Wedstrijden maart 2022

Discussie in 'Lange baan' gestart door leenstrafan, 27 feb 2022.

 1. leenstrafan

  leenstrafan Well-Known Member

  WK allround/sprint in Hamar en Wereldbekerfinale in Heerenveen hebben/krijgen hun eigen topic. De Vikingrace voor pupillen en B en C junioren (jeugd 11-17) is afgelast. Heel veel random trainingstijden zullen ook niet veel meer doorkomen zo tegen het einde van het seizoen.

  Dan zijn er nog twee enigszins interessante wedstrijden die in maart verreden worden:
  • 2-5 maart: WK studenten/universitair in Lake Placid, NY, US
  • 5-6 maart: Holland Cup finale/NK beloften in Enschede, OV, NL
  Toch maar even een topic openen.
 2. EenBrabander

  EenBrabander Well-Known Member

  De Noren rijden vandaag een selectiewedstrijd voor het WK allround van volgende week. Onder andere Kongshaug, Lunde Pedersen en Eitrem rijden vandaag een 1500 en 5000 meter... op dezelfde dag.

  Tja.

  Voor wie zegt "De Nederlanders selecteren elkaar kapot": dit lijkt me nou pas kapot selecteren.
 3. Asterisk

  Asterisk Well-Known Member

  Geen Engebraten? Of is die al geselecteerd?
 4. EenBrabander

  EenBrabander Well-Known Member

  Ja, Engebråten is al geselecteerd.
 5. EenBrabander

  EenBrabander Well-Known Member

  Lijkt erop dat Eitrem en Kongshaug ervoor hebben gezorgd dat Pedersen het WK niet haalt. Mooi voor Eitrem dat hij nu waarschijnlijk mee mag. Hij miste al het EK en de OS.

  Eitrem................1.49,81....6.31,83........75,786
  Kongshaug.........1.48,32....6.37,73.......75,880
  Lunde Pedersen.1.49,30....6.43,19.......76,752

  Wel bizar hoe slecht die tijden zijn. Niemand rijdt hard. Is er voor het laatst vorige week gedweild in Stavanger?
 6. leenstrafan

  leenstrafan Well-Known Member

  1.49 en 6.43? Volgens mij heeft Sverre ervoor gezorgd dat Lunde Pedersen het WK niet haalt.

  Haal er een punt af vanwege slecht ijs en je hebt 1.46 en 6.33 en dan nog steeds is dat een hele matige vijf kilometer voor een oud-wereldkampioen.
 7. IR

  IR Member

  Ik neem toch aan dat we nog wel Oval Finals krijgen dit jaar. Ik las iig eerder dat een nederlandse juniore (ik dacht Vijn, maar kan het artikel nu niet terugvinden) wel overwoog om naar Calgary te gaan voor een wereldrecord junioren. Persoonlijk heb ik nog wel een lijstje van mensen die ook naar Calgary mogen gaan om de Adelskalendern op te schudden (met op #1 Takagi die daar een 5km zou moeten rijden)
 8. Lorca

  Lorca Well-Known Member

  Komend weekend staat in Twente ook de finale van de Holland Cup op de agenda. Aangezien het tevens fungeert als NK Afstanden voor neo-senioren is er sprake van een gelimiteerde deelnemerslijst. Dat leidt vooral op de 5000m heren tot het kolderieke tafereel dat liefst 6 van de 17 uitnodigingen (evengoed al zeer weinig uitnodigingen) uit zijn gegaan naar marathonschaatsers die op die dag de Alternatieve Elfstedentocht rijden in Zweden. Verder zijn er geen reserves aangewezen. Heerlijk voortschrijdend inzicht!

  Verder een prima deelnemersveld. Neo's als Botman en Fledderus (Reggeborgh), Dul en De Boer (Zaanlander), Hollaar en Vergeer (IKO), Lancee (Worldstream), Drost (Gewest Fryslan) en Groot, Van Workum en Yoro (Jumbo-Visma) strijden om de titels. Ondertussen staan ook Wijfje, Talsma, Anema, Dijs, Geerdinck, Stollenga, De Neeling en wat jonge talenten aan de start van de Holland Cup-wedstrijden. Koen Verweij, Lennart Velema en Ronald Mulder hebben hun deelname nog niet bevestigd. Wel jammer dat de door corona geannuleerde finale van de Mass Start competitie niet is verplaatst naar deze wedstrijd. Ik vermoed dat er, ondanks de afwezigheid van de marathonschaatsers, genoeg interesse voor is zo vlak na de Spelen.
 9. Mey

  Mey Well-Known Member

  Vrouwen doen dit toch altijd op een meerkamp? Of tot een paar jaar geleden junioren.
 10. Koen

  Koen Well-Known Member

  nou hier in Leeuwarden de Zilverenbal toch ook altijd nog een interessante wedstrijd in maart.
  Dit jaar toch wel weer wat interessante deelnemers. Helaas geen Golikova om haar titel te verdedigen (althans dat verwacht ik, staat nog wel op de lijst), maar Femke Kok, Diane Voskamp, Wojcik (Polen), Tas (België), Ripsrud Noorwegen) om er bij de dames een paar uit te halen en bij de heren oa. Scheperkamp, Ronald Mulder, Henrik Fagerli Rukke (Noorwegen), Yuma Murakami (JAP), David Bosa (ITA) en Mirko Nenzi (ITA)
  Elina en Duif vinden dit leuk.
 11. Mjøsaman

  Mjøsaman Well-Known Member

  Bij de Wereld-Universiteitskampioenschappen in Lake Placid rijden ze brutaalweg het baanrecord van Eric Heiden van zijn gouden 1000 meter uit de boeken. Zijn Olympische 5000 meter-tijd van 7.02 bleef wel staan.
  Duif en strawbale vinden dit leuk.
 12. rhalbersma

  rhalbersma Well-Known Member

  Dat was de 1500m, toch?
  Duif en strawbale vinden dit leuk.
 13. Duif

  Duif Well-Known Member

  Handje op de 1000 was het jaar ervoor, op het WK sprint in Inzell. Met toch een evenaring van het wereldrecord, 1.14.99
  strawbale vindt dit leuk.
 14. Mjøsaman

  Mjøsaman Well-Known Member

  En ook dit baanrecord ging er vandaag aan..... Kota Mitsui, onthoud die naam....
  strawbale vindt dit leuk.
 15. rhalbersma

  rhalbersma Well-Known Member

  Ergens in een schaatsboek staat me een zinnetje bij dat Heiden de 1500m won, "zich atletisch herstellend" na die misspeer. Die zinsnede schiet vaak door mijn hoofd als ik iemand bijna zie vallen, ook in andere sporten.
  strawbale vindt dit leuk.
 16. Duif

  Duif Well-Known Member

  Kent u deze nog. Jonathan Kuck vandaag 1.52 in SLC op de 1500. Dacht zijn eerste wedstrijd in 8 jaar, maar hij blijkt in december ook al een wedstrijdje gereden te hebben. Toen 1.57.
  Elina en strawbale vinden dit leuk.
 17. chicagodude

  chicagodude Well-Known Member

  mis hij echt serieus? Hij is nog steeds slechts 31 natuurlijk en kan op zich de volgende OS best halen….
 18. chicagodude

  chicagodude Well-Known Member

  verrek, ik had hem in zijn bachelor studie jaren wel even op kunnen zoeken, toen zat ik ook daar vlakbij precies tegelijkertijd. Gemiste kans
  strawbale vindt dit leuk.
 19. Lorca

  Lorca Well-Known Member

  Dit weekend niet alleen schaatsen in Hamar en op de Botnische golf, maar ook dichter bij huis wordt er geschaatst. De Holland Cup Finale in Enschede om precies te zijn, tevens dienende als NK voor neo-senioren. Gisteren werd de 500m/1500m combi gereden. Zowel voor de heren als de dames.

  De 1500m bij de dames had gelet op het toch wel mooie deelnemersveld van Groenewoud, Wijfje, Dul, Anema, Groot, Lancee en De Boer de meeste aantrekkingskracht, maar Wijfje en Dul trokken zich vrijdag helaas terug. Gelet op de week van Marcel Bosker mogelijkerwijs corona. Groenewoud won de wedstrijd alsook de titel bij de neo's in 1.58,50. Een dik baanrecord ook (stond al 7 jaar op naam van Marije Joling). Myrthe de Boer is bij de televisietoernooien nogal wisselvallig, maar rijdt bij de Holland Cups vaak puike uitslagen. Daar moet vanuit de topteams toch wel enige interesse in zijn.

  1. Groenewoud 1.58,50 (BR)
  2. Myrthe de Boer 2.00,47
  3. Lancee 2.02,15
  4. Groot 2.03,74

  Bij de heren wederom een spannende Holland Cup-strijd tussen Dijs en De Boer. Vorige maand bleef De Boer ook al verrassend dichtbij Dijs (toen was het verschil een paar honderdste). Nu wint Dijs met een tiende verschil, maar de titel voor de neo's gaat wel naar de jongere Tjerk de Boer.
  1. De Boer 1.49,82
  2. Vergeer 1.50,99
  3. Van Workum 1.51,16
  4. Slotegraaf 1.51,51
  5. Veenje 1.51,62
  6. Speijers 1.51,86
  7. Yoro 1.52,41

  De dames 500m ging naar een soevereine Stollenga (De Neeling teleurstellend 12e), maar de neo's mochten nagelbijten. Grevelt won met een honderste van titelfavoriete Drost.
  1. Grevelt 38,96
  2. Drost 38,97
  3. Van Beijnum 39,29
  4. Boersma 39,46
  5. Verkerk 39,50

  Niets geen spanning bij de heren. Botman is in de laatste paar Holland Cups voor iedereen een paar maten te groot en is dat ook met een titel op het spel.
  1. Botman 35,67
  2. Yoro 35,98
  3. Diniz 36,31
  4. Broos 36,37
  5. De Boer 36,63 (heerlijke tijd wel)
  (gewezen toptalent Van Essen helaas wederom teleurstellend)

  Zo dadelijk de uitslagen van vandaag.

  *Voor de volledigheid: de uitslagen hierboven zijn louter de uitslagen van de Neo NK's.
  Duif en strawbale vinden dit leuk.
 20. Duif

  Duif Well-Known Member

  De echte Vikingrace gaat (weer) niet door dit seizoen, maar er is blijkbaar toch een soort Vikingrace geweest dit weekend. Een internationale pupillen/juniorenwedstrijd onder de naam Stuup Cup. Nog nooit van gehoord eerlijk gezegd, maar gelet op het aantal deelnemers en het aantal landen wat deelnam toch wel een serieuze wedstrijd met hier en daar prachtige tijden en veel pr's.
  Het is geen gesponsorde naamversie van de Vikingrace volgens mij.
  Voor de uitslagen zie Speedskatingresults.
  Lorca vindt dit leuk.

Deel Deze Pagina