vast of klappers?

Discussie in 'Materiaal Discussie' gestart door Niek, 25 nov 2006.

 1. Niek

  Niek New Member

  Alles gelezen te hebben besloten nog lekker een paar maanden door te rijden op mijn vaste schaatsen. De bochten gaan tenslotte steeds beter (leuke tip gehad dat ik mijn bovenlichaam de bocht uitstuurde en nu ik daar op let gaat het al een stuk beter)

  Zal in februari eens voorzichtig een paar keer op mijn klappertjes gaan oefenen en dan als dit redelijk loopt gaan trainen op de klappers.
 2. Lynn

  Lynn New Member

  Oja, Chad Hedrick heeft het ook geleerd op klappers! Want klapskeelers bestaan niet. :D

  Ik ben ook helemaal weg van het merk maple, en ze hadden namelijk geen vaste schaatsen daarvan. Volgens de verkoper maakte het niet veel uit. Maar als ik deze verhalen lees ga ik nog twijfelen ook.
 3. Flurie

  Flurie New Member

  Ik snap je verhaal niet helemaal. Je zegt dat Chad het heeft geleerd op klappers, omdat klapskeelers niet bestaan. Dat zou betekenen dat hij het dus op vaste (skeelers) heb geleerd. Nu is het zo dat er weldegelijk klapskeelers bestaan. Maargoed, je ziet dat hij het ook niet van zijn techniek moet hebben, want als hij een zomertje niet goed traint en zijn conditie af heeft gebroken is hij niets meer waard.

  Je moet uiteraard een merk kiezen waar je je fijn bij voelt, maar als ze zoals Maple alleen klappers verkopen is het slim om eerst vaste ijzers te nemen. Overstappen kan altijd nog.
 4. Miriam

  Miriam New Member

  Twee seizoenen geleden (dec 2004/jan2005) had Maple nog wel vaste ijzers in het assortiment. Nu staan ze niet meer op de site, maar als je echt persé Maples wilt, het kán wel, ook als vaste ijzers.

  Destijds ben ik overgestapt van lage viking-mids naar hoge noren, maar moest als arm studentje de kosten drukken en heb dus mijn skeelerschoenen gebruikt. Ik was nog lang niet toe aan klappers, dus het moest een vast ijzer zijn. Er waren maar twee typen vaste ijzers die qua steek onder mijn skeelerschoenen pasten, waarvan dus eentje van Maple. Maar misschien dat juist door die rare steekmaat, ze nauwelijks te krijgen zijn. Misschien 2e hands?
 5. rovar

  rovar New Member

  ja ja, nou gaan we niet op die toer hea :wink: chad won 50 keer wereldkampioenschappen inline, met dank aan zijn technisch begaafde double push, voordat 'ie in 2002 voor het eerst op het ijs stond, nadat hij parra en boutiette zag schitteren op de OS. overstappen van inline naar het ijs is voor zo'n supertalent veel gemakkelijker dan een recreant die voor het eerst op klapijzers staat :shock:
 6. Reitse

  Reitse Active Member Medewerker

  Daarbij was Hedrick in het begin echt schandalig aan het skeeleren op schaatsen...
 7. gertjan

  gertjan New Member

  Je hoort inderdaad het krassen niet meer, maar wat wel corrigerend werkt:
  een afzet naar achteren levert instabiliteit op (je dondert naar voren) Dus wordt je wel afgestraft; tevens: de 'klap' die je hoort van de schaats is volgens mij ook een maat voor de techniek. Hoe zachter, hoe beter zijwaarts afgezet (Voor de beginnend schaatser dan)... (maar misschien heb ik dat laatste wel mis.)
  En je kunt een beetje beter kluunen voor als het echt -25 wordt voor een week lang (na volgende week)....
 8. Johnny

  Johnny New Member

  Ik heb deze week ook mijn nieuw verworven klapschaatsen geprobeerd na een aantal jaren te hebben geschaatst op vaste schaatsen, en het valt me behoorlijk tegen op deze schaatsen te rijden. Ik rijd op mijn vaste schaatsen sneller en volgens mij technisch beter dan op de klappers. Volgens mijn trainer sta ik goed op de klappers en is mijn techniek ook behoorlijk. Alleen het voelt niet zo aan. Trouwens is het waar dat je op klappers langer moet rijden (tijd tussen het afzetten) dan op vaste schaatsen?

Deel Deze Pagina