Spits, op zoek/schaats tocht.

Discussie in 'Materiaal Discussie' gestart door Spits, 12 okt 2014.

 1. Glide-Ahead

  Glide-Ahead Active Member

  Zelf heb ik ook een paar Evo Heliums en herken het probleem. De eerste paar keer schaatsen na aanschaf geen problemen, maar later is de veterflap erg dun geworden waar de veters strak getrokken worden. Gevolg: pijn op mijn wreven. Ik probeer het op te lossen met een dubbele laag zeemleer over de volledige lengte van de veterflap. Eerste indruk is goed.
  Schoenmakers kunnen de veterflap ook verstevigen met een extra laag verlijmd leer zodat de druk beter wordt verdeeld.
  Spits vindt dit leuk.
 2. Spits

  Spits Active Member

  Inderdaad, zelf heb ik nog een stuk neopreen ter hoogte van de veterstrik geplaatst. Dit hielp iets, maar niet afdoende in mijn geval. Vindt het heel jammer, want voor de rest zaten de Helium's heel lekker. Zoals je leest "zaten"........ Na een seizoen in de kast liggen heb ik ze verkocht, ik hoop dat de nieuwe eigenaar een betere passing heeft met de Helium's. Ondertussen heb ik Viking Gold schoenen (eerste versie, dus geen 2000 of 2005) nieuw gekocht.... Totaal 6 uur op geschaatst en ook weer in de kast gelegd. Waarbij ik moet zeggen dat ik ze nog niet aan gehad heb na de laatste aanpassing/verwarming (de schaal duwde/sneed in de onderkant van m'n enkel), maar toen was er alweer zoveel geïrriteerd aan m'n enkel dat ik weer op Salomons ben gaan staan.... :D
 3. Glide-Ahead

  Glide-Ahead Active Member

  Tjah, de Viking Gold schoenen zijn niet voor niks vernieuwd denk ik.
  De hoogste vetergaten zitten bij de Heliums overigens iets hoger dan bij de meeste andere langebaan schoenen, viel me op.
  Laatst bewerkt: 17 nov 2018

Deel Deze Pagina