Tonnen voor Teampursuit

Discussie in 'Lange baan' gestart door Icespeedskater, 11 mei 2011.

 1. HA01761

  HA01761 Active Member

  Omdat de voorbereiding op de TP wel eens ten koste kan gaan van de individuele programma's.
 2. HA01761

  HA01761 Active Member

  Ik snap trouwens prima dat schaatsers een hekel aan de TP hebben; het is veruit het pijnlijkste onderdeel :mrgreen:
 3. SprintMaster

  SprintMaster Well-Known Member Medewerker

  Wel gek dat je dit soort verhalen dan nooit hoort bij het baanwielrennen of zwemmen. Heb je ooit bv Inge de Bruin of Marleen Veldhuis horen klagen dat zo'n estafette niet past in haar individuele programma?

  En als Bob de Vries een dag na een zware inspanning op de 10 km WK afstanden in Inzell met N.B. een kapotte klapschaats nog zo'n sterke TP kan rijden dan is elke discussie overbodig.
 4. Lisan

  Lisan Well-Known Member Medewerker

  Vanuit moderatoroogpunt:
  Ik vind het begin van je post niet respectvol naar andere forumleden toe.
 5. Sprintfan

  Sprintfan New Member

  Prima. Het zal mijn beeld van de discussie niet veranderen. Men komt met opmerkingen die kant nog wal raken en daarbij niet respectvol zijn naar de schaatsers en partijen die de schaatssport dragen.
 6. SprintMaster

  SprintMaster Well-Known Member Medewerker

  Nogmaals, wat rechtvaardigt dat er tonnen voor een simpel schaatsonderdeel worden uitgegeven? Het lijkt er op dat men denkt het succes te kunnen kopen. Jammer genoeg voor KPN zijn er talloze voorbeelden dat dit lang niet altijd lukt, bv in het voetbal: Chelsea, nog nooit winnaar Champions League, ondanks een steenrijke eigenaar. Real Madrid, wordt al jaren miljoenen ingepompt, nu weer geen finale Champions League. Milan met Berlusconi, die zo'n beetje heel Italië controleert, al jaren geen internationaal succes meer. Het lijkt misschien aardig van KPN dat ze er zoveel geld in willen stoppen, maar als er op het moment suprème geen goed team staat, win je nog niet. En is het steken van geld in de TP net zo waardeloos als vanuit de EU nog geld in Griekenland steken. Laten ze eerst eens terug gaan naar het basisprobleem: nl dat de schaatsers (bijna) niet over de grenzen van hun ploeg heen willen kijken.
 7. CaptainAmerica

  CaptainAmerica New Member

  Men dacht ook met vele tonnen succes te kunnen begraven.
 8. Icespeedskater

  Icespeedskater New Member

  sommige moeten gewoon begraven worden omdat ze anders schadelijk voor de sport zijn :D
  Ik noem dat een succes voor de sport en daar heeft zich de investering zich uitbetaald. Kompliment voor de KNSB

  En nu weer terug naar jullie eigen forum!
 9. HA01761

  HA01761 Active Member

  In het schaatsen als geheel gaan miljoenen om, dus dan is een paar ton voor een onderdeel toch niet gek?

  Als meer geld de kans vergroot dat er een goed team komt......
 10. Billy

  Billy New Member

  Ik ben niet bekend in deze tak van sport. Zit Inge de Bruin in een andere ploeg dan Marleen Veldhuis?? Krijgen ze ook door verschillende instanties betaald?? Hebben ze binnen die verschillende ploegen andere belangen te dienen??
 11. em1205

  em1205 New Member

  waarom bij de zwemmers de neuzen wel dezelfde kant opstaan? Allereerst is de inspanning vrij kort, en ten tweede hoef je eigenlijk alleen de wissel samen te trainen ( je zwemt individueel en niet in een treintje ). Historisch gezien was het voor nederlandse zwemmers en zwemsters bij een estafette vaak een goede kans op eremetaal, een kans die zich niet zo vaak voordeed. Tegenwoordig is dat wel anders natuurlijk, maar de traditie blijft nog wel bestaan. Bij het schaatsen zie je deze ontwikkling ook bij landen waar individuele rijders geen kans op een medaille hebben ( Polen, Zweden ). Ook bij de ploegenachtervolging bij het baanwielrennen is er een traditie gegroeid, hoofdzakelijk omdat er bij belangrijke wedstrijden slechts 1 deelnemer per land mee mocht doen, daarom stonden goede achtervolgers te dringen om mee te doen bij de ploegenwedstrijd.
  Als er bij het schaatsen slechts 1 deelnemer per land mee mocht doen, dan wilde bijna iedereen wel meedoen bij de teamwedstrijd.
  Een oplossing zou kunnen zijn een team dat zich uitsluitend richt op de ploegenachtervolging en waarin zich ( bijna ) niemand meer op de ( internationale ) individuele toernooien richt. We hebben talenten die erg goed zijn, maar nooit een solo medaille zullen scoren op een WK-afstanden of de Olympische Spelen. Deze rijders kunnen samen of samen met een super-talent toch een ( gouden )-medaille scoren.
 12. Regenboog

  Regenboog Member

  Dat is volgens mij inderdaad de oplossing: in de TP rijden alleen mensen die zich met dat onderdeel bezighouden en niet ook een individuele afstand rijden. Maar ik denk dat dat botst met het maximale aantal rijders dat een land af mag vaardigen.
 13. Mjøsaman

  Mjøsaman Well-Known Member

  Ik begreep uit een artikel in het AD dat er een premiepot komt, maar dat de premie alleen uitgekeerd wordt bij winst op het WK of bij de Olympische Spelen.

  Dat betekent volgens mij 2 dingen:
  - De KPN houdt het geld in de zak, als er niet gewonnen wordt.
  - De vraag is dan wie er meedelen in die premie. Ook degenen die in WBs gestart zijn of alleen degenen die daadwerkelijk het WK rijden? Als dat laatste het geval is, dan lijkt het me geen oplossing.
  Immers, individuele rijders zullen dolgraag in de ploeg bij het WK rijden, maar niet in de Wereldbekers. Net als nu.
 14. dedeut

  dedeut Well-Known Member

  Ik denk niet dat er ook maar een schaats(t)er is die dit zou willen. De minder getalenteerden zullen echt niet hun kleine kans op individueel goud willen opgeven. Tenzij je natuurlijk schaats(t)ers neemt die 0% kans hebben op individueel goud. Maar daar zal de kans op TP-goud ook niet van toenemen.
 15. Mandy

  Mandy Active Member

  Rijders laten rijden die een heel kleine kans hebben op individuele medailles lijkt me geen goed idee.
  Als ze individueel al geen kans maken doen ze dat ook niet ineens op de ploegenachtervolging.

  Het kan overigens wel, met rijders die ook goed zijn op een individuele afstand.

  Kijk naar Amerika, Canada e.d.
  Die kunnen het ook, dus waarom wij niet?

  Ik dat het meer met de planning te maken heeft en met de wil van de sporters om er iets van te maken richting sotchi. Niet in de week van de OS ineens aankomen met wie er rijdt of niet, maar ruim van te voren vaststellen wie er gaat rijden.
 16. em1205

  em1205 New Member

  Een Olympische gouden medaille of een tweetal olympische diploma's op de 1500 meter en de 5000 meter, ik zou het wel weten als ik een jonge aanstormende topper was. Samen met Kramer in een team op zoek naar een gouden medaille. De andere optie is als derde nederlandse rijder meegaan op de 5000 meter achter Bob en Sven of meeknokken op de 1500 meter met nog 10 andere nederlanders, uitkomst onbekend.
  Zeker na de NK-afstanden is het voor een aantal rijders al wel duidelijk dat de O.S. bijna onhaalbaar is geworden als individuele rijder.
  Ik zie zo al een prachtig team op de team-wedstrijd: Kramer, Olde Heuvel, Blokhuizen en Verwey. Kramer zal zich verder ook wel individueel plaatsen, maar de rest heeft weing kans op een individuele medaille en kan op deze manier zo maar goud winnen. Deze all-rounders kunnen natuurlijk ook prima aan E.K. en W.K. meedoen.
 17. Lisan

  Lisan Well-Known Member Medewerker

  Kijk eens naar de uitslagen van de Poolse dames. Allemaal laatste of ergens achterin, behalve Bachleda-Curus met haar 15e plaats op de 1500. Oké ze hadden weliswaar geen goud maar dat je individueel minder presteert, betekent nog niet dat je als collectief niet optimaal zou kunnen presteren. Ik denk dat een Nederlands 'b team' ook wel goud moet kunnen halen op een ploegenachtervolging...

  De Poolse dames geloven in het collectief en hebben keihard ervoor gewerkt terwijl ze individueel niets voorstelden (met alle respect hoor voor de dames;)).Maar zij hebben daar ook een andere mentaliteit wat betreft de ploegenachtervolging.
 18. dedeut

  dedeut Well-Known Member

  Natuurlijk, maar je wil een zo groot mogelijke kans op Goud, en ik denk dat die kans groter is wanneer je gewoon de drie beste neemt ook al hebben ze minder samen getraind.
 19. Lisan

  Lisan Well-Known Member Medewerker

  Ja dat lijkt me ook maar als de drie besten dat niet willen/zich er niet mee bezig gaan houden zoals hiervoor werd gesuggereerd, hoeft het nog geen probleem te zijn. Daarom voegde ik dit toe ;)
 20. Sjoerd

  Sjoerd Active Member

  Belangrijke rol Wennemars

  AMSTERDAM - Ruim een jaar na zijn sportieve pensionering keert Erben Wennemars terug in de schaatssport. De oud-wereldkampioen sprint krijgt een belangrijke rol in de nieuwe structuur rond de nationale teams op de ploegachtervolging.

  http://www.telegraaf.nl/telesport/schaa ... ars__.html

  Naast de drie belangrijkste coaches, krijgen naast Wennemars nog twee anderen een stem in het geheel.
  Dat zijn wel erg veel kapiteins. Ben benieuwd wie het uiteindelijk voor het zeggen krijgt.

Deel Deze Pagina