Tattoo's in het schaatsen

Discussie in 'Schaatscafé 'De Ronding'' gestart door Giel1, 31 okt 2015.

 1. Giel1

  Giel1 Well-Known Member

  In sporten als voetbal en basketbal zijn tatoeages onder de sporters gemeengoed geworden. In het schaatsen (gelukkig) nog niet, maar toch zie je steeds meer schaatsers die tatoeages hebben. In dit topic kunnen foto's van tatoeages van schaatsers of schaatsers geplaatst worden. Van sommige schaatsers is het bekend dat ze een of meerdere tatoeages hebben, Richardson is misschien wel een van de bekendste met de tatoeages op de voeten. De tattoo van Koen Verweij is bijvoorbeeld wat minder in beeld, net zoals de reuze tattoo van Brittany Bowe.
  Laatst bewerkt: 31 okt 2015
  EenBrabander vindt dit leuk.
 2. Giel1

  Giel1 Well-Known Member

  Heather Richardson:
  upload_2015-10-31_21-39-3.png [​IMG]
  [​IMG]
 3. Giel1

  Giel1 Well-Known Member

  Brittany Bowe:
  upload_2015-10-31_21-47-53.png
  upload_2015-10-31_21-52-17.png
  [​IMG]
 4. Giel1

  Giel1 Well-Known Member

  Koen Verweij:
  upload_2015-10-31_21-56-44.png
  'Een geheugensteuntje in de taal van mijn nepmoederland'
  LISETTE VAN DER GEEST 4 november 2013, 00:00
  'De tekst op mijn onderbeen is moeilijk uit te spreken, want het is Zweeds. Er staat: 'mijn grootste concurrent ben ik zelf'.

  'Ik ben in een ziekenhuis in Alkmaar geboren, maar tijdens mijn middelbare schooltijd werd ik altijd de Zweed genoemd. Dat komt door mijn Scandinavische looks. Ik schreef ooit op Facebook dat ik in Stockholm ben geboren en dat mijn moeder Zweeds is. Vervolgens zei Mart Smeets dat op televisie, anderen namen het over. Eén grote grap, maar tegenwoordig staat het overal. Misschien kan ik zelfs een Zweeds paspoort krijgen als het zo doorgaat.

  'Dat mijn tatoeage in het Zweeds is, komt dus door mijn nepnationaliteit. Bovendien past het wel bij me om een tatoeage in een vreemde taal te kiezen. Ik wilde wat anders, er zijn al zo veel tatoeages in het Engels, Nederlands of met Chinese tekens.

  'De woorden zijn ooit tegen mij gezegd door Patrick Wouters (teammanager van TVM en sportmarketeer, red). Hij is de man die mij jaren geleden naar TVM heeft teruggehaald en die mij dit jaar weer terughaalde. Hij zag dat ik een groot talent had, maar er niet alles uit haalde. Ik schaatste als junior sneller dan Sven Kramer toen hij die leeftijd had, won al sinds mijn 6de alles wat er te winnen was in de sporten die ik deed, maar de laatste jaren nam ik genoegen met minder. Ik dacht dat de stap naar de echte top nog te groot was, dat ik tijd nodig had.

  'Patrick zei destijds: 'Je moet jezelf eens een spiegel voorhouden. Jouw grootste concurrent ben je zelf.' Hij had een punt, dat wist ik ook wel, maar ik was nog te speels, onvolwassen, misschien wel verwend. Die tekst is wel altijd in mijn hoofd gebleven, maar nu is de betekenis pas echt duidelijk geworden.

  'Vorig jaar heb ik een plan gemaakt voor het olympisch seizoen, met daarin mijn doelen. Ik was er klaar mee dat ik een tweede, derde of nog mindere plaats voor mezelf goedpraatte. Vanaf dat moment wist ik dat ik anders moest gaan leven. Ik ben iemand die van gezelligheid houdt, heb een groot sociaal leven met veel vrienden, maar dat moest anders.

  'Ik hou er bijvoorbeeld van om op een strandje te liggen. Lag ik daar, dacht ik: ach, dat uurtje fietsen van vandaag is zo kort, wat maakt het uit als ik het niet doe? En ik sloeg de training over. Dit jaar was het tegenovergesteld, ik deed eerder extra dan te weinig. Ik was deze zomer voortdurend met mijn sport bezig. En ik moet zeggen dat dit veel leuker is.

  'De tatoeage is een soort geheugensteuntje, iets dat me wakker kan schudden als ik een minder dagje heb. Het staat er sinds het begin van het zomerseizoen. Ik zie het al als ik mijn schaatspak aantrek, of als ik in de zomer in korte broek op de fiets zit. Even naar beneden kijken, naar mijn been, dan heb ik weer extra motivatie.'
  Bron: http://www.volkskrant.nl/archief/-een-geheugensteuntje-in-de-taal-van-mijn-nepmoederland~a3538380/
 5. Giel1

  Giel1 Well-Known Member

  Kjeld Nuis:
  upload_2015-10-31_22-1-45.png
 6. Giel1

  Giel1 Well-Known Member

  Anni Friesinger:
  [​IMG]
 7. Giel1

  Giel1 Well-Known Member

  Peter Mueller: (het jongetje op de foto is de zoon van Wennemars)
  upload_2015-10-31_22-11-36.png
 8. Giel1

  Giel1 Well-Known Member

  Manon Kamminga:
  upload_2015-10-31_22-29-17.png
  upload_2015-10-31_22-32-16.png
 9. Giel1

  Giel1 Well-Known Member

  Jorrit Bergsma, de 'H' van Heather op z'n vinger:
  upload_2015-10-31_22-48-27.png
 10. Giel1

  Giel1 Well-Known Member

  Ivan Skobrev:
  upload_2015-10-31_22-57-34.png upload_2015-10-31_22-58-57.png
 11. Lisan

  Lisan Well-Known Member Medewerker

  Het echte schilderij is Denis Kuzin....inc allerlei kleuren. Ik zal later eens foto's op een rij zetten maar beide kuiten, 1 voet, zijn zijkant en schouderblad. Waaronder een soort hulk en ook nog een of ander vaag paars best. Babenko heeft afgelopen jaar ook geïnvesteerd...

  Verstuurd vanaf mijn LG-D855 met Tapatalk
 12. leenstrafan

  leenstrafan Well-Known Member

  Voor iemand die blijkbaar niet van tatoeages houdt vind ik het toch wel apart dat je er een topic over opent. ;)
 13. Hakkie2

  Hakkie2 Well-Known Member

  Shorttracker Charles Hamelin:

  [​IMG]
 14. Giel1

  Giel1 Well-Known Member

  Klopt, ik ben inderdaad geen fan van tatoeages. Ik vind het dan weer wel leuk om een beeld te krijgen van welke schaatsers allemaal tatoeages hebben, dat zegt toch iets over deze schaatsers. Types als Marrit Leenstra of Michel Mulder (en nog vele anderen) zie ik bijvoorbeeld nooit een tattoo nemen. Ik ben benieuwd of we tatoeages ontdekken bij schaatsers waarvan ik het niet verwacht.
 15. leenstrafan

  leenstrafan Well-Known Member

  Ik had het bij Jorrit Bergsma ook niet echt verwacht, maar dat is dan ook maar een kleintje natuurlijk.
 16. Giel1

  Giel1 Well-Known Member

  Ik had het ook niet verwacht, hij zal vast geïnspireerd zijn door Heather Richardson die duidelijk van tatoeages houdt. Misschien heeft Heather ook wel een 'J' of haar vinger getatoeëerd (ik heb het nog niet kunnen vinden).
 17. Passion-for-Skating

  Passion-for-Skating Well-Known Member

 18. Ria1963

  Ria1963 New Member

  Dat kleine stukje tattoo in de nek van Kulizhnikov intrigeert me mateloos.....heeft iemand het hele plaatje??
 19. Tuttifrutti

  Tuttifrutti Well-Known Member

  Ria1963 vindt dit leuk.
 20. H2O-s

  H2O-s Active Member

  Bekend verhaal uit het marathonschaatsen is de tattoo van Martijn Kromkamp. Hij kreeg na het afscheid van vader Jan Eise als marathonschaatser het beennummer 26 van zijn vader toegewezen. Martijn liet dit beennummer tatoeëren op zijn been. Drie seizoenen later gooit de KNSB de beennummers op de schop. Martijn rijdt vervolgens nog met C5, 56 en 45 voordat hij in 2013 stopt. Maar nooit meer met 26, in elk geval niet zichtbaar voor het publiek.

Deel Deze Pagina