Wedstrijden november 2021

Discussie in 'Lange baan' gestart door Yuskov, 7 nov 2021.

 1. Lorca

  Lorca Well-Known Member

  Ging toch bijna mis voor Vergeer, want op de afsluitende 3km hield hij van zijn 0,5 punt voorsprong op Snellink slechts 0,094 punt over. Kielekiele. Wel een allround winnaar met drie 2e plekken en een 1e plek (op de 1500m). Hij verliest alleen op de 3- en 5km veel tijd op Snellink. Respectievelijk 3 en 7 seconden. Snellink wint die twee afstanden en zit met 6.34 op de 5km maar 2 seconden boven het baanrecord van Blokhuijsen. En op de 3km maar een tiende boven het stokoude baanrecord van - jawel, daar hebben we hem weer - Renz Rotteveel. Speijers verliest zijn 2e plek in het klassement op de afsluitende 3km, maar wordt wel overtuigend derde met 0,8 punt voorsprong op Van Workum. Er was nog een 5e topteamrijder aanwezig, maar Remo Slotegraaf van JV valt flink tegen. Leek op weg naar een ietwat fletse 5e plek in het eindklassement, maar wordt na een krankzinnige instorting op de 3km slechts 7e op bijna 4 punten van nummer 4 Van Workum. Eindtijd 4.08,87. Op 18 seconden van Snellink. Met een slotrondje van 35,65 langzamer dan menig slotrondje van de dames in Haarlem.
 2. Mjøsaman

  Mjøsaman Well-Known Member

  De Olympische limiet is 1.57.5, maar de wereldbekerlimiet blijkt 1.59.0 te zijn. Daarmee mag Jadeja starten op de massastart!

  Ik zag Remo Slotegraaf in de uitslagen van de Eindhoven Cup. Maar die stond ook bij de Team Sprint in Stavanger. Welke klopt daarvan niet?
  Lorca en De Keizer vinden dit leuk.
 3. Asterisk

  Asterisk Well-Known Member

  Een paar andere uitslagen van dit weekend:

  In Kolomna laat Lalenkova weer wat vorm zien - uitgeziekt? 1.56,08 is haar beste seizoenstijd. Die kan dus wel mee naar Noord-Amerika lijkt me.

  In dezelfde wedstrijd rijdt de mij nogal onbekende Aleksandr Podolski 1.45,70. Netjes.

  In Collalbo rijdt A1-juniore Serena Pergher 39,70. Daarmee is ze nu al op het niveau van vrouwen als Daldossi en Bettrone de afgelopen jaren. Het zou mooi zijn als er bij de Italiaanse dames ook weer een keer wat meer breedte komt naast Lollobrigida. Bonazza zie ik niet meer echt gebeuren helaas.

  In Calgary rijdt Fiola zijn eerste 34'er van het seizoen, die heeft de stap naar topper ook nog altijd niet echt weten te zetten. Bianca Stanica rijdt 2 mooie PR's van 40,11 en 2.00,81. Voor dit seizoen had ze nog nooit onder de 2.03 gereden.

  In Efurt rijdt Katja Franzen 39,76. Die zou toch beter voor de dag zijn gekomen dan gewezen talent Lea Scholz in de worldcups denk ik. Isabel Kraus, Sofie Adeberg, Ashley Völker, Emma Charlotte Wolf. Aan de achternamen van de Duitse meisjes zal het niet liggen.'

  Jordan Stolz rijdt 34,72 in Salt Lake. Niet eens een WR, matig. Nadja Wenger rijdt een leuk NR met 7.18 (en Zul ook met 8.08).
  Lorca, Duif en strawbale vinden dit leuk.
 4. De Keizer

  De Keizer Well-Known Member

  In Calgary duikt Sung Ching-Yang weer eens op. Hij rijdt 35,93, waarvan ik niet weet op hij daarmee de world cup limiet haalt.
 5. leenstrafan

  leenstrafan Well-Known Member

  Komend weekend weer de ISU Junior World Cup in Inzell. De week daarop weer een juniorenwereldbeker in Inzell. Dat scheelt misschien een beetje in de reiskosten. Het juniorencircuit is vorig jaar helaas niet doorgegaan dus er staan ons nog wel wat verrassingen te wachten mogelijk.
  Lorca en Duif vinden dit leuk.
 6. Marcel Vos

  Marcel Vos Well-Known Member

  Er worden in Japan veel nationale wedstrijden gereden waar wij normaal gesproken nooit naar om kijken, maar soms gebeuren daar bijzondere dingen.

  Twee dagen geleden reed de Japanner Souki Ooshima een tijd van 1:56.00 op de 1500 meter in Obihiro en werd daar 40e mee. Dat is niet het noemen waard, behalve dat hij in die rit een opening had van 22.92, de zesde snelste opening OOIT:
  upload_2021-11-23_21-27-32.png
 7. sanghwa _o_

  sanghwa _o_ Well-Known Member

  Goeienmiddag zeg, wat moet zijn laatste ronde dan wel niet geweest zijn. Het is schijnbaar wel een PR voor hem, men kan in ieder geval niet zeggen dat hij niet gedurfd heeft gereden.

  Op de 500m deed Souki het gelukkig wat beter: 7e in 35.64. Twee honderste voor.... Joji Kato! (Hasegawa won in 35.04)
  strawbale vindt dit leuk.
 8. Marcel Vos

  Marcel Vos Well-Known Member

  Zijn laatste ronde was een 35er. Hij is een neosenior die voornamelijk 500 meters rijdt en nu voor het eerst in ruim een jaar een 1500 meter.
  upload_2021-11-24_8-47-47.png
  sanghwa _o_ vindt dit leuk.
 9. strawbale

  strawbale Well-Known Member

  Verval per ronde toch netjes constant gehouden ;)
  G1ant, chicagodude en sanghwa _o_ vinden dit leuk.
 10. chicagodude

  chicagodude Well-Known Member

  gezien die door komsten zou je denken dat hij een behoorlijke 1000 zou moeten kunnen rijden
 11. Lorca

  Lorca Well-Known Member

  De deelnemerslijst is er inmiddels. Zie hier: https://www.isu.org/docman-document...unior-world-cup-1-inzell-2021-entry-list/file

  Het is voorlopig helaas hoofdzakelijk een Europese aangelegenheid. Alleen Zuid-Korea stuurt een team. Verder geen Aziaten en ook geen Amerikanen en Canadezen. Begrijpelijk, maar toch jammer. Dat gaat een vertekend beeld geven.

  Ondanks een kleiner aantal deelnemers, zorgt dat er niet voor dat de Nederlanders een groot team kunnen sturen. Vooral bij de mannen is een totaal van 5 schaatsers wat karig. Twee jaar geleden toch wat tekortgeschoten bij het binnenhalen van startbewijzen. Al zal het ook met het kostenplaatje te maken hebben, want Spanje bijvoorbeeld kan wel een stuk of 7 dames aan de start brengen in Inzell (die daar toch al trainen). Ben benieuwd naar Wojtakowski (en de andere Polen die een sterke generatie hebben), Henriksen, Taran en Semirunniy. En vooral hoe de Nederlandse allrounders het doen in verhouding tot hen (ik ben geneigd te zeggen dat deze jongens het beter moeten kunnen doen dan de laatste paar selecties). Bij de dames hebben we met oa. Vijn, Smit en Groenewoud wel aardige kans op afstandoverwinningen. Zeker met Vijn. Toch wel de favoriet op de 3000m en MS.
  leenstrafan en strawbale vinden dit leuk.
 12. leenstrafan

  leenstrafan Well-Known Member

  Misschien word ik wel een ouwe lul, maar er doen kinderen mee uit (begin) 2007... :eek: Die zaten dus in de baarmoeder toen Marrit Leenstra haar wereldbekerdebuut maakte... En toen was Ireen Wüst al olympisch kampioen... :confused:

  Kazachstan is technisch gezien Azië (4CK, niet EK), maar die zijn cultureel meer Russisch en zaten vorig jaar ook als enige 'Aziaten' in de bubbel. De enige exotische naam is verder die van de Braziliaanse neo-senior João Victor Takeiji Minakawa Da Silva.
 13. Asterisk

  Asterisk Well-Known Member

  Ahja, die Da Silva die duikt al een paar jaar op in obscure Japanse wedstrijdjes. Die kunnen we dus ook wel als Aziaat tellen, in ieder geval qua woonplaats.

  Andere jaren kwamen veel junioren volgens mij ook niet naar de Europese worldcups. Amerikanen en Canadezen waren sowieso vaak afwezig.
 14. EenBrabander

  EenBrabander Well-Known Member

  Minakawa werd jaren geleden al op het forum genoemd:
  strawbale vindt dit leuk.
 15. sanghwa _o_

  sanghwa _o_ Well-Known Member

  Brazilie kent een enorme Japanse minderheid, waarvan er veel ook weer zijn teruggekeerd naar Japan uiteindelijk. Het was een vrij gesloten gemeenschap, pas recent wordt er "gemengd" met Brazilianen

  zie: https://en.wikipedia.org/wiki/Japanese_Brazilians
  strawbale en Duif vinden dit leuk.
 16. De Keizer

  De Keizer Well-Known Member

  Kazachstan ten westen van de Oeral ligt in Europa en het (grotere) oosten ervan in Azië. Eigenlijk hetzelfde als bij Rusland. Waarbij van Rusland het grootste deel van de bevolking in Europa woont en de hoofdstad daar eveneens ligt, is dat bij Kazachstan andersom. Kazachstan wordt vaak beschouwd als onderdeel van centraal Azië en neemt vaak deel aan Azië georiënteerde organisaties en evenementen. Denk aan de Aziatische Spelen. In het voetbal is Kazachstan op enig moment overgestapt naar Europa, omdat dat sportief interessanter is.
 17. leenstrafan

  leenstrafan Well-Known Member

  Dat weet ik ook. Maar het Kazachse schaatsteam met blondines als Ajdova en gingers als Koezin is ethnoliguistisch meer Russisch geörienteerd. Toch @Lisan ?
 18. strawbale

  strawbale Well-Known Member

 19. Lorca

  Lorca Well-Known Member

  Mooi hoe kleine kort-door-de-bocht-opmerkingen mijnerzijds op de een of andere manier kunnen leiden tot een discussie over de Kazachse etnologie :D

  Dichter bij huis dan. Aanstaande zaterdag weer een oefenwedstrijd in Thialf. De World Cup deelnemers reizen al snel richting SLC en de Zaanlanders zijn op trainingskamp dus weinig toppers aan de start. Wel aan de start: Ronald Mulder! Hij rijdt zijn eerste wedstrijd nadat het in zijn lies schoot op het NK. Hij moet tegen Lennart Velema, die vanwege rugproblemen ook al zo'n vervelend NK Afstanden had. Benieuwd wat de heren er nog van gaan brouwen richting OKT. Koen Verweij zat met fysieke klachten thuis tijdens het NK en zou na een paar weken trainen in de zon starten op de 3km, maar hij heeft zich teruggetrokken. Wel zien we zijn trainingspartner Lex Dijkstra terug op de 5000m. Ook Visser staat opnieuw op het wedstrijdenformulier.

  https://storage.knsb.nl/2019/03/5ab5680c-trainingswedstrijd-27-11-21-knsb-en-topteams-loting-v2.docx
 20. Asterisk

  Asterisk Well-Known Member

  Een Portugees Allroundkampioenschap in Heerenveen. Weliswaar een minivierkamp maar toch, een Portugees Allroundkampioenschap, met best veel deelnemers.

  Veel mensen waren sceptisch over de neosenior worldcup, maar er doen vrij veel mensen aan mee, waarvan veel uit exotische landen. Die krijgen nu allemaal een kans om serieuze wedstrijden te rijden, wat ze anders nooit doen. De Nederlanders gaan liever naar de Holland Cup, maar dit is eigenlijk veel leuker, want internationaal. Veel PRs ook, ik vind het een geslaagd concept.

Deel Deze Pagina