Televisie komend weekend

Discussie in 'Schaatscafé 'De Ronding'' gestart door Mjøsaman, 13 jan 2021.

?

Hoe veel ritten gaat de NOS niet uitzenden dit weekend?

Peiling gesloten op 18 jan 2021.
 1. 0. Als je de ISU hun YouTube-kanaal laat geoblocken, moet je wettelijk volledig uitzenden

  6,7%
 2. 1. Met 1000 excuses, maar er was breaking news.

  6,7%
 3. 16. Uit principe zenden we de eerste rit nooit uit.

  46,7%
 4. 28,43. We hebben zoveel leuke filmpjes en die gaan we tijdens de ritten in splitscreen doen!

  40,0%
 1. Mjøsaman

  Mjøsaman Well-Known Member

  Op de ISU-site staat, dat de NOS de uitzendrechten heeft en het ISU-Youtube-kanaal niet in Nederland zichtbaar zal zijn. Daarom de volgende vraag:
 2. proeme

  proeme Well-Known Member

  ik mis de optie "grammofoonplaat blijft hangen"
  G1ant vindt dit leuk.
 3. SprintMaster

  SprintMaster aangepast Medewerker

  0: zou wel eens zo kunnen zijn
  1: Trump blijft hopelijk uit het nieuws, hopelijk ook geen vervelend corona nieuws.
  16: zit er dik in en kan nog erger worden als ze tijdens het sprint toernooi de interviews met de allrounders gaan uitzenden.
  28.43: onwaarschijnlijk, het split screen wordt niet meer zo vaak gebruikt.
 4. EenBrabander

  EenBrabander Well-Known Member

  en wat doen we met alle ritten die onderbroken worden om naar een schaatser in een gang, op het middenterrein of langs de baan te kijken?
  fransvanbakel vindt dit leuk.
 5. SprintMaster

  SprintMaster aangepast Medewerker

  Dat wordt stopwatch werk. ;)
 6. G1ant

  G1ant Well-Known Member

  [cynisme-modus] Het blijft toch vreemd dat de NOS al zo lang als ik op dit forum zit, en dat is een jaartje of tachtig, blijkbaar bij elk schaatstoernooi de mediawet breekt en dat niemand daar Rutte over ter verantwoording roept. Misschien wordt dat wel het breaking news van dit weekend: 'Kabinet valt. Niet vanwege de toeslagenaffaire maar doordat de NOS te weinig schaatsen uitzendt' en wordt het schaatsen voor dat nieuws onderbroken, waardoor je een soort bizarre spiraal krijgt die het gehele universum doet imploderen. [/cynisme-modus]
  proeme en fransvanbakel vinden dit leuk.
 7. JaapvdB

  JaapvdB Well-Known Member

  Ondanks het missen van de eerste rit(ten), toch even een pluim voor NOS-regisseuse Astrid Wisman die het al jarenlang allemaal zo mooi in beeld brengt.
  Ze is blijkbaar een echte liefhebster.

  Astrid Wisman - Vrouwen in Sport

  “Eigenlijk vind ik ontzettend veel sporten leuk. Van basketbal tot hockey en van tennis tot de paardensport. Maar bij het schaatsen ligt wel echt mijn hart. Zelf heb ik vroeger ook veel geschaatst. Ik kom uit Friesland, dus het is me met de paplepel ingegoten, haha."

  Dat missen van die eerste rit(ten) is volgens mij niet haar verantwoordelijkheid (hoop ik).
  G1ant en Marcel Vos vinden dit leuk.
 8. G1ant

  G1ant Well-Known Member

  Nog even een serieuze en genuanceerde reactie van mijn kant. Ik denk en vrees dat we over tien of twintig jaar met weemoed terugkijken. Niet alleen op de vorige eeuw, maar ook op 2020. Er zitten bij de NOS schaatsfans in belangrijke posities, waaronder de JaapvdB genoemde Wisman, en daardoor krijgt de sport nog steeds heel veel aandacht. Maar op veel plekken in de sportjournalistiek worden er discussies gevoerd over de vraag of schaatsen niet te veel aandacht krijgt. En als jongere kijkers niet gaan aanhaken, gaat die aandacht vanzelf minder worden. Hoe dan ook: de meeschrijf-generatie sterft vroeg of laat uit, de mensen van de youtube/insta-generatie zijn de straks de dertigers en veertigers. Of de aandacht voor schaatsen minder gaat worden, kan niemand weten. Maar dat ie anders wordt, lijkt me een ABC-tje. De mediawet gaat dat niet voorkomen, want die is niet van deze tijd, dus die zal vroeg of laat een keer op de schop gaan.

  Sorry voor mijn cynisme rondom dit soort thema's. Moet ik misschien niet doen, want ik heb prikkers als Mjosaman wel degelijk heel hoog zitten. Ik gun het hem en velen anderen om gewoon oprecht te genieten van wat er wél te zien is, dit weekend, de rest van dit schaatsjaar en in de toekomst.
  Duif, Mjøsaman en Marcel Vos vinden dit leuk.
 9. Marcel Vos

  Marcel Vos Well-Known Member

  De schaatswereld moet schaatsers met een goede social media outreach omarmen. Leerdam is hier het grote voorbeeld, zij zou een grote rol kunnen spelen in het aantrekken van nieuwe kijkers en fans.
  G1ant vindt dit leuk.
 10. Mjøsaman

  Mjøsaman Well-Known Member

  Ik vind oprecht ook, dat schaatsen veel te veel aandacht krijgt op televisie. Het is bizar, dat het toernooi 2 dagen lang vanaf 11.30 tot 18.00 duurt. En dat dat allemaal op televisie wordt uitgezonden. Dat is het echt niet waard, daarvoor zijn er te veel deelnemers met een te laag niveau. Een goed gesneden samenvatting van een uur zou veel beter zijn om nieuw publiek aan te trekken.

  En we leven toch niet meer in de jaren '70 met 1 televisiekanaal? Het moet toch niet zo ingewikkeld zijn om ook een livestream mee te laten lopen met alleen het schaatsen. Sterker nog, dat is er al. Ik ben heel tevreden met het Youtube-kanaal van de ISU. Dus waarom dat nou blokken? Ik hoop dat ze die (ook) op de NOS-site zetten. Iedereen die gewoon het schaatsen wil zien, kun je naar de site verwijzen. Ben je van een heleboel kritiek af. Dan mag je op de tv doen wat je wilt, wat mij betreft, ook het niet-live in samenvatting uitzenden.
  En ik ben ook best bereid te betalen voor een Erben-vrije uitzending.

  Hoewel dat eigenlijk vreemd is: je zou juist extra moeten betalen als je ook de diepgravende analyses van de experts en human-interest filmpjes zou mogen zien. Toch denk ik ergens dat zo'n premium niet gaat aanslaan.
  G1ant vindt dit leuk.
 11. VorstM

  VorstM Well-Known Member

  Want de wereldbekersamenvattingen trekken veel bekijks? Volgens mij is dat ook niet het geval. Opzich zou je het programma wel in kunnen korten op tv, behalve dat er helemaal neit zoveel ritten zijn die niet boeiend (met NL'ers) zijn en ook niet lang duren.
 12. Jaco

  Jaco Active Member

  Waar kan ik storten?
 13. SprintMaster

  SprintMaster aangepast Medewerker

  Tot nu toe tel ik 1x een 500m dames sprint die niet uitgezonden is, hoewel zichtbaar in het beeld.
 14. SprintMaster

  SprintMaster aangepast Medewerker

  Het valt mee: 1 rit op de 1500m heren.
 15. leenstrafan

  leenstrafan Well-Known Member

  Schmidt en Bolgov hadden het ook een beetje aan zichzelf te wijten. Als ze gisteren niet bij de slechtste twee waren geëindigd waren ze wel op televisie gekomen.
 16. SprintMaster

  SprintMaster aangepast Medewerker

  Joep Schreuder is de schrik voor de schaats fans, ik vrees voor heel wat ritten van het sprint toernooi.
 17. SprintMaster

  SprintMaster aangepast Medewerker

  Gemist: eerste 2 rondes 10 km van der Poel-Talsma, eerste rit 500m dames en eerste rit 500m heren. Gelukkig start Verbij in rit 2 zodat ze die niet mogen missen en ophouden met gekwebbel. :D
 18. SprintMaster

  SprintMaster aangepast Medewerker

  Ik wordt er zo lam van dat die voetbal toppers altijd zo laat beginnen. Gaan ze daar tot in den treure op voorbeschouwen met beelden die iedereen al 10000 keer heeft gezien. . Gewoon alles om half drie beginnen.
 19. SprintMaster

  SprintMaster aangepast Medewerker

  Weer twee ritten 1000m dames gemist.

  EDIT: en nog twee ritten bij de heren.

  Echt genant hoe ze pogen de rit buiten beeld te houden.
  Laatst bewerkt: 17 jan 2021
 20. Mjøsaman

  Mjøsaman Well-Known Member

  Volgens mij probeerden ze juist de ritten toch ergens in het beeld te krijgen, zodat ze met droge ogen kunnen beweren dat ze het EK volledig hebben uitgezonden.
  Ik ben echt niet ontevreden dit weekend; het had allemaal veel erger gekund.
  Ja, die Schreuder, maar dat is onderdeel van de commerciele deal met de Eredivisie.

Deel Deze Pagina