Wedstrijden oktober 2016

Discussie in 'Lange baan' gestart door Yuskov, 27 sep 2016.

 1. EenBrabander

  EenBrabander Well-Known Member

  Bij ons schaatsforummers is Li wel bekend, bij het grote publiek niet. Mjøsaman had er niet bijgezet voor wie Li onbekend was.
  Juniore Kachanova zit wel heel erg dicht op Fatkulina zeg. Lobysheva valt me niet tegen. Voronina begint ook goed, ze was nog maar twee keer sneller op laaglandijs. Filyushkova - Russische middenmoot - klopt Graf die duidelijk nog in het seizoen moet groeien.
  Kulizhnikov rijdt geen toptijd en wordt geklopt door Murashov. Tja, Pavel zal wel de laatste binnenbocht hebben gehad. Of neemt hij geen meldonium meer?...

  Die tijd van Nuis is echt steengoed. Verder rijdt Smeekens 35.17 - sneller dan Kuli in Kolomna dus :cool: - en Bittner rijdt 38.32 en 1:16.56.
 2. Yuskov

  Yuskov Well-Known Member

  Kramer rijdt 6:13.10 in Inzell en is dus 4 seconden sneller dan Pedersen vorige week. Opnieuw veel snelle tijden in Inzell dus. Met alle tijden die de afgelopen maand zijn binnen gekomen krijg ik toch de indruk dat de krachtsverhoudingen op alle afstanden nog ongeveer liggen zoals ze vorig jaar waren.
 3. EenBrabander

  EenBrabander Well-Known Member

  Uitslagen uit Inzell via een Noorse facebookpagina - nog niet officieel dus:
  4:00 Sábliková (!)
  4:04 Joling
  4:05 Wüst
  4:07 Lund (die Noorse had 4:15 staan!)


  Milwaukee today: 35.35 Hitmore en 39.17 Richardson-Bergsma. Todd plaatst zich voor de World Cups.
  De Keizer vindt dit leuk.
 4. FuGeE_Volkova

  FuGeE_Volkova Well-Known Member

  Filyushkina ;)

  Na haar eerste 1500m in 2,5 jaar rijd Lobysheva nu ook tijdens de Russia Cup geen slechte 1000m.
 5. Monique

  Monique Well-Known Member

  Mooie tijd van Sven, toch lekker als je even kan laten zien dat je nog steeds de beste bent. Verder ook mooie tijden van Nuis en Smeekens, vooral voor de laatste is het een mooi begin na vorig jaar.
 6. De Goudsche Doorloper

  De Goudsche Doorloper Well-Known Member

  Ondertussen is de eerste afstand van de IJsselcup (Holland Cup 1) verreden. Jorien ter Mors wint de 500 meter in een baanrecord met ruim vier tienden voorsprong (39.04) op Bo van der Werff (39.48). Vlak daarachter eindigt Janine Smit in 39.52. Anice Das, die vorige week nog een knappe 38'er klokte, kreeg helaas een DQ achter haar naam.

  Ter Mors dus duidelijk de topfavoriete voor de KNSB Cup. Afgaande op vorige week lijkt Anice Das me ook weer in zeer goede vorm steken. De rest van de dames zit qua niveau dicht op elkaar op de 500 meter.

  Heren
  Bij de heren wint Kai Verbij in een rappe tijd van 35.54 (het ongelooflijke baanrecord van Ronald Mulder van 35.06 blijft staan). Na Verbij is er een gat en dan volgt een verrassende naam met Joost Born in 35.86. Even daarachter vinden we Thomas Krol met 35.91. Verder kwam Koen Verweij nog in actie. Hij reed 36.95, een prima tijd in Deventer. Hiermee lijkt ie toch weer aardig de weg terug naar de top te hebben gevonden.

  Kijkend naar de KNSB Cup kunnen we ons waarschijnlijk weer opmaken voor een spannende strijd om de tickets. Verbij lijkt me hierbij de topfavoriet, maar ook Ronald Mulder en Jan Smeekens hebben al hard gereden. Outsiders zijn er genoeg: Joost Born, Thomas Krol, Hein Otterspeer, Kjeld Nuis, Jesper Hospes, Michel Mulder en nog veel meer.

  EDIT: Blijkbaar is schaatsen.nl het niet met mij eens. Zij zijn van mening dat Verbij wel degelijk het baanrecord heeft verbroken dat op naam stond van Daidai Ntab. Volgens de website van ijsbaan De Scheg en volgens speedskatingresults.com heeft Ronald Mulder echter op 18 oktober 2014 toch een 35.06 geklokt tijdens de IJsselcup van dat jaar. Wie moet ik nu geloven? :D
  Laatst bewerkt: 15 okt 2016
  fransvanbakel vindt dit leuk.
 7. EenBrabander

  EenBrabander Well-Known Member

  Goed dan. Niet een, maar twee analyses van mijn kant vandaag. De ene analyse is in het oranje en heet "Inspired by KK", de andere is in het zwart en heet "Inspired by LMZ".
  Jullie mogen zelf uitvogelen waar die letters voor staan.

  "Inspired by LMZ"
  Kent u Samuli Suomalainen? Nou, nu wel. 36.35 voor deze leuke jonge junior-Fin. Hij haalt zomaar zes tiende van z'n PR af. De nieuwe Poutala? De nieuwe Koskela? Wat heeft het Finse schaatsen zo iemand KEIHARD nodig. Suomalainen zal zich daar nog niet zo druk om maken. Hij zal lachen.
  Dat doet Camilla Lund ook. Ze haalt maar liefst acht (ACHT) seconden van haar 3-km PR af en zet het op een magistrale 4:07.31! Als Njåtun dat rijdt, is het super. Als Lund dat rijdt, is het Ongelooflijk. Of nee wacht, øngeløøflijk. Het blijft een Noorse. Ze zit minder dan twee seconden achter Ireen Wüst! En Camilla heeft haar naam mee. Lunde en Lund straks samen op het podium in Hamar. Een Nøørse drøøm.

  Ondertussen blijft Sábliková Onklopbarová. 4:00.64. Absolute Toptijd. Veel veel harder dan Voronina in Rusland. Daar vinden trouwens ook bizarre taferelen plaats. Kulizhnikov geen 34'er??? En geklopt door Murashov!!
  Ondertussen is de vrouwelijke variant van Kulizhnikov - Kachanova - hard op weg om Fatkulina van haar troon te stoten. En Ihle is in Berlijn sneller dan Pavel, 35.45 rijdt hij. Hij rijdt trouwens ook 1:09.83.

  Hee, we zijn weer in Duitsland, dan kunnen we nog even verder praten over Inzell. Daar rijdt Peter Michael zomaar 3:43! Dat is een veelbelovende tijd, Douwe de Vries reed dat vorige week. Niedzwiedzki en Druszkiewicz rijden ook niet slecht.
  En dan die 5 km… Kramer versnelt met speels gemak naar 28'ers. DDV rijdt 6:18. Uit logica volgt dan dat Michael volgende week 6:18 zou moeten rijden. En dat zou weer top zijn. Mooier dan Dobbins tijd, 6:42. Maar ja, die is er heel wat jaar uit geweest. Buitenlanders die het wel goed doen zijn Contin (6:22) en Giovannini (6:25). Achter Andrea trouwens een heel Leger van andere aanstormende Italianen, zowel bij de mannen als de vrouwen. Daldossi rijdt trouwens gewoon stukken trager dan juniore Bonazza gister! En dan heb ik het nog niet over Marten Liiv gehad. 36.52 en 1:11.28 rijdt de Est. Geen PRs, wel mooie tijden en op Twitter uit hij daarover ook z'n blijdschap. Wie ook vast blij is, is Yu-ting Huang. 1:21.95, we gaan binnenkort een Taiwanese dame in de World-Cup zien hoor! :) Alusalu rijdt eveneens een NR op de 1000m, 1:20.38.

  Dan de China Cup. Honderdzevenenveertig (147!!!) mannen die een 1000m rijden, waarvan 136 onder de 1:20. Er wordt in ieder geval door Heel Veel Chinezen geschaatst. Junior Yanzhe Li wint en klopt daarbij ook gevestigde orde als Bailin Li en Fan Yang. Bij de vrouwen een supertijd van Zhang en ook weer keiveel deelnemers.

  Milwaukee Today is ietsje minder janken dan Milwaukee Yesterday. 1:58.26 en 1:46.85 zijn de winnende tijden. Mantia klopt weer Davis bij de mannen, Hansen derde, Lehman vierde. Boutiette maar achtste, je gaat bijna zeggen "mooi zo". Een 45-jarige in de World Cup is geen goed teken. Bij de vrouwen is de beste tijd van Bergsma. Manganello zit minder dan 2 seconden achter haar. En dat is best knap, want Bergsma is de wereldrecordhoudster he.

  Ook in Noorwegen wordt gereden. 36.0 is rampzalig voor Hvammen, Lorentzen rijdt weer leuk met 1:10.3. Onder superzware omstandigheden, want de luchtdruk is heel hoog. Johansson rijdt ook mooi, 1:12.33 is zelfs bijna een PR.

  En uit Calgary: 34.80, snelste seizoenstijd voor Boisvert. Met een heerlijke opening van 9.58! We gaan nog lang genieten van die razend rappe openingen van die boomlange Canadees. Bloemen rijdt ook vrij goed met 3:40. En dadelijk moet Morrison nog een 1000 rijden, net als De Haître! 1:07? Zou mooi zijn!
  Duif, Nickel en De Keizer vinden dit leuk.
 8. EenBrabander

  EenBrabander Well-Known Member

  "Inspired by KK"
  Smeekens rijdt harder dan Murashov en Dopingkov, dus Nederland gaat de 500 meter weer domineren. Wij gaan ook de 1000 pakken doen met mannen als Nuis en Otterspeer. Kramer rijdt weer iedereen naar huis op de 5 en gaat dit seizoen weer ALLES winnen - je hoeft niet te kijken straks, de winnaar staat al vast, niemand gaat ooit in de buurt komen, Sven gaat de komende 10 jaar gewoon weer kampioen worden. Joling en Wüst eindigen achter Sábliková op de 3 km, maar ja, Sábliková komt uit Tsjechië, en de vlag van Tsjechië is ook rood-wit-blauw, dus eigenlijk is zij ook Nederlands. Hoera! We gaan alles weer domineren! Nog meer goud voor Nederland! Omdat dat de sport om zeep helpt! Hoeven we tenminste niet meer ieder winterweekend naar schaatsen te kijken en heeft de NOS nog meer tijd om gepraat over voetbal uit te zenden, want da's veel spannender!!!

  En er is ook nog een Holland Cup, met ook alleen maar Nederlanders op het podium! Wat zijn wij Nederlanders toch weer goed in schaatsen, allemaal Clean Sweeps bij de Holland Cup! Schaatsen is Friese folklore, dus een Holland Cup is precies hetzelfde als een World Cup want de hele schaats-world is Nederland! 39.04 voor Ter Mors bijvoorbeeld, alweer een baanrecord voor Nederland!
  Wacht… had ik al gezegd dat Sven dit jaar gewoon Wereldkampioen 5km, 10km en allround wordt? Nou bij deze dan! En omdat jullie onderbouwing willen, voor een keer dan: Bloemen rijdt in Calgary langzamer op de 3km dan Kramer op die afstand in Inzell. Sven gaat altijd alles winnen! Ik hoop dat ik nu genoeg onderbouwing heb gegeven voor de komende 10 jaar!

  Clafis rijdt in Erfurt. Dit zijn de tijden:
  Bergsma 39,3/1.52,6
  Stroetinga 39,0/1.51,6
  Schouten 4.13.5
  Kleibeuker 4.16.3
  B de Vries 6.29,9
  E Hoolwerf 6.36,7
  Kooiman 6.39,0
  Traag he? Maakt niet uit, er zijn nog twintig duizend miljoen andere goede Nederlanders! In Nederland willen mensen tenminste nog schaatsen, in China of zo wil helemaal niemand dat.

  En wat zie ik daar nou beste Brabander! Ga je nou wijsmaken dat schaatsen internationaal is? Schaatsen is Nederlands en dat verandert toch niet, Sven blijft altijd alles winnen. Ga maar lekker een taal maken ofzo Mart, veel nuttiger dan maar blijven roepen dat schaatsen internationaal is. Je lijkt net een vastgelopen langspeelplaat met je "ooh kijk schaatsen is internationaal" !!!!!


  Disclaimer: ik heet eigenlijk helemaal geen Mart. Ik heet alleen zo volgens iemand op dit forum met een zonnetje als profielfoto.
  Eelco en Nickel vinden dit leuk.
 9. Yuskov

  Yuskov Well-Known Member

  Je kunt wel voortdurend proberen om de draak te steken met Kritischkijker, maar die staat wel een stukje dichterbij de werkelijkheid. In de wonderewereld van EenBrabander lijkt het net alsof we aan de vooravond van een grote revolutie staan waarbij Taiwanezen, Colombianen en Roemenen de schaatsheerschappij gaan overnemen. In de wonderewereld van EenBrabander is het organiseren van continentale kampioenschappen een fantastisch idee en zijn schaatsbonden zo rijk dat er gerust 5 schaatsers per land gestuurd kunnen worden naar wereldbekers voor Neo-Senioren. In de wonderewereld van EenBrabander is het een sprookje dat Alusalu zowaar een Fins record rijdt, dat mag best met een aantal uitroeptekens gevierd worden. Alles valt ineens op zijn plek voor mij: EenBrabander is geboren en getogen een kilometer ten zuiden van Kaatsheuvel, dat kan niet anders. :D
  Monique, McSmit, Hakkie2 en 1 andere persoon vinden dit leuk.
 10. De Keizer

  De Keizer Well-Known Member

  Heel veel is al goed geanalyseerd door mede forumleden. Enkele dingen die mij daarnaast nog opvielen:
  - Sebastian Druskiewicz rijdt een nationaal record voor Tsjechie op de 3km;
  - De Zweedse junior Wilhelm Ekensskar rijdt voor het eerst onder de 7 minuten en doet daarmee ruim 5 seconden van zijn pr af. Mogelijk een kandidaat om in de nabije toekomst limieten bij de senioren te rijden;
  - De Hongaarse Beáta Orosz rijdt de world cup limiet op de 1000m. Een opvolgster voor Agóta Tóth lijkt gevonden;
  - De Tsjechische Eliska Drimalova verbetert haar pr op de 3km met bijna 6 seconden tot 4.22,91 en vergroot daarmee de mogelijkheden binnen de Tsjechische selectie;
  - Gloria Malfatti rijdt de limiet voor world cup en EK Allround;
  - Melissa Wijfje rijdt een 5km alleen en verbetert desondanks haar pr fors tot 7.07,88;
  - Claudiu Grozea (wie kent hem nog?) lijkt Oostenrijker geworden te zijn, omdat hij deelneemt aan het Oostenrijks Sprintkampioenschap;
  - De seizoensstart van Elizavetta Kazelina en Yekaterina Shikhova is weinig bijzonder;
  - Zou de hal in Urumqi in het tweede seizoen niet gewoon een stuk sneller zijn dan in het eerste seizoen (stof weg, meer ervaring met maken van ijs)?
  - Martina Sábliková lijkt vastbesloten om er weer een topseizoen op ijs van te maken. Het is zo wel duidelijk waarom ze deze week ontbrak in Qatar bij het WK wielrennen.
  McSmit, EenBrabander en fransvanbakel vinden dit leuk.
 11. H2O-s

  H2O-s Active Member

  Dat mag inderdaad wel een sprookje heten voor een Estse.
  ZeeKoei, McSmit, Krizz en 2 anderen vinden dit leuk.
 12. Yuskov

  Yuskov Well-Known Member

  Ik houd niet bij waar al die nobody's vandaan komen.;)
 13. EenBrabander

  EenBrabander Well-Known Member

  In Nederland ligt in zo ongeveer ieder dorp een ijsbaan en trekken de nationale kampioenschappen schaatsen honderdduizenden kijkers. In Estland, Colombia of Nieuw- Zeeland weet niemand wat schaatsen is. Als jij uit zo'n land komt en de (sub)top op eigen houtje bereikt, is dat veel knapper dan als Nederlander die veel meer faciliteiten heeft en niet 1000+ km moet reizen om überhaupt ijs te zien. En om zo iemand nobody te noemen gaat mij wat te ver. Ten eerste: Sablikova is ook ooit begonnen als "nobody". Zo'n nobody kan zomaar verrassend goed worden. Ten tweede: dit is toch geen nobody?
  [​IMG]
  ZeeKoei vindt dit leuk.
 14. Yuskov

  Yuskov Well-Known Member

  1:47.87 voor Krol, dat is heel goed
 15. proeme

  proeme Well-Known Member

  Niet doen, negeren is een stuk prettiger...

  dat het enthousiasme van (oa) EenBrabander zwaar overdreven is, en daarmee niet geheel realistisch, lijkt me een feit. En toch: liever overdreven enthousiast over een kleinigheid, dan constant zitten te zeiken zoals sommigen hier (KK heb ik genegeerd, maar hij is zeker niet de enige)
  EenBrabander, LeeMoZovski en leenstrafan vinden dit leuk.
 16. G1ant

  G1ant Well-Known Member

  Uiteraard heeft schaatsen.nl het mis. Of Kai heeft misschien het baanrecord Neosenioren verbroken, als ie dat nog is.

  Geweldige 1500 van Krol. Heeft Koen Verweij niet gereden? Geen top-5 in ieder geval.  Verstuurd vanaf mijn GT-I9515 met Tapatalk
 17. De Goudsche Doorloper

  De Goudsche Doorloper Well-Known Member

  Dat is het inderdaad. Hij is derdejaars neosenior en heeft de vorig jaar gereden 35.72 van Daidai Ntab verbroken. Maar nog steeds is het bericht van schaatsen.nl onjuist omdat ze spreken over het baanrecord bij de heren.

  Overigens stond het oude baanrecord bij de dames op 39.62. Daar haalt Jorien ter Mors dus ruim een halve seconde vanaf! :eek:
  Laatst bewerkt: 15 okt 2016
  G1ant en Yuskov vinden dit leuk.
 18. Nickel

  Nickel Active Member

  Wat is er in vredesnaam mis met enthousiasme? Ik dacht op een plaats va schaatsliefhebbers te zitten..
  EenBrabander, proeme en SprintMaster vinden dit leuk.
 19. Yuskov

  Yuskov Well-Known Member

  Verweij heeft niet gereden zie ik net.
 20. Itachimaru

  Itachimaru Member

  Ik heb de naam van Mats Stoltenborg nog niet in de analyses zien voorkomen? 6'24" vorige week en vandaag naar 6' 20". Wordt een aardige concurrent op de selectiewedstrijd. Verklaring voor verbetering tijd? Maar 10 paren deze week tov 18 paren vorige week over het ijs? Kramer zijn tijd is een "redelijk" statement, maar of de verschillen zo super groot zijn valt nog te bezien tijdens de 1e world cups. Hopelijk maken ze het spannend, maar die 6'13 beloofd in ieder geval veel goeds voor Sven.

  Ter info: Voor de 1500m waren het 24 paren vorige week en zijn het 33 paren morgen. Nadeel van het Inzell succes en een snel PR. Je zal maar in die laatste rit zitten...

Deel Deze Pagina