Veluwemeer/Drontermeer bij Elburg

Discussie in '2010-2011' gestart door MKarreSchaats, 20 dec 2010.

 1. Anonymous

  Anonymous Guest

  @ EJquatro: als je op de heenweg links kijkt en op de terugweg rechts dan kijk je tweemaal naar dezelfde kant...haha!
 2. knikker

  knikker New Member

  Vanmiddag ben ik er ook nog even twee uurtjes geweest. Prachtige omstandigheden, blauwe lucht, weinig wind en twee graden onder nul. De brei die er gisteren lag was nu, door de vorst, een harde strook rul ijs. Vele mensen remden helemaal af om er zo voorzichtig mogelijk over te gaan. Jacco Morren en ik hadden een andere taktiek gekozen. Gewoon volle bak er overheen rammen, met beide schaatsen op het ijs. Geen probleem. De baan die de laatste dagen onderhouden werd door de Stange was hier en daar moeilijk te vinden. Vandaag was de Stange er wel met zijn quad maar ik heb hem niet zien vegen. Had ook geen nut, de bevroren brei krijgt hij er toch niet vanaf en er lag geen sneeuw meer in de weg. Kortom, morgen gewoon weer gaan en genieten van het prachtige ijs.
 3. Anonymous

  Anonymous Guest

  Gisteren, helemaal doorgeschaatst tot aan de jachthaven bij de Roggebotsluis.
  Dik ijs, soms door de sneeuw, over het algemeen goed te schaatsen. Hoop dat de baan nog langer gemaakt wordt.
  8 km enkele reis
 4. knikker

  knikker New Member

  [youtube]http://www.youtube.com/watch?v=kc9KedM0Fd8[/youtube]
 5. Sjoerd

  Sjoerd Active Member

  Net terug van het Drontermeer. IJs is zoals beschreven goed, behalve dat er wat sneeuwruggen in zaten.
  De tip van Knikker maar opgevolgd. Vaart maken en achterop. Werkte Prima. Ook hier prima gereden de Free Skates, hobbels vormden geen probleem.

  Het was niet uitzonderlijk druk, waarschijnlijk veel mensen thuis bij de kerstboom. Kon van Elburg tot aan Noordeinde rijden. Volgens de GPS op mijn mobiel ruim vijf kilometer. In totaal drie maal op en neer geweest, dus plm. 30 km gedaan.

  Ook vandaag was De Stange aan het vegen met zijn Quad. Bedankt daarvoor!
 6. proeme

  proeme Well-Known Member

  Volgens nu.nl wordt donderdag de Veluwemeertocht (wedstrijd) verreden.
 7. knikker

  knikker New Member

  Kom net uit de polder terug ( van Flevonice ). Temperatuur 3 graden boven nul en het regent !! Grote plassen langs de weg inmiddels. Is niet goed............
 8. knikker

  knikker New Member

  Kom net terug van het Drontermeer. De baan waar tot gisteren gereden werd is niet veel meer. Buiten de baan nog altijd goed ijs. Het is wel tussen de sneeuwduinen / waterduinen doorschaatsen. Morgenvroeg is er weer prima te rijden met de verwachte vorst. Wel laarzen aandoen !!!! Sneeuw en water ongeveer 10 tot 15 centimeter.
 9. Joppie65

  Joppie65 New Member

  Zondag 2 januari heb ik nog tweeeneenhalf uur geschaatst tussen Noordeinde en Elburg (zie mijn blog: blog.mopperlog.com). Prima ijs! Volgens mij moet het nog steeds kunnen, zolang de nachtvorst aanhoudt. Is er vandaag nog iemand op het Drontermeer geweest?
 10. knikker

  knikker New Member

  Op 29 november 2010 stond hij als eerste in het land op bevroren open water en schaatste hij daar zijn rondjes. Wichert Hoekert, alias Zamboni, verscheen die week overal in de pers. "Het is koers", waren zijn legendarische woorden. En nog steeds is het koers. Ook vandaag stond hij gewoon weer op het Drontermeer. Samen met de Cobra, zie onderstaande foto.
  [​IMG]

Deel Deze Pagina