Verbannen

Discussie in 'Schaatscafé 'De Ronding'' gestart door SprintMaster, 6 mrt 2017.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
 1. SprintMaster

  SprintMaster aangepast Medewerker

  En hiermee kwam er een einde aan het roemruchte verblijf van KK24 op dit forum.
 2. EenBrabander

  EenBrabander Well-Known Member

  na 1999 posts...
 3. Quarantenove

  Quarantenove Active Member

  Dat meen je toch niet serieus; de inbreng van KK24 geeft dit forum een amusant aspect. Als dit wel serieus is dan vind ik het in ieder geval bijzonder kinderachtig en getuigen van niet met kritiek te kunnen omgaan.
 4. Patrick510

  Patrick510 Active Member

 5. SprintMaster

  SprintMaster aangepast Medewerker

  @Patrick510: je mag best kritisch zijn maar bij KK24 was het duidelijk dat hij zeer denigrerend was richting het schaatsen en mede forummers. Het feit dat veel mensen hem op negeren hebben staan zegt denk ik ook wel voldoende.
 6. Quarantenove

  Quarantenove Active Member

  Dat zegt dan vooral dat het flapdrollen zijn die het blijkbaar alleen bijdragen willen zien die hun straatje passen.
  fransvanbakel, Bastiaan83 en Patrick510 vinden dit leuk.
 7. Hakkie2

  Hakkie2 Well-Known Member

  Ik krijg enorm het gevoel van pure klassenjustitie hier, @SprintMaster was overduidelijk al tijden op zoek naar een reden om KK24 te bannen. Ik vind dit echt helemaal niet kunnen, dat zo gericht zijn tegen één persoon en de objectiviteit totaal verliezen als moderator.
 8. JaapvdB

  JaapvdB Well-Known Member

  Ik vind het prima dat @SprintMaster die grijsgedraaide plaat gewipt heeft.
  Koen vindt dit leuk.
 9. proeme

  proeme Well-Known Member

  juist. Er is een verschil tussen negatief zijn en denigrerend zijn. Quarantenove laat zich regelmatig negatief uit over schaatsen, en ik vraag me dan ook wel eens af waarom hij dan op dit forum komt, maar hij staat niet op negeren. Ook hij lijkt soms een vastgelopen langspeelplaat, maar reageert wel gewoon netjes.
  KK24 niet. Ook een vastgelopen langspeelplaat, maar dan eentje die op de man speelt en vreselijk neerbuigend doet. Daarom staat hij al heel lang op negeren en toen ik hem eens een kans gaf liep hij binnen een dag al weer iemand af te zeiken. Er is ooit zelfs een topic over hem geopend omdat veel mensen hem irritant vinden/vonden. Zijn niet veel die dat voor elkaar hebben gekregen...

  Als ik nu dan lees dat SprintMaster niet objectief zou zijn, of dat kritiek hier niet geduld zou worden, dan klopt er iets niet. Wie dat roept moet zelf even verder kijken dan zijn neus lang is.
  EenBrabander en Duif vinden dit leuk.
 10. Hakkie2

  Hakkie2 Well-Known Member

  Mensen die hem op negeren hebben staan kunnen dit niet beoordelen, KK24 zeikt de laatste tijd nooit meer iemand af en levert vaker een nuttige bijdrage aan discussies.
  Bastiaan83 vindt dit leuk.
 11. SprintMaster

  SprintMaster aangepast Medewerker

  Een paar dingen wil ik hier gezegd hebben:
  - een paar jaar geleden zijn er veel klachten over o.a. KK24 geweest. Toendertijd is er intern besloten dat er grenzen gesteld zouden worden d.m.v. waarschuwingen en eventueel bans.
  - KK24 heeft het laatste jaar twee tijdelijke bans gehad naar aanleiding van klachten over hem/haar.
  - KK24 heeft zondag én gisteren naar een mede forummer een denigrerende toon aangeslagen, zie de laatste 20 posts. Verder is hij/zij weer vervallen in het oude gedrag om het langebaanschaatsen voortdurend negatief te belichten. Met maar 1 doel: reacties uitlokken om daarna nog harder te keer te kunnen gaan. Dan is wat ons betreft de maat vol.
  Laatst bewerkt: 7 mrt 2017
  Danielle, Lisan en EenBrabander vinden dit leuk.
 12. Bastiaan83

  Bastiaan83 Well-Known Member

  Hier kan ik me alleen maar mee aansluiten. Iemand maakt duidelijk misbruik van zijn positie, en waarom? Wat een obsessief gedrag. Totaal niet gezond om zo met iemand bezig te zijn. Dat is ook de reden waarom ik niet meer op dit forum actief ben. Het is me de laatste maanden heel erg duidelijk geworden dat een andere mening, en dan vooral een iets kritischer niet gewaardeerd wordt. En mensen ga nu allemaal niet liegen en proberen dit te ontkennen, want dit is gewoon de waarheid. Jullie blijven allemaal de kop in het zand steken en maar blijven roepen hoe geweldig de sport er nog voor staat, terwijl dit duidelijk niet het geval is. Dit is niet de sport zwart maken, maar gewoon realistisch zijn. Alleen door eerlijk te zijn, kun je naar oplossingen zoeken en zodoende de sport verbeteren.

  Maar goed, dit is duidelijk niet wat jullie willen. Dus blijf allemaal op de roze wolk leven en geniet nog van de sport zolang het duurt. Hetzelfde wat nu al met dit forum gebeurd, zelfs in de wintermaanden zijn hier maar weinig mensen actief, zie elke keer de zelfde namen voorbij komen. Dat zegt ook alles over hoe welkom iedereen hier zich blijkbaar voelt en welk beeld jullie uitstralen. Dus ik zeg, goed bezig! Ga vooral zo verder!

  De groeten!
  Laatst bewerkt: 8 mrt 2017
  Hakkie2 en Quarantenove vinden dit leuk.
 13. Hakkie2

  Hakkie2 Well-Known Member

  Ik moet inderdaad toegeven dat deze verbanning van iemand wiens mening niet gelijk is aan die van de moderator er ook bij mij voor kan zorgen dat ik hier minder of zelfs niet meer ga komen. Ik hoop nog altijd dat SprintMaster terug komt op zijn beslissing en eens gaat nadenken over zijn objectiviteit.
 14. proeme

  proeme Well-Known Member

  Vandaar ook een apart topic over wat er eigenlijk zou moeten veranderen. Vandaar ook dat Mjosaman zo vaak kritisch is over schaatsers die vinden dat ze te veel wedstrijden rijden. Vandaar ook dat je hier zo vaak leest dat de ISU visieloos is.

  Allemaal omdat de sport er geweldig voor staat. tuurlijk joh...
  EenBrabander en SprintMaster vinden dit leuk.
 15. Lisan

  Lisan Well-Known Member Medewerker

  Een ban is een uiterste redmiddel en is nooit louter en alleen gebaseerd op de mening van alleen moderators. Pas als er meerdere klachten zijn en deze langdurig aanhouden is dit een optie. Uitzondering zijn de zgn. Spam robots etc.
 16. Monique

  Monique Well-Known Member

  Ik had hem al een paar jaar op negeren staan en dat was niet voor niets.
  ZeeKoei vindt dit leuk.
 17. dsdevries

  dsdevries Active Member

  Weer wat geleerd. Een ban moet je niet bekend maken op het forum, want voor je het weet ontketen je daar weer een discussie over. Een ban is een persoonlijke kwestie tussen de beheerders en de persoon in kwestie.
  Ik wil me verder niet mengen in deze discussie. Ik hoop dat we in plaats daarvan vanaf nu gewoon weer on-topic verder kunnen gaan. @moderator, zou jij alle off-topic berichten kunnen verwijderen of verplaatsen naar een ander draadje?
  EenBrabander vindt dit leuk.
 18. chicagodude

  chicagodude Well-Known Member

  Ja ik vroeg me ook af welke topics Bastiaan83 dan gelezen heeft, want het gaat hier al vrij lang bijna alleen maar over de problemen binnen het schaatsen....Met veel kritiek van praktisch alle vaste forum-gasten (o.a. Giant, Mjosaman, De Keizer, Hakkie2, Proeme, ondergetekende)....

  Sterker nog, ik lees echt praktisch nooit van iemand hier dat hij/zij vindt dat het schaatsen er geweldig voorstaat. Ja, bijv. Eenbrabander is erg enthousiast, maar dat is vooral over buitenlands talent, en toch niet over hoe geweldig de sport er in z'n geheel bijstaat.
  Laatst bewerkt: 9 mrt 2017
 19. chicagodude

  chicagodude Well-Known Member

  Ja, duidelijk, ik denk ook niet dat we eenvoudig de conclusie kunnen stellen dat het hier zou gaan om een subjectief besluit van 1 moderator, wat sommigen schijnen te denken.

  Hoewel ik persoonlijk een ban niet geheel nodig vond, was het bij KK24 wel duidelijk dat hij/zij er bijzonder veel genoegen in schepte om reacties uit te lokken door steeds hetzelfde riedeltje in iets andere vormen te posten. Ondanks het feit dat recentelijk hij een aantal keer zowaar wat nuttige bijdrages leverde ana de discussie, kon hij het toch niet laten om weer op denigrerende wijze rochting de fans te reageren.

  In dat aspect is bijv. een Quarantenove toch echt anders. Bij de laatste snap ik niet waarom hij hier is en vind ik zijn continue posts over hoe geweldig veel beter het veldrijden is ook ergerlijk soms, maar dat is zijn goed recht, en ik heb eigenlijk nooit (meer) de indruk dat hij puur reacties wil uitlokken en respectloos is hij ook nooit.
  ZeeKoei en fransvanbakel vinden dit leuk.
Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.

Deel Deze Pagina