allround. In het weekend van het NK Allround staat overigens ook de Utrecht City Bokaal* op het programma voor de sprinters die zich nog niet hebben gekwalificeerd voor het NK Sprint. Dat toernooi is op de kalender naar voren gehaald. De sprinters hebben dus een week voor hun eigen toernooi ook nog wedstrijden om te rijden.

  *onder voorbehoud uiteraard.
 16. Yuskov

  Yuskov Well-Known Member

  UCB zal wel niet doorgaan.
 17. Lorca

  Lorca Well-Known Member

  Dat lijkt mij ook sterk. Een beetje tegen beter weten in naar voren gehaald. De Kraantje Lek Trofee en de Eindhoven Trofee die in dat weekend stonden geprogrammeerd zijn overigens wel afgelast. Niet zo gek nu ze niet meetellen als kwalificatie voor het NK Allround.
 18. SprintMaster

  SprintMaster Well-Known Member Medewerker

 19. leenstrafan

  leenstrafan Well-Known Member

 20. SprintMaster

  SprintMaster Well-Known Member Medewerker

Deel Deze Pagina