Sporters van het jaar 2019

Discussie in 'Schaatscafé 'De Ronding'' gestart door leenstrafan, 16 dec 2018.

 1. VorstM

  VorstM Well-Known Member

  Gek ja.
  Dat is ook zo. Even ontschoten.

  Ik vind automatisch nomineren ook onnodig, de prestatie zelf moet wel iets uitzonderlijks hebben. Zoals de Oostenrijkers 6x Marcel Hirscher sportman van het jaar maken, hoeft voor mij niet. Dat Max Verstappen nu weer bij de bovenste 3 zit, lijkt me een mooi argument om er maar mee op te houden, want dat is natuurlijk belachelijk.
  strawbale vindt dit leuk.
 2. Quarantenove

  Quarantenove Active Member

  Wel of niet (pré)-genomineerd maakt toch allemaal niet uit.
  Het gaat er toch om wie uiteindelijk die titel meeneemt. Het zou me verbazen als dat niet Mathieu van der Poel en Annemiek van Vleuten gaan zijn. Al die andere neven dingen als ploeg/ coach / talent etc. zijn in de loop der jaren toegevoegd om een avondvullend gal cq.TV programma te kunnen maken en om gelijk als bij andere jaarprijzengalas zoveel mogelijk mensen een (onbeduidende) prijs te kunnen toe kennen.
 3. proeme

  proeme Well-Known Member

 4. Quarantenove

  Quarantenove Active Member

  Er komen steeds meer onzinnige verkiezingen bij. Over een tijdje wordt ook nog bij het voetjebal de inworp van het jaar gekozen.
 5. leenstrafan

  leenstrafan Well-Known Member

 6. sysya

  sysya Well-Known Member

  Geen nominatie voor Wust haar overwinning op het WK voor sportmoment van het jaar vind ik persoonlijk echt een aanfluiting. Niet dat dit nou perse het winnende moment moet zijn, maar een nominatie vind ik toch wel op zijn plaats. Zeker als je Teunissen er wel in zet, leuk hoor die eerste Nederlander in de gele trui, maar dat was niet meer dan het winnen van de eerste etappe, wat automatisch de gele trui oplevert.
  mi, Duif en EenBrabander vinden dit leuk.
 7. VorstM

  VorstM Well-Known Member

  Waarom is het dan het sportmoment van het jaar? Ik zou de 5e (?) wereldtitel van Wüst op de 1500m toch lager inschatten dan de eerste gele trui in 30 jaar tijd.
  Laatst bewerkt: 4 dec 2019
 8. sysya

  sysya Well-Known Member

  Het sportmoment van het jaar wordt als volgt getypeerd "Maar wat was nu het mooiste, meest ontroerende, tot kippenvel leidende, of meest frustrerende sportfragment van het jaar?" Als je het dan over kippenvel of ontroerend hebt dan kan die wereldtitel toch niet ontbreken in de nominaties (ik zeg dus niet dat het had moeten winnen, maar wel dat een nominatie op zijn plaats zou zijn)? Niet omdat het haar vijfde was, maar omdat ze die titel won voor haar beste vriendin die een paar weken daarvoor was overleden.
  proeme, Camila, mi en 2 anderen vinden dit leuk.
 9. proeme

  proeme Well-Known Member

  opmerkelijk zeker. Maar ik heb het niet live gezien en er dus geen beleving bij, en dus zou ik daar nooit op stemmen

  wat maar aangeeft dat het een zinloze verkiezing is ;)
  Mjøsaman vindt dit leuk.
 10. proeme

  proeme Well-Known Member

 11. Camila

  Camila Well-Known Member

  Ik denk dat er op dit forum relatief viel mensen wielrennen kijken. De meeste mensen kijken op de Giro en de Tour na niet echt, maar het WK van de voetbalvrouwen was wel echt een hype deze zomer.
 12. mi

  mi Well-Known Member

  Ok, de eerste winnaar (Hugo Haak) is voor mij toch verrassend?!
 13. mi

  mi Well-Known Member

  Volgens mij ben ik überhaupt de enige die hier zit te kijken maar poeheeeeeeee ‘t valt niet mee zeg.
  Programma opzet is veel te traag, veel teveel nietszeggende muziek ertussen en de genomineerden/winnaars van de belangrijkste prijzen zijn er niet. Ze zijn echt in t tijdperk Smeets blijven hangen.
  Het lijkt me een heel goed idee om te zien of dit hele gebeuren na 20 jaar eindelijk de 21e eeuw ingestuurd kan worden. Wat internationale allure (en dan bedoel ik niet Anastacia) zou geen kwaad kunnen.
 14. mi

  mi Well-Known Member

  En de enigen met een hoofdprijs die er wel zijn worden afgekapt tijdens hun speech :mad:

  hoe dan???
 15. JaapvdB

  JaapvdB Well-Known Member

  Joh, we zitten hier allemaal nog aan de tv gekluisterd. Geen tijd om een positief bericht te plaatsen.:cool:
 16. sysya

  sysya Well-Known Member

  Ja voor mij ook, ik was echt voor Sarina Wiegman gegaan, maar that's me.
 17. proeme

  proeme Well-Known Member

  ik lees meer fora dan hier. Zelfs op een voetbalforum was dit niet de favoriet. Ging tussen Mathieu en Ajax.
 18. G1ant

  G1ant Well-Known Member

  Zouden de schaatsers die in de jury zaten hier hebben meegelezen, of ben ik zo'n goede voorspeller. ;) Moet het eerste wel zijn.

  Kijkend naar het lijstje van de carrièreprijs, dan missen er nog wel wat namen. Raar dat de enige voetballer naast Cruyff Edwin van der Sar is. Gullit en Van Basten horen er ook wel bij. Ada Kok en Betty Stove hebben veel voor vrouwensport in het algemeen betekent. Maarten van der Weijden zou ook geen gek idee zijn. En dan krijg je daarna de vele recente sporters die binnen nu en vijf tot tien jaar gaan stoppen. Epke, Sven en Ireen (hoewel schaatsen al wel heel sterk vertegenwoordigd is), Vosje, Theo Bos, Dafne.
 19. Camila

  Camila Well-Known Member

  Misschien hebben er veel vrouwen op Jackie Groenen gestemd? Ik zit niet op een voetbalforum dus ik weet niet of zij daar ook goed vertegenwoordigd zijn.
  In ieder geval heeft Mathieu van der Poel wel de prijs voor mannelijke sporter van het jaar gewonnen:)
  G1ant vindt dit leuk.
 20. G1ant

  G1ant Well-Known Member

  Ik was het niet eens met de keus voor Haak. Hoe geweldig ik de prestaties van de baansprinters ook vind. Maar ik zou voor Wiegman zijn gegaan.

  Verder de in mijn ogen meer dan logische winnaars. De handbalvrouwen toevoegen was goed en ook slim. Want anders was het een heel lastige keuze geweest tussen een ploeg die alles won en twee ploegen die niet wonnen, maar die wel veel meer losmaakten. De handbalsters deden beiden.

  De avond was inderdaad weer niet veel soeps. Die speeches afbreken, gewoon niet doen! Wees blij dat er mensen komen. Het wegblijven van de vele sporters is misschien logisch, maar geeft ook wel aan dat het anders moet. De optredens waren merendeels ook vrij matig. Plus problemen met het geluid. Ik vond de rij met oud-sportvrouwen wel heel mooi. Wat een historie stond daar. Ook een leuk filmpje met het skate-meisje.

Deel Deze Pagina