Wedstrijden februari 2023

Discussie in 'Lange baan' gestart door Duif, 3 feb 2023.

 1. sanghwa _o_

  sanghwa _o_ Well-Known Member

  Horikawa geeft Groenewoud en Daleman op de 3000m toch nog een schaatslesje mee na een euforisch weekend voor de Nederlandsen: 4.04 om twee maal 4.11.
 2. MasterAJA29

  MasterAJA29 Active Member

  Horikawa had al 4.04 staan en is 19,5 jaar oud, dat is natuurlijk heel goed, maar je wil toch niet zeggen dat zij Daleman schaatsles geeft? Hallo 4.11 voor een bijna 16-jarige. Horikawa is 3,5 jaar ouder.
 3. sanghwa _o_

  sanghwa _o_ Well-Known Member

  Daarom "-je", ik bedoel maar dat het niet op elke afstand hosanna is.

  Stolz wereldkampioen, Hendriksen haalt uit met 6.15.
 4. EenBrabander

  EenBrabander Well-Known Member

  Daleman is de jongste wereldkampioene junioren ooit!
 5. RodyTur10

  RodyTur10 Well-Known Member

  Bijzonder toernooi dit WK junioren. De 3:03 van de Nederlandse meiden op de TP mag er ook zijn.
 6. Mjøsaman

  Mjøsaman Well-Known Member

  Inmiddels 5x goud voor Daleman. Stolz op 4.
 7. Mjøsaman

  Mjøsaman Well-Known Member

  En Stolz blijft op 4. Stekly wint de massastart. Ik denk dat voor het eerst in de geschiedenis een Tsjechische man iets wint.
 8. Jurgen

  Jurgen New Member

  Volgens mij heeft Daleman 6 x goud (inclusief Teamsprint) en Stolz 5 x (inclusief Teamsprint), beiden 4 x individueel goud (als je Mass start als individueel onderdeel beschouwd:))
  RodyTur10 vindt dit leuk.
 9. RodyTur10

  RodyTur10 Well-Known Member

  Daleman 6-1-1 (goud: 1000, 1500, allround, TS, TP, MS)
  Stolz 5-0-2 (goud: 500, 1000, 1500, allround, TS)

  Een sprintklassement zou hen beiden nóg een gouden medaille hebben opgeleverd. Kanttekening dat Daleman voor de teamonderdelen goede hulp had van Groenewoud en Hoogendoorn.
  Laatst bewerkt: 12 feb 2023
 10. Mjøsaman

  Mjøsaman Well-Known Member

  Ja, het is nog beter!
 11. G1ant

  G1ant Well-Known Member

  Zo'n 15-jarige Daleman rijdt in een weekend meer wedstrijden dan sommige Jumbo-Visma-rijders in een heel seizoen. ;)

  Serieus: ik wil echt niet van de fluwelen handschoentjes zijn, maar 500, 1000, 1500, 3000/5000, TS, TP en twee keer MS (acht starts dus) in drie dagen tijd vind ik toch wat veel van het goede. Zeker voor een eerstejaars B-tje. De KNSB moet zuinig op haar zijn. En de ISU kan best eens kritisch naar het programma kijken. Schaf die teamsprint af. En werk bij de massastart met kwalificaties tijdens de wereldbeker zodat je alleen een finale hebt. Bijvoorbeeld.

  Maar, jongens, wat een talent!
  RodyTur10 vindt dit leuk.
 12. Marcel Vos

  Marcel Vos Well-Known Member

  Ach, één weekend moet toch wel een keer kunnen? Vorig weekend reed zo bijvoorbeeld maar 4 afstanden: 500m, 2x massastart, en TS. De massastarts reed ze ook geen ontsnapping dus zo kapot ging ze daar niet aan.

  Verder wel met je eens hoor, het is wel heel veel en de KNSB moet voorzichtig zijn. Ze is goed genoeg om volgend seizoen het NK afstanden en WCKT te rijden, maar moeten we dat willen? B2 junioren mogen normaal gesproken nog niet meedoen maar krijgen soms uitzonderingen. Ik denk dat Daleman die wel gaat krijgen. Mocht ze met een wonder de top 5 halen moeten we haar zeker niet de wereldbeker in sturen.
  Laatst bewerkt: 13 feb 2023
  G1ant vindt dit leuk.
 13. EenBrabander

  EenBrabander Well-Known Member

  In het geval van Daleman ligt het gevaar niet per se in dit weekend. Haar kwaliteit en tegelijk haar gevaar is dat ze wereldtop in haar leeftijd is bij langebaanschaatsen, shorttrackschaatsen én inline-skaten. En dan kun je niet alles rijden en moet je keuzes maken. Ik ben heel benieuwd welke kant ze op gaat.
  G1ant vindt dit leuk.
 14. Mjøsaman

  Mjøsaman Well-Known Member

  Daleman heeft met al haar starts dit weekend ongever 11.000 dollar aan prijzengeld binnengehaald.
  Marcel Vos en Duif vinden dit leuk.
 15. VorstM

  VorstM Well-Known Member

  Hoewel Daleman een soort übertalent lijkt te zijn, moet je bij junioren altijd een slag om de arm houden wat betreft doorgroeimogelijkheden als ze richting de senioren gaan - dat loopt enorm uiteen.
  Femke Kok reed als junior sneller bij het WK in Tomaszow dan afgelopen weekend in de wereldbeker (waar ze misschien wel wat excuses voor heeft maar het is toch een beetje tekenend) en Allan Dahl Johansson heeft 5 jaar later nog 3 PR's staan uit zijn juniorentijd. En die waren juist van wereldniveau voor hun leeftijd.
  RodyTur10, Duif en Marcel Vos vinden dit leuk.
 16. Lotte Gevers

  Lotte Gevers Member

  Daarmee ben ik het wel met je eens! Aan de andere kant reedt Femke Kok op haar 15e niet op het WK en niet zulke sterkte tijden als Daleman. Datzelfde geldt overigens voor Beune en Leerdam. Hoewel het nog veel te vroeg is om conclusies te trekken, denk ik wel op basis van haar interviews en de podcasts waarin ze te gast is dat ze een goede kop erop heeft zitten. De mindset klinkt ogenschijnlijk goed. Dat heb ik bij Femke Kok af en toe nog wat minder, wat goed is want ze blijft zichzelf. Maar ik denk dat Kok heel erg in haar eigen onzekerheid kan dwalen. Wat overigens niet heel gek is hoor. Daleman geeft aan dat het super lekker gaat, maar er ook altijd een tijd komt waarin de dingen minder lopen en dat dan de mindset key is. Of ze echt de mindset heeft weten we natuurlijk pas over een aantal jaar. Maar ik denk inderdaad dat haar sterkte en zwakte vooral ligt bij het feit dat ze een ultratalent is in meerdere sporten. Ben benieuwd wat en of ze gaat kiezen, en op welke termijn.
 17. tostiees-31

  tostiees-31 Well-Known Member

  Uiteraard is er ook in de rest van de wereld geschaatst, het echte analyseren laat ik aan jullie over, maar dit vond ik wel opvallend:

  Bij de Frillenseecup in Inzell zien we de Hongaarse Hanna Bíró (19), zij reed daar 40,39. Ook de Oostenrijkse Jeanine Rosner (16) reed in Inzell een 40,89. Beide vrouwen zouden volgend seizoen wel eens aan de World Cup limiet mogen gaan denken!

  Leuk nog dat in verschillende landen wat jeugdkampioenschappen waren: Finland, Italië en Roemenië. vooral de Finse tijden zeggen mij weinig, vooral omdat in Pori werd gereden, waar het baanrecord 500m mannen een 44,02 is..
  Laatst bewerkt: 19 feb 2023
  Marcel Vos en Duif vinden dit leuk.
 18. Duif

  Duif Well-Known Member

  Zijn er dit weekend nog trainingswedstrijden in Thialf voor de WK deelnemers ?
 19. Lorca

  Lorca Well-Known Member

  Zeker, al doen er niet bijster veel WK-deelnemers mee. Vandaag heeft Femke Kok een 500m gereden (37,52) en Stefan Westenbroek een 100m in 9,7.

  Morgen meer deelnemers aan de start, met oa. een 1000m tussen Miho Takagi en Marijke Groenewoud; Ntab, Liiv en Soga op de 500m; Kersten op de 1000m en Schouten die weer 'ns een 1500m rijdt. Zie: https://storage.knsb.nl/2019/03/fb9...-02-23-topteams-en-wk-deelnemers-draw-v2.docx
  Duif vindt dit leuk.
 20. Duif

  Duif Well-Known Member

  1.56.6 van Irene Schouten op de 1500. Vergeleken bij tijden op andere afstanden echt een hele goede tijd, want Thialf was blijkbaar niet echt snel gisteravond.
  De mentale vormdip net op tijd overwonnen ?
  Lorca vindt dit leuk.

Deel Deze Pagina