Sporters van het jaar 2020

Discussie in 'Schaatscafé 'De Ronding'' gestart door leenstrafan, 15 dec 2019.

 1. leenstrafan

  leenstrafan Well-Known Member

  Nou hoor ik jullie denken van "dit topic wordt ook elk jaar eerder aangemaakt" en "het Sportgala van dit jaar moet nog gehouden worden", maar ik ben maar één dag eerder dan vorig jaar en het Sportgala-jaar is alweer ruim twee weken bezig. Het seizoen loopt immers van december t/m november.

  Het is een zomer-olympisch jaar dus in de nominaties zullen waarschijnlijk de medaillewinnaars (en vooral de gouden) van Tokio 2020 (hopelijk) ruim vertegenwoordigd zijn, maar de eerste pre-nominatie lijkt me bekend. De Nederlandse handbal-vrouwen stonden voor de zesde keer op rij in de halve finale van een groot toernooi en na vijf keer niet gewonnen te hebben gingen ze er zojuist wel met de wereldtitel vandoor.

  Sportman van het jaar:
  • ...
  Sportvrouw van het jaar:
  • ...
  Sportploeg van het jaar:
  • WK-goud Handbalvrouwen (6e keer top-4 in korte tijd)
  Laatst bewerkt: 18 dec 2019
 2. leenstrafan

  leenstrafan Well-Known Member

  Nou zou ik zelf de slotfase van het WK handbal ook nog wel willen nomineren voor "sportmoment van het jaar 2019" of "sportmoment van het jaar 2020". Tsja. Dat krijg je nou eenmaal als je begin december al gaat terugblikken op het jaar.
 3. proeme

  proeme Well-Known Member

  Was precies op tijd thuis om de laatste minuut en dus de ontknoping te zien. Als ik de verhalen hoor/lees had ik eerder thuis willen zijn. Tegenwind scheelde me toch al 5 minuten... :(
 4. proeme

  proeme Well-Known Member

 5. Monique

  Monique Well-Known Member

  Terecht dat de handbalvrouwen alsnog dit jaar meedingen, en we weten nu al dat ze gaan winnen. Ik kon gelukkig de hele wedstrijd zien en zat mezelf echt op te vreten aan het einde, maar wat een prachtige redding van Tess Wester op het laatst en wat mooi dat de meiden in de laatste 6 seconden alsnog de wereldtitel naar binnen sleepten. Zeldzaam mooie ontknoping.
 6. proeme

  proeme Well-Known Member

  ik heb alleen de laatste minuut gezien. Inderdaad die redding en vervolgens het tumult en de strafbal.

  Had graag de hele wedstrijd gezien. Wat mij betreft zijn ze nu we sportploeg van het jaar (2019) maar het sportmoment blijft VdPoel in de Gold Race. Maar dat is alleen maar omdat ik dat wél helemaal live zag. Dan beleef je het anders.
 7. chicagodude

  chicagodude Well-Known Member

  Nou, helemaal vanzelfsprekend is het nog niet, maar het is wel te verwachten dat ze winnen ja. Ze hebben ook wel echt de gunfactor. Dat heeft de voetbalploeg ook wel, maar ja, die werden helaas net niet kampioen, en dan weegt voor het eerst WK natuurlijk zwaarder dan de zilveren medaille, hoe mooi ook.
 8. sysya

  sysya Well-Known Member

  Persoonlijk vind ik de prestatie van de voetbalvrouwen dan toch knapper. Ik heb beide finales live gezien en beide zijn prachtig, maar als ik zie hoe de voetbalvrouwen zicht ontwikkeld hebben en tegen wie ze het moesten opnemen dan hebben ze bij mij een streepje voor. Spelen tegen het Amerikaanse voetbalteam is als rijden tegen Sven Kramer in 2007-2009 of winnen van Simone Biles, een tweede plaats is eigenlijk goud waard, met dat verschil dat Sven won op pure klasse en de Amerikaanse dames gewoon veel en veel meer geld, faciliteiten, coaches en speelsters hebben.
 9. VorstM

  VorstM Well-Known Member

  Maar de voetbaldames verloren. Dat dat dan tegen een heel goed team was, prima, maar niemand heeft ooit een prijs gewonnen omdat hij verloor van Sven Kramer. Ver komen = knap, maar verliezen blijft verliezen. Ik had ook niet het idee dat de voetbalvrouwen in de rondes voor de finale tegen geweldige tegenstand op moesten boksen. De handbaldames versloegen in ieder geval Noorwegen en Rusland richting de finale.
 10. sysya

  sysya Well-Known Member

  Het Nederlands mannen elftal werd in zowel 2010 als in 2014 sportploeg van het jaar zonder te winnen. Overigens speelde Nederland dit WK tegen Zweden en Japan in de knock out rondes, dat zijn nou niet bepaald kleine landen wanneer het gaat om vrouwenvoetbal. Amerika is gewoon ontzettend dominant en op voorhand was eigenlijk al wel duidelijk dat ze niet verslagen gingen worden, gewoon omdat ze daar al tientallen jaren bezig zijn en we in Nederland nog steeds geen fatsoenlijk systeem hebben. Het Nederlands elftal gaat van zich voor het eerst überhaupt kwalificeren voor het toernooi in 2015, naar tweede worden in 2019
 11. proeme

  proeme Well-Known Member

  jawel hoor. Bokko werd "eeuwige tweede". ;)
 12. leenstrafan

  leenstrafan Well-Known Member

  Als de titel Sportvrouw van het Jaar op Instagram verkozen zou worden, heb ik al een kandidaat waar ik mijn geld op in wil zetten.
  Marcel Vos en Duif vinden dit leuk.
 13. SprintMaster

  SprintMaster aangepast Medewerker

  Ja die was wel heel makkelijk.
 14. strawbale

  strawbale Well-Known Member

  Toch heb ik (al) een kandidaat voor Sportman vh Jaar 2020 die zeer onlangs nét 'verloren' heeft (WK zilver), maar wel de grootste in zijn sport was het afgelopen decennium, vandaag afscheid van de wedstrijdsport, én gaat helpen zijn opvolger klaar te stomen voor Tokio - wat een klasbak in alle opzichten:
  https://nos.nl/artikel/2325349-twee...van-rijsselberghe-beeindigt-surfcarriere.html
  https://nl.wikipedia.org/wiki/Dorian_van_Rijsselberghe

  PS: erg vreemd dat hij niet in dit rijtje staat, met name kandidaat #1 in 2016 (lijkt me)

  Screenshot 2020-03-01 at 21.02.28.png
 15. leenstrafan

  leenstrafan Well-Known Member

  Dorian van Rijsselberghe is natuurlijk een fantastische kerel, maar als je hem nomineert en niet Kiran Badloe die hem verslagen heeft op het moment suprême, dan devalueert die hele titel nog stukken verder dan die volgens veel mensen al gezakt is. In 2016 was hij ook mijn kandidaat, maar Max Verstappen zet(te) het hele land op zijn kop en Dorian niet zo. Bovendien denk ik dat windsurfers minder overlast voor zeehondjes veroorzaken, maar ja, die mogen niet meestemmen...
  chicagodude en Eagle vinden dit leuk.
 16. chicagodude

  chicagodude Well-Known Member

  Tja, de titel gaat nou eenmaal vaak naar iemand die sowieso al erg bekend is bij het NL publiek, en die bovendien een hoge 'likeability' factor heeft. Zie bijv. een Zonderland die hem 3x achter elkaar wint. En windsurfen is gewoon een zeer onbekende sport, en van Rijsselberghe wordt denk ik nog steeds nauwelijks herkend op straat. En dat terwijl het de afgelopen best wel een stuk meer aandacht heeft gekregen, wat o.a. komt door de interessante tweestrijd met Badloe.
  Ikzelf vind het ook jammer, maar het is nou eenmaal zo.

Deel Deze Pagina