Veluwemeer/Drontermeer bij Elburg

Discussie in '2010-2011' gestart door MKarreSchaats, 20 dec 2010.

 1. MKarreSchaats

  MKarreSchaats New Member

  Zojuist vernomen dat er bij Elburg ook op het veluwemeer wordt geschaatst.
 2. knikker

  knikker New Member

  Klopt helemaal. Al sinds 29 november wordt er gereden. Een plaatselijke agrarier heeft er een mooie baan geschoven en je waant je op de Noordpool met al die sneeuw. Prachtige omstandigheden. Kreeg vanavond zelfs het advies om gewoon in het donker te gaan rijden. Zonder scheuren en met volle maan / heldere lucht moet dat mogelijk zijn.
 3. Anonymous

  Anonymous Guest

  Wat is de beste manier om hier te komen? Ik bedoel dus vooral, parkeren en het ijs op komen. 'k Kom niet echt uit de buurt, maar krijg wel zin om te ijzers onder te binden.
 4. Anonymous

  Anonymous Guest

  Heb je gisteravond ook geschaatst? en is het verantwoord om te schaatsen 's avonds dus i.v.m. scheuren enzo??

  Gertje
 5. Anonymous

  Anonymous Guest

  Ja de baan is mooi en loopt helemaal van Elburg tot Noordeinde.
  Om er te komen volg je de Oostelijke rondweg van Elburg, via Oostendorp, richting Kruizematen om via het Mheerwegje op de Kamperdijk te komen. Daar kun je parkeren en opstappen.
  En drink een bekertje warme chocolademelk van de man die de baan geveegd heeft; hij staat aan de Elburg kant.
 6. knikker

  knikker New Member

  Ik kreeg het advies om het te doen !!! Maar niet ieder advies volg ik op hoor.

  Maar ik heb inderdaad geschaatst gisteravond maar dan op Flevonice. Ook natuurijs en zonder scheuren.
 7. MKarreSchaats

  MKarreSchaats New Member

  Bijgaand twee foto's van afgelopen maandag 20 december 2010, met dank aan Benno Rikkers.

  Bijgevoegde bestanden:

 8. Hugo

  Hugo New Member

  Dit ziet er goed uit, mooie foto's! Ik woon in Amsterdam, maar in mijn directe omgeving zijn niet veel schaatsmogelijkheden. Er ligt overal te veel sneeuw. De Gouwzee is redelijk dichtbij, maar druk en uitgetrapt, daarom lijkt me dit een mooi alternatief. Maar er wordt over dit onderwerp niet veel gepost. Is het nog wel mogelijk om hier te schaaten? Wordt de baan nog steeds geveegd, zo ja, hoelang is hij ongeveer en zijn er veel mensen op het ijs?
 9. Anonymous

  Anonymous Guest

  vanochtend wezen schaatsen. Baantje was nog niet geveegd, maar koek en zopie ging open toen ik wegging, dus zou me niet verbazen als baantje wordt onderhouden. Op zich was er nog goed te schaatsen, op slechts een paar plekken echte sneeuwophopingen. Harde wind maakte het wel zwaar richting Noordeinde.
  Ijs is verder prima.
 10. Herbertje

  Herbertje Member

  Ik heb vandaag ook hier geschaatst, vanaf een uur of half 11 tot een uur of half 3. Het ijs was er idd super, alleen door de harde wind waaide de sneeuw aan dikke hopen. Hulde aan die man op die quad die er al vroeg voor zorgde dat de baan weer zo goed als schoon werd. Weet niet hoe het daar morgen is, want als ik hier naar buiten kijk....
 11. EJquattro

  EJquattro New Member

  Drontermeer Elburg-Noordeinde

  Vanmiddag hier geschaatst van 1400-1600. Waaide erg hard. Richting Noordeinde de wind recht op de kop. Waar de baan dwars op de wind ligt, liggen sneeuwhopen; ff klunen. De man met de quad heeft ze rond 1530 weggeduwd :D , maar het waait zo hard dat ze snel weer terugwaaien. Weinig scheuren. Mooi hard ijs.

  De te schaatsen route is ± 13,5 km (hele ronde, heen-en-weer).
  De route staat op http://www.afstandmeten.nl/index.php?id=529576.
  Bij de instapplaats vanaf de Kamperdijk / Zomerdijk staat een worst-en-cola tentje.

  Wie is de man die de baan schoonhoudt? Hoe kunnen we hem bedanken / belonen?
 12. EJquattro

  EJquattro New Member

 13. knikker

  knikker New Member

  Vandaag ( donderdag ) heb ik er ook heel wat kilometers gemaakt. Van iets over negen tot half vier was ik er.
  Op afstandmeten.nl kwam ik tot zo'n 7,5 km. Via mijn web-log kreeg ik bericht van iemand die met GPS gereden had dat het rondje 6,5 km was. Hoe dan ook het was fantastisch ijs met erg veel wind en sneeuwduinen die steeds hoger werden. De man op de quad is "de Stange", zoals wij hem noemen. Hij heet van zijn achternaam Stange en komt van het Noordeinde volgens mij. Hij verdiend inderdaad een lintje om belangenloos de baan te vegen voor ons schaatsliefhebbers.
  [​IMG]
 14. Anonymous

  Anonymous Guest

  Goedemorgen

  ik lees allemaal mooie verhalen over een rondje maar als ik kijk op afstandmeten.nl lijkt het wel een heen-en-weertje. Kan iemand vertellen of het inderdaad een ronde is?
  BVd
 15. Rose69

  Rose69 New Member

  Fantastisch dit soort mensen! Zeker een lintje. Zou al mooi item zijn voor het programma 'Aanpakkers'. Nou zo te lezen is Elburg dus ook een mooie optie om dit weekend of maandag te gaan schaatsen. Gelukkig hebben we keuzes :)
 16. EJquattro

  EJquattro New Member

  De te schaatsen 'ronde' is inderdaad heen-en-weer ... maar als je de ene keer links kijkt en de andere keer rechts dan lijkt het net een ronde :?
 17. Anonymous

  Anonymous Guest

  Gisteren harde wind, stuifsneeuw, doen herinneren aan laatste Elfstedentocht, fijn dat iemand met een quad + sneeuwschuiver de baan vrij hield, anders onmogelijk te schaatsen vanwege de laag sneeuw, bedankt.
  Je een eind weg schaatsen tot bijna Westeinde. Lokatie is op de oude dijk (dus niet bij de brug)
 18. knikker

  knikker New Member

  Vanmiddag ben ik er ook weer even geweest. De harde wind heeft er voor gezorgd dat de sneeuw over zeer grote delen weg geblazen is. Nadeel daarvan is dat er nog grotere sneeuwduinen zijn ontstaan. Ook hier en daar water uit scheuren overdwars waardoor een mengsel van water / sneeuw voor lastige passages zorgt. De geveegde baan is grotendeels verdwenen. Als de wind gaat liggen en 'de Stange' er weer een keer overheen raast met zijn quad dan is er weer prima te schaatsen.
 19. knikker

  knikker New Member

  [youtube]http://www.youtube.com/watch?v=7iKyRpuJwZw[/youtube]
 20. Meneer Bosman

  Meneer Bosman New Member

  Knikker, weet je ook of Stange de baan vandaag 1e Kerstdag nog veegt/schuift ?

Deel Deze Pagina